Connect with us

Actualitate

Mrini Eye Hospital vine în sprijinul pacienţilor din mediul rural

Published

on

Mrini Eye Hospital, cel mai performant spital de oftalmologie din Dobrogea continuă seria acţiunilor umanitare. De această dată, zece pacienţi din comuna constănţeană Saraiu vor beneficia de operaţii gratuite de cataractă.

Acţiunea se va desfăşura pe parcursul mai multor săptămâni. Întâi de toate, pacienţii au fost investigaţi cu meticulozitate de către specialiştii Mrini Eye Hospital, care au stabilit, de la caz la caz, un diagnostic clar.

“Pentru început vom ajuta 10-11 persoane, în funcţie de necesităţile lor, să vadă mai bine la sfârşitul anului, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Profităm de faptul că eu am revenit la Constanţa şi astfel mă pot ocupa personal de toate aceste cazuri şi le pot supraveghea îndeaproape.”, declară FILDIS MRINI, medic specialist oftalmolog

Ulterior, toţi aceşti pacienţi vor fi operaţi, urmând ca apoi să fie consultaţi, chiar la ei acasă, în comuna Saraiu.

“Este o acţiune binevenită, mulţumim celor care ne-au trimis aici, noi fiind de la ţară nu avem posibilităţi ca să ne operăm.”, spune o pacientă

“Zilnic, îi mulţumesc bunului Dumnezeu că mi-a fost dat să întâlnesc în momente foarte dificile ale vieţii mele şi ale locuitorilor familiei Saraiu un colectiv atât de tânăr, dar extrem de profesionist, pentru care pacientul este în primul rând om şi abia apoi bolnav.”, declară DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu 

“Oriunde aţi fi şi oricine aţi fi, meritaţi să aveţi o vedere sănătoasă, o vedere clară şi lipsită de probleme!”, declară FILDIS MRINI, medic specialist oftalmolog

Îndată ce vor încheia aceste intervenţii, specialiştii Mrini Eye Hospital vor continua seria acţiunilor umanitare şi în alte localităţi din judeţul Constanţa.

 

Actualitate

Noutăți în privința ajutorului pentru încălzirea locuinței

Published

on

Guvernul a majorat la 800 de lei nivelul de venituri până la care gospodăriile au dreptul la ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică, gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni, combustibili petrolieri.

Plafonul maxim al veniturilor până la care se acorda până acum acest beneficiu social era de 750 lei în cazul persoanelor care se își încălzesc locuințele cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri și puțin peste 786 lei/persoană în cazul familiilor care folosesc energie termică în sistem centralizat.

În contextul în care, de la data de 1 septembrie 2020, indemnizația socială pentru persoanele vârstnice a crescut cu 14%, de la 704 la 800 de lei, măsura era necesară pentru ca acestea să poată beneficia în continuare de protecție socială din partea statului pentru perioada sezonului rece noiembrie 2020- martie 2021.

Pentru persoanele singure care utilizează energia termică în sistem centralizat, plafonul maxim stabilit prin OUG nr.70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, cu modificările și completările ulterioare, este de 1.082 lei și rămâne neschimbat.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se bazează pe testarea mijloacelor și se iau în considerare atât veniturile persoanei singure/familiei, după caz, cât și bunurile deținute de acestea, până la un prag maxim al veniturilor/persoană.

Continue Reading

Actualitate

Jandarmii, prezenți la Mănăstirea Sfântul Andrei

Published

on

Peste 130 de jandarmi și polițiști vor asigura măsurile de ordine publică la ceremonialul religios desfăşurat cu ocazia sărbătoririi hramului mănăstirii ,,Peştera Sf. Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin.

Principalele obiective ale forțelor de ordine vor fi siguranța participanților și prevenirea producerii de incidente.

Pentru aceasta, vor fi organizate echipe de dialog, patrule pedestre și auto, cordoane de ordine publică și alte dispozitive adaptate situației din teren. Acestea sunt dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment și facem precizarea că nu au fost adoptate măsuri suplimentare față de anii precedenți și nici nu au fost mobilizate forțe și mijloace în sprijinul celor din județul Constanța.

În colaborare cu reprezentanții mănăstirii și ai DSP Constanța, au fost stabilite trasee interioare de deplasare a pelerinilor (către racla cu sfintele moaște, către altar și către lumânărar), au fost realizate marcaje pe traseul de acces în mănăstire, precum și pentru participanții la slujba religioasă astfel încât să se respecte distanțarea fizică. Pentru desfășurarea fără incidente și în siguranță a evenimentului, solicităm tuturor participanților să respecte aceste marcaje, să nu staționeze excesiv în zona raclei și să nu forțeze accesul prin alte puncte decât cele marcate.

Reamintim faptul că, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm, legislația actuală prevede că „pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate.”

Jandarmeria și Poliția fac apel la responsabilitate și recomandă tuturor participanților să respecte regulile de protecție individuală: păstrarea distanței fizice, purtarea corectă a măștii de protecție și dezinfectarea mâinilor  – pentru aceste măsuri, organizatorii asigură trei puncte în care sunt disponibili dezinfectanți și măști.

Continue Reading

Actualitate

Cernavodă, Cumpăna și Târgușor au intrat în carantină

Published

on

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis ordinele de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru U.A.T. Cernavodă, U.A.T. Cumpăna și U.A.T. Târgușor.

Carantina pentru localitățile din județul Constanța a intrat în vigoare în data de 28.11.2020, de la ora 20:00.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta