Connect with us

Actualitate

Micuţa pianistă de la malul mării

Published

on

Nu poţi să nu te laşi fascinat şi copleşit de strălucirea interpretării Mariei la pian. Tânăra are la activ performanţe spectaculoase şi o tenacitate rar întâlnite. Visul său este să ajungă cea mai mare cântăreaţă de rock simfonic din lume. Mai multe despre Maria aflaţi din următorul interviu.

R: Maria, cum a început pasiunea ta pentru pian?

Maria: Am simţit dintotdeauna că muzica face parte din mine.

R: Când erai micuţă, părinţii tăi au observat că aveai o atracţie deosebită faţă de muzică?

Maria: Da, toată ziua eu cântam. Nu prea mai făceam nimic altceva…doar cântam.

R: Când ai început să cânţi la pian?

Maria: Am început să cânt la pian când eram la grădiniţă. Profesoara mea mi-a arătat totul: cum să aşez degetele pe clape, cum să îmi ţin încheieturile, iar aşa s-a născut pasiunea mea pentru pian.

R: Îţi mai aduci aminte care a fost prima compoziţie pe care ai interpretat-o la pian?

Maria: Da, am cântat Degeţica de Sostakovici.

R: O să îţi rămână mereu în amintire, nu?

Maria: Da, nu voi uita niciodată.

R: Felicitări pentru determinarea ta de a studia pianul. Am auzit că ai participat şi participi în continuare la concursuri. Ne poţi împărtăşi puţin despre primul tău concurs?

Maria: Primul meu concurs a fost Cantabile şi a avut loc la noi în şcoală, în sala mare. Am fost singura care am participat din clasa zero şi am câştigat locul I.

R: Cum ai reuşit să faci faţă emoţiilor?

Maria: M-am gândit la cu totul altceva. Unii copii, când urcă pe scenă se gândesc numai la melodia pe care trebuie să o cânte. La mine este exact invers. Dacă nu mă gândesc la altceva fac totul praf şi nu îmi mai iese nimic.

R: Ai doar 11 ani. Cum reuşeşti să faci faţă studiului pentru pian şi şcolii, în acelaşi timp?

Maria: Să cânt cinci sau şase ore la pian şi să mă ocup şi de teme este destul de greu, dar nu imposibil. Este realizabil. Dacă te concentrezi pe ambele, îţi iese foarte bine.

R: Ai şi alte pasiuni pe lângă pian?

Maria: Da, pictura şi îmi place să creez lucruri din materiale reciclabile.

R: Interesant. Eşti o adevărată artistă. Maria, ai doar 11 ani şi deja ţi-ai descoperit atâtea pasiuni. Te-ai gândit ce îşi doreşti să devii pe viitor?

Maria: Da. Îmi doresc să devin cea mai mare cântăreaţă de rock simfonic din lume.

R: Ai un artist preferat?

Maria: Da. O admir pe Tarja Turunen. Este cântăreaţă de rock simfonic şi mi se pare cea mai muncitoare femeie din lume.

R: Te vezi pe scenă alăuri de ea în viitor?

Maria: Da. De fapt, când am fost la un concert de-al ei am urcat pe scenă alături de ea. A fost un moment când i-a chemat pe toţi copiii pe scenă….iar atunci am cântat toţi cu ea.

R: Deci ai avut ocazia să îţi întâlneşti idolul. Cu siguranţă acest lucru te determină să studiezi ca să ajungi pe scenă lângă Tarja. Felicitări! Eşti un exemplu demn de admirat.

 sursa foto: arhiva personală Irina Chiselenco 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Se asfaltează strada Theodor Burada

Published

on

În perioada 07 – 09 iunie, între orele 08:00 și 18:00, strada Theodor Burada va fi închisă temporar pe tronsonul cuprins între strada I.L. Caragiale și strada București pentru lucrări de asfaltare.

Aceste lucrări se realizează după ce pe tronsonul amintit au fost înlocuite conductele de termoficare. În această perioadă, participanții la traffic sunt rugați să manifeste înțelegere și să folosească rutele alternative.

Lucrările executate au făcut parte din traseul Magistralei I, aparținând rețelei de transport a agentului termic primar. Acest tronson de magistrală face parte din proiectul de modernizare cuprins în Etapa I finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare axa 7.1, în valoare totală de 50 de milioane de euro, fonduri accesate de Primăria Constanța pentru îmbunătățirea condițiilor de încălzire a populației recordate la sistemul centralizat.

 

Continue Reading

Actualitate

Atenție, șoferi! Vor fi restricții de trafic pe două străzi din Constanța

Published

on

Echipele Confort Urban vor interveni săptămâna viitoare cu utilaje pentru frezarea carosabilului pe strada Ioan Borcea și cu utilaje pentru asfaltare pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu.

Lucrările de frezare se vor desfășura pe porțiunea cuprinsă între strada Unirii și bulevardul Mamaia. Se va decoperta stratul de asfalt și se va așterne unul nou, după ce au fost reabilitate trotuarele, s-au înlocuit bordurile, s-au construit casete pentru spatii verzi în care vor fi plantați arbori.

În paralel, se va asfalta carosabilul pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, pe tronsonul delimitat de strada Poporului și strada Ciocârliei. Se va executa cea de-a doua etapă a procesului de reabilitare a tramei stradale, după ce au fost efectuate lucrări de recondiționare a trotuarelor.

Pentru buna desfășurare a lucrărilor, circulația autovehiculelor va fi restricționată total pe ambele străzi, marti, 06 iunie, în intervalul orar 08:00-16:00. Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zonele respective sunt rugați să nu își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil.

Participanţii la trafic sunt rugați să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zonele în care se efectuează lucrări.

 

Continue Reading

Actualitate

Atenție la postările sponsorizate de pe Facebook!

Published

on

Specialiștii din cadrul Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrag atenția asupra faptului că unele pagini sau conturi de Facebook compromise sunt folosite de atacatori pentru a propaga tentative de fraudă.

Odată ce utilizatorul accesează postarea sponsorizată, este redirecționat către articole care încearcă să-l convingă să viziteze pagini de phishing. Atacatorii vor astfel să convingă potențiale victime să-și furnizeze date personale, financiare sau de autentificare pe site-uri controlate de ei, sub pretextul investițiilor ce pot genera un profit solid într-un termen foarte scurt.

Pentru a vă proteja, DNSC recomandă:

  •  Citiți și analizați cu atenție informațiile culese din mediul online
  •  Evitați accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunități rapide de îmbogățire
  •  Nu furnizați date personale, de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană
  •  Atenție la corectitudinea gramaticală și la exprimarea textului în limba română. De multe ori atacatorii folosesc instrumente automate de traducere, care vor genera un text ciudat în exprimare și plin de greșeli.
  •  Verificați întotdeauna pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), la secțiunea „Alerte Investitori – Informări” și secțiunea „Atenție la Entități Neautorizate!” informații referitoare la posibile fonduri care au ca scop înșelarea investitorilor sau referitoare la fonduri neautorizate sau care nu prezintă încredere.
  •  În cazul în care ați introdus date de card sau de autentificare la conturile de internet banking, sesizați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit prin această metodă depuneți o plângere la Poliție, fizic sau online.
  •  Dacă observați în mediul online inițiative similare, raportați-le către rețeaua socială și către DNSC (alerts@dnsc.ro, respectiv 1911).

 

Sursa: Directoratul Național de Securitate Cibernetică 

 

Continue Reading

Actualitate

Acțiunile de dezinsecție, intensificate

Published

on

Vremea caldă duce la înmulțirea considerabilă a insectelor. De aceea, Primăria Municipiului Constanța a intensificat acțiunile de dezinsecție.

Echipele care asigură dezinsecția împrăștie în toate cartierele orașului substanțe care au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor. Aceste tratamente se fac permanent, atunci când condițiile meteorologie permit. Substanţele utilizate sunt eficiente împotriva unei game largi de insecte daunatoare: căpușe, țânțari, gândaci, furnici, purici, păianjeni, ploșnite, muște sau tăuni.

Produsele folosite sunt autorizate de Ministerul Sănătății iar acțiunile se desfășoară în condiţii corespunzătoare, cu respectarea prevederilor legale de protecţie a mediului, a sănătăţii şi securităţii populaţiei.

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a insectelor dăunătoare, acţiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi pe cel privat. Pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanța, să efectueze tratamente de dezinsecţie în curți, terenuri, subsoluri, blocuri etc în paralel cu acțiunile municipalității.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222