Connect with us

Actualitate

Mentorat online, cu artişti de excepţie

Published

on

Fundaţia Art Encounters anunţă lansarea programului de mentorat online CAMPart, dedicat studenţilor la arte şi artiştilor la început de drum, care va avea loc în perioada 29 iunie – 25 iulie 2020.

Programul a fost iniţiat cu scopul de a crea o platformă de actualitate, prin care artiştii pot împărtăşi experienţa propriului laborator de creaţie, oferind îndrumare şi sprijin viitoarelor generaţii. Iniţiativa s-a dovedit a fi de un real succes, locurile la toate cele 6 cursuri propuse ocupându-se în mai puţin de două zile de la anunţarea înscrierilor.

Cursurile vor fi susţinute de 6 artişti români contemporani importanţi, Aura Bălănescu, Irina Gheorghe, Teodor Graur, Gloria Luca, Cătălina Nistor şi Flaviu Rogojan. Aceştia sunt câştigătorii apelului deschis CAMPart pentru rezidenţe artistice, apel care a atras un număr mare de aplicaţii din partea artiştilor dornici să îşi împărtăşească cunoştinţele. Cei 6 artişti-mentori provin din generaţii diferite, având experienţe foarte diverse, fapt care se reflectă în varietatea temelor propuse la fiecare curs.

Studenţii la arte şi tinerii artişti înscrişi la cursurile online vor avea ocazia să dezbată teme de actualitate precum responsabilitatea artistului şi adaptarea practicii sale în contextul pandemiei, să îşi exerseze gândirea critică, dar şi să studieze îndeaproape diverse metode de cercetare artistică sau fenomene ale scenei de artă contemporană românească din trecut şi prezent. Două dintre cursurile propuse se vor concentra într-o mai mare măsură pe practică – cursanţii vor fi invitaţi să exerseze performance art sau să realizeze schiţa unei publicaţii de artist. Mai multe detalii despre conţinutul fiecărui curs şi informaţii despre fiecare mentor se pot găsi pe website-ul Fundaţiei.

sursa foto: modernism.ro

Actualitate

A fost aprobată eșalonarea datoriilor restante

Published

on

Guvernul a aprobat aplicarea procedurii alternative simplificate de acordare a eșalonării la plată pentru cel mult 12 luni, pentru obligații bugetare principale și accesorii a căror scadență/termen de plată s-a împlinit după data la care a fost declanșată starea de urgență și până la data eliberării certificatului de atestare fiscală.

Totodată, s-a prelungit, până la 25 decembrie 2020, perioada în care nu se percep dobânzi și penalități pentru obligațiile fiscale neachitate la termen, a căror scadență s-a împlinit după declanșarea stării de urgență.

Beneficiari ai facilității de eșalonare simplificată sunt toți contribuabilii, indiferent de forma de proprietate, inclusiv cei care au în derulare o înlesnire la plată și care nu înregistrează obligații fiscale restante la data declarării stării de urgență.

Pentru acordarea eșalonării, contribuabilul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să depună cerere până la data de 15 decembrie 2020, inclusiv, la care poate anexa graficul de eșalonare al ratelor;
  • să nu înregistreze obligații bugetare restante la data declarării stării de urgență și neachitate ulterior;
  • să nu se afle în procedura insolvenței;
  • să nu se afle în dizolvare potrivit prevederilor legale în vigoare;
  • să aibă depuse toate declarațiile fiscale;
  • să nu i se fi stabilit răspunderea potrivit legislației privind insolvența și/sau răspunderea solidară.

 

Continue Reading

Actualitate

Serviciile Direcției Urbanism din cadrul Primărie Municipiului Constanța, mai ușor de accesat

Published

on

Constănțenii au dispoziție o platformă digitală ce le oferă posibilitatea să depună online cereri pentru eliberarea certificatelor de urbanism, autorizațiilor de construire sau autorizațiilor de desființare, precum și a altor documente care fac parte din procesul de autorizare a lucrărilor, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la birourile din cadrul instituției.

Aplicația poate fi accesată de pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța – www.primaria-constanta.ro sau la următorul link: https://urbanism.primaria-constanta.ro/Urba…/firstPage.jsp.

Actele necesare pentru emiterea documentelor se pot depune atât online, prin portal, dar și fizic la Centrul de Informare Cetățeni din City Park Mall.

 

Continue Reading

Actualitate

Medicul Dumitru Octavian Unc a murit!

Published

on

Dr. Octavian Dumitru Unc, profesor universitar, medic chirurg, a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă. S-a stins în spital, după ce fusese internat în urmă cu câteva zile.

Date din CV
– absolvent al Liceului Teoretic „Ovidius” Constanţa, 1976, clasa specială de fizică
– absolvent al Facultăţii de Medicină Generală, IMF Bucureşti, promoţia 1985, cu media generală 9,74
– medic primar de Chirurgie generală, 1998, cu media 9,88
– doctor în medicină (specialitatea Chirurgie) din 2000, cu examen în cadrul UMF „Gr.T.Popa” Iaşi în 1999
– cadru didactic al Facultăţii de Medicină Constanţa din octombrie 1990
– asistent, şef de lucrări şi conferenţiar universitar în cadrul catedrei de Discipline Clinice Chirurgicale a Facultăţii de Medicină – Universitatea „Ovidius”
– profesor universitar, Facultatea de Medicină, Universitatea ,,Ovidius” Constanţa  din 20 iulie 2007
– director medical al clinicii private de chirurgie MACTA (Medical Analysis Constanţa – 2006-2011
– şeful Clinicii de Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa – martie 2011-octombrie 2014
– director medical al clinicii private de chirurgie MACTA (Medical Analysis Constanţa din 2015

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta