Connect with us

Actualitate

Membrii echipei HC Dobrogea Sud au fost prezentaţi într-o gală festivă

Published

on

Seară festivă pentru campionii de la malul mării. În faţa a zeci de invitaţi, HC Dobrogea Sud şi-a prezentat lotul oficial, înaintea debutului noului sezon competiţional.

Handbal Club Dobrogea Sud este o echipă tânără, înfiinţată în vara anului 2015, ca o dorinţă aprigă de continuare a tradiţiei handbalului de performanţă la malul mării. Iniţiatorii acestui nou proiect hadbalistic sunt foştii jucători ai echipei HCM Constanţa: Rudi Stănescu, George Buricea şi Laurenţiu Toma.

Mă bucur enorm de mult că am putut fi astăzi împreună, atât sportivii, cât şi o parte din copiii de la Academia HC Dobrogea Sud, dar şi reprezentanţii primăriei, ai Consiliului Judeţean, reprezentanţii sponsorilor şi toţi partenerii cu care noi lucrăm de-a lungul anilor.”, a declarat Rudi Stănescu, preşedintele Handbal Club Dobrogea Sud.

La invitaţie au răspuns prezent reprezentanţi ai administraţiei publice locale, precum şi personalităţi ai sportului constănţean.

„Le doresc mult succes. Îmi doresc foarte mult ca handbalul pe care o să-l joace să facă o propagandă bună acestui sport pe care îl iubim cu toţii. Îmi doresc un campionat echilibrat şi cu meciuri foarte tari şi sunt convinsă că Dobrogea Constanţa va lucra bine în această direcţie.”, a mărturisit Cristina Vărzaru, fostul căpitan al echipei naţionale de handbal feminin a României.

Nelipsiţi de la eveniment au fost membrii galeriei, care au demonstrat încă o dată că dragostea şi devotamentul lor pentru echipă sunt necondiţionate.

Cu siguranţă, evenimentul a ajuns la inima fiecărui jucător şi le-a dat încrederea şi motivarea necesare pentru a lupta şi a câştiga fiecare meci pe care îl vor disputa pe viitor.

 

Actualitate

Începe stagiunea Teatrului Național de Operă și Balet ,,Oleg Danovski”

Published

on

Deschiderea stagiunii 2021 va avea loc vineri, 29 ianuarie, la ora 19:00, cu spectacolul ,,Bijuterii muzicale instrumentale” în interpretarea artiștilor Orchestrei Teatrului Național de Operă și Balet ,,Oleg Danovski”. Regalul muzical va continua duminică, 31 ianuarie, de la ora 19:00, cu opera ,,Elixirul dragostei”.

Biletele se pot achiziționa de la agenția de bilete aflată în incinta instituției (intrarea dinspre parc), sau online de pe www.tnobconstanta.ro/bilete. Prezența publicului în sală se va face în funcție de ordinea vânzării locurilor.

Programul agenției de bilete este următorul:

 • luni – închis;
 • marţi – vineri, între orele 11:00-17:00;
 • sîmbătă – duminică, între orele 17:45 – 18:45 (închis în zilele fără spectacol).

Chiar dacă forma în care se vor prezenta spectacolele va fi diferită de cea pe care o cunoașteți, acest lucru nu va împiedica ca actul artistic să se desfășoare conform cerințelor:

 • spectacolele se vor derula fără pauză și vor dura de la 1 oră și 30 minute până la maxim 2 ore;
 • regiile vor fi adaptate noilor condiții de distanțare și de siguranță.

În actuala situaţie, spectatorii sunt obligaţi să respecte regulamentul de funcţionare al instituţiei:

 1. Accesul în instituție se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m. De asemenea, vizitatorii vor respecta distanța regulamentară de 1,5 m între persoane la intrarea/ieşirea din locaţie/casa de bilete.
 2. Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) şi temperatură mai mare de 37,3°C. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în spaţiul destinat.
 3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/nonmedicală) pe toată durata spectacolului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul.
 4. Vizitatorii vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălţăminte aflate la intrare.
 5. Publicul este încurajat să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectat avizat pe bază de alcool care este pus la dispoziţie.
 6. Este interzisă transmiterea pliantelor, broşurilor şi altor materiale informative în format fizic către alte persoane.
 7. Intrarea şi ieşirea din locaţie se vor efectua prin locurile indicate, gradual, rând cu rând, astfel încât să nu se creeze aglomeraţie.
 8. Se interzice spectatorilor consumul de alimente şi băuturi în incinta instituţiei, cu excepţia lichidelor ambalate individual.
 9. Vizionarea spectacolelor este permisă numai cu păstrarea locului individual în sală şi a purtării măştii de protecţie.
 10. Așezarea publicului în sală se va face conform regulilor de distanțare așa încât capacitatea sălii nu va fi mai mare de 150 de locuri.
 11. Accesul la spectacolele instituției se face cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului și până la ora specificată pe bilet.

 

Continue Reading

Actualitate

Nava Vasaland va face trei escale, săptămânal, în Portul Constanța

Published

on

Joi, 4 februarie 2021, sosește în portul Constanța nava Vasaland, navă care deservește linia maritimă RO-RO pe ruta Karasu (Turcia) – Constanța. Săptămânal, Vasaland va face 3 escale la Constanța, din două în două zile.

Portul Karasu este cel mai mare port RO-RO din Marea Neagră, principal centru al Turciei privind transporturile spre Europa Centrală.

Acest serviciu maritim, numit Sea Lines, scurtează timpul de tranzit pentru mărfurile care circulă pe șosele între Turcia şi Europa Centrală şi de Est, şi oferă o alternativă mai sigură şi mai ieftină de transport, pentru toţi şoferii care călătoresc între România şi Turcia.

Continue Reading

Actualitate

DGASPC Constanţa caută asistenţi maternali

Published

on

Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţie, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, implementează proiectul ,,TEAM-UP – Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”.

Pentru realizarea obiectivelor asumate, DGASPC dezvoltă rețeaua de asistenți maternali, la nivelul județului Constanța. Condiţiile necesare pentru desfăşurarea activităţii de asistent maternal profesionist, prevăzute de legislaţia actuală, sunt:

 • solicitanţii nu pot îndeplini cumulativ calitatea de asistenţi personali şi asistenţi maternali profesionişti;
 • solicitanţii nu pot îndeplini cumulativ calitatea de pensionari şi calitatea de asistenţi maternali profesionişti;
 • solicitanţii trebuie să aibă drept de folosinţă asupra locuinţei (demonstrat cu acte) şi să asigure o cameră separată, amenajată special pentru copiii ce urmează a fi primiţi în plasament ;
 • solicitantul trebuie să primească aviz favorabil exercitării profesiei de asistent maternal profesionist, în urma evaluării psihologice efectuată de psihologul Biroului Alternative de Tip Familial din cadrul DGASPC (vor fi supuşi evaluării psihologice toţi membrii familiei cu care locuiesc persoanele care doresc să devină asistenţi maternali);
 • solicitanţii să aibă o stare de sănătate bună, atestată prin certificat medical eliberat de policlinica teritorială.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la Serviciul Management de Caz pentru Copil – Biroul Alternative de Tip Familial, din Constanța, str. Ciprian Porumbescu nr. 2, de luni până joi între orele 8:00 -16:30 și vineri în intervalul orar 8:00 – 14:00, sau la numărul de telefon 0241.488.648.

 

Continue Reading

Actualitate

Autorități în alertă la Constanța

Published

on

La Constanța autoritățile sanitar-veterinare sunt în alertă. A fost confirmată gripa aviară la încă două lebede găsite moarte, pe plaja de la Eforie Sud, iar la Negru Vodă s-a confirmat gripa africană porcină în gospodaria unui localnic. La nivelul celor două primării au fost deja dispuse măsuri de prevenire a extinderii bolilor.

Primele lebede la care s-a confirmat prezența gripei aviare au fost în portul Constanța. De această dată însă vorbim de exemplare aflate pe plaja din Eforie Sud. Confirmarea a venit în urma cu câteva zile, drept urmare au fost anunțate toate structurile implicate pentru aplicarea măsurilor ce se impun în astfel de cazuri. Până în prezent au fost confirmate cinci cazuri de influență aviară la 18 lebede din Portul Constanța și Eforie Sud.

Primăria din Eforie va trebui acum să facă un recensământ și să identifice exploataţiile din zonă ce deţin păsări domestice și sălbatice, iar acestea să fie ținute pe cât posibil în spații închise ca să nu vină în contact cu alte păsări domestice sau salbatice.

Și cum o problemă nu vine singură, la Negru Vodă, Direcția sanitar-veterinară a confirmat un focar de pestă porcină africană la porcii domestici dintr-o exploatație non-profesională. S-a decis  punerea sub supraveghere sanitară veterinară a exploatației, uciderea suinelor și ecarisarea acestora, dezinfecţia exploatației afectate, a spațiilor de cazare ale porcilor, a perimetrelor, a ustensilelor şi a obiectelor potenţial contaminate.

Au fost stabilite zonele de restricții sanitare veterinare, în jurul gospodăriei afectate, respectiv o zonă de protecție cu o rază de 3 km și o zonă de supraveghere cu rază de 10 km.

Reamintim faptul că prezenţa virusului în ţara noastră a fost semnalată pentru prima oară, în judeţul Satu-Mare.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta