Connect with us

Actualitate

Marea defilare Pegas Constanţa

Published

on

 

Fete, flori, fuste şi biciclete. Cam aşa a arătat zilele trecute peisajul din oraşul de la malul mării. A fost o zi veselă şi colorată la cea de-a 8-a ediţie a Skirt Bike 2018. O ediţie care a coincis cu deschiderea la Constanţa şi a unui magazin al celui mai vechi brand românesc de biciclete…Pegas.

“Evenimentul este la a 8-a ediţie. Skirt Bike a activat comunitatea biciclistelor şic pentru a celebra deschiderea magazinului de biciclete româneşti în Constanţa. Iată că s-a deschis cel de-al 7-lea magazin în ţară, aici la malul mării şi noi celebram acest lucru.”, ne-a mărturisit Anda Nicola, reprezentanta comunităţii Skirt Bike.

Comunitatea Pegas de la malul mării le-a pregătit pasionaţilor de pedalat 25 de biciclete ce au putut fi testate la defilarea mult aşteptată. Totodată, reprezentanţii brandului au prezentat şi serviciul ApeRider de bike sharing.

“ApeRider este un proiect marca Pegas. Este un sistem innovator de smart bike sharing. Cel mai inovator din România deoarece noi nu avem staţii, mai exact este un sistem fără staţii de parcare. El funcţionează prin aplicaţie mobile şi are un smart lock la roata din spate şi se blochează manual când se termină cursa. Aplicaţia este disponibilă pe Google Play şi App Store. Ea vine în versiunea beta momentan, lucrăm la ea să o îmbunătaţim cât se poate. Ce trebuie să faci este să descarci aplicaţia, să plăteşti o taxă de 20 de lei pentru a-ţi activa contul. Noi momentan avem şi o campanie care îţi oferă un voucher de 100 de lei şi poţi pedala aproximativ 26 de ore.”, ne-a declarat bussines analyst-ul, Alina Caramizaru.

Lansarea magazinului de biciclete Pegas la Constanţa a reprezentat un motiv de bucurie pe mai multe planuri pentru pasionaţii de pedalat. Acestora li s-au pregătit concursuri, tombole și chiar ateliere pentru copii. Iar în ceea ce priveşte traseul defilării, acesta nu a fost unul usor însa chiar si asa biciclistele nu au renuntat si toate au reusit să ajunga în cele din urma la linia de finish. Acolo le-a asteptat o super petrecere, iar primele 50 de persoane înscrise în cursă au primit și câte un voucher în valoare de 500 de lei, pe care îl vor putea utilize pentru achiziția unei biciclete Pegas.

 

Actualitate

Cadrele medicale imunizate în etapa zero vor primi a doua doză de vaccin

Published

on

Direcția de Sănătate Publică Constanța anunță faptul că începând de astăzi  cadrele medicale imunizate în etapa zero vor primi a doua doză de vaccin.

În acest sens, de la ora 10, jurnaliștii sunt așteptați la Centrul de Vaccinare de la Spitalul de Boli Infecțioase.  DSP transmite faptul că pentru a respecta regulile de distanțare și pentru a asigura un flux de informații rapid, în cadrul centrului în momentul vaccinării vor avea acces: un fotograf (din cadrul Primăriei Constanța), un operator ( desemnat la fața locului) și o echipa TVR ( partener media al Ministerului Sănătății).

În etapa zero, la Constanța au fost imunizați 260 de angajați de la Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Pneumoftiziologie. O singură persoană s-a infectat după ce a fost vaccinată împotriva COVID.

Continue Reading

Actualitate

A început distribuirea măştilor de protecţie, la Constanţa

Published

on

200.000 de măști de protecție donate de Primăria orașului taiwanez Kaohsiung vor fi distribuite integral beneficiarilor în perioada imediat următoare

Primăria Municipiului Constanța a început deja distribuirea gratuită a celor 200.000 de măști de protecție primite ca donație din partea orașului taiwanez Kaohsiung. Donația a fost anunțată la finalul anului trecut, în urma unei ceremonii online de predare simbolică a măștilor de protecţie, la care au participat primarii municipiilor Constanţa şi Kaohsiung, Vergil Chiţac şi, respectiv, Chen Chi-Mai. Măștile vor fi distribuite către diferite categorii de beneficiari în perioada imediat următoare.

Astfel, Primăria va distribui măștile prin structurile din subordine abilitate, cu prioritate către persoanele din categorii defavorizate precum beneficiarii cantinelor de ajutor social și ai căminului pentru persoane vârstnice, dar și seniorii premiați de Primărie cu ocazia împlinirii vârstei de 80, 90 și 100 de ani și cei care celebrează 50 de ani de căsătorie. Totodată, măștile vor fi distribuite în piețele agro-alimentare și cetățenilor care accesează serviciile de stare civilă și evidența populației, cât și pe cele ale Serviciului Public de Impozite și Taxe. Personalul din învățământul preuniversitar de la nivelul municipiului Constanța va beneficia, de asemenea, de această sponsorizare.

„Dorim să mulțumim Municipalității Kaohsiung pentru donația generoasă și sprijinul acordat constănțenilor într-o perioadă atât de dificilă. Avem încredere că această acțiune reprezintă începutul unei relații de colaborare solide între cele două orașe-port, prin intensificarea schimburilor economice și comerciale, investițiilor directe, colaborărilor academice și culturale” a declarat domnul Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Donația celor 200.000 de măști a fost facilitată de Biroul de reprezentare economică şi culturală Taipei din Bratislava, reprezentat de domnul David Nan-Yang Lee şi Asociaţia ROTA pentru Promovarea Schimburilor Economice şi Culturale cu Taiwan, reprezentată de domnul Constantin Damov, președinte al Asociației ROTA.

Kaohsiung este cel mai mare oraș-port din Taiwan și totodată cel mai important oraș din zona de sud, cu industrie dezvoltată și o populație de aproximativ 2,7 milioane locuitori.

Despre Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan ”ROTA”

Fondată în anul 2014, Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan (ROTA) este o asociație non-profit al cărei scop îl reprezintă susținerea dezvoltării relațiilor economice și culturale între România și Taiwan, prin identificarea oportunităților de colaborare bilaterală și concretizarea acestora. De-a lungul celor șase ani de activitate, Asociația ROTA a dezvoltat proiecte sociale, materializate în acțiuni de sponsorizare și donații către instituții de învățământ sau de interes public local, ca de exemplu modernizarea unor laboratoare de informatică prin dotarea cu echipamente IT produse în Taiwan sau implementarea unor sisteme de iluminat stradal cu corpuri LED și monitorizare inteligentă.

Continue Reading

Actualitate

Unicul Complex Olimpic de Natație va fi operațional în luna martie

Published

on

Complexul Olimpic de Natație Otopeni, investiţie a cărei valoare totală depăşeşte 33,5 milioane de euro, dispune de o suprafață de 7.000 mp și are 6 bazine de înot, dintre care un bazin de înot, unul de sărituri, unul de antrenament și trei de inițiere și recuperare, cele din urmă vor putea fi folosite de public atunci când nu sunt folosite pentru antrenament.

Obiectivul sportiv are o capacitate de 2.797 de locuri pentru spectatori şi va putea găzdui competiții naționale și internaționalea. Complexul este dotat cu vestiare pentru sportivi, săli de forță, săli metodice, saune, cabinet medical, săli de conferințe și transmisii sportive, o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri, cu o înălțime de 6 m.

Au fost finalizate lucrările de racordare la utilități şi a fost semnat contractul de furnizare a acestora. În curând va fi definitivat și planul de distribuție a curentului electric, iar în scurt timp vor fi făcute și primele teste cu bazinele încărcate cu apă.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta