Connect with us

Actualitate

Marea defilare Pegas Constanţa

Published

on

 

Fete, flori, fuste şi biciclete. Cam aşa a arătat zilele trecute peisajul din oraşul de la malul mării. A fost o zi veselă şi colorată la cea de-a 8-a ediţie a Skirt Bike 2018. O ediţie care a coincis cu deschiderea la Constanţa şi a unui magazin al celui mai vechi brand românesc de biciclete…Pegas.

“Evenimentul este la a 8-a ediţie. Skirt Bike a activat comunitatea biciclistelor şic pentru a celebra deschiderea magazinului de biciclete româneşti în Constanţa. Iată că s-a deschis cel de-al 7-lea magazin în ţară, aici la malul mării şi noi celebram acest lucru.”, ne-a mărturisit Anda Nicola, reprezentanta comunităţii Skirt Bike.

Comunitatea Pegas de la malul mării le-a pregătit pasionaţilor de pedalat 25 de biciclete ce au putut fi testate la defilarea mult aşteptată. Totodată, reprezentanţii brandului au prezentat şi serviciul ApeRider de bike sharing.

“ApeRider este un proiect marca Pegas. Este un sistem innovator de smart bike sharing. Cel mai inovator din România deoarece noi nu avem staţii, mai exact este un sistem fără staţii de parcare. El funcţionează prin aplicaţie mobile şi are un smart lock la roata din spate şi se blochează manual când se termină cursa. Aplicaţia este disponibilă pe Google Play şi App Store. Ea vine în versiunea beta momentan, lucrăm la ea să o îmbunătaţim cât se poate. Ce trebuie să faci este să descarci aplicaţia, să plăteşti o taxă de 20 de lei pentru a-ţi activa contul. Noi momentan avem şi o campanie care îţi oferă un voucher de 100 de lei şi poţi pedala aproximativ 26 de ore.”, ne-a declarat bussines analyst-ul, Alina Caramizaru.

Lansarea magazinului de biciclete Pegas la Constanţa a reprezentat un motiv de bucurie pe mai multe planuri pentru pasionaţii de pedalat. Acestora li s-au pregătit concursuri, tombole și chiar ateliere pentru copii. Iar în ceea ce priveşte traseul defilării, acesta nu a fost unul usor însa chiar si asa biciclistele nu au renuntat si toate au reusit să ajunga în cele din urma la linia de finish. Acolo le-a asteptat o super petrecere, iar primele 50 de persoane înscrise în cursă au primit și câte un voucher în valoare de 500 de lei, pe care îl vor putea utilize pentru achiziția unei biciclete Pegas.

 

Actualitate

Puiul de delfin se lasă așteptat

Published

on

Cel de-al șaptelea delfin de la Delfinariul din Constanța încă nu a venit pe lume. Chiar dacă initial conducerea a anunțat faptul că până la sfârșitul lunii septembrie Marusia va da naștere puiului de delfin, acest lucru nu s-a întămplat încă.

Din cauza faptului că Marusia nu a fost monitorizată de la începutul sarcinii deoarece se afla în Ucraina acolo unde izbucnise războiului, nu se poate preconiza cu exactitate când va da naștere puiului de delfin. Însă specialiștii și medicii atât români, cât și ucraineni o monitorizează în permanență acum pe Marusia.

Cel mai probabil Marusia va adduce pe lume puiul de delfin în prima jumătate a lunii octombrie.

Continue Reading

Actualitate

Dispare și pasarela maritimă?

Published

on

După Pasarela Regală, un alt simbol al stațiunii Mamaia riscă să dispară.  Pasarela construită de fostul primar Radu Mazare, în zona Cazinoului, ar putea avea aceeași soartă. O mare parte din ea a fost deja îngropată în nisip odată cu lărgirea plajelor, iar acum autoritățile au decis să extragă pilonii ca să vadă cât de uzați sunt și să ia o decizie finală: fie o reabilitează, pe cea rămasă, fie o demolează în totalitate.

În 2012 Pasarela de la Cazino, era inaugurată cu mult fast de catre primarul Radu Mazare. Un million de euro a costat investitia iar banii au venit de la bugetul local dar si de la Ministerul Dezvoltării Regionale. 10 ani mai tarziu, timp in care a mai fost reparat pe ici pe colo, pasarela începe să dispară încet incet. Mai întâi,  o parte din ea a disapărut odată cu largirea plajelor.

Cu timpul pasarela se transformase intr unul din principalele puncte de atractie pentru turistii care veneau an de an in vacanta pe litoral.

Într-o primă fază,  autoritățile locale au decis să o demoleze parțial. Mai exact în aceste zile, utilaje de mare capacitate extrag  din nisip pilonii care au fost îngropați odată cu largirea plajelor. Adică mai bine de jumătate din pasarelă.

Lucrările de extracție a pilonilor și implicit demontarea parțială a pasarelei vor dura 30 de zile.

Pasarela a fost construită pe o structură metalică prevăzută cu piloni, pe care s-au aşezat scânduri din lemn. Pornea de pe plaja din şi făcea legătura cu digul din larg.  Inițial a avut o lungime de 420 de metri, iar acum din pasarelă au mai rămas doar 150 de metri.

Continue Reading

Actualitate

Festivalul Pastramei, la Techirghiol

Published

on

Vineri, sambata si duminica va asteptam in numar cat mai mare in Piateta Centrala a orasului Techirghiol pentru a sarbatorii impreuna roadele pamantului in cadrul primei editii a Festivalului Pastramei.

Producatorii locali si cei din localitatile invecinate au ocazia sa isi vanda produsele in standurile amenjatate in Piateta Centrala a orasului Techirghiol, produse de care speram sa se bucure cati mai multi locuitori.

Deschiderea oficiala a primei editii a Festivalului Pastramei, un eveniment organizat de Primaria si Consiliul Local Techirghiol in parteneriat cu Uniunea Democrata Turca din Romania, va avea loc vineri 30 septembrie 2022, incepand cu ora 16.00.

Continue Reading

Actualitate

Jandarmii constănţeni la datorie

Published

on

La finalul acestei săptămâni în judeţul nostru vor avea loc câteva manifestări cultural – artistice şi sportive, după cum urmează:

“Cupa Mării Negre la Ciclism”, eveniment sportiv desfăşurat în golful Santa Maria Bay din municipiul Constanţa;

“Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării”, desfăşurat în Parcul Arheologic din Constanţa;

Meciul de fotbal dintre echipele C.S. Gloria Băneasa şi C.S. Afumaţi;

Meciul de fotbal dintre formaţiile F.C.V. Farul Constanţa şi U.T.A. Arad, desfăşurat pe stadionul Gheorghe Hagi din localitatea Ovidiu;

Jandarmii constănţeni vor fi la datorie în zonele de desfăşurare ale evenimentelor în cauză pentru a veghea la menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă.

Celor care participă la evenimentele menţionate le recomandăm să adopte un comportament civilizat, să fie atenţi la bunurile personale şi să nu se implice în conflicte de orice natură.

În cazul observării unor fapte de natură penală sau contravenţională îi rugăm pe cetăţeni să sesizeze aspectele în cauză forţelor de ordine publică prezente la faţa locului sau să apeleze numărul unic de urgenţe 112.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222