Connect with us

Societate

Medalia aniversară a Forțelor Navale Române acordată cu prilejul Zilei NATO în România

Published

on

Anul 2004 rămâne un an important pentru istoria post-decembristă a României, fiind momentul istoric în care tara noastră a devenit membru cu drepturi depline al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO). Ziua NATO este sărbătorită în România, din anul 2005, în prima duminică a lunii aprilie, conform prevederilor Legii 390 din 2004.

Cu prilejul aniversării a 17 ani de când navele militare românești arborează pavilionul NATO la catarg, șeful statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, a acordat medalia aniversară „Forțele Navale Române – 160 de ani în serviciul Patriei” Societății Române de Televiziune și Comisiei de Apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților.

La Palatul Parlamentului, contraamiralul Mihai Panait a prezentat, marți, 30 martie, membrilor Comisiei de Apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților rolul, misiunile și modalitățile prin care personalul din Forțele Navale Române contribuie la îndeplinirea angajamentelor asumate de țara noastră față de partenerii din Alianța Nord-Atlantică, precum și importanța derulării programelor de modernizare a Forțelor Navale Române, iar la final a oferit președintelui Comisiei, domnul deputat Constantin Șovăială, medalia aniversară a Forțelor Navale Române.

Conducerea Societății Române de Televiziune (SRTV) a efectuat vineri, 2 aprilie, o vizită la sediul Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), la invitația contraamiralului Mihai Panait. În cadrul întâlnirii, a fost trecută în revistă evoluția Marinei Militare Române moderne, din anul 1860 până în prezent, fiind pus accentul pe acțiunile desfășurate de Forțele Navale Române, după ce țara noastră a devenit membru NATO, în anul 2004. Contraamiralul Mihai Panait a subliniat faptul că Forțele Navale Române și televiziunea publică sunt două instituții aflate în slujba fiecărui cetățean român și sunt surse de informație pentru opinia publică, prin intermediul cărora se construiește nivelul de înțelegere al publicului față de problematica actuală din România.

Șeful SMFN a menționat importanța rolului pe care cele două instituții ale statului român îl au pentru dezvoltarea conștiinței maritime și fluviale a publicului din România, precum și pentru consolidarea sentimentelor de patriotism și de dragoste de țară ale tuturor românilor.

La finalul întrevederii, contraamiralul Mihai Panait a transmis mulțumiri personalului SRTV pentru profesionalismul cu care a promovat activitățile, exercițiile, misiunile și imaginea Forțelor Navale Române, prin intermediul știrilor, reportajelor, documentarelor și a emisiunilor difuzate pe canalele televiziunii publice și a acordat conducerii SRTV, cu prilejul aniversării Zilei NATO în România, medalia aniversară „Forțele Navale Române – 160 de ani în serviciul Patriei”.

După 10 ani de reorganizări şi transformări instituționale, începute în anul 1994, când România a semnat Parteneriatul pentru Pace (PfP), la momentul aderării, Forțele Navale Române au fost prima categorie de forțe complet profesionalizată din Armata României. Perfecționarea nivelului de instruire al marinarilor militari a fost realizată prin participarea la numeroase exerciții internaționale în perioada de preaderare, în calitate de membru PfP.

Intrarea în serviciu a fregatei „Regele Ferdinand”, în anul 2004, a însemnat pentru marinarii militari români participarea la numeroase misiuni, alături de partenerii NATO, în Marea Mediterană, fapt care a determinat dezvoltarea nivelului de interoperabilitate al personalului din Forțele Navale Române cu partenerii din Alianță.

După anul 2014, situația de securitate din zona Mării Negre a impus creșterea numărului de misiuni executate de militarii din Forțele Navale Române împreună cu partenerii din Alianță, la granița de est a NATO. Consolidarea securității pe flancul sud-estic al Alianței a devenit un obiectiv principal pentru Forțele Navale Române, iar proiecția dezvoltării şi modernizării acestei categorii de forțe vizează întărirea capabilităților de luptă în mediul maritim, fluvial, aerian, terestru şi subacvatic.

Forțele Navale Române, alături de celelalte categorii de forțe din Armata României, reprezintă un element al NATO care promovează valorile democratice şi sprijină dialogul privind cooperarea în domeniul securității, pentru a preveni conflictele şi pentru a crea un climat de pace şi stabilitate, care să asigure dezvoltarea armonioasă a societății noastre.

Duminică, 4 aprilie, în porturile militare Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea vor avea loc ceremonii restrânse de ridicarea a pavilionului NATO din cauza măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii virusului SARS CoV-2.

Actualitate

SPIT Constanţa reaminteşte…

Published

on

Termenul de depunere a declaratiilor fiscale de impunere/scădere este de 30 de zile, de la data dobândirii sau a înstrăinării clădirilor, terenurilor sau mijloacelor de transport. Proprietarul are obligația să depună declarația fiscală însoţită de documentele doveditoare.

Declarațiile fiscale pot fi depuse și online, fară a mai fi necesară deplasarea în sediile agențiilor fiscale, prin accesarea site-ului www.spit-ct.ro, la sectiunea ,,Servicii online/ Declaratii fiscale” (cu sau fără autentificare), sau prin e-mail la următoarele adrese:

Formularele necesare operațiunilor fiscale și tipul documentelor justificative ce trebuie anexate se regăsesc pe site-ul www.spit-ct.ro, la secțiunea ,,Persoane fizice/Persoane juridice – Documente declarare”.

 

 

Sursa: Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța

Continue Reading

Sanatate

Echipă mobilă de vaccinare, la Cumpăna

Published

on

Vești bune pentru localnicii din Cumpăna. Cei care doresc să se vaccineze împotriva Covid-19, dar nu au posibilitatea de a se deplasa la centrul de vaccinare din localitate, au la dispoziție, începând din această săptămână, o echipă mobilă de vaccinare.

Pentru a veni în sprijinul celor care nu au posibilitatea de a merge la centrul de vaccinare din localitate, Primăria Cumpăna a dispus înființarea unei echipe mobile, care se va deplasa la casele localnicilor care doresc să își facă vaccinul împotriva virusului Sars-Cov 2. Echipa mobilă de vaccinare este constituită din medic, asistent medical şi un poliţist local.

“Subliniem: persoane nedeplasabile. Aceasta este dovedită de gradul de handicap, de actul medical pe care îl eliberează medicul de familie. Astfel, echipa mobilă s-a deplasat deja, într-o singură zi, la 30 de persoane nedeplasabile, fiind vaccinate în același timp și persoanele însoțitoare. Este o acțiune foarte bună, care vine în sprijinul locuitorilor, mai ales acelora aflați în nevoie.”, declară MARIANA GÂJU, primarul comunei Cumpăna

De asemenea, în perioada următoare, inspectorii de asistență socială din cadrul Primăriei Cumpăna vor actualiza lista persoanelor cu nevoi speciale, pentru a se asigura că toți cetățenii aflați în această situație vor beneficia de vaccin.

sursa foto: svz.de

Continue Reading

Actualitate

“Bizonul Negru” – ploaie de foc asupra unor ținte aflate în largul Mării Negre

Published

on

Poligonul de Trageri Capu Midia găzduiește în această perioadă un amplu exercițiu tactic cu trageri de luptă, intitulat “Bizonul Negru 21”.

Exercițiul planificat în urmă cu un an a început cu deplasarea tehnicii către Poligonul Capu Midia și a continuat prin ocuparea poziției de tragere, pregătirea muniției și executarea misiunilor de foc.

Instalațiile ArPR au lansat proiectile reactive către ținte dispuse în largul Mării Negre,  iar la final militarii au raportat: misiune îndeplinită.

 “Militarii instalației ca și ceilalți militari din cadrul bateriei au făcut față cu brio acestei provocări pentru că nu au mai tras cu această categorie de armament asupra obiectivelor dispuse la suprafața apei de foarte mult timp. De regulă, noi executăm misiuni în poligoanele Forțelor Terestre – Cincu, Smârdan sau Babadag.”, a declarat LUCIAN FULGANU, comandantul uneia dintre instalațiile de lansare

Exercițiul a presupus verificarea, evaluarea nivelului de instruire, a deprinderilor motrice și disponibilitatea militarilor la un efort fizic și psihic îndelungat și s-a desfășurat în cooperare cu structuri din cadrul Forțelor Trestre, cât și cu structuri din cadrul Forțelor Aeriene și Forțelor Navale.

Siguranța tragerilor a fost asigurată de specialiștii Poligonului Capu Midia.

Aplicația din Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu” s-a desfășurat cu respectarea  măsurilor de prevenire și combatere a virusului  SARS-CoV-2.

sursa foto: Forțele Terestre Române

Continue Reading

Actualitate

Tichete sociale de Paște pentru localnicii din Năvodari

Published

on

Primăria Orașului Năvodari anunță persoanele interesate că mai pot depune cereri pentru acordarea tichetelor sociale cu ocazia Sărbătorilor Pascale 2021 până în data de 23 aprilie. Până în prezent, peste 2050 de persoane au solicitat acordarea acestui tip de beneficiu social.

Cererile, însoțite de documentele aferente fiecărei categorii de beneficiari în parte, se pot depune la sediul Direcției Asistență Socială Năvodari, din Str. Sănătății, nr. 2, de luni până vineri, între orele 09.00-15.00. Persoanele îndreptățite se vor prezenta cu actul de identitate original, pensionarii cu cuponul de pensie și persoanele încadrate în grad de handicap cu certificatul de încadrare în grad de handicap.

Primăria Orașului Năvodari oferă tichete sociale următoarelor categorii de beneficiari: pensionari cu venituri până în 1.450 de lei, persoane fără niciun venit, persoanele încadrate în grad de handicap grav sau accentuat, beneficiarii de venit minim garantat, precum și beneficiarii de alocație de susținere a familiei.

Valoarea nominală a unui tichet social este de 10 lei. În funcție de categoria socială din care fac parte beneficiarii, se pot acorda între 4 și 6 tichete sociale/persoană.

Distribuirea tichetelor sociale de Paște 2021 se va face prin Poșta Română, cu recomandare de primire, până în data de 29 aprilie 2021, în funcție de măsurile impuse de Ministerul Sănătății, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sursa foto: Primăria Năvodari

Continue Reading

Curtea Brancoveneasca

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta