Connect with us

Actualitate

Medicii de la Mrini Eye Hospital bifează o nouă acțiune în domeniul învățământului medical de prevenție

Published

on

Mrini Eye Hospital a desfășurat luni, 25 martie 2019, cea de-a doua acțiune în domeniul învățământului medical de prevenție. Dr. Fildis Mrini, medic specialist oftalmolog și dr. Relu Anghele, medic specialist oftalmolog au răspuns afirmativ invitației Școlii Gimnaziale Spectrum de a susține o lecție deschisă elevilor instituției de învățământ.

Cei doi medici au predat, de această dată, Lecția de prim ajutor oftalmologic elevilor din clasele 0-4. Evenimentul a reunit peste 150 de copii care au avut ocazia să descopere prin intermediul jocului și al ghicitorilor obiectele care, folosite cu neatenție, pot pune în pericol vederea. Lecția de prim ajutor oftalmologic a cuprins informații simple, transmise într-un limbaj accesibil elevilor și într-un mod cât se poate de atractiv.

„Astăzi a fost impresionant. Copiii au fost extrem de vigilenţi, extrem de atenţi şi foarte comunicativi. Sper că această lecţie va fi de bun augur. Se vede că este o generaţie nouă şi se află la alt nivel de inteligenţă şi de percepţie a informaţiilor. Categoric astfel de acţiuni vor mai urma. Dacă vom avea solicitări vom merge la toate instituţiile de învăţământ, acolo unde vom aveam solicitări”, a declarat dr. Fildis Mrini, medic specialist oftalmolog.

Micuții au aflat care sunt măsurile de prim ajutor în situații ce pot avea ca urmări afectarea vederii și prin intermediul jocului și-au putut testa vederea pentru culori. Mai mult, copiii au fost angrenați într-o serie de jocuri interactive, simulând lipsa vederii. Au fost provocați să încerce să identifice anumite fructe, legaţi la ochii., folosindu-se de celelalte simțuri.

„Ceea ce noi am gândit ca fiind o activitate didactică, în sensul de a atrage atenţia asupra pericolelor din şcoală şi din viaţa de zi cu zi care pot produce afecţiuni grave la nivelul ochiului şi pot duce uneori chiar şi la pierderea vederii, s-a demonstrat a fi o activitate interactivă foarte plăcută, atât pentru noi, dar şi pentru copii în sensul că am obţinut foarte multe informaţii şi noi de la ei, am obţinut foarte multe detalii, ba chiar vreau să vă spun că ne-au extins orizontul  de cunoaştere în sensul că obiecte aparent banale care pot reprezenta un pericol şi pe care noi, poate nu le-am cuprins în prezentarea de astăzi, ei ni le-au adus la cunoştinţă, ni le-au semnalat. Lucru pentru care le mulţumim, suntem foarte încântaţi. Generaţia lor este una extraordinară. Avem multe de învăţat şi noi de la ei nu doar ei de la noi”, completat dr. Relu Anghele, medic specialist oftalmolog.

„Acţiunea de astăzi a fost foarte interesantă. Astfel de activităţi îi ancorează mai bine pe copii în realitatea cotidiană îi obişnuieşte cu ideea că orice boală poate fi prevenită. Vrem să îi obişnuim cu ceea ce se întâmplă zilnic în afara şcolii, pentru că în şcoală e responsabilitatea noastră, dar în afară trebuie să îi obişnuim cu astfel de lucruri. Mulţumim celor care au făcut această acțiune. Copiii au fost foarte antrenaţi, foarte cooperanţi şi foarte implicaţi. Chiar dacă sunt mici sunt foarte implicaţi în astfel de acţiuni”, a spus Ruxandra Ianul, director Școala Gimnazială Spectrum.

La finalul acțiunii, elevii au primit din partea medicilor materiale informative și teste simple pentru vedere, pe format de hârtie,  pe care le pot face și acasă.

Actualitate

Clienţii City Insurance, societate aflată în insolvenţă, sunt protejaţi

Published

on

Deținătorii unei polițe de asigurare emisă de Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A sunt protejați prin lege, în urma retragerii autorizației de funcționare și constatarea stării de insolvență a acestei societății.

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) va prelua evidențele complete ale dosarelor de daună, precum și evidențele tehnico-operative și contabile aferente acestora, în termen de 30 de zile de la data retragerii autorizației de funcționare a societății. Imediat după preluarea acestora, FGA va publica listele potențialilor creditori de asigurare și va face plățile în conformitate cu prevederile legale. Cei care aleg să denunțe polița deja emisă, o pot face după care se pot asigura la o altă companie autorizată.

 

Continue Reading

Actualitate

Un comandant român premiat de IMO

Published

on

International Maritime Organization a decernat premiile Bravery at Sea. Anul acesta, 23 de state membre și 4 organizații partenere IMO au făcut 37 de nominalizări pentru cele 3 secţiuni de premiere:
  • Premiul anual Exceptional Bravery at Sea;
  • Certificat of commendation (Certificat de elogiere/recunoaștere);
  • Letter of commendation (Scrisoare de elogiere/recunoaștere).
În premieră, România a nominalizat trei comandanți români care, împreună cu echipajele lor, au salvat (în 2020) pe mare 27 de vieți: cdt Bogdan Rusu, cdt Florin Negrău și cdt Constantin Dinu.
Dintre cei 3 nominalizați, cdt. Bogdan Rusu a primit premiul ,,Letter of commendation”. Este prima formă de recunoaștere, din istoria premiilor IMO, a contribuției unui navigator român la salvarea vieții pe mare.

Continue Reading

Actualitate

Este nevoie de sânge! Vino și tu să donezi!

Published

on

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) din Constanța roagă persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă, 25 septembrie, în intervalul 8:30-13:00.

Solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județ și din București sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile. Pacienți cu boli grave, copii și adulți, au nevoie de tratament transfuzional, iar fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine dispune de toate materialele necesare activității medicale, echipa depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fără contribuția oamenilor sănătoși dornici să ajute donând sânge, eforturile medicilor nu își ating obiectivul.

Continue Reading

Actualitate

Misiune încheiată cu succes

Published

on

Misiune încheiată cu succes. Fregata „Regina Maria” a încheiat participarea la Operația NATO „Sea Guardian”, în Marea Mediterană, și se îndreaptă spre portul Constanța, unde va acosta în acest weekend. Bilanțul celor trei săptămâni în care fregata românească a deținut conducerea grupării navale NATO conține un spectru complex de misiuni executate, peste 800 de interogări și verificări ale navelor participante la traficul din Mediterană, aproximativ 5.500 de mile marine parcurse și două escale, în porturi din Italia și Malta.

Fregata „Regina Maria” și nava de patrulare croată HRV „Vukovar” au desfășurat misiuni care au contribuit la cunoașterea traficului maritim din bazinul mediteranean, la susținerea libertății de navigație și la consolidarea securității pe flancul sudic al Europei.

Operația „Sea Guardian” s-a desfășurat în cele trei medii, naval, submarin și aerian. Gruparea navală a fost susținută de un submarin spaniol de unul german, precum și de avioane de patrulare maritimă și aeronave de avertizare timpurie ale forțelor armate ale Italiei, Greciei și Turciei. Elicopterul IAR Puma Naval, ambarcat la bordul fregatei „Regina Maria”, a contribuit, alături de celelalte aeronave militare și submarine, la detecția și identificarea timpurie a navelor cu caracter suspect și a mărit capabilitățile grupării, asigurând o capacitate de reacție sporită.

Prin intermediul marinarilor militari români și croați, mesajul NATO a fost transmis către traficul naval de mici dimensiuni, în timpul misiunilor de inspecție și control executate.

În plus, în timpul celor două escale din porturile Augusta (Italia) și Valletta (Malta), fregata „Regina Maria” a fost un ambasador al NATO și al României, prin misiunile de diplomație navală desfășurate. Vizitele oficialilor militari români la autoritățile militare și civile din Italia și din Malta au contribuit la promovarea imaginii Forțelor Navale Române, în plan internațional.

Fregata „Regina Maria” a încheiat cea de-a cincea participare a Forțelor Navale Române la Operația NATO „Sea Guardian” din Marea Mediterană, dovedind că Armata României contribuie activ la promovarea valorilor democratice ale Alianței Nord-Atlantice, atât prin asigurarea securității și stabilității la granițele maritime europene, cât și prin intermediul diplomației navale.

sursa foto: Forțele Navale Române

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222