Connect with us

Actualitate

Musset Mamaia a dat tonul distracţiei! Conceptul petrecerilor pe yacht este împrumutat din Ibiza

Published

on

Experienţă inedită pentru zeci de turişti şi constănţeni care au luat parte la cea mai tare petrecere a verii, pe litoralul românesc.

Experienţa pe care europenii au ocazia să o trăiască în locaţii de top precum Ibiza, St. Tropez sau Monaco s-a bazat pe un principiu foarte clar: distracţia a fost cuvântul de ordine, la petrecerea organizată pe yacht.

“Este foarte ok atmosfera, e lume foarte bună care se distrează aici în largul mării printre valuri, e o petrecere foarte reuşită!”, declară o turistă 

“E super! Căldură mare, distracţie, ne simţim bine, toată lumea e ok. Sunt cu soţia şi cu băiatul şi chiar a fost o idee inspirată să participăm la această petrecere.”, completează un turist

“E o atmosferă foarte plăcută. Mă bucur că s-a strâns atât de multă lume şi că toată lumea se simte bine, foarte, foarte bine. E un concept nou la noi pe litoral şi sper să nu fie ultimul şi să continue din ce în ce mai bine.”, spune un alt turist

“E super mişto! Eu una vreau să spun că am venit special din Sibiu pentru acest party.”, spune o altă turistă

Au curs râuri de şampanie în largul Mării Negre, iar de la petrecerea organizată de Musset Mamaia nu au lipsit animatoarele, DJ-ul care a încins atmosfera cu beat-urile celor mai în vogă piese, iar turiştii şi constănţenii au prins imediat gustul unei petreceri de senzaţie.

“Astăzi avem cea mai bună şampanie premium, Moet Imperial rose şi alb. Să fie pentru toată lumea! Să fie… pentru toată vara!”, susţine ALIN MILEA, barman Musset

“Vinuri foarte proaspete, foarte fresh. Răcoritoare pentru căldura asta? Şi pentru căldură, dar care merg foarte bine şi la diverse preparate culinare, de la sushi până la paste, fructe de mare sau un peşte la grătar.”, declară MIHAI SOARE, somelier

Îndată ce s-au încins sub soarele torid al verii, temerarii petrecerii au avut ocazia să facă şi o baie în mare, pentru a se răcori.

După ore bune petrecute în larg, turiştii şi constănţenii s-au întors pe plajă, unde au avut parte de un veritabil festin culinar.

“Un berbec la proţap după o reţetă tradiţională de aici de la noi din Dobrogea, ţinut mai întâi la baiţ. O să mai fie şi altceva la grătar, am pregătit şi cârnaţi, piept de pui, de toate felurile.”, declară NICU MANOLE, bucătar

Iar acesta a fost doar începutul unui after-party spectaculos pus la cale de Musset Mamaia.

“E binevenit un after party! E binevenit întotdeauna! Sunt din Bucureşti şi abia aşteptam această petrecere.”, spune un turist

“Ce mă atrage aici? E mai multă distracţie. În afară, în Grecia sau Turcia nu este distracţia care este aici, este mult mai frumos aici.”, completează un alt turist

“A fost o zi excepţională, aşa că vom repeta evenimentul, cu siguranţă. Acesta a fost primul eveniment şi l-am organizat ca un fel de test. Am văzut că prinde, iar lumea este foarte deschisă la tot ce este nou, mai ales că acest concept este adus de la Ibiza.”, declară ALINA BĂNICĂ, administrator Musset

Ibiza sau Mamaia… un lucru e cert: românii se pot distra la fel de bine nu doar în Spania, ci şi pe litoralul nostru.

Actualitate

Exerciții navale româno-britanice, în Marea Neagră

Published

on

Forțele Navale Române continuă parteneriatul tradițional cu Marina Regală a Marii Britanii și desfășoară o serie de activități de instruire în comun, în bazinul pontic, la care vor participa peste 400 de marinari militari britanici și români.

Exercițiile planificate pentru sfârșitul acestei săptămâni vor fi efectuate de fregata „Mărășești”, continuatoarea tradiției de 100 de ani a distrugătorului „Mărășești”, asul de treflă al Marinei Regale Române și de distrugătorul britanic HMS „Dragon”, care a acostat în această săptămână, pentru o escală de trei zile în portul militar Constanța.

Scenariul secvențelor de instruire în apele naționale și internaționale din Marea Neagră, cuprinde exerciții de luptă antiaeriană, la care vor participa și aparate de zbor MiG-21 LanceR ale Statului Major al Forțelor Aeriene, precum și un avion CF-18 Hornet al Forțelor Aeriene Regale Canadiene.

Pentru dezvoltarea dialogului bilateral româno-britanic, comandantul navei britanice s-a întâlnit miercuri, 21 octombrie, cu locțiitorul comandantului Flotei, contraamiral de flotilă Valentin Iacoblev, cu care a discutat subiecte de interes comun în domeniul instruirii și diplomației navale.

sursa foto: Forțele Navale Române

Continue Reading

Actualitate

Constanța, 103 decese de COVID-19

Published

on

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 4.848 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 37.025 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 191.102 de cazuri și 137.835 pacienți vindecați. De asemenea 773 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 69 de decese, 65 decese sunt ale unor persoane care au prezentat comorbidități. Până astăzi, 6.065 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 104 noi cazuri, ajungându-se la un total de 4.508 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 18 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv.  Incidența cazurilor în ceea ce privește județul Constanța este de 1.34 per 1.000 de locuitori.

Menționăm faptul că în data de 21 octombrie au fost înregistrate noi decese pe teritoriul județului Constanța. Numărul de decese la care a ajuns Constanța acum, depășește 100 de decese. Deces nr 102: Bărbat, 81 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, ateroscleroză), decedat la domiciliu.

Deces nr 103: Femeie, 80 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, colecistită, demență), decedată la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 4.508 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, peste 103 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 451 de persoane internate, dintre care 417 din județul Constanța și 34 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.077 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 655 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 67 de cadre didactice, 97 de elevi, 29 de studenți și 14 angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 319 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (83), asistenți medicali (130) și personal auxiliar (106).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 324 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

Continue Reading

Actualitate

eTREZIREA face primul pas pentru constituirea Grupului de Inițiativă Civică „Împreună Reclădim Constanța”

Published

on

Asociația eTrezirea organizează prima întâlnire dedicată constituirii Grupului de Inițiativă Civică „Împreună Reclădim Constanța”.

„Ne propunem crearea unui grup de lucru care să reunească oameni politici, candidați la alegerile locale, ONG-uri, persoane care vor să se implice în demersul de a reclădi Constanța. Ne dorim, prin intermediul Grupului de Inițiativă Civică Împreună Reclădim Constanța, să așezăm în jurul unei mese rotunde, fără culoare politică, toate proiectele și inițiativele bune pentru Constanța. În campania electorală precedentă au fost prezentate multe astfel de proiecte, idei care ar fi păcat să rămână uitate în sertare. Credem că o bună parte a acestora ar trebui să ajungă a fi prezentate și susținute în Consiliul Local Municipal sau în Consiliul Județean. Pentru acest lucru este nevoie însă de crearea unei singure voci, puternică, reprezentativă pentru societatea civilă constănțeană care să reacționeze la acțiunile sau non acțiunile aleșilor locali, ce au impact asupra Constanței”.

Astfel, joi, la ora 17, la sediul Asociației eTrezirea va avea loc o primă întâlnire dedicată constituirii acestui grup, acolo unde sunt invitați toți candidații la alegerile locale din septembrie 2020 care nu au reșit să obțină o reprezentativitate în Consiliul Local Municipal.

O a doua întâlnire în demersul constituirii Grupului de Inițiativă Civică Locală Împreună Reclădim Constanța va fi organizată cu reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale de la nivelul municipiului Constanța, în următoarea perioadă.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta