Connect with us

Administratie/politica

Mesaj pentru localnicii din Mihail Kogălniceanu

Published

on

În contextul pandemiei de coronavirus, primăriile din județul Constanța au luat măsuri sporite de siguranță. Este și cazul localității Mihail Kogălniceanu, unde oamenii sunt îndemnați să respecte cu strictețe prevederile ordonanței militare. De asemenea, edilul localității, Anca Belu, face apel la calm și solidaritate, în perioada următoare.

“Începând de astăzi, 25 martie, cetățenii nu mai au voie să iasă din casă, decât pentru urgențe, aprovizionare curentă, numai în baza declarațiilor pe propria răspundere sau pentru a merge la serviciu, în baza adeverinței oferite de angajator. Categoric, persoanele în vârstă de peste 65 de ani nu au voie să iasă, cumpărăturile absolut necesare de alimente sau medicamente fiind făcute de rude, prieteni sau reprezentanți ai Primăriei. Ca în toate celelalte localități, Armata va ieși pe străzi alături de Jandarmerie și Poliție pentru a gestiona mai bine situația din teren. Îi rog pe toți locuitorii din Mihail Kogălniceanu să nu ia în glumă acest virus periculos și să nu uite că sănătatea este bunul cel mai de preț al nostru!”, declară ANCA BELU, primarul localității Mihail Kogălniceanu

Administratie/politica

Două familii din Cumpăna, beneficiarele a două apartamente ANL

Published

on

Astăzi, 20.05.2022, ora 11.00, a avut loc repartiția a două locuințe tip ANL (un apartament cu 2 camere și un apartament cu 3 camere), către doi titulari ai cererilor de repartizare a unor astfel de locuințe, ce figurează în lista privind ordinea de prioritate în soluționarea cererilor, aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Cumpăna nr. 77 din data de 19.04.2022.
Astfel, începând de astăzi încă două familii beneficiază de un acoperiș deasupra capului și de un trai în siguranță.

Continue Reading

Administratie/politica

5 proiecte, în valoare totală de 3 milioane de euro, pentru orașul Năvodari, prin PNRR

Published

on

Prin accesarea fondurilor prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), vor fi reabilitate 4 clădiri publice: Grădinița Nr.3, Creșa nr.20, Cămin nou liceu și Primăria Năvodari.
De asemenea, va fi implementat un proiect pentru extinderea și modernizarea sistemului de supraveghere video al orașului Năvodari (inclusiv cu recunoaștere facială și detectare în trafic a mașinilor, alerte automate pentru agresiuni sau evenimente antisociale în spațiul public, precum și achiziția de mobilier urban inteligent).
Valoare totală: peste 3 milioane de euro, suma maximă ce poate fi accesată de un oraș.
”Nu ne vom opri aici! Am pregătit și alte proiecte pe Fondul de Mediu, tot legate de clădiri publice în orașul nostru. Din punctul meu de vedere, în viitorul apropiat vom avea o înfățișare cu mult mai modernă a întregului oraș”, a transmis primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

Continue Reading

Administratie/politica

Au început lucrările de consolidare și reabilitare a fostului Palat al Navigației

Published

on

Primarul Constanței, Vergil Chițac, ne-a anunțat pe facebook că au început lucrările de consolidare și reabilitare a fostului Palat al Navigației.
Iată declarația primarului:
“Stimați constănțeni, mă bucur să vă anunț că, după o perioadă de stagnare cauzată de lipsa ofertelor, am deblocat proiectul de consolidare și refacere a Casei Embiricos, iar lucrările au început. Vă reamintesc că luna trecută am semnat atribuirea contractului, după ce primele două proceduri de licitație s-au încheiat fără succes.
Proiectul are o valoare de 12,5 milioane de lei fără TVA și vizează refacerea acestui edificiu-simbol al Constanței, care se află de mulți ani într-o stare de degradare ce nu ne face cinste. Banii vin din fonduri europene, iar clădirea urmează să se transforme în incubator de afaceri. Ne-am propus ca aici să ne bucurăm de primul hub regional destinat industriilor creative pentru antreprenorii din sud-estul României. Să sperăm că totul va decurge conform planului și că în circa 18 luni vom avea clădirea reabilitată”, a punctat edilul Vergil Chițac.

Continue Reading

Actualitate

Portul Constanța devine polul european al exporturilor de cereale

Published

on

Miercuri, 18 mai, deputatul PSD Marius Horia Țuțuianu a avut o întâlnire cu Sorin Grindeanu, la Ministerul Transporturilor. Discuţiile dintre cei doi au avut ca subiect principal Portul Constanţa şi importanţa acestuia ca una dintre puținele porți de ieșire a produselor agricole ucrainene, aşa cum precizează pe pagina de Facebook deputatul PSD.

,,Dacă anul trecut am înregistrat un trafic record de 67,5 milioane de tone, anul acesta performanța va fi cu siguranță depășită. Portul Constanța devine polul european al exporturilor de cereale.

Guvernul s-a mișcat rapid în deblocarea infrastructurii feroviare care a fost un prim pas. Acum foarte important pentru România, dar mai ales pentru Constanța, este să avanseze implementarea Rail2Sea (calea ferată între Portul Constanța și portul polonez Gdansk) și Via Carpathia.

Avem nave în așteptare. În Port se lucrează non-stop. Acum se vede cu adevărat importanța celui mai mare port la Marea Neagră, Portul Constanța.”, precizează Marius Horia Țuțuianu.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222