Connect with us

Actualitate

Măsuri drastice de securitate, cu ocazia vizitei Papei Francisc la Iaşi

Published

on

Mobilizare generală şi măsuri drastice de securitate pentru vizita Papei Francisc la Iaşi. Nu mai puţin de 150.000 de oameni sunt aşteptaţi să participe la întâlnirea cu Suveranul Pontif, ce va avea loc pe 1 iunie.

Măsurile de securitate pe care autorităţile le vor lua sunt similare cu cele ale unei vizite a preşedintelui Statelor Unite ale Americii în ţara noastră, a afirmat într-o conferinţă Mihai Chirică, primarul minicipiului Iaşi.

“Este una dintre cele mai importante vizite la Iaşi de când s-a născut România. Vor fi luate măsuri de securitate extreme, la nivelul unei vizite a preşedintelui SUA. În zona pieţei Palatului Culturii sunt deja verificate reţelele subterane de apă, gaz, care vor fi sigilate în perioada vizitei. Zona centrală va fi închisă în totalitate circulaţiei. Vor fi în total cinci kilometri de garduri metalice.”, declară MIHAI CHIRICĂ, primarul municipiului Iaşi

Un lucru inedit ce merită amintit îl reprezintă… “papamobilul” cu care se va deplasa Suveranul Pontif. Este conceput de grupul Dacia Renault de la noi din ţară. Vizita Papei la Iaşi va dura 90 de minute şi se va desfăşura în piaţa Palatului Culturii.

“Scena va avea 50 de metri lăţime şi este special concepută pentru acest eveniment. Vor fi 30 de ecrane mari în centrul oraşului, astfel ca oamenii să poată urmări evenimentul. Alte ecrane vor fi montate în cartiere, pentru ca ieşenii să poată vedea tot ce se petrece în centrul oraşului. Vor fi create culoare speciale pentru accesul în zona unde are loc evenimentul. Autocarele cu pelerini, iar noi credem că vor fi sute de autovehicule, vor fi parcate pe Splai Bahlui, iar de acolo oamenii vor fi preluaţi de 150 de autobuze ale societăţii de transport public.”, a mai declarat MIHAI CHIRICĂ, primarul municipiului Iaşi

Papa Francisc va vizita pe doi iunie şi Câmpia Libertăţii din Blaj, unde va oficia Divina Liturghie cu beatificarea a şapte episcopi martiri greco-catolici.

sursa foto: wikipedia.org

Actualitate

Începe furnizarea căldurii în municipiul Mangalia

Published

on

Sâmbătă, 31 octombrie, va începe furnizarea agentului termic în sistemul centralizat de termoficare din municipiul Mangalia. Potrivit reprezentanților societății de distribuţie, în ultimele două săptămâni au fost efectuate probele la rece în toate blocurile racordate la reţea și s-a intervenit cu lucrări de reparaţii, atât în centrale, cât și în subsolurile blocurilor, acolo unde a fost necesar.

Decizia de a începe furnizarea agentului termic a fost luată ca urmare a solicitărilor din partea beneficiarilor, dar și pentru că prognoza meteorologică indică o scădere a temperaturilor exterioare, în special pe timpul nopții.

Primăria subvenționează, de la bugetul local, ca în fiecare sezon rece, aproximativ jumătate din costul unei gigacalorii. Astfel, prețul plătit de cetățeni va fi de 238,57 lei/gigacalorie, cel de producție fiind de 500,03 lei/gigacalorie.

 

Continue Reading

Actualitate

S-a lansat BLINDHub, prima aplicaţie mobilă pentru integrarea profesională a nevăzătorilor

Published

on

Asociaţia Nevăzătorilor din România, Universitatea din Bucureşti şi Fundaţia Orange au lansat oficial BLINDHub, proiect cu acoperire naţională, în cadrul căruia va fi dezvoltată o aplicaţie mobilă menită să faciliteze accesul persoanelor cu deficienţe de vedere pe piaţa muncii şi în mediul universitar.

Proiectul se va derula în perioada 2020 – 2022 şi răspunde nevoilor celor peste 50.000 de persoane cu deficienţe de vedere şi apte de muncă, în contextul tendinţei de digitalizare.

,,Utilizarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi de acces sunt premize incontestabile ale unei reale incluziuni pentru persoanele cu deficienţă de vedere. Într-o lume digitală, BLINDHub pune împreună idei şi oportunităţi vocaţionale şi de muncă într-un spaţiu de interacţiune perfect adaptat nevoilor nevăzătorilor.”, a declarat Tudorel Tupiluşi, preşedinte ANR.

Cu aplicaţia mobilă, beneficiarii îşi vor putea crea gratuit, un profil profesional complet în baza unui video CV. Companiile interesate vor avea ocazia să filtreze în baza de date şi să trimită direct solicitări de interviu către candidaţi.

Continue Reading

Actualitate

Vasile Delicoti, învestit în funcție

Published

on

Vasile Delicoti a fost învestit în funcție, joi 29 octombrie, alături de consiliul local aleși în data de 27 septembrie de către locuitorii comunei atunci când au avut loc alegerile locale. Delicoti a ieșit din nou primar la Poarta Albă, după ce a primit girul din partea locuitorilor, câștigând detașat cu 1.373 de voturi. La evenimentul de învestire și depunere a jurământului a participat și prefectul județului, Silviu Iulian Coșa. Emoționat, dar temeinic, Vasile Delicoti a depus pentru a patra oară jurământul față de Dumnezeu și locuitorii comunei.

Consiliul local Poarta Albă este compus din 14 consilieri, iar Vasile Delicoti, odată cu depunerea jurământului a intrat în exercitarea celui de-al patrulea mandat ca primar al localității constănțene.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta