Connect with us

Sanatate

Marea, un veritabil terapeut

Published

on

Afla ce boli poti trata daca faci cateva sedinte de plaja!

Relaxare pe sezlong, balaceala in valuri sau pur si simplu joaca in nisip. De toate acestea ne bucuram noi constantenii cat e vara de lunga, dar si turistii care lasa pe litoral sume considerabile pentru un sejur. Dar dincolo de distractie trebuie sa stiti ca sedintele de plaja sunt considerate adevarate terapii. Ultravioletele, despre care cu siguranta ati tot auzit, previn osteoporoza, despresia, insomnia si chiar pot atenua simptomele bolilor autoimune.

Bronsitele, sinuzitele sau rinitele alergice pot fi combatute cu ajutorul aerosolilor marini.

Practic e suficient sa va plimbati dimineata pe malul marii pentru o cura de sanatate. Specialistii spun ca aerul marin contine magneziu, sare, calciu si potasiu, care sunt medicamente incontestabile pentru aparatul respirator.

Soarele, aliat impotriva sclerozei multiple

Tocmai lipsa expunerii la soare si deficienta de vitamina D sunt factorii care duc la declansarea sclerozei multiple. Asa ca baile de soare matinale sunt esentiale in cazul acestei afectiuni.

Psoriazisul, combatut cu ajutorul razelor soarelui

Chiar daca nu putem vorbi de vindecare completa, ameliorarea acestei boli a pielii este mai mult decat vizibila cu ajutorul soarelui. Este nevoie de cel putin o luna de plaja pentru ca pielea sa isi recapete aspectul natural.

Adio pastile pentru insomnie!

Expunerea la razele UV in timpul zilei creste productia de melatonina noaptea. Asta inseamna ca veti avea un somn lin noaptea intreaga. Plimbarile pe plaja sunt medicamentul recomandat pentru cei care sufera de insomnie.

Apa marii vindeca leziunile pielii si infectii ale urechii

Apa marii este pansament pentru piele. Cercetatorii au constat ca, in special copii care au intrat in apa marii au scapat de infectii ale urechii. La fel de eficienta este apa sarata si in cazul leziunilor pielii care se vindeca mult mai repede.

 Valurile sterg depresiile

Marea este un aliat de nadejde si pentru cei care sufera din cauza depresiilor. Plimbarile in aer liber, pe malul marii, limpezesc mintea, linistesc sufletul, anima emotiile pozitive, alunga toate gandurile rele. Caci, nu-i asa, nu poti fi trist cand soarele iti zambeste, nisipul iti gadila talpile, iar valurile te racoresc cu spuma lor de catifea.

Concluzia, mergeti la plaja pentru a ocoli medicul!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Sanatate

Ziua Internațională a medicului de familie – 19 mai

Published

on

Ziua Internațională a medicului de familie reprezintă prilejul de a sublinia, încă o dată, importanța medicinei primare și a prevenției.
Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă pentru consult, îndrumare și tratament.
Rolul esențial al cabinetului de medicină de familie este acela de a oferi asistenţă medicală. El are o importanță majoră în promovarea prevenției și a unui stil de viață sănătos.
Ministerul Sănătății apreciază activitatea medicilor de familie și cunoaște nevoile, dar și responsabilitățile, acestui sector. În anul 2022, bugetul pentru medicina de familie a fost majorat cu 22 de procente.
Tot în acest an, medicii de familie au fost implicați în testarea gratiută a persoanelor pentru COVID-19. În conformitate cu noile politici sanitare, de la 1 iulie 2022 vaccinarea anti-COVID-19 va fi realizată numai în cabinetele medicilor de familie.
Conducerea Ministerului Sănătății urmărește un parteneriat solid cu medicii de familie și, în această zi festivă, transmite salutul și respectul pentru acești profesioniști!

Continue Reading

Sanatate

12 mai – Ziua Internațională a Asistentului Medical

Published

on

Ziua de 12 mai este dedicată asistenților medicali, prilej pentru a le mulțumi și a ne exprima respectul față de contribuția acestora față de societate.
România are nevoie de asistenți medicali profesioniști, bine pregătiți și aproape de pacienți. Rolul asistentului medical în echipa medicală și în asigurarea tratamentului și monitorizarii pacienţilor este unul esențial. Mai mult, asistentul medical este alături de pacient și în procesul de consiliere și informare a acestuia.
În ultimii ani, asistenții medicali s-au aflat în centrul răspunsului la pandemie și au contribuit major la îngrijirile efectuate. De asemenea, s-a demonstrat, încă o dată, rolul vital al asistenților medicali în creșterea calitatii serviciilor de sănătate.
Ministrul Sănătății, prof. univ.dr. Alexandru Rafila a subliniat importanța unei realizării unei strategii de resurse umane în sănătate prin care se poate rezolva situația personalului din diferite sectoare ale asistentei medicale. Ministerul Sănătății are în vedere dezvoltarea de noi măsuri și programe pentru asigurarea condițiilor necesare în vederea exercitării profesiei de asistent la standarde ridicate , prin asigurarea confortului profesional.
Exprimăm un omagiu față de sacrificiul lucrătorilor din Sănătate căzuți la datorie în lupta împotriva pandemiei COVID-19.
Și-au făcut datoria cu prețul propriei vieți, ca adevărați eroi.
Gândul și recunoștința tuturor se îndreaptă către ei și familiile lăsate în urmă.

Continue Reading

Sanatate

153 de persoane cu COVID-19, la terapie intensivă

Published

on

Numărul de persoane internate cu COVID-19 este de 930, a informat Ministerul Sănătăţii. În secţiile ATI sunt trataţi 153 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, cu patru mai puţini decât în ziua precedentă.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, dintre cei 153 pacienţi internaţi la ATI, 139 sunt nevaccinaţi anti-COVID.

Din totalul pacienţilor internaţi, 67 sunt minori, toţi internaţi în secţii, cu doi mai puţin decât în ziua anterioară. Niciun minor nu este internat la ATI.

Continue Reading

Actualitate

Prevenţia este întotdeauna de preferat în locul tratamentului. Test gratuit Babeş Papanicolau, la clinica Cermed

Published

on

Testul Babeș-Papanicolau implică o procedură nedureroasă, neinvazivă și rapidă. În cadrul Clinicii Cermed poți beneficia gratuit de consultații ginecologice și interpretarea rezultatelor testului Babeș-Papanicolau (în sistem CAS).

Tot ce trebuie să faci este să:

  • intri în posesia biletului de trimitere de la medicul de familie;
  • să suni la 0341 992, pentru o programare.

Important!

Pentru ca interpretarea testului să fie corectă, se recomandă:

  • să vă programaţi între zilele 10-14 ale ciclului menstrual (ziua 1 este prima zi de menstruație);
  • să nu faceţi spălături vaginale;
  • să nu utilizaţi ovule, tampoane sau creme vaginale cu 48 de ore înainte de recoltare;
  • să evitaţi contactul sexual 48 de ore înainte de recoltare.

Programaţi-vă din timp la numărul de telefon: 0341 992.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222