Connect with us

Actualitate

Nămolul de Techirghiol, înregistrat la OSIM

Published

on

Cu toţii am auzit despre efectele terapeutice miraculoase ale nămolului “minune” de Techirghiol, însă, puțini știu că, începând din toamna anului trecut, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol deține marca înregistrată OSIM nămolul sapropelic de Techirghiol, devenind astfel unicul furnizor al acestuia. Înregistrarea conferă unității medicale controlul deplin asupra mărcii, folosirea ei fără acordul sanatoriului ieșind astfel din sfera legalității.   

Înregistrând marca la OSIM obținem siguranța că activitatea sanatorială se desfășoară în condiții legale din acest punct de vedere și contribuim totodată la creșterea renumelui deja dobândit a acestui nămol sapropelic unic. Să nu uităm că anul acesta se împlinesc 120 de ani de balneologie în Techirghiol. Evităm confuziile, îl diferențiem și îi punem în evidență unicitatea, a declarat Elena Roxana Almășan, manager Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol.

Carmen Oprea, director  Îngrijiri în cadrul Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol spune despre inițiativa înregistrării la OSIM că a venit ca urmare a eforturilor echipei unității medicale ca un întreg colectiv. Unul din factorii primordiali care ne-au determinat să obținem această marcă a fost aceea de a obține posibilitatea de a folosi în exclusivitate acest nămol și de a-l exploata, a continuat Carmen Oprea.

Înregistrarea mărcii nămol sapropelic de Techirghiol vine și cu alte avantaje pentru deținătorul acesteia. Sanatoriul poate solicita anularea unor mărci identice sau asemănătoare cu marca înregistrată, iar în cazul unui conflict între denumiri comerciale, marca înregistrată va conferi prioritate, mai ales că reprezentanții instituției medicale intenționează crearea unor game de produse, bazate pe nămolul sapropelic de Techirghiol.

Utilizarea nămolului că factor terapeutic are un efect cunoscut de mii de ani, fiind unul din cele mai vechi tratamente folosite încă din Egiptul antic, acesta trecând cu succes de cea mai grea probă, cea a timpului.

Având în vedere proprietățile terapeutice ale nămolului, el este recomandat într-o diversitate mare de afecțiuni, pornind de la cele reumatismale, post traumatice, neurologice, ginecologice, până la cele dermatologice și respiratorii, a adăugat Carmen Oprea.

Aproximativ 15 000 de pacienți trec anual pragul sanatoriului, zilnic fiind folosite cel puțin 8 tone de nămol în diverse proceduri medicale.

Sursa foto: sbtghiol.ro

Actualitate

Precizări din partea RAJA S.A.

Published

on

RAJA S.A. este o companie de interes public care desfășoară o activitate esențială în județul Constanța. Managementul companiei este guvernat de Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, respectiv de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Astfel, reprezentanții companiei de apă precizează că întreaga activitate este supusă controlului, atât al Adunării Generale a Acționarilor, cât și al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Constanța, entități ce reglementează indicatorii manageriali de dezvoltare și performanță.

Demisia Directorului General – Felix Stroe a dus la preluarea prerogativelor și atribuțiilor de către Directorul General Adjunct – Aurel Presură. Odată cu demisia fostului director, mai mulți membri ai echipei au procedat la fel.

Urmare a acestor decizii, măsurile luate de noua conducere, inclusiv reorganizarea companiei, au scopul de a eficientiza funcționarea societății. Astfel, s-a aprobat un plan de lucru specific pentru continuitatea activității în situația unei pandemii, care să asigure servicii de calitate în condițiile speciale impuse răspândirea virusului SARS-Cov-2, care afectează nu doar sănătatea populației, dar și toate sectoarele economice, productive sau din serviciile publice.

Pe lângă asigurarea continuității serviciilor, se urmărește și implementarea în totalitate, și la timp, a proiectelor din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), ce implică investiții în sistemele de alimentare cu apă, canalizare și epurare în 92 de localități din aria de operare a societății RAJA S.A.

Asigurăm toți partenerii că dezideratul nostru este eficiența în interesul consumatorilor. Primordial în realizarea acestui deziderat este asigurarea sprijinului de către acționarul majoritar. În acest sens, actuala conducere a Consiliului Județean și-a arătat deschiderea și susținerea pentru a putea îndeplini această misiune.

sursa foto: RAJA

Continue Reading

Actualitate

Concurs internaţional de pian, online

Published

on

Cei mai buni tineri pianiști din Constanța, din ţară, dar și din străinătate se vor întrece pe scena virtuală a concursului ,,Constanța International Competition-Festival for Young Pianists”.

Cea de-a treia ediție a evenimentului cultural organizat de Asociația „Nihil Sine Arte”, în parteneriat cu Colegiul de Arte „Regina Maria” din Constanța și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” se va desfășura online, în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie.

Juriul concursului va fi alcătuit din personalități artistice și pedagogice din România și din străinătate. Competiția va avea loc într-o singură etapă, pe următoarele grupe de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani, 19-28 ani.

 

Continue Reading

Actualitate

Corespondență de pe Fregata “Regina Maria”

Published

on

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită și în afara granițelor. Membrii echipajului Fregatei “Regina Maria” au marcat această zi în largul mării, în Strâmtoarea Bosfor din Turcia.

Fregata “Regina Maria” a intrat în această săptămână sub comanda Comandamentului Maritim Aliat al NATO de la Northwood, Marea Britanie. Până la data de 7 decembrie, nava desfășoară misiuni de supraveghere a traficului maritim în Marea Mediterană, fiind integrată în gruparea navală permanentă SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group).

În tot acest timp, membrii echipajului vor participa la misiunile de descurajare a activităților ilegale pe mare, sub stindardul Operației NATO „Sea Guardian”, precum și la Exercițiul multinațional „Mavi Balina 20”, organizat de Turcia.

Forțele Navale Române contribuie, din anul 2017, la efortul colectiv al Alianței Nord-Atlantice de asigurare a securității maritime pe flancul sudic al Europei, prin participarea la Operația NATO „Sea Guardian” cu o fregată, iar „Regina Maria” este prezentă pentru prima dată la această operație din Mediterana.

Fregata a plecat sâmbătă, 24 octombrie, din portul Constanța, după un ceremonial militar foarte restrâns.

Ziua Armatei României a fost sărbătorită de către cei 239 de militari de la bord în timpul tranzitului Strâmtorii Bosfor. Nava se află în marș spre Insula Creta, din sudul Greciei, unde urmează a se integra în gruparea navală NATO, după care va lua drum spre est, către țărmurile Turciei.

Înainte de plecarea în misiune, echipajul fregatei „Regina Maria” a fost testat pentru COVID-19 și au fost luate măsurile necesare de prevenire a infectării cu noul coronavirus, conform procedurilor în vigoare.

sursa foto: Forțele Navale Române

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta