Connect with us

Actualitate

Mirela Gonț vs. Florin Gheorghe

Published

on

Situația controversată la Constanța. Mirela Gonț, medic de familie acuză Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța, respectiv pe directorul Florin Gheorghe de fals, uz de fals și abuz în serviciu, în ceea ce privește cabinetul medical în care Mirela Gonț activează de zeci de ani și care se află în proprietatea Regiei.  În replică, Florin Gheorghe vine cu argumente solide și declară faptul că doctorul de familie face acuzații nefondate.

Presiuni și abuzuri. Acestea sunt cuvintele pe care medicul de familie Mirela Gonț le atribuie directorului Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța în ceea ce privește situația în care ar fi pus medicul de familie de la începutul acestui an.

Mirela Gonț, medic de familie: „Nu aș fi făcut această conferință, probabil că nici acest subiect nu ar fi devenit public dacă anumite persoane din instituțiile constănțene ar fi respectat legea și nu ar fi pus interesele personale înaintea intereselor pacienților mei, care sunt peste 5 mii. Timp de 30 de ani am oferit consultații pacienților mei în acest cabinet medical care mi-a fost atribuit de către statul român, iar acum pentru că această clădire și acest teren au devenit probabil o țintă imobiliară se fac presiuni și abuzuri pentru a mă forța să plec.  Vreau să punctez încă o dată: singurul care poate stabili tarifele pentru cabinetele medicale este Consiliul Local. RAEDPP ce are în administrare o serie de cabinete medicale a fost mandatat prin HCL 323 pentru a stabili oportunitatea de prelungire a actelor medicale. În aceste zile, domnul director al RAEDPP, Florin Gheorghe comite niște abuzuri, după abuzuri în ceea ce mă privește. Începând din anul 2015 prin HCL 279 au fost stabilite  noile tarife pentru chiriile cabinetelor medicale. Toate actele adiționale încheiate de atunci și până în prezent sunt bazate pe această hotărâre. Din ianuarie lucrurile încep să aibă altă turnură. Primul document total abuziv este această înștiințare care ajunge la mine în data de 22 în care este trecută decizia Consiliului de Administrație potrivit căreia eu trebuie să eliberez spațiul, mai mult această decizie îmi aduce la cunoștință faptul că în cinci zile voi fi dată instanței pentru evacuare.  Sunt lucruri picurate cu sânge în sufletul meu și al pacienților mei. Începând cu data de 1 iulie chiria va fi majorată triplu la 1.500 de euro plus tva și are la bază doar hotărârea consiliului de administrație. Eu funcționez acum cu pacienții mei oarecum ilegal. Adică am contractul de la Casa de Asigurări Medicale, dar nu am actul adițional de spațiu. Adică nu am spațiu la momentul acesta. RAEDPP, cu care am fost în relații extraordinare până la venirea lui Florin Gheorghe stabilea actul adițional în urma contractului cu Casa de Asigurări Medicale și în spate avea toată legislația. De când a venit acest domn stabilește chirii, stabilește retroactiv, stabilește exact cum vrea. Nu se poate. Te joci cu viața unui om cu viața acestor pacienți”.

În replică, directorul Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța consideră acuzațiile nefondate și menționează că există documente doveditoare.

Florin Gheorghe, director RAEDPP Constanța: „Problema sta în felul următor. De când am devenit director al Regiei, am început anumite controale pe domeniile de activitate pe care noi le avem. Am început cu locuințele ANL, am continuat cu fondul locativ și bineînțeles că nu puteam să nu facem controale și la spațiile comerciale. În ceea ce privește această unitate pe care o avem în administrare și care este proprietatea primăriei și a consiliului local, în spațiu funcționau trei cabinete medicale, printr-un artificiu a rămas doar un cabinet medical cu o chirie de acum câțiva zeci de ani. În mod normal anul acesta când am primit cererea de prelungire a contractului am considerat că este bine și benefic pentru RAEDPP și pentru Primăria Constanța să actualizăm aceste chirii și tocmai de aceea am comandat un raport de evaluare care a venit acum o lună și jumătate și bineînțeles chiria pe care o încasam noi era mult mai mică față de cât ar fi o chirie reală în ziua de astăzi. Pe noi nu ne interesează să schimbăm destinația clădirii. Pe noi ne interesează doar să încasăm o chirie corectă. Atâta tot. Doamna dacă a fost învățată cu vremurile de tristă amintire pentru oraș este problema dânsei. Lucrurile se schimbă, este altcineva primar acum este altcineva director la RAEDPP și noi vrem să facem lucrurile corect. Dacă ea a rămas în minte cu practicile care erau în anii trecuți, îmi pare rău dar, nu putem să închidem ochii la ceea ce a făcut dânsa sau ajutată de alte persoane”. 

Actualitate

Festivalul Luminii- Redescoperă frumusețea lucrurilor mărunte

Published

on

Ideea că fericirea este un lucru măreț, spre care trebuie să alergăm mereu, a devenit în zilele noastre tot mai populară. Prinși în agitația vieții cotidiene, uităm că lucrurile mărunte: un zâmbet, un cântec, un strop de lumină la sfârșitul zilei sunt, de fapt, cele care contează, cele care ne aduc bunăstarea sufletească.

De aceea, Cercetașii României au hotărât ca anual, timp de câteva ore, să le amintească membrilor comunității locale frumusețea lucrurilor mărunte. Ne dorim să transformăm spațiul Festivalului într-unul magic, în care fiecare dintre noi să redevină copil și să descopere lucruri care aduc fericirea.

Purtând în minte cuvintele fondatorului mișcării scout, Lord Robert Baden Powell: ”Adevărata fericire nu e rezultatul bogăției, nu e rezultatul succesului în carieră și nici măcar al satisfacerii tuturor plăcerilor. Fericirea e atunci când sunteți mulțumiți cu ceea ce aveți și vă bucurați din plin de asta. Priviți partea bună a lucrurilor, în locul celei mai puțin bune. Adevărata cale de a fi fericiți este de a-i face pe ceilalți fericiți. Încercați să lăsați lumea un pic mai bună decât era atunci când ați găsit-o!”, Cercetașii României- Centrul Local bleuMarin Constanța vă invită sâmbătă, 23 septembrie, la Festivalul Luminii.

Cu sprijinul Primăriei Constanța, vom fi împreună în Parcul Arheologic, între orele 16 și 21, pentru a ne bucura de momente frumoase, la ateliere pentru copii mai mici sau mai mari.

Vă așteptam să vizitați ”Hotelul Cercetașilor”, să învățați noduri utile la atelierul dedicat, să vă faceți propriul suport de hârtie pentru lumină (sau gulguță, cum îl numesc cercetașii), să beneficiați de o sesiune de face-painting sau de împletituri, să creați suveniruri, să desenați, să citiți, să faceți mișcare, să socializați, să vă revedeți cu prietenii sau să cunoașteți oameni noi.

Înainte de apus, vom aprinde în parc luminițele pregătite împreună și vom primi înserarea cu cântece de drumeție, cu bucurie, cu atmosferă de sărbătoare.

Vă așteptăm să construim amintiri!

 

Persoane de contact:

Dana Stroia, lider

Tel. 0744919583

Elena Fuduli, lider

Tel. 0752169135

Maria Costache, explorator

Tel. 0774044216

Continue Reading

Actualitate

Vaporii din vinul fermentat fac victime! O femeie din Tulcea a murit

Published

on

O femeie de 74 de ani din Tulcea și-a pierdut viața intoxicată cu monoxid de carbon în beciul locuinței unde pregătea vinul aflat în fermentație, în timp ce soțul ei în vârstă de 85 de ani a ajuns la spital. Amândoi au fost găsiți inconștienți în beci. Salvatorii atrag atenţia că ne aflăm în plin sezon în care mustul începe procesul de fermentaţie, iar nu de puţine ori, oamenii cad victime intoxicaţiei de la aburii alcoolului.

Pompierii tulceni au dus o luptă contracronometru pentru salvarea celor doi soți găsiți inconștienți în beciul locuinței, intoxicaţi cu monoxid de carbon de la vinul aflat în fermentație. Un echipaj SMURD, două de la Serviciul Județean de Ambulanță și unul de descarcerare de la ISU Tulcea au intervenit pentru scoaterea celor două persoane. La scurt timp, bărbatul, de 85 de ani, și soția acestuia, de 74 de ani, care zăceau inconștienți, au fost extrași de pompieri și predați cadrelor medicale.

„În cazul femeii s-au început manevrele de resuscitare care din păcate nu au dat rezultate, victima fiind declarată decedată. Bărbatul a fost transportat la spital fiind inconștient, însă respira”, a declarat DANIEL NĂSTASE, purtător de cuvânt ISU Tulcea.

Butoaiele cu must depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire sunt un adevărat pericol. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentaţiei alcoolice este imposibil de depistat şi, pentru că nu are miros sau culoare, în câteva minute poate deveni fatal. Pompierii recomandă prudenţă maximă pentru a evita cazurile de intoxicație cu bioxid de carbon, acumulat în beciuri. Cea mai simplă metodă de a verifica prezenţa oxigenului într-o încăpere este prin aprinderea unei lumânări. Dacă lumânarea se stinge înseamnă lipsa de oxigen și trebuie să părăsiți imediat încăperea.

„Astfel nu se permite intrarea în încăperi în care vinul fermentează, dacă nu există ventilație corespunzătoare. Dacă mergeți în astfel de încăperi, anunțați pe cineva, iar dacă suspectați că deja există o victimă, nu mergeți după ea pentru că vă expuneți pericolului.  Indicat este să apelați după ajutor, sunând la 112. Mai mult, sunt susceptibili de a se intoxica în beciurile unde fermentează vinul, cei cu probleme respiratorii și cardiace”, a declarat DANIEL NĂSTASE, purtător de cuvânt ISU Tulcea.

Primele simptome ale intoxicării sunt ameţeala, greaţa şi durerile de cap. Persoana care inhalează o concentraţie mare de gaz, poate deveni inconştientă, iar în câteva minute chiar deceda.

Continue Reading

Actualitate

Accident grav cu mașina furată și cu poliția pe urme! Cum s-a terminat cursa bărbatului?

Published

on

Urmărire ca-n filme la Constanța! Polițiștii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare ca să oprească un bărbat care furase o mașină și gonea cu ea pe străzile orașului.  În timpul urmăririi, individul a pierdut controlul volanului și după ce a avariat trei mașini       rănindu-l pe unul dintre șoferi, s-a oprit într-o bordură, în zona Gării din Constanța. O minune a făcut ca în zonă să nu fie trecători. Acolo, polițiștii l-au încătușat și l-au dus la secție. Bărbatul nu consumase alcool sau droguri și nu avea permis de conducere valabil în țara noastră.

Individul a profitat de neatenția unei femei care a lăsat mașina cu cheile în contact în fața unui magazine din comuna Cumpăna. A furat autoturismul și a dispărut. Disperată, proprietara a sunat imediat la 112, iar polițiștii au pornit spre adresa indicată. Pe drum însă l-au observat pe bărbat și i-au cerut să tragă pe drepta însă acesta a accelerat și mai tare și și-a continuat drumul. Polițiștii au plecat în urmărirea lui, iar la un moment au tras și 6 focuri de armă în plan vertical în speranța că șoferul se va speria și va opri. În zadar însă.

“Autoturismul a fost reperat în trafic de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța, care au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului auto. Acesta nu s-a conformat, continuându-și deplasarea. + Pentru interceptarea vehiculului, polițiștii au efectuat, în total, 6 focuri de avertisment, în plan vertical”, a declarat OLIMPIA CEARĂ, purtător de cuvânt IPJ Cta 

La un moment dat bărbatul a pierdut controlul direcției și după ce a avariat grav trei mașini în zona Gării din Constanța a oprit în cele din urmă. În urma accidentului, un șofer a fost rănit.

”La locul solicitării s-au deplasat mai multe echipaje și a fost găsită o singură victimă conștientă, cu traumatism cranian și de membru inferior, transportată la Spitalul Județean”, a declarat dr. CLAUDIA TATARICI, purt de cuvânt SAJ Constanța 

Bărbatul a fost imobilizat și a fost testat la fața locului atât cu etilotestul cât și cu drugtestul. În ambele cazuri rezultatele au fost negative. La fața locului a ajuns și proprietara mașinii care a avut un șoc atunci când a văzut cum arată autoturismul său. Femeia este însărcinată în 5 luni.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii de la serviciul rutier. Individul are dosar penal pentru furt dar și pentru conducere fără permis, oamenii legii constatând că acesta deține un carnet eliberat în Austria, dar care nu este însă valabil în România.

Continue Reading

Actualitate

Misiunile de weekend ale jandarmilor constănţeni

Published

on

În perioada 22 – 24 septembrie, jandarmii constănţeni vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările cultural-artistice şi sportive care vor avea loc în județul Constanţa în această perioadă.

Astfel, în acest weekend vom fi prezenţi la evenimentul cultural artistic – „Festivalul Ulmetum – Eroii din Pădurea de Ulmi”, din localitatea Pantelimon şi la evenimentul „Festivalul Luminii” care va avea loc în Parcul Arheologic din municipiul Constanţa.

Manifestările sportive desfăşurate în acest weekend pe raza judeţului Constanţa pentru care asigurăm măsuri de ordine publică sunt:

  • seria de evenimente sportive intercative derulate sub egida evenimentului „Săptămâna Europeană a Sportului 2023– Be Active”, derulat în diverse locaţii din Constanţa, Năvodari şi Cumpăna;
  • Meciul de fotbal dintre echipele C.S. GLORIA Băneasa – A.C.S. PROGRESUL Fundulea;
  • meciul de baschet dintre echipele C.S.M. Constanţa – C.S.M. Târgu Mureş;
  • meciul de rugby dintre echipele C.S.M. Constanţa – C.S. MUNICIPAL Galaţi;
  • meciurile de handbal C.S.M. Constanţa – C.S.M. Bucureşti şi C.S.U. NEPTUN Constanţa – C.S.M. UNIREA Slobozia.

Jandarmii constănţeni vor participa şi în acest weekend, alături de colegii poliţişti, la acţiunile derulate pentru prevenirea şi combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică. Oamenii legii recomandă tuturor participanţilor la evenimentele enumerate anterior să se comporte în conformitate cu normele legale şi cu regulile impuse de organizatori, să acorde o atenţie sporită copiilor şi să aibă grijă de bunurile personale.

De asemenea, în cazul apariţiei unor fapte de natură a tulbura ordinea şi liniştea publică, cetăţenii sunt rugați să semnaleze imediat aceste aspecte forţelor de ordine prezente la faţa locului sau la numărul unic de urgenţe 112.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222