Connect with us

Actualitate

Noi drumuri spre sudul litoralului

Published

on

Turiştii care se vor aventura şi vara viitoare să îşi petreacă vacanţa la mare, vor avea noi drumuri spre litoral. Autorităţile promit că vor da startul unui mega-proiect,  privind construirea a două drumuri menite să lege Constanța de stațiunile din sudul litoralului.

“După cum ştiţi, în sezonul estival este un întreg calvar şi nu o spun eu, ci o spun locuitorii judeţului Constanţa si o spun şi turiştii. Am încercat să găsim soluţii de degrevare a acelui drum naţional. Am găsit două soluţii viabile, ca pe perioada sezonului estival şi în extrasezon, să degajăm acest drum şi să facem alte două drumuri judetţne ca să lege Constanţa de staţiunile din sud.”, a declarat Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Prima rută posibilă ar fi aceea care leagă autostrada A2 de localitatea 23 August pe traseul Agigea – E675 – Techirghiol – DJ393 – Moșneni – DC 5 – 23 August, drumul având o lungime de 24 de kilometri dintre care 13 kilometri se află în stadiul de drum de pământ.

“Dacă vorbim de DJ393, de prima variantă prezentată, avem un drum la nivel de pământ. În momentul actual este un drum judeţean la stadiul de pământ, între localităţile Techirghiol şi Moşneni, cu o distanţă de 13 km. Este un drum care se va face practic de la zero. Acum există doar o linie pe hartă şi un drum pe pământ făcut de tractoare.”, a spus Lucian Lungoci, director RADJP.

Cea de-a doua rută leagă, de asemenea, autostrada A2 de localitatea 23 August, însă pe traseul Medgidia – Ciocârlia de sus – Lanurile – Mereni – Topraisar – Amzacea – Pecineaga – 23 August, în acest caz fiind vorba de o distanță de 54 de kilometri dintre care 11 kilometri  vor avea nevoie de reabilitare.

Preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu a declarat că ambele variante de drum reprezintă o prioritate.

“O sa mă întrebaţi când va fi făcut acel drum. Nu va fi făcut azi, nu va fi făcut mâine, dar pot spune cu garanţia cuvintelor, dar şi a domnului Lucian Lungici că la anul, acest drum va fi funcţional. Aşadar, turiştii din ţară şi din judeţul Constanţa vor avea rute alternative de a ajunge în sudul litoralului.”, a adăugat Horia Ţuţuianu, preşedintele CJC.

Cele două proiecte se află încă în faza iniţială, motiv pentru care nu se știe câți bani vor fi investiți în realizarea lor.

sursa foto: automarket.ro

Actualitate

A început distribuirea măştilor de protecţie, la Constanţa

Published

on

200.000 de măști de protecție donate de Primăria orașului taiwanez Kaohsiung vor fi distribuite integral beneficiarilor în perioada imediat următoare

Primăria Municipiului Constanța a început deja distribuirea gratuită a celor 200.000 de măști de protecție primite ca donație din partea orașului taiwanez Kaohsiung. Donația a fost anunțată la finalul anului trecut, în urma unei ceremonii online de predare simbolică a măștilor de protecţie, la care au participat primarii municipiilor Constanţa şi Kaohsiung, Vergil Chiţac şi, respectiv, Chen Chi-Mai. Măștile vor fi distribuite către diferite categorii de beneficiari în perioada imediat următoare.

Astfel, Primăria va distribui măștile prin structurile din subordine abilitate, cu prioritate către persoanele din categorii defavorizate precum beneficiarii cantinelor de ajutor social și ai căminului pentru persoane vârstnice, dar și seniorii premiați de Primărie cu ocazia împlinirii vârstei de 80, 90 și 100 de ani și cei care celebrează 50 de ani de căsătorie. Totodată, măștile vor fi distribuite în piețele agro-alimentare și cetățenilor care accesează serviciile de stare civilă și evidența populației, cât și pe cele ale Serviciului Public de Impozite și Taxe. Personalul din învățământul preuniversitar de la nivelul municipiului Constanța va beneficia, de asemenea, de această sponsorizare.

„Dorim să mulțumim Municipalității Kaohsiung pentru donația generoasă și sprijinul acordat constănțenilor într-o perioadă atât de dificilă. Avem încredere că această acțiune reprezintă începutul unei relații de colaborare solide între cele două orașe-port, prin intensificarea schimburilor economice și comerciale, investițiilor directe, colaborărilor academice și culturale” a declarat domnul Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Donația celor 200.000 de măști a fost facilitată de Biroul de reprezentare economică şi culturală Taipei din Bratislava, reprezentat de domnul David Nan-Yang Lee şi Asociaţia ROTA pentru Promovarea Schimburilor Economice şi Culturale cu Taiwan, reprezentată de domnul Constantin Damov, președinte al Asociației ROTA.

Kaohsiung este cel mai mare oraș-port din Taiwan și totodată cel mai important oraș din zona de sud, cu industrie dezvoltată și o populație de aproximativ 2,7 milioane locuitori.

Despre Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan ”ROTA”

Fondată în anul 2014, Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan (ROTA) este o asociație non-profit al cărei scop îl reprezintă susținerea dezvoltării relațiilor economice și culturale între România și Taiwan, prin identificarea oportunităților de colaborare bilaterală și concretizarea acestora. De-a lungul celor șase ani de activitate, Asociația ROTA a dezvoltat proiecte sociale, materializate în acțiuni de sponsorizare și donații către instituții de învățământ sau de interes public local, ca de exemplu modernizarea unor laboratoare de informatică prin dotarea cu echipamente IT produse în Taiwan sau implementarea unor sisteme de iluminat stradal cu corpuri LED și monitorizare inteligentă.

Continue Reading

Actualitate

Unicul Complex Olimpic de Natație va fi operațional în luna martie

Published

on

Complexul Olimpic de Natație Otopeni, investiţie a cărei valoare totală depăşeşte 33,5 milioane de euro, dispune de o suprafață de 7.000 mp și are 6 bazine de înot, dintre care un bazin de înot, unul de sărituri, unul de antrenament și trei de inițiere și recuperare, cele din urmă vor putea fi folosite de public atunci când nu sunt folosite pentru antrenament.

Obiectivul sportiv are o capacitate de 2.797 de locuri pentru spectatori şi va putea găzdui competiții naționale și internaționalea. Complexul este dotat cu vestiare pentru sportivi, săli de forță, săli metodice, saune, cabinet medical, săli de conferințe și transmisii sportive, o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri, cu o înălțime de 6 m.

Au fost finalizate lucrările de racordare la utilități şi a fost semnat contractul de furnizare a acestora. În curând va fi definitivat și planul de distribuție a curentului electric, iar în scurt timp vor fi făcute și primele teste cu bazinele încărcate cu apă.

 

Continue Reading

Actualitate

Cseke Attila: ,,Am decis suspendarea concursurilor pentru posturile vacante din cadrul ministerului.”

Published

on

În data de 21 decembrie 2020, la nivelul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a fost demarată procedura pentru ocuparea a 33 de posturi vacante. Posturile scoase la concurs sunt funcții publice din direcții de linie, precum Direcția Generală Programul Operațional Regional, Direcția Generală Dezvoltare Regională și Infrastructură și Direcția Generală Cooperare Teritorială Europeană, dar și din compartimente suport, precum Serviciul Comunicare și Direcția Generală Management Financiar, Resurse Umane și Administrativ.

Unul dintre principiile sistemului de salarizare prevăzut de lege îl constituie sustenabilitatea financiară, astfel că instituţiile publice trebuie să respecte plafoanele de cheltuieli cu personalul. Pentru că bugetul anului 2021 nu a fost încă aprobat, iar cel din 2020 nu poate susţine cheltuieli suplimentare de personal, ministrul Cseke Attila a hotărât să suspende concursurile pentru ocuparea posturilor vacante din MDLPA.

,,Potrivit Legii nr. 500/2002 privind finanțele publice, numărul maxim de posturi aprobat prin legea bugetară anuală nu poate fi depășit și, deocamdată, nu cunoaștem care va fi numărul maxim de posturi finanțat prin bugetul ministerului. Astfel, am decis suspendarea concursurilor pentru posturile vacante din cadrul MDLPA, cu excepția posturilor din Direcția Generală Programul Operațional Regional și Direcția Generală Cooperare Teritorială Europeană, structuri care, evident, derulează programe cu finanțare europeană. Subliniez că, în cazul acestor două structuri, cheltuielile cu salariile personalului se rambursează integral din bugetele programelor pe care le gestionează, așadar, ocuparea posturilor vacante respective nu este de natură a crește efortul bugetar pentru instituția noastră.”, a precizat Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta