Connect with us

Societate

Micii luptători din Cumpăna au cucerit tot! Au plecat cu tolba plină de medalii

Published

on

Sâmbătă, 30 iulie, pe Insula Tineretului din Călăraşi, a avut loc cea de-a IV-a ediție a Cupei “Micul Luptător”. În cadrul acestei competiții au participat 150 de luptători. Ca de fiecare dată, sportivii Clubului “Victoria Cumpăna” antrenați de domnul Vasile Vicol au obținut rezultate excelente, cucerind 10 medalii, astfel:
LOCUL 1
🥇Gavrilă Alexia – cat 27 kg
🥇Jinga Lorelay – cat 40 kg
🥇Popa Robert – cat 44 kg
🥇Somandru Lucian – cat 48 kg
LOCUL 2
🥈Moraru Maria – cat 36 kg
🥈Cocotă Maria – cat 40 kg
🥈Moraru Teodora – cat 47 kg
🥈Nicolae Mateo – cat 48 kg
LOCUL 3
🥉Bulgaru Adelina – cat 22 kg
🥉Toroancă Luiza – cat 27 kg
Aceste realizări vin după victoria răsunătoare de la Campionatul Național de Lupte-aptitudini specifice de la Costinești unde Clubul Sportiv “Victoria” Cumpăna, a obținut locul 1 pe cluburi la fete şi locul 2 la băieți, din peste 50 cluburi si peste 800 de sportivi.
Clubul Sportiv “Victoria” prin dăruirea acestor luptători, copiii cumpenei, continuă să demonstreze şi să ducă cu mândrie numele comunei noastre pe cele mai înalte podiumuri.
Felicitări dragii noștri și mult succes în competițiile viitoare! Suntem mândri de voi!

Actualitate

57 de persoane din comuna Cumpăna, cu vârsta între 30-64 ani, se vor califica în meseria de BUCĂTAR.

Published

on

Primăria comunei Cumpăna în parteneriat cu fundația ZI DESCHISĂ implementează proiectul ,,COCSPI SE – Creșterea Ocupării și Competențelor Șomerilor și Persoanelor Inactive din regiunea Sud-Est”, proiect finanțat prin Program Operaţional Capital Uman 2014-2020.

În cadrul acestuia, 57 persoane din comuna Cumpăna, șomeri și persoane inactive, cu vârsta între 30-64 ani, absolvenți de minim 8 clase, vor fi calificați în meseria de bucătar.

Deschiderea oficială a cursului va avea loc în data de 27 martie 2023, ora 12:00 în cadrul Centrului Multifuncțional de asistență socio-medicală Cumpăna, iar axa prioritară a proiectului o reprezintă găsirea de locuri de muncă pentru toată lumea.

Prima grupă de 28 persoane va începe cursul de 720 ore pe data de 27 martie 2023, iar a doua grupă de 27 persoane va începe cursul pe data de 26 iunie 2023.

Pe toată perioada desfășurării cursurilor, participanții vor beneficia de pachete de hrană și decontarea transportului, iar la finalizarea cursului vor primi o diplomă recunoscută de Uniunea Europeană și o subvenție de 3600 lei.

Continue Reading

Societate

Elevii constănțeni învață să devină antreprenori de succes

Published

on

Miercuri, 22 martie 2023, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în colaborare cu Colegiul Comercial „Carol I” Constanța, a organizat etapa județeană a Competiției Business Plan.
La această etapă au participat 9 firme de exercițiu din 5 unități de învățământ, după cum urmează:
– F.E. TOMIRIS NATURAL DESIGN S.R.L. – Colegiul Comercial „Carol I” Constanța;
– F.E. ROYAL CHOCOLATE S.R.L. – Colegiul Comercial „Carol I” Constanța;
– F.E. LA MIA GUSTO S.R.L.- Colegiul Economic Mangalia;
– F.E. DIAMOND S.R.L.- Colegiul Economic Mangalia;
– F.E. EXCLUSIVE LUXURY TRAVEL – Liceul Tehnologic ”Ioan N. Roman” Constanța;
– F.E. SKY CAFFE S.R.L.- Liceul Tehnologic ”Ioan N. Roman” Constanța;
– F.E. PUBLISOFT 22 S.R.L.- Liceul Economic ”Virgil Madgearu” Constanța;
– F.E. ATHENA COFFE S.R.L.- Liceul Economic ”Virgil Madgearu” Constanța;
– F.E. TELEKOM CURIER EXPERT S.R.L.- Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța.
Echipa care va întruni punctajul cel mai mare, va reprezenta județul Constanța la etapa regională a Competiției Business Plan.

Continue Reading

Societate

Bucurie pentru bătrânii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța

Published

on

Bătrânii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța au avut parte de o bucurie foarte mare ieri, când Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor impresionant de preoți au săvârșit slujba Sfântului Maslu și sfințirea cu aghiazma mică la sediul din strada Unirii.
Slujba de rugăciune a fost oficiată la propunerea Arhiepiscopiei Tomisului, în contextul în care anul 2023 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiind anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice în întreaga Patriarhie Română. În acest sens, Arhiepiscopia Tomisului prin Departamentul Social Misionar și-a propus ca în perioada Postului Mare să împletească rugăciunea cu fapta cea bună prin oficierea unor slujbe de sănătate.
La evenimentul de ieri au participat vârstnicii cazați în Cămin și angajații Direcției Generale de Asistență Socială care s-au rugat împreună cu slujitorii Domnului.

Continue Reading

Societate

Amendă usturătoare și mașină confiscată de polițiștii locali din Cumpăna pentru deșeuri aruncate pe câmp

Published

on

Ca urmare a acțiunilor desfășurate în ultima perioadă în vederea depistării și tragerii la răspundere a persoanelor iresponsabile care aruncă pe terenurile aflate în extravilanul localității deșeuri rezultate în urma activităților de construcții/ demolări, la data de 16.03.2023 lucrătorii acestui compartiment au depistat pe numitul M. I., din com. Cumpăna, care a aruncat astfel de deșeuri, fiind sancționat contravențional cu suma de 30.000 lei pentru încălcarea prevederilor O.G. 92/2021.
De asemenea, ca măsură complementară s-a dispus confiscarea autoutilitarei marca Ford, folosită la săvârșirea contravenției.
Vă aducem la cunoștință că vom continua să desfășurăm astfel de acțiuni în vederea instaurării unei situații de normalitate din acest punct de vedere.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222