Connect with us

Actualitate

Ministrul Vela a venit la Constanța

Published

on

“Eu sper să nu se ajungă în situația în care să se închidă plajele!” a spus Ministrul de interne, la Constanța. Marcel Vela a ajuns pe Litoral, alarmat de aglomerație și de hora COVID filmată în Mamaia. A adus cu el 200 de politiști din toată țara care să-i ajute pe constănțeni să facă ordine în stațiuni. Ministrul a promis controale dure, patrule mai multe și pedepse drastice cu închiderea teraselor care aglomerează clienții pe spații mici.

 

A fost o mică demonstrație de forță pe Faleza Cazinoului, unde forțele de ordine și-au expus tehnica de luptă și intervenție în situațiile de urgență de orice fel. Ministrul Vela a trecut în revistă mașinile de poliție, motocicletele de intervenție, armamentul polițiștilor și dotările pompierilor.

 

În urmă cu 10 zile, Ministerul de Interne s-a sesizat după difuzarea pe rețelele de socializare a imaginilor în care zeci de oameni s-au prins într-o horă, în fața unui resturant din Mamaia, fără a respecta nicio măsură de protecție COVID-19. Aglomerări se produc în stațiunile estivale și pe faleză, când turiștii ies seara la plimbare. Iar asta stârnește nemulțumiri la Guvern.

 

În acest context, pe lângă faptul că Guvernul a decis să amâne punerea în practică a unor noi măsuri de relaxare, se analizează posibilitatea unor noi măsuri pe care românii ar trebui să le respecte în concediu dar și impunerea de noi restricții la mare și pe Valea Prahovei, cele mai aglomerate destinații de vacanță în această perioadă.

 

Cei 200 de polițiști detașați din țară pentru Litoral vor sta la mare până la începutul lunii august. Vor fi înlocuiți de alți colegi care vor rămâne până pe 6 septembrie. Patrulele plajelor vor fi mixte, formate din politiști, jandarmi, inspectori sanitari veterinary care i-au luat deja la ochi pe vânzatorii de covrigi și de porumb fiert de pe plaje.

 

Nu doar politiștii constănțeni au primit întăriri din toată țara. Anul acesta, peste 100 de pompieri vor fi detaşaţi pe litoral şi vor acţiona alături de colegii lor din cadrul ISU Dobrogea.

Actualitate

Noutăți în privința ajutorului pentru încălzirea locuinței

Published

on

Guvernul a majorat la 800 de lei nivelul de venituri până la care gospodăriile au dreptul la ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică, gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni, combustibili petrolieri.

Plafonul maxim al veniturilor până la care se acorda până acum acest beneficiu social era de 750 lei în cazul persoanelor care se își încălzesc locuințele cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri și puțin peste 786 lei/persoană în cazul familiilor care folosesc energie termică în sistem centralizat.

În contextul în care, de la data de 1 septembrie 2020, indemnizația socială pentru persoanele vârstnice a crescut cu 14%, de la 704 la 800 de lei, măsura era necesară pentru ca acestea să poată beneficia în continuare de protecție socială din partea statului pentru perioada sezonului rece noiembrie 2020- martie 2021.

Pentru persoanele singure care utilizează energia termică în sistem centralizat, plafonul maxim stabilit prin OUG nr.70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, cu modificările și completările ulterioare, este de 1.082 lei și rămâne neschimbat.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se bazează pe testarea mijloacelor și se iau în considerare atât veniturile persoanei singure/familiei, după caz, cât și bunurile deținute de acestea, până la un prag maxim al veniturilor/persoană.

Continue Reading

Actualitate

Jandarmii, prezenți la Mănăstirea Sfântul Andrei

Published

on

Peste 130 de jandarmi și polițiști vor asigura măsurile de ordine publică la ceremonialul religios desfăşurat cu ocazia sărbătoririi hramului mănăstirii ,,Peştera Sf. Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin.

Principalele obiective ale forțelor de ordine vor fi siguranța participanților și prevenirea producerii de incidente.

Pentru aceasta, vor fi organizate echipe de dialog, patrule pedestre și auto, cordoane de ordine publică și alte dispozitive adaptate situației din teren. Acestea sunt dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment și facem precizarea că nu au fost adoptate măsuri suplimentare față de anii precedenți și nici nu au fost mobilizate forțe și mijloace în sprijinul celor din județul Constanța.

În colaborare cu reprezentanții mănăstirii și ai DSP Constanța, au fost stabilite trasee interioare de deplasare a pelerinilor (către racla cu sfintele moaște, către altar și către lumânărar), au fost realizate marcaje pe traseul de acces în mănăstire, precum și pentru participanții la slujba religioasă astfel încât să se respecte distanțarea fizică. Pentru desfășurarea fără incidente și în siguranță a evenimentului, solicităm tuturor participanților să respecte aceste marcaje, să nu staționeze excesiv în zona raclei și să nu forțeze accesul prin alte puncte decât cele marcate.

Reamintim faptul că, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm, legislația actuală prevede că „pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate.”

Jandarmeria și Poliția fac apel la responsabilitate și recomandă tuturor participanților să respecte regulile de protecție individuală: păstrarea distanței fizice, purtarea corectă a măștii de protecție și dezinfectarea mâinilor  – pentru aceste măsuri, organizatorii asigură trei puncte în care sunt disponibili dezinfectanți și măști.

Continue Reading

Actualitate

Cernavodă, Cumpăna și Târgușor au intrat în carantină

Published

on

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis ordinele de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru U.A.T. Cernavodă, U.A.T. Cumpăna și U.A.T. Târgușor.

Carantina pentru localitățile din județul Constanța a intrat în vigoare în data de 28.11.2020, de la ora 20:00.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta