Connect with us

Actualitate

Musset Mamaia a dat tonul distracţiei! Conceptul petrecerilor pe yacht este împrumutat din Ibiza

Published

on

Experienţă inedită pentru zeci de turişti şi constănţeni care au luat parte la cea mai tare petrecere a verii, pe litoralul românesc.

Experienţa pe care europenii au ocazia să o trăiască în locaţii de top precum Ibiza, St. Tropez sau Monaco s-a bazat pe un principiu foarte clar: distracţia a fost cuvântul de ordine, la petrecerea organizată pe yacht.

“Este foarte ok atmosfera, e lume foarte bună care se distrează aici în largul mării printre valuri, e o petrecere foarte reuşită!”, declară o turistă 

“E super! Căldură mare, distracţie, ne simţim bine, toată lumea e ok. Sunt cu soţia şi cu băiatul şi chiar a fost o idee inspirată să participăm la această petrecere.”, completează un turist

“E o atmosferă foarte plăcută. Mă bucur că s-a strâns atât de multă lume şi că toată lumea se simte bine, foarte, foarte bine. E un concept nou la noi pe litoral şi sper să nu fie ultimul şi să continue din ce în ce mai bine.”, spune un alt turist

“E super mişto! Eu una vreau să spun că am venit special din Sibiu pentru acest party.”, spune o altă turistă

Au curs râuri de şampanie în largul Mării Negre, iar de la petrecerea organizată de Musset Mamaia nu au lipsit animatoarele, DJ-ul care a încins atmosfera cu beat-urile celor mai în vogă piese, iar turiştii şi constănţenii au prins imediat gustul unei petreceri de senzaţie.

“Astăzi avem cea mai bună şampanie premium, Moet Imperial rose şi alb. Să fie pentru toată lumea! Să fie… pentru toată vara!”, susţine ALIN MILEA, barman Musset

“Vinuri foarte proaspete, foarte fresh. Răcoritoare pentru căldura asta? Şi pentru căldură, dar care merg foarte bine şi la diverse preparate culinare, de la sushi până la paste, fructe de mare sau un peşte la grătar.”, declară MIHAI SOARE, somelier

Îndată ce s-au încins sub soarele torid al verii, temerarii petrecerii au avut ocazia să facă şi o baie în mare, pentru a se răcori.

După ore bune petrecute în larg, turiştii şi constănţenii s-au întors pe plajă, unde au avut parte de un veritabil festin culinar.

“Un berbec la proţap după o reţetă tradiţională de aici de la noi din Dobrogea, ţinut mai întâi la baiţ. O să mai fie şi altceva la grătar, am pregătit şi cârnaţi, piept de pui, de toate felurile.”, declară NICU MANOLE, bucătar

Iar acesta a fost doar începutul unui after-party spectaculos pus la cale de Musset Mamaia.

“E binevenit un after party! E binevenit întotdeauna! Sunt din Bucureşti şi abia aşteptam această petrecere.”, spune un turist

“Ce mă atrage aici? E mai multă distracţie. În afară, în Grecia sau Turcia nu este distracţia care este aici, este mult mai frumos aici.”, completează un alt turist

“A fost o zi excepţională, aşa că vom repeta evenimentul, cu siguranţă. Acesta a fost primul eveniment şi l-am organizat ca un fel de test. Am văzut că prinde, iar lumea este foarte deschisă la tot ce este nou, mai ales că acest concept este adus de la Ibiza.”, declară ALINA BĂNICĂ, administrator Musset

Ibiza sau Mamaia… un lucru e cert: românii se pot distra la fel de bine nu doar în Spania, ci şi pe litoralul nostru.

Actualitate

A început distribuirea măştilor de protecţie, la Constanţa

Published

on

200.000 de măști de protecție donate de Primăria orașului taiwanez Kaohsiung vor fi distribuite integral beneficiarilor în perioada imediat următoare

Primăria Municipiului Constanța a început deja distribuirea gratuită a celor 200.000 de măști de protecție primite ca donație din partea orașului taiwanez Kaohsiung. Donația a fost anunțată la finalul anului trecut, în urma unei ceremonii online de predare simbolică a măștilor de protecţie, la care au participat primarii municipiilor Constanţa şi Kaohsiung, Vergil Chiţac şi, respectiv, Chen Chi-Mai. Măștile vor fi distribuite către diferite categorii de beneficiari în perioada imediat următoare.

Astfel, Primăria va distribui măștile prin structurile din subordine abilitate, cu prioritate către persoanele din categorii defavorizate precum beneficiarii cantinelor de ajutor social și ai căminului pentru persoane vârstnice, dar și seniorii premiați de Primărie cu ocazia împlinirii vârstei de 80, 90 și 100 de ani și cei care celebrează 50 de ani de căsătorie. Totodată, măștile vor fi distribuite în piețele agro-alimentare și cetățenilor care accesează serviciile de stare civilă și evidența populației, cât și pe cele ale Serviciului Public de Impozite și Taxe. Personalul din învățământul preuniversitar de la nivelul municipiului Constanța va beneficia, de asemenea, de această sponsorizare.

„Dorim să mulțumim Municipalității Kaohsiung pentru donația generoasă și sprijinul acordat constănțenilor într-o perioadă atât de dificilă. Avem încredere că această acțiune reprezintă începutul unei relații de colaborare solide între cele două orașe-port, prin intensificarea schimburilor economice și comerciale, investițiilor directe, colaborărilor academice și culturale” a declarat domnul Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Donația celor 200.000 de măști a fost facilitată de Biroul de reprezentare economică şi culturală Taipei din Bratislava, reprezentat de domnul David Nan-Yang Lee şi Asociaţia ROTA pentru Promovarea Schimburilor Economice şi Culturale cu Taiwan, reprezentată de domnul Constantin Damov, președinte al Asociației ROTA.

Kaohsiung este cel mai mare oraș-port din Taiwan și totodată cel mai important oraș din zona de sud, cu industrie dezvoltată și o populație de aproximativ 2,7 milioane locuitori.

Despre Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan ”ROTA”

Fondată în anul 2014, Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan (ROTA) este o asociație non-profit al cărei scop îl reprezintă susținerea dezvoltării relațiilor economice și culturale între România și Taiwan, prin identificarea oportunităților de colaborare bilaterală și concretizarea acestora. De-a lungul celor șase ani de activitate, Asociația ROTA a dezvoltat proiecte sociale, materializate în acțiuni de sponsorizare și donații către instituții de învățământ sau de interes public local, ca de exemplu modernizarea unor laboratoare de informatică prin dotarea cu echipamente IT produse în Taiwan sau implementarea unor sisteme de iluminat stradal cu corpuri LED și monitorizare inteligentă.

Continue Reading

Actualitate

Unicul Complex Olimpic de Natație va fi operațional în luna martie

Published

on

Complexul Olimpic de Natație Otopeni, investiţie a cărei valoare totală depăşeşte 33,5 milioane de euro, dispune de o suprafață de 7.000 mp și are 6 bazine de înot, dintre care un bazin de înot, unul de sărituri, unul de antrenament și trei de inițiere și recuperare, cele din urmă vor putea fi folosite de public atunci când nu sunt folosite pentru antrenament.

Obiectivul sportiv are o capacitate de 2.797 de locuri pentru spectatori şi va putea găzdui competiții naționale și internaționalea. Complexul este dotat cu vestiare pentru sportivi, săli de forță, săli metodice, saune, cabinet medical, săli de conferințe și transmisii sportive, o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri, cu o înălțime de 6 m.

Au fost finalizate lucrările de racordare la utilități şi a fost semnat contractul de furnizare a acestora. În curând va fi definitivat și planul de distribuție a curentului electric, iar în scurt timp vor fi făcute și primele teste cu bazinele încărcate cu apă.

 

Continue Reading

Actualitate

Cseke Attila: ,,Am decis suspendarea concursurilor pentru posturile vacante din cadrul ministerului.”

Published

on

În data de 21 decembrie 2020, la nivelul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a fost demarată procedura pentru ocuparea a 33 de posturi vacante. Posturile scoase la concurs sunt funcții publice din direcții de linie, precum Direcția Generală Programul Operațional Regional, Direcția Generală Dezvoltare Regională și Infrastructură și Direcția Generală Cooperare Teritorială Europeană, dar și din compartimente suport, precum Serviciul Comunicare și Direcția Generală Management Financiar, Resurse Umane și Administrativ.

Unul dintre principiile sistemului de salarizare prevăzut de lege îl constituie sustenabilitatea financiară, astfel că instituţiile publice trebuie să respecte plafoanele de cheltuieli cu personalul. Pentru că bugetul anului 2021 nu a fost încă aprobat, iar cel din 2020 nu poate susţine cheltuieli suplimentare de personal, ministrul Cseke Attila a hotărât să suspende concursurile pentru ocuparea posturilor vacante din MDLPA.

,,Potrivit Legii nr. 500/2002 privind finanțele publice, numărul maxim de posturi aprobat prin legea bugetară anuală nu poate fi depășit și, deocamdată, nu cunoaștem care va fi numărul maxim de posturi finanțat prin bugetul ministerului. Astfel, am decis suspendarea concursurilor pentru posturile vacante din cadrul MDLPA, cu excepția posturilor din Direcția Generală Programul Operațional Regional și Direcția Generală Cooperare Teritorială Europeană, structuri care, evident, derulează programe cu finanțare europeană. Subliniez că, în cazul acestor două structuri, cheltuielile cu salariile personalului se rambursează integral din bugetele programelor pe care le gestionează, așadar, ocuparea posturilor vacante respective nu este de natură a crește efortul bugetar pentru instituția noastră.”, a precizat Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta