Connect with us

Societate

Mrini Eye Hospital continuă campania “Oftalmologie pentru tine!”

Published

on

“Unul dintre evenimentele pentru care noi ne-am văzut astăzi este faptul că pe 14 noiembrie se marchează Ziua Mondială a Diabetului. Iar diabetul, din păcate, face ravagii şi la nivelul ochilor.”, declară FILDIS MRINI, medic specialist oftalmolog Mrini Eye Hospital

În acest context, Mrini Eye Hospital, cel mai performant spital de oftalmologie din Dobrogea a continuat seria acţiunilor umanitare desfăşurate în judeţul Constanţa. De această dată, la Medgidia, acolo unde peste 20 de pacienţi cu probleme de vedere au beneficiat, gratuit, de consultaţii şi investigaţii de specialitate.

“Încercăm să sărbătorim un eveniment pentru clinica noastră, faptul că noi de trei ani existăm în Medgidia, am zis cu această ocazie să oferim noi un cadou pacienţilor din Medgidia. Încercăm să reducem numărul de cazuri care pot duce la pierderea vederii, cum ar fi cataractă, glaucom, tumori, strabism, tot felul de lucruri complexe.”, completează FILDIS MRINI, medic specialist oftalmolog Mrini Eye Hospital

De la caz la caz, toţi pacienţii consultaţi vor beneficia de intervenţii chirurgicale gratuite sau de ochelari de vedere adecvaţi problemelor lor.

“O să trebuiască să mai facem nişte măsurători, dar le vom face zilele următoare la cabinet aici, unde avem altă aparatură. Şi pentru glaucomul acesta, pentru că tensiunea la ochiul stâng e un pic mai mare şi trebuie verificat, să vedem de ce e mai mare şi ce mai putem face pentru a o scădea.”, susţine FILDIS MRINI, medic specialist oftalmolog Mrini Eye Hospital

“Realizez un screening, adică le determin pacienţilor aflaţi aici o glicemie, le măsor şi tensiunea şi pulsul. Dacă găsesc valori modificate, îi consiliez, îi sfătuiesc cu privire la ce au de făcut în continuare şi le recomand anumite investigaţii de specialitate.”, declară ALEXANDRA COJOCARU, anestezist

“Mi-a zis că trebuie să îmi schimb ochelarii pentru că îi aveam de mult timp. O pereche nouă de ochelari îmi va fi foarte utilă”, spune o pacientă

“Mi-a precizat doamna doctor că ceea ce s-a făcut până acum e un lucru bun, dar pe viitor este necesară şi o operaţie de cataractă pentru a îmbunătăţi şi mai mult vederea.”, completează un alt pacient

Seria acţiunilor caritabile cuprinse în campania “Oftalmologie pentru tine!” va continua în perioada următoare şi în alte localităţi din judeţul Constanţa.

Societate

Bilete de tratament balnear şi recuperare, tot anul, pentru pensionarii militari

Published

on

Stabilirea numărului de bilete de tratament balnear și de recuperare, a condițiilor și modului de acordare, precum și a modului de distribuire sau de decontare a acestora în sistemul pensiilor militare de stat a fost aprobată de Guvernul României.
Astfel, aceștia vor beneficia, de la data intrării în vigoare a acestui act normativ, de un număr de bilete de tratament balnear și de recuperare în sistemul național reprezentând cinci la sută din numărul pensionarilor aflați în plată la fiecare casă de pensii sectorială la data de 1 august a anului precedent.
Hotărârea de Guvern prevede, de asemenea, ca tratamentul balnear şi de recuperare să se efectueze, pe durata întregului an calendaristic, în staţiunile de interes naţional şi local, precum şi în staţiunile balneare şi balneoclimaterice din unele localităţi şi areale care dispun de factori naturali de cură.
În actul normativ sunt reglementate, totodată, condiţiile care trebuie îndeplinite cumulativ de către pensionarii militari pentru a beneficia de atribuirea biletelor de tratament balnear şi de recuperare, respectiv de decontare a costului acestora.
Referitor la modul de atribuire și decontare, actul normativ stabileşte, printre altele, modelul cererii care trebuie depusă de solicitanţi în acest sens, precum şi condițiile specifice şi punctajele aferente utilizate pentru ierarhizarea acestora.
Sursa foto: rfi

Continue Reading

Actualitate

Colegiul Psihologilor – filiala Constanţa oferă consiliere psihologică telefonică

Published

on

Conform ultimelor raportări, în România, s-au înregistrat peste 380.000 de cazuri de Coronavirus și este într-o continuă creștere. În acest context, Colegiul Psihologilor din România – filiala Constanţa, în parteneriat cu Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa, va oferi consiliere psihologică telefonică pentru persoanele din judeţul Constanţa, care dezvoltă simptomatologie specifică cauzată de criza generată de pandemia de Covid-19.

În cadrul acestei celule de criză organizată de Colegiul Psihologilor – filiala Constanţa vor participa psihologi-voluntari specializaţi în psihoterapie, consiliere psihologică, psihologie clinică, membri ai filialei Constanţa. Ca şi procedură de lucru, apelurile sunt preluate de către un psiholog delegat ca persoană de contact, dl. Bălan Cristi, iar acesta îi contactează pe colegii înrolaţi în acest proiect în funcţie de disponibilitatea comunicată. Se lucrează pe un protocol standardizat, astfel încât fiecare intervenţie să aibă o structură comună, dar şi puncte specifice în funcţie de cazuistica întâlnită.

“Este un moment greu pentru noi toţi, dar cea mai bună soluţie este să rămânem calmi, să ne informăm din surse credibile, autorizate şi să respectăm instrucţiunile venite de la autorităţile statului. Pentru persoanele care au nevoie de suport psihologic, Colegiul Psihologilor din România – filiala Constanţa va asigura 24 de ore din 24 consiliere psihologică prin telefon, astfel încât să încercăm să reducem gradul de panică instalat în rândul populaţiei. Mulţumim colegilor care au înţeles rolul acestui demers şi s-au alăturat echipei.”, declară prof. univ. dr. MIHAELA RUS, preşedintele Colegiului Psihologilor din România – filiala Constanţa

Lista psihologilor implicaţi în proiect se regăseşte pe site-ul CPR, www.alegericpr.ro  și poate fi consultată şi direct de cei ce au nevoie să apeleze la acest tip de serviciu.

sursa foto: Colegiul Psihologilor

Continue Reading

Actualitate

Peste 2.000 de persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Tulcea

Published

on

În primele zece luni ale anului 2020, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Tulcea au fost încadrate în muncă 2124 de persoane, dintre care 1087 de femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 671 au peste 45 de ani, 520 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 452 au între 25 şi 35 de ani, iar 481 sunt tineri sub 25 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1070 provin din mediul urban, iar 1054 de persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (723), urmate de cele cu studii gimnaziale (610). Numărul celor cu studii profesionale este de 506, iar cei cu studii primare sunt în număr de 214.

Persoanele angajate în perioada menţionată, prin intermediul AJOFM Tulcea, nu au făcut parte din categoria persoanelor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele zece luni ale anului 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 5511 de persoane.

Pentru mai multe informaţii despre activitatea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea, puteţi accesa https://www.anofm.ro/index.html?agentie=Tulcea

sursa foto: AJOFM Tulcea

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta