Connect with us

Administratie/politica

Noi locuințe pentru tineri

Published

on

Continuă programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, derulat prin ANL, în comuna constănțeană Cumpăna. Nu mai puțin de 64 de familii vor putea beneficia de o nouă locuință, îndată ce va fi finalizat noul amplasament situat în cartierul Parcul Verde.

Se lucrează la foc automat, de mai bine de o săptămână, în apropierea campusului școlar din Cumpăna. În mai puțin de doi ani, aici va prinde contur un nou proiect de mare anvergură.

“Aceasta este locația unde au fost demarate, de acum o săptămână, lucrările pentru construirea altor 64 de unități locative pentru tinerii comunei noastre, care de data aceasta au depășit sau pot să depășească vârsta de 35 de ani, întrucât legea a permis prin modificare a actului normativ, ca până la 38 de ani, tinerii să poată să beneficieze de locuință tip ANL.”, declară MARIANA GÂJU, primarul comunei Cumpăna

Astfel, în cartierul Parcul Verde, se vor construi alte patru tronsoane însumând 68 de locuințe, repartizate astfel:

“16 garsoniere, 40 de apartamente cu două camere și opt apartamente care vor fi tip duplex, deci sunt pentru familii care vor beneficia de patru camere.”, spune MARIANA GÂJU, primarul comunei Cumpăna

Aceasta este cea de-a treia etapă a proiectului destinat tinerilor din localitate.

“Noi am început încă din 2007 să construim locuințe tip ANL pentru tinerii comunei Cumpăna, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, primele fiind date în folosință în anul 2009. În spatele dvs., vedeți locuințele ANL care au fost date în folosință în perioada 2012 – 2015, alte 68 de locuințe tip ANL.”, completează MARIANA GÂJU, primarul comunei Cumpăna

Mai mult decât atât, veștile bune nu se opresc aici.

“În anul 2017, a fost depusă solicitarea pentru cea de-a IV-a etapă de locuințe ANL. Alte 64 de unități locative pentru tinerii comunei Cumpăna. Aceasta este locația, în imediata apropiere a campusului școlar și a caselor Habitat.”, susține MARIANA GÂJU, primarul comunei Cumpăna

Până vor demara lucrările acestui amplasament, prioritar rămâne însă proiectul actual. Termenul de finalizare pentru noile locuințe este stabilit pentru anul 2022.

Actualitate

Penalităţi pentru neachitarea impozitelor şi taxelor

Published

on

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța informează contribuabilii care nu au achitat impozitele și taxele locale până la termenul de scadență (30 septembrie 2020 n.r) că, în conformitate cu art. 183 din Legea 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală, începând cu ziua imediat următoare acestuia datorează majorări de întârziere:

,,Majorările de întârziere sunt de 1% din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate în termen, calculate pentru fiecare lună sau fracţie de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

Contribuabilii au posibilitatea de a achita rapid și comod sumele datorate bugetului local folosind una din modalitățile de plată online puse la dispoziție de către Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța:

  • pe site-ul spit-ct.ro, secțiunea “Servicii online/Plata impozite”, integral sau în 3 rate prin programul BT;
  • prin intermediul aplicației e-Tax Mobile–SPIT, disponibilă pe AppStore și PlayStore, pe telefoanele mobile;
  • pe site-ul ghiseul.ro, secțiunile “Plătește online impozite și taxe” și “Plată fără autentificare” ;
  • prin serviciul Internet Banking;
  • prin ordin de plată predefinit pe canal electronic, utilizând Serviciul Internet Banking – Banca Transilvania.

Autentificarea în contul e-Tax se poate efectua în baza unui nume de utilizator şi a unei parole, obţinute în urma depunerii unei cereri accesând link-ul https://etax.spit-ct.ro/Autentificare.aspx….”.

 

Continue Reading

Administratie/politica

Un nou mandat în fruntea localității Cumpăna

Published

on

Zi festivă la Cumpăna. Dupa 20 de ani în care a fost la cârma localității, Mariana Gâju a fost reinvestită în funcția de primar. Odată cu noul mandat, edilul comunei va continua proiectele majore care se află deja în desfășurare, dar are în vedere numeroase alte investiții.

Respectând întocmai normele impuse de contextul actual, la Cumpăna a avut loc ceremonia de învestire în funcție a primarului Mariana Gâju, care se află la cel de-al șaselea mandat. Cu acest prilej, în incinta căminului cultural a avut loc și ședința de constituire a Consiliului Local.

În cele două decenii de mandat, edilul localității a reușit să ducă la bun sfârșit nenumarăte proiecte. Dar bineînțeles că investițiile nu se vor opri aici.

“Este, dacă vreți, continuarea muncii pe care am depus-o cu o echipă a consielilor locali și a administrației publice locale timp de 20 de ani. Proiectele vin de la sine, proiectele pe care le-am prezentat în campania electorală, multe dintre ele sunt deja începute în sensul depunerii documentelor. Provocarea constă în a depăși piedicile pe care le putem întâmpina fie de la nivel ministerial, fie de la nivel local.”, declară MARIANA GÂJU, primarul comunei Cumpăna

Iar printre proiectele ambițioase ce vor prinde contur la Cumpăna, putem enumera: înființarea nodului rutier între Autostrada A4 și DN39E, amenajarea a două noi parcuri în localitate, construirea altor blocuri de locuințe ANL și nu în ultimul rând, construirea unui centru destinat persoanelor vârstnice.

Continue Reading

Actualitate

Turist în județul tău! Ghid, Corina Martin!

Published

on

Turist în județul tău! Ghid, Corina Martin! Este invitația pe care candidatul independent la Camera Deputaților, Corina Martin, o lansează constănțenilor, tuturor celor care doresc să descopere sau să redescopere obiectivele turistice ale județului Constanța, unele deja consacrate, altele demult uitate dar cu un foarte mare potențial de atractivitate.

Demersul se dorește a fi o campanie de cunoaștere a județului Constanța, printr-o serie de cinci excursii, ce vor fi organizate în fiecare duminică, începând cu data de 1 noiembrie. Rolul de ghid, în toate aceste incursiuni în istoria și farmecul județului de la malul mării, este asumat de Corina Martin.

“În fiecare duminică, alături de zece constănțeni, voi fi în județ. Ne vom pune în locul turistului pe care Constanța își propune să-l atragă. Vom face o radiografie a realității locului, cu plusurile și minusurile pe care le are zona respectivă. La ora actuală, turismul local, cel puțin la nivelul județului Constanța, nu este încurajat și stimulat absolut deloc. Este păcat,pentru că avem atât de multe locuri frumoase, povești, tradiții care ar trebui promovate. Un potențial turistic, exploatat  la maxim înseamnă dezvoltare și bunăstare și creează identitatea turistică a zonei.Toată lumea ar avea de câștigat.

Una dintre inițiativele mele legislative de suflet vizează dezvoltarea turismului local iar proiectul Turist în județul tau! Ghid, Corina Martin!, vine ca un alt pas făcut în această direcție. Demarez această campanie pentru că vreau ca toți constănțenii să înțeleagă cât de norocoși sunt pentru că s-au născut și trăiesc aici.  Îmi propun să dezvoltăm sentimentul de mândrie locală, iar asta ne va face pe noi, constănțenii, să devenim noi înșine promotorii bogăției turistice, istorice și culturale a județului Constanța,  dar și să luptăm, fiecare din noi, pentru bunăstarea și dezvoltarea comunității noastre.” declară Corina Martin.

Din păcate, din cauza contextului pandemic, pentru fiecare dintre excursii sunt disponibile doar zece locuri. Înscrierile se fac pe pagina de facebook Corina Martin, printr-un simplu mesaj. Ocuparea locului se va face în funcție de ordinea înscrierii. Mai multe detalii despre itinerarii, ora și locul de unde se va face plecarea, vor fi oferite pe pagina facebook a Corinei Martin.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta