Connect with us

Actualitate

MedEuropa Constanța, la 5 ani de la deschidere. Peste 4.000 de pacienți tratați, cu peste 100.000 de tratamente de radioterapie

Published

on

În fiecare zi, pentru două familii din Constanța, viața se schimbă. În fiecare zi, doi constănțeni află că au cancer. Cu un număr al cazurilor în creștere la nivel național și mondial, estimările pentru România indică în jur de 100.000 de noi cazuri de cancer, anual. Ultimele date disponibile arată că aproape 1% dintre cazurile noi din 2021, de la noi din țară, au fost înregistrate în județul Constanța. Cele mai frecvente localizări sunt raportate a fi la nivelul colului uterin, prostată și sân.

În cei 5 ani de la deschidere, în centrul MedEuropa din Constanța au fost tratați – gratuit și fără niciun cost suplimentar – peste 4.000 de pacienți, cu un total de peste 100.000 de tratamente de radioterapie. În ceea ce privește localizările, un sfert dintre tratamente au fost indicate pentru cancer mamar, 15% dintre localizări, la nivelul colului uterin, în timp ce aproape 12% dintre pacienți au primit recomandare de radioterapie pentru un cancer pulmonar. Un bărbat din zece pacienți tratați în centrul MedEuropa a avut o tumoră localizată la nivelul prostatei.

„Este primul centru privat care a oferit tratamente de radioterapie în Constanța. Venind în Constanța, MedEuropa a oferit o șansă la viață pacienților de aici, și în special pacienților care nu își permiteau să plece în altă parte a țării. Continuăm să oferim aceeași șansă pentru toți, pentru că tratamentul este gratuit. Alături de gratuitate, sunt numeroase avantaje. Pacientul se tratează aproape de casă, cu ajutorul unei echipe de profesioniști, aparatură și tehnici de înaltă performanță. Avem colaboratori din toate specialitățile implicate în diagnosticul și tratamentul cancerului, atât din Constanța, cât și din județele limitrofe, cum ar fi Tulcea, Brăila”, a declarat Dr. Cora Gache, medic primar radioterapie, șef de secție în cadrul MedEuropa Constanța, în cadrul evenimentului aniversar la care au luat parte, alături de reprezentanți ai clinicii, numeroase personalități medicale din Constanța și din județele apropiate.

Misiunea MedEuropa este să redăm sănătatea pacienților noștri și să le ameliorăm suferința. Folosim tehnologie de ultimă generație și ne bazăm pe experiența unei echipe valoroase de medici, fizicieni, asistenți și personal administrativ. Scopul nostru este să oferim un act medical adecvat, precis și echilibrat. Succesul echipei MedEuropa se bazează pe efortul comun al unei rețele de specialiști, fapt care ne permite să accesăm cunoștințele și resursele necesare pentru a oferi cea mai bună examinare și un diagnostic precis.

„În România, există o lipsă de educație pentru tehnicile moderne de iradiere. Acesta este motivul pentru care încercăm să ne specializăm personalul în centre de renume din străinătate, în așa fel încât, învățând de la cei mai buni, să putem să ne aducem contribuția și în România. Participăm împreună la comisiile oncologice organizate între diverse clinici. Cu cei de la Constanța, am început în urmă cu trei ani, pentru că existau doar două clinici. Acum, clinica din Brașov, clinica din Oradea, săptămânal, participă la comisiile oncologice interdisciplinare”, susține Dr. Gabriel Rîcu, director medical MedEuropa.

Centrele MedEuropa din București și Oradea oferă servicii de oncologie medicală în mod gratuit, iar clinica din București pune la dispoziția pacienților și servicii de stereotaxie, respectiv brahiterapie. La nivelul celor patru unități medicale, investiția a depășit 65 milioane de euro, iar următorul centru de radioterapie va fi deschis la Iași.

„Ne-am dorit întotdeauna să oferim gratuitate pacienților. În spatele nostru, sunt investitori care mai dețin și alte centre de radioterapie în Europa, în momentul de față MedEuropa fiind unul dintre cele mai importante lanțuri de radioterapie, iar tratamentele pe care le oferim sunt comparabile și auditate de celelalte structuri din Europa. Ne mândrim cu echipa și centrul din Constanța, iar rezultatele pe care le obținem sunt foarte bune. Ele depind de prima interacțiune pe care pacientul o are cu medicul care se ocupă de caz – medic oncolog, chirurg sau radioterapeut”, afirmă Dr. Bogdan Angheloiu, director general MedEuropa.

În urmă cu 5 ani, jumătate dintre pacienții care ajungeau în centrul din Constanța primeau indicație de radioterapie cu scop paliativ, deci pentru ameliorarea simptomelor. În mai puțin de 6 luni de la deschidere, ponderea a scăzut la 30%. Activitatea continuă de educare a populației din Dobrogea, precum și buna colaborare cu specialiștii din zonă fac ca, în prezent, 90% dintre pacienții MedEuropa Constanța să fie tratați cu scop curativ.

Actualitate

Două spectacole ale Teatrului de Stat Constanța în selecția Festivalului Național de Teatru 2024

Published

on

Astăzi a fost anunțată selecția de spectacole a Festivalului Național de Teatru 2024, ediția cu numărul 34, iar Teatrul de Stat Constanța va fi prezent în festival cu două spectacole: „10 LUCRURI PE CARE LE-AM PIERDUT LA FESTIVALUL MAMAIA” de Gabriel Sandu, regia Elena Morar și Gabriel Sandu și „A DOUĂSPREZECEA NOAPTE” de William Shakespeare, regia Andrei Șerban.

Echipa curatorială a festivalului este formată din cronicarii teatrali Mihaela Michailov, Călin Ciobotari și Ionuț Sociu, care au vizionat peste 250 de spectacole din România, Republica Moldova, Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Irlanda, Polonia, Portugalia și Serbia. 31 de spectacole din România au fost selectate în FNT 2024 și cinci spectacole sunt invitate din străinătate.

Este al patrulea an consecutiv în care Teatrul de Stat Constanța își demonstrează relevanța în  contextul teatral românesc contemporan inclusiv prin prezența în Festivalul Național de Teatru, cel mai important eveniment al breslei. În 2023 a fost selectat spectacolul „Seaside Stories” în regia lui Radu Afrim, în 2022 – „8 tați”, regia Irisz Kovacs și în 2021 – „Doi tineri din Verona”, regia Alexandru Mâzgăreanu.

Festivalul Național de Teatru este un program permanent al UNITER, inițiat în anul 1990 și finanțat de Ministerul Culturii și Primăria municipiului București. Ediția 34 se va desfășura în perioada 18 – 27 octombrie 2024, în capitală.

10 LUCRURI PE CARE LE-AM PIERDUT LA FESTIVALUL MAMAIA

de Gabriel Sandu

Regia: Elena Morar și Gabriel Sandu

Scenografia, video, lighting design: Miruna Croitoru

Sound design și adaptare muzicală: Alexandru Neș

Coregrafie: Stela Cocârlea

Pregătire muzicală: Inga Postolache

Asistență scenografie: Nicoleta Ivan

DISTRIBUȚIA: Mirela Pană, Liliana Cazan, Ramona Niculae, Dana Dumitrescu, Ecaterina Lupu, Luiza Martinescu, Cristiana Luca, Lucian Iftime, Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea Florin Aioane, Laura Iordan.

A DOUĂSPREZECEA NOAPTE

de William Shakespeare

Adaptare de Daniela Dima și Andrei Șerban

Regia: Andrei Șerban

Regizor asociat: Daniela Dima

Scenografia: Carmencita Brojboiu

Lighting design: Cristian Niculescu

DISTRIBUȚIA: Andrei Bibire, Cristiana Luca, Theodor Șoptelea/ Vlad Lință, Iulian Enache, Mihaela Velicu, Liviu Manolache, Ecaterina Lupu, Cătălin Bucur, Marian Adochiței, Ștefan Mihai, Alina Manțu, Georgiana Mazilescu, Florentin Roman.

Continue Reading

Actualitate

Anunț important pentru călători: o stație a fost mutată

Published

on

Stația Parcul Tăbăcărie de pe Linia 102, în direcția Delfinariu, a fost mutată cu aproximativ 50 de metri spre strada Primăverii.

„Deoarece adăpostul de călători a rămas deocamdată în vechea locație a stației, le recomandăm călătorilor să aștepte autobuzul în zona unde a fost realizat marcajul pentru stație și unde se află caseta albastră cu sigla CT BUS”, au transmis reprezentanții CT BUS.

Continue Reading

Actualitate

„Constanța Coffee Break”, continuă

Published

on

Bulevardul Tomis redevine și în acest weekend locul preferat al constănțenilor și turiștilor, care pot să redescopere frumusețea arhitecturală a orașului și se pot bucura de momente de inspirație și relaxare alături de cei dragi.

Ne plimbăm, facem sport, socializăm, ne răsfățăm cu o cafea sau ne răcorim cu o înghețată pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între Capitol și Miga. Zona pietonală va fi cuprinsă de o atmosferă energizanță.

„Dacă vreti să faceți parte din această poveste frumoasă, vă invităm alături de noi! Artiștii, cluburile sportive sau ONG-urile, toți creatorii de frumos se pot adresa Direcției Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanța, la numărul de telefon 0241485893 sau pe adresa de e-mail: evenimente@primaria-constanta.ro”, au transmis autoritățile.

Continue Reading

Actualitate

Acțiune de donare de sânge, la Năvodari

Published

on

Primăria Orașului Năvodari și Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța organizează o nouă acțiune de donare de sânge la Năvodari.

O echipă mobilă va fi prezentă, sâmbătă, 3 august, în intervalul orar 08.30-13.30, la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă din cadrul Direcției Asistență Socială, Str. Sănătății, nr. 2 (lângă Taxe și Impozite). La acțiunea de donare din 3 august sunt așteptați atât locuitorii orașului Năvodari, precum și cei din localitățile învecinate, care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Persoanele care vor efectua o donare completă vor beneficia de zi liberă de la locul de muncă în ziua donării, alocație de hrană sub forma unui card în valoare de 280 LEI, decontarea cheltuielilor de transport în ziua donării pentru cei care au domiciliul în altă localitate.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani, cu greutate peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită virală de tip B sau C, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, boli autoimune. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să prezinte adeverință medicală, eliberată de medicul de familie, care să ateste că nu suferă de nicio afecțiune care ar contraindica donarea de sânge. Toți donatorii de sânge sunt rugați să prezinte în ziua donării un act de identitate valabil.

Persoanele care doresc să doneze sânge sunt rugate să se programeze la numărul de telefon 0786.821.750, de luni-vineri, în intervalul orar 09.00-16.00.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222