Connect with us

Actualitate

Minivacanța de Rusalii la Mamaia: Un succes răsunător cu #ValurideDistracție, evenimente și vreme perfectă

Published

on

Stațiunea Mamaia a fost, în acest an, destinația preferată pentru zeci de mii de turiști care au ales să petreacă minivacanța de Rusalii la malul mării. Timp de câteva zile, Mamaia a fost animată de o atmosferă vibrantă, evenimente captivante și o vreme excelentă, transformându-se într-un adevărat paradis estival.

Aglomerație și entuziasm pe A2 și în stațiune

După cum era de așteptat, autostrada către litoral a fost extrem de aglomerată, mulți turiști pornind dis-de-dimineață pentru a ajunge cât mai repede în stațiune. În Mamaia, toate unitățile de cazare au fost aproape complet ocupate, cu un grad de ocupare de peste 80%. Aceasta se traduce prin prezența a peste 25.000 de turiști, atât români, cât și străini, care au umplut plajele, terasele și promenadele.

Vreme perfectă și activități pentru toate vârstele

Vremea a fost de partea turiștilor, oferind zile însorite și temperaturi ideale pentru plajă și băi în mare. Apa mării a fost excelentă pentru scăldat, atrăgând mii de oameni pe plajele din stațiune.

Evenimentele organizate au adus un plus de farmec acestei minivacanțe. Copiii s-au bucurat de spectacole și activități interactive la scena din Piațeta Perla, unde au avut loc concursuri, jocuri și momente de divertisment special concepute pentru cei mici.

Mamma Mia ! Showtime la Piațeta Cazino

Pentru adulți și tineret, scena din Piațeta Cazino a fost epicentrul distracției. Spectacolul “Mamma Mia! Showtime” a reunit nume de renume din industria muzicală și de divertisment. Andrei Bănuță, Loredana, Andrei Irimia, Ansamblul Folcloric Hora Mare din Cricova Republica Moldova, Florian Rus și Alina Eremia au oferit momente de neuitat, încântând publicul cu performanțe de excepție. Atmosfera a fost electrizantă, iar participanții au dansat și cântat alături de artiști până târziu în noapte.

Promenada și zona de cluburi – Inima distracției

Promenada a fost locul preferat pentru plimbări relaxante, unde turiștii au putut savura briza mării și peisajele pitorești. Zona de cluburi, renumită pentru viața de noapte vibrantă, a fost plină de tineri care au petrecut până în zori.

Distracție și în Constanța

Nu doar Mamaia a fost în centrul atenției. În Constanța, evenimentele de pe Bulevardul Tomis, sub egida “Constanța Coffee Break”, și cele de pe Ștefan cel Mare au atras mulți localnici și turiști. Activitățile au variat de la ateliere tematice la spectacole de stradă și momente artistice, oferind o alternativă excelentă pentru cei care au dorit să exploreze și alte părți ale orașului.

“Suntem extrem de mulțumiți de succesul acestei minivacanțe de Rusalii. Participarea masivă și feedback-ul pozitiv pe care l-am primit confirmă încă o dată că Mamaia rămâne o destinație preferată pentru turiștii din țară și din străinătate. Evenimentele organizate au fost pe placul tuturor și ne propunem să continuăm în aceeași notă pe tot parcursul sezonului estival,” a declarat George Măndilă, Președintele Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța.

Planuri de Viitor

Stațiunea Mamaia se pregătește să întâmpine și următoarele valuri de turiști, promițând și mai multe surprize și momente de neuitat. Organizatorii promit să mențină standardele ridicate de divertisment și să ofere o gamă variată de evenimente pentru toate vârstele, asigurându-se că fiecare vizită la Mamaia este o experiență memorabilă.

Actualitate

Ambasada SUA- Cooperare CCIR pentru consolidarea legăturilor comerciale bilaterale

Published

on

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a avut, în data de 15 iulie a.c., o întrevedere oficială cu consilierul economic al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, dl. Jessup Taylor, în scopul informării reciproce asupra proiectelor economice comune dintre cele două state.

„CCIR are o relație specială cu Ambasada SUA în România, dovadă stând atât acțiunile comune pe care le întreprindem de mai mulți ani, și aici mă refer la seminariile organizate în cooperare cu Biroul FBI și Camerele de Comerț județene pe teme precum anticorupție și securitate cibernetică, dar și la promovarea diferitelor programe ale SUA  pentru stimularea comerțului bilateral și a investițiilor, în rândul mediului de afaceri din România. România și SUA sunt implicate în proiecte de anvergură, cum este cel din domeniul energiei nucleare, deosebit de important pentru creșterea securității energetice a României și a întregii regiuni. Nu în ultimul rând, mai ales având în vedere situația geopolitică actuală, parteneriatul strategic a reușit să confere o altă dimensiune dezvoltării relațiilor comerciale bilaterale, oferind un grad înalt de siguranță atât pentru antreprenorii români, cât și pentru cei americani”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

La rândul său, dl. Jessup Taylor, a apreciat în mod deosebit cooperarea dintre cele două organizații. A felicitat CCIR pentru celebrarea a 160 de ani de la înființarea primelor camere de comerț din România, perioadă ce coincide cu apariția altor instituții importante pentru dezvoltarea economică a țării noastre. Totodată, consilierul economic al Ambasadei SUA în România a apreciat potențialul colaborării cu CCIR.

Continue Reading

Actualitate

O nouă zi de foc la Constanța!

Published

on

Avertizarea COD ROȘU DE CANICULĂ emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie este valabilă astăzi și mâine. Valul de căldură continuă să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade, iar pe litoral vor fi de 33-36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, valori specifice nopților tropicale.
În a doua parte a săptămânii valul de căldură va slăbi în intensitate, dar va mai fi caniculă și disconfort termic.
Direcția Generală Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța va asigura: funcționarea fântânilor arteziene existente, în special în timpul zilei, pentru menținerea umidității aerului, stropirea cu apă a bulevardelor și străzilor principale, în special în locurile aglomerate pentru menținerea umidității aerului, stropirea spațiilor verzi din parcuri pentru menținerea umidității aerului, executarea dezinsecțiilor și dezinfecțiilor pe teritoriul municipiului, precum și  asigurarea serviciilor publice de salvare acvatică-salvamar și posturi de prim ajutor.
Ca în fiecare an, în sprijinul constănțenilor intervin și farmaciile din municipiu. Oamenii se pot răcori și hidrata în incinta acestora și în mare parte dintre ele beneficiază gratuit și de măsurarea tensiunii arteriale.
De asemenea, pentru protejarea stării de sănătate pe timp de caniculă, reprezentanții Serviciului Protecție Civilă vă recomandă:
1. Evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 – 18.00;
2. Dacă aveţi aer condiţionat, reglaţi aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală;
3. Ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depaşeşte 32 grade Celsius;
4. Purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise;
5. Beţi zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.
6. Nu consumaţi alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii;
7. Evitaţi băuturile cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice;
8. Evitaţi activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit, etc).
9. Aveţi grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită;
10. Păstraţi contactul permanent cu vecinii, rudele, cunoştinţele care sunt în vârstă sau cu dizabilităţi, interesându-vă de starea lor de sănătate.
Orice problemă poate fi semnalată permanent la numerele de telefon:  0241/550055 (Dispecerat Primăria Municipiului Constanța) și  0737552271 (Dispecerat Serviciul Protecție Civilă).

Continue Reading

Actualitate

Acțiuni de dezinsecție și deratizare în toate cartierele orașului

Published

on

Primăria Municipiului Constanța a intensificat acțiunile de dezinsecție în această perioadă cu temperaturi ridicate care favorizează înmultirea insectelor.  Echipele care asigură dezinsecția împrăștie în toate cartierele orașului și în stațiunea Mamaia substanțe care au rolul de de a distruge insectele generatoare de disconfort. Tratamentele împotriva țânțarilor, căpușelor, gândacilor sau păienjenilor se desfășoară în condiţii corespunzătoare, cu respectarea prevederilor legale de protecţie a mediului, a sănătăţii şi securităţii populaţiei.
Substanţa folosită, Perme Plus, este avizată de Ministerul Sănătăţii și are o acțiune insecticidă rapidă. Substanța este recomandată atât pentru controlul insectelor zburătoare, cât și târâtoare.
De asemenea, echipe specializate continuă amplasarea în toate zonele orașului a  momelilor toxice pentru combaterea rozătoarelor în locuri inaccesibile populației. Momelile conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile și sunt protejate în stații de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător.
Facem apel către constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare dacă le reperează în parcuri sau zone verzi.
Pentru a asigura eficiența maximă a acțiunilor, aceste tratamente trebuie efectuate simultan atât pe domeniul public cât şi pe cel privat, de aceea, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanța să efectueze tratamente de dezinsecţie și deratizare în spațiile pe care le dețin, în paralel cu acțiunile municipalității.

Continue Reading

Actualitate

În ce zonă se află bena pentru colectarea deșeurilor voluminoase

Published

on

Săptămâna aceasta, containerul pentru depozitarea deșeurilor de dimensiuni mari este amplasat pe strada Panait Cerna, colț cu strada Chiliei.
Ce puteți depozita în bena de culoare verde: mobilier vechi deteriorat, canapele, rafturi, dulapuri, saltele, uși, obiecte de uz sanitar, mochete, calorifere, etc.
Ce NU puteți depozita în aceste containere: deșeuri menajere, deșeuri rezultate din construcții sau demolări, deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri reciclabile (hârtie, carton, plastic, metal, sticlă).
Graficul de colectare a deșeurilor voluminoase poate fi consultat pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța, la secțiunea „Mediu”.
În afara acestor bene amplasate temporar în toate cartierele orașului, constănțenii pot duce permanent deșeurile voluminoase la centrul de colectare situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr.290 A, telefon: 0723 372 163.
Depozitarea sau abandonarea pe domeniul public al municipiului Constanța a deșeurilor constituie contravenție și se sancționează conform normelor legale în vigoare.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222