Connect with us

Actualitate

Musset Mamaia a dat tonul distracţiei! Conceptul petrecerilor pe yacht este împrumutat din Ibiza

Published

on

Experienţă inedită pentru zeci de turişti şi constănţeni care au luat parte la cea mai tare petrecere a verii, pe litoralul românesc.

Experienţa pe care europenii au ocazia să o trăiască în locaţii de top precum Ibiza, St. Tropez sau Monaco s-a bazat pe un principiu foarte clar: distracţia a fost cuvântul de ordine, la petrecerea organizată pe yacht.

“Este foarte ok atmosfera, e lume foarte bună care se distrează aici în largul mării printre valuri, e o petrecere foarte reuşită!”, declară o turistă 

“E super! Căldură mare, distracţie, ne simţim bine, toată lumea e ok. Sunt cu soţia şi cu băiatul şi chiar a fost o idee inspirată să participăm la această petrecere.”, completează un turist

“E o atmosferă foarte plăcută. Mă bucur că s-a strâns atât de multă lume şi că toată lumea se simte bine, foarte, foarte bine. E un concept nou la noi pe litoral şi sper să nu fie ultimul şi să continue din ce în ce mai bine.”, spune un alt turist

“E super mişto! Eu una vreau să spun că am venit special din Sibiu pentru acest party.”, spune o altă turistă

Au curs râuri de şampanie în largul Mării Negre, iar de la petrecerea organizată de Musset Mamaia nu au lipsit animatoarele, DJ-ul care a încins atmosfera cu beat-urile celor mai în vogă piese, iar turiştii şi constănţenii au prins imediat gustul unei petreceri de senzaţie.

“Astăzi avem cea mai bună şampanie premium, Moet Imperial rose şi alb. Să fie pentru toată lumea! Să fie… pentru toată vara!”, susţine ALIN MILEA, barman Musset

“Vinuri foarte proaspete, foarte fresh. Răcoritoare pentru căldura asta? Şi pentru căldură, dar care merg foarte bine şi la diverse preparate culinare, de la sushi până la paste, fructe de mare sau un peşte la grătar.”, declară MIHAI SOARE, somelier

Îndată ce s-au încins sub soarele torid al verii, temerarii petrecerii au avut ocazia să facă şi o baie în mare, pentru a se răcori.

După ore bune petrecute în larg, turiştii şi constănţenii s-au întors pe plajă, unde au avut parte de un veritabil festin culinar.

“Un berbec la proţap după o reţetă tradiţională de aici de la noi din Dobrogea, ţinut mai întâi la baiţ. O să mai fie şi altceva la grătar, am pregătit şi cârnaţi, piept de pui, de toate felurile.”, declară NICU MANOLE, bucătar

Iar acesta a fost doar începutul unui after-party spectaculos pus la cale de Musset Mamaia.

“E binevenit un after party! E binevenit întotdeauna! Sunt din Bucureşti şi abia aşteptam această petrecere.”, spune un turist

“Ce mă atrage aici? E mai multă distracţie. În afară, în Grecia sau Turcia nu este distracţia care este aici, este mult mai frumos aici.”, completează un alt turist

“A fost o zi excepţională, aşa că vom repeta evenimentul, cu siguranţă. Acesta a fost primul eveniment şi l-am organizat ca un fel de test. Am văzut că prinde, iar lumea este foarte deschisă la tot ce este nou, mai ales că acest concept este adus de la Ibiza.”, declară ALINA BĂNICĂ, administrator Musset

Ibiza sau Mamaia… un lucru e cert: românii se pot distra la fel de bine nu doar în Spania, ci şi pe litoralul nostru.

Actualitate

Marius Horia Țuțuianu: „Viitorul planetei e în mâinile noastre!”

Published

on

Ziua Internațională a Pământului a fost sărbătorită de fiecare dintre noi, fie că am plantat un copac sau am făcut curățenie într-o anumită zonă. Cu toții am cinstit planeta noastră albastră, de ziua ei. Deputatul social democrat constănțean Marius Horia Țuțuianu a celebrat și el Ziua Internațională a Pământului și a pus mâna pe cazma și lopată pentru a da o mână de ajutor la ecologizarea Micul Golf- Vama Veche și Peștera Limanu – Balta Limanu.

Deputatul a fost invitat la campania de curățenie a comunei Limanu chiar de către edilul localității,  Daniel Georgescu, care în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 1 din comuna ecologizează zonele afectate din împrejurimi.

„Protejarea mediului înconjurător este una dintre marile datorii pe care le avem către generațiile viitoare. Copiii noștri merită o planetă curată, cât mai puțin poluată. Ține doar de noi să respectăm natura, ține doar de noi să ne educăm copiii în acest spirit. Este o responsabilitate pe care nu o avem doar azi, ci în fiecare zi”, a declarat Marius Horia Țuțuianu, deputat PSD.

Continue Reading

Actualitate

Bienala Naţională de Pictură ,,Doina Păuleanu”

Published

on

Muzeul de Artă Constanța va organiza, în perioada 1 iulie – 31 iulie 2021, prima ediție a Bienalei Naționale de Pictură „Doina Păuleanu”. Evenimentul omagiază una dintre cele mai remarcabile personalități ale vieții culturale din Constanța, dr. Doina Păuleanu, istoric și critic de artă, director al muzeului în perioada 1990 – 2020.

Doina Păuleanu a avut o contribuție importantă la promovarea artei românești, precum și la prezervarea și valorificarea patrimoniului Muzeului de Artă Constanța. Instituţia pe care a condus-o 30 de ani, deţine una dintre cele mai mari colecţii de artă modernă românească, opere ce fac parte din patrimoniul naţional.

Remarcabilul om de cultură, pentru care Constanţa a fost ,,acasă” timp de 50 de ani, a publicat lucrări fundamentale în domeniul istoriei artei, antropologiei urbane, dar a organizat și expoziții temporare în sălile muzeului, în care a încurajat tinerii creatori pe cale de afirmare

Bienala Națională de Pictură „Doina Păuleanu” se adresează artiştilor plastici, membri ai U.A.P. România, și absolvenţilor Academiilor și Universităţilor de Artă. Fiecare artist poate participa cu maxim 2 lucrări realizate în anii 2018-2021. Înscrierea se va face online, în perioada 26 aprilie – 31 mai 2021, la adresa de e-mail bienalaconstanta@gmail.com.

Rezultatul selecției va fi comunicat pe 7 iunie 2021 pe email-ul artiștilor, pe site-ul Muzeului de Artă Constanța și pe pagina de Facebook a muzeului. Lucrările acceptate trebuie trimise în perioada 8 – 25 iunie 2021, iar jurizarea lor se va face în intervalul 1 – 28 iulie 2021. Vernisajul și premierea artiştilor vor avea loc în data de 31 iulie 2021.

Artiştii care doresc să participe la Bienala Naţională de Pictură ,,Doina Păuleanu” pot afla mai multe detalii despre înscriere şi regulament aici, sau pot lua legătura telefonic cu Ioana Predescu, la numărul 0742 506 225.

 

Sursa: Muzeul de Artă Constanța

Continue Reading

Actualitate

Ce am învățat din pandemie?

Published

on

Litoralul românesc se pregătește de al doilea sezon estival în pandemie. După cel de anul trecut desfășurat sub semnul incertitudinilor, urmează unul, cu la fel de multe necunoscute. Turismul este unul dintre cele mai afectate sectoare la nivel mondial, ca urmare a restricţiilor împotriva COVID-19, dar şi a reticenţei consumatorilor de a călători. Iar România nu face excepţie.  Autoritătile par să nu fie pregătite să își asume responsabilități prea mari, iar investitorii s-au văzut nevoiți să își facă propriile strategii. Vaccinarea este vazuta de toți precum luminița de la capătul tunelului.

Vacanțele au fost anulate pe bandă rulantă, iar bugetele de vacanță reduse considerabil. Chiar și așa românii nu şi-au pierdut apetitul pentru călătorii, iar cei mai mulți au ales să își petreacă vacanța în țară. Pe litoral, proprietarii de hoteluri, restaurante, terase sau cluburi s-au organizat atât cât au putut de bine. Pandemia a prins pe picior gresit pe toată lumea, dar mai ales pe autoritătile care au emis hotărâri peste hotărâri, au impus restricții cu nemiluita fără însă să se gândească prea mult la consecințe.

Iar dacă 2020 a fost un an atipic, cel mai dificil an din istoria turismului, nici  2021 nu pare sa vină cu prea multă speranță. În mod normal sezonul estival începea oficial la 1 mai. Anul acesta puțini sunt patronii care își vor deschide afacerile. Motivele sunt nenumărate și sunt legate în mod direct de refuzul autorităților de a-și asuma responsabilitatea. Plajele ar putea rămâne goale, fără niciun sezlong pe ele. Nici beach-baruri nu vor fi. Cel puțin în stațiunea Mamaia. Și asta pentru că aici plaja se lărgește, iar predarea porțiunilor se va face la 1 iulie. Cluburile nu se mai deschid, iar patronii care dețineau astfel de locații au început deja să caute soluții.

Cei mai mulți dintre patroni s-au văzut nevoiți să își impună singuri anumite standarde de igienă și siguranță sanitară. Și-au modificat circuitele, totul se dezinfectează cât mai des posibil, se poartă mănuși de protecție, mesele sunt amplasate la distanță de 1 metru, iar masca este obligatorie. Acum cea mai mare speranta a acestora este vaccinarea în masă: a turiștilor, dar mai ales a personalului din domeniul HORECA.

Pandemia pare însă să îi fi responsabilizat mai mult pe turiști. Mulți dintre ei și-au schimbat obiceiurile de concediu. Acum vacanțele sunt mai scurte și sunt căutate locurile cât mai puțin expuse  unde se poate evita aglomerația.

Continue Reading

Actualitate

Vaccinare anti-COVID în centre mobile

Published

on

Căminul Cultural din orășelul de graniță, Negru Vodă s-a transformat în punct de vaccinare. Unul câte unul, localnicii din satele arondate s-au adunat la vaccinare, în urma anunțului făcut de primărie cu câteva zile în urmă.

N-a durat mult așteptarea. În câteva minute fiecare doritor a completat hârtiile necesare și apoi a fost imunizat. 50 de doritori înscriși în prima parte a zilei, s-au vaccinat pe bandă rulantă.

Armata a venit la Negru Vodă pentru că micul orășel nu are medici de familie care să ajute vaccinarea. Singura soluție pe care primarul a găsit-o a fost să cheme ajutoarele de la Constanța. Iar Ministerul Apărării a trimis echipa de vaccinare.

Inițial, pe liste au fost 51 de oameni, dar când localnicii au văzut că merge repede, s-au dus și neplanificați. Cine s-a prezentat la Căminul Cultural, a fost vaccinat pe loc. Echipa mobilă de vaccinare a lucrat prin patru puncte de imunizare deschise în clădire.

Vaccinarea anti-COVID prin centrele mobile a început simultan în 7 județe: Arad, Bacău, Constanța, Ilfov, Maramureș, Mehedinți și Sibiu. Prin centrele mobile vor fi distribuite, pentru moment, vaccinuri de la compania Moderna, care permit din punct de vedere logistic organizarea activităţilor, având în vedere stabilitatea la temperaturi obişnuite, de plus 2 – 8 grade Celsius, pentru 30 de zile.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222