Connect with us

Actualitate

Micuţa pianistă de la malul mării

Published

on

Nu poţi să nu te laşi fascinat şi copleşit de strălucirea interpretării Mariei la pian. Tânăra are la activ performanţe spectaculoase şi o tenacitate rar întâlnite. Visul său este să ajungă cea mai mare cântăreaţă de rock simfonic din lume. Mai multe despre Maria aflaţi din următorul interviu.

R: Maria, cum a început pasiunea ta pentru pian?

Maria: Am simţit dintotdeauna că muzica face parte din mine.

R: Când erai micuţă, părinţii tăi au observat că aveai o atracţie deosebită faţă de muzică?

Maria: Da, toată ziua eu cântam. Nu prea mai făceam nimic altceva…doar cântam.

R: Când ai început să cânţi la pian?

Maria: Am început să cânt la pian când eram la grădiniţă. Profesoara mea mi-a arătat totul: cum să aşez degetele pe clape, cum să îmi ţin încheieturile, iar aşa s-a născut pasiunea mea pentru pian.

R: Îţi mai aduci aminte care a fost prima compoziţie pe care ai interpretat-o la pian?

Maria: Da, am cântat Degeţica de Sostakovici.

R: O să îţi rămână mereu în amintire, nu?

Maria: Da, nu voi uita niciodată.

R: Felicitări pentru determinarea ta de a studia pianul. Am auzit că ai participat şi participi în continuare la concursuri. Ne poţi împărtăşi puţin despre primul tău concurs?

Maria: Primul meu concurs a fost Cantabile şi a avut loc la noi în şcoală, în sala mare. Am fost singura care am participat din clasa zero şi am câştigat locul I.

R: Cum ai reuşit să faci faţă emoţiilor?

Maria: M-am gândit la cu totul altceva. Unii copii, când urcă pe scenă se gândesc numai la melodia pe care trebuie să o cânte. La mine este exact invers. Dacă nu mă gândesc la altceva fac totul praf şi nu îmi mai iese nimic.

R: Ai doar 11 ani. Cum reuşeşti să faci faţă studiului pentru pian şi şcolii, în acelaşi timp?

Maria: Să cânt cinci sau şase ore la pian şi să mă ocup şi de teme este destul de greu, dar nu imposibil. Este realizabil. Dacă te concentrezi pe ambele, îţi iese foarte bine.

R: Ai şi alte pasiuni pe lângă pian?

Maria: Da, pictura şi îmi place să creez lucruri din materiale reciclabile.

R: Interesant. Eşti o adevărată artistă. Maria, ai doar 11 ani şi deja ţi-ai descoperit atâtea pasiuni. Te-ai gândit ce îşi doreşti să devii pe viitor?

Maria: Da. Îmi doresc să devin cea mai mare cântăreaţă de rock simfonic din lume.

R: Ai un artist preferat?

Maria: Da. O admir pe Tarja Turunen. Este cântăreaţă de rock simfonic şi mi se pare cea mai muncitoare femeie din lume.

R: Te vezi pe scenă alăuri de ea în viitor?

Maria: Da. De fapt, când am fost la un concert de-al ei am urcat pe scenă alături de ea. A fost un moment când i-a chemat pe toţi copiii pe scenă….iar atunci am cântat toţi cu ea.

R: Deci ai avut ocazia să îţi întâlneşti idolul. Cu siguranţă acest lucru te determină să studiezi ca să ajungi pe scenă lângă Tarja. Felicitări! Eşti un exemplu demn de admirat.

 sursa foto: arhiva personală Irina Chiselenco 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Vor fi investiţi în funcţie aleşii locali, la Mangalia

Published

on

Mâine, de la ora 17:00, va avea loc ceremonia de depunere a jurământului și învestire în funcție a primarului Radu Cristian și a membrilor noului Consiliu Local Mangalia.

Mandatul primarului Radu Cristian a fost validat de către Judecătoria Mangalia, la data de 15 octombrie, iar prin ordinul emis de prefectul județului Constanța, duminică, 1 noiembrie, edilul în funcție va depune jurământul pentru următorul mandat.

„Din anul 2012, de când concetățenii mei mi-au acordat încredere, prin votul lor, principala mea preocupare a fost aceea de a dezvolta orașul, prin proiectele europene și guvernamentale, care au contribuit la modernizarea Mangaliei și a stațiunilor din sudul litoralului. Toate investițiile la care lucrăm vor avea efecte pozitive pe termen mediu și lung, iar cu această ocazie, le mulțumesc, încă o dată, locuitorilor Mangaliei pentru susținerea proiectelor pe care le avem în implementare și îi asigur că în următorii ani vom atrage și mai mulți bani europeni și guvernamentali pentru creșterea nivelului de trai în comunitatea noastră.”, a declarat primarul Radu Cristian.

Tot duminică, se va constitui noul Consiliu Local, validat de Judecătoria Mangalia. Conform rezultatului alegerilor din 27 septembrie, cele 19 mandate de consilieri au fost atribuite astfel: 10 pentru PNL, 5 pentru PSD-ALDE-PNȚCD, 3 pentru PER și un mandat pentru PRO România.

Continue Reading

Actualitate

Record pentru Constanța: 259 noi cazuri de persoane infectat cu Sars Cov 2

Published

on

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un nou record la Constanța. 259 noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore pe teritoriul județului Constanța. De asemenea, incidența în ceea ce privește județul Constanța a ajuns la 1.7 per mia de locuitori, iar în ceea ce privește municipiul, aceasta este 2.81. Totodată,  un număr record de persoane au fost reconfirmate pozitiv, 218. Totalul de cazuri confirmate de la începutul pandemiei în ceea ce privește Constanța este de 5.749 de persoane. Nici astăzi Constanța nu a scăpat de noi decese din cauza Covid-19.

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat  5.753 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 36.181 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 241.339 de cazuri și 172.513 pacienți vindecați. De asemenea 2.448 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 101 de decese, 91 dintre decese sunt ale unor persoane care au prezentat comorbidități. Până astăzi, 6.968 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării a fost înregistrat un nou record, 259 noi cazuri, ajungându-se la un total de 5.749 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 218 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost reconfirmate pozitiv.  Incența cazurilor în ceea ce privește județul Constanța este de 1.7 per 1.000 de locuitori, iar în ceea ce privește municipiul incidența cazurilor este de 2.81.

Menționăm faptul că în data de 31 octombrie au fost înregistrate noi decese pe teritoriul județului Constanța. Numărul de decese la care a ajuns Constanța depășește 131 de decese.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 5.490 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent,  peste 131 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

 

În acest moment, sunt 446 de persoane internate, dintre care 408 din județul Constanța și 38 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.751 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 476 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 94 de cadre didactice, 145 de elevi, 55 de studenți și 30 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 398 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (99), asistenți medicali (167) și personal auxiliar (132).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 1.006 teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

Continue Reading

Actualitate

Anunț de interes public

Published

on

Pentru a îmbunătăți aspectul vizual al Țării Piticilor din parcul Tăbăcărie, Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța a decorat în aceste zile anexele utilizate de angajații RAEDPP Constanța. Totodată, au fost înlocuite steagurile deteriorate din Țara Piticilor, astfel încât cel mai îndrăgit spațiu dedicat copiilor din municipiu să întâmpine Ziua Națională a României cum se cuvine.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta