Connect with us

Actualitate

Marea defilare Pegas Constanţa

Published

on

 

Fete, flori, fuste şi biciclete. Cam aşa a arătat zilele trecute peisajul din oraşul de la malul mării. A fost o zi veselă şi colorată la cea de-a 8-a ediţie a Skirt Bike 2018. O ediţie care a coincis cu deschiderea la Constanţa şi a unui magazin al celui mai vechi brand românesc de biciclete…Pegas.

“Evenimentul este la a 8-a ediţie. Skirt Bike a activat comunitatea biciclistelor şic pentru a celebra deschiderea magazinului de biciclete româneşti în Constanţa. Iată că s-a deschis cel de-al 7-lea magazin în ţară, aici la malul mării şi noi celebram acest lucru.”, ne-a mărturisit Anda Nicola, reprezentanta comunităţii Skirt Bike.

Comunitatea Pegas de la malul mării le-a pregătit pasionaţilor de pedalat 25 de biciclete ce au putut fi testate la defilarea mult aşteptată. Totodată, reprezentanţii brandului au prezentat şi serviciul ApeRider de bike sharing.

“ApeRider este un proiect marca Pegas. Este un sistem innovator de smart bike sharing. Cel mai inovator din România deoarece noi nu avem staţii, mai exact este un sistem fără staţii de parcare. El funcţionează prin aplicaţie mobile şi are un smart lock la roata din spate şi se blochează manual când se termină cursa. Aplicaţia este disponibilă pe Google Play şi App Store. Ea vine în versiunea beta momentan, lucrăm la ea să o îmbunătaţim cât se poate. Ce trebuie să faci este să descarci aplicaţia, să plăteşti o taxă de 20 de lei pentru a-ţi activa contul. Noi momentan avem şi o campanie care îţi oferă un voucher de 100 de lei şi poţi pedala aproximativ 26 de ore.”, ne-a declarat bussines analyst-ul, Alina Caramizaru.

Lansarea magazinului de biciclete Pegas la Constanţa a reprezentat un motiv de bucurie pe mai multe planuri pentru pasionaţii de pedalat. Acestora li s-au pregătit concursuri, tombole și chiar ateliere pentru copii. Iar în ceea ce priveşte traseul defilării, acesta nu a fost unul usor însa chiar si asa biciclistele nu au renuntat si toate au reusit să ajunga în cele din urma la linia de finish. Acolo le-a asteptat o super petrecere, iar primele 50 de persoane înscrise în cursă au primit și câte un voucher în valoare de 500 de lei, pe care îl vor putea utilize pentru achiziția unei biciclete Pegas.

 

Actualitate

Posibile restricţii de circulaţie, din cauza caniculei!

Published

on

CNAIR informează transportatorii rutieri asupra posibilelor restricții de circulație care vor fi instituite, ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Măsura va fi adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua  rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor. Potrivit actului normativ, administratorul drumului poate interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de codul  portocaliu, cu excepţia:

 • transporturilor de persoane;
 • transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;
 • vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
 • transporturi funerare;
 • transporturi poştale;
 • transporturi de echipamente de prim ajutor;
 • transporturi pentru distribuire de carburanţi;
 • transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;
 • transporturi pentru tractări vehicule avariate;
 • transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
 • transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
 • transporturi apă îmbuteliată;
 • transporturi produse provenite din exploatări agricole;
 • transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.”

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute la numerele de telefon 021 264 33 33 şi 021 9360 sau puteţi accesa pagina de internet www.cnadnr.ro/.

 

 

 

 

Continue Reading

Actualitate

Componente auto susceptibile, ridicate de polițiști

Published

on

În cursul zilei de astăzi, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, împreună cu specialiști din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud, au verificat, în Portul Constanţa Sud Agigea, un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din Buzău.

Poliţiştii de la transporturi maritime au ridicat, în vederea indisponibilizării,  32 de grile-bară design, mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 6.400 de lei.

În urma controlului containerului, poliţiştii au descoperit 16 seturi a câte două grile-bară design ce purtau însemnele unei mărci înregistrate.

Bunurile, în valoare de 6.400 de lei de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Continue Reading

Actualitate

Impozit mai mare pentru maşinile mai vechi de 15 ani

Published

on

Proprietarii de maşini mai vechi de 15 ani ar putea plăti un impozit mai mare, pentru vehiculele pe care le deţin, care ar putea ajunge şi la 900 de lei pe an. Ministrul Mediului, Tanczos Barna a declarat recent că, România are nevoie de un sistem de taxare al poluării dar că trebuie ţinut cont şi de cetăţenii vulnerabili care nu au posibilităţi să-şi schimbe automobilele mai vechi de 15 ani.

„Ministerul Mediului trebuie să găsească o soluţie la nivel naţional de sprijin, în primul rând. Partea de taxare nu o să fie niciodată la Ministerul Mediului, pentru că s-a văzut cu taxa de poluare, toate procesele au fost pierdute de România, pentru că nu au fost fundamentate cum trebuie. Este nevoie de un pachet de măsuri, iar în centrul acestuia trebuie să fie măsurile de sprijin pentru cetăţenii vulnerabili şi trebuie completat cu măsuri de descurajare a deţinerii maşinilor mai vechi de 15 ani cu motor de 3 litri, pe motorină, care arată foarte bine pe şosele, arată un statut al deţinătorului, dar care poluează foarte mult. Va trebui să facem diferenţa între cetăţeanul care, într-adevăr, nu-şi permite o maşină nouă şi cetăţeanul care umblă pe stradă cu o maşină mai veche de 15 ani, dar pe piaţa liberă costă 15 – 20.000 de euro. Aceste lucruri trebuie clar delimitate”, a explicat ministrul Barna.

În România sunt circa 8 milioane de maşini, 4 din zece au mai mult de 17 ani.

Continue Reading

Actualitate

Curățenie ca la carte în municipiu

Published

on

Municipiul Constanța este în plin proces de igienizare în aceste zile. Echipele Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța, ale operatorului de salubrizare, precum și persoanele care beneficiază de venitul minim garantat mătură și spală străzile, trotuarele, piețele, zonele de promenadă, locurile de joacă atât din Constanța, cât și din stațiunea Mamaia.

Totodată, se curăță și piesele de mobilier urban precum băncile, pavilioanele, coșurile de gunoi sau scrumiere stradale.

Reprezentanții municipalității îi îndeamnă și îndrumă pe locuitorii orașului să mențină curățenia în oraș, să arunce deșeurile în locurile special amenajate și nu pe străzi în parcuri, în apa lacului sau a mării sau la locurile de joacă.

Tot municipalitatea mai transmite faptul că pentru a avea un oraș verde, sănătos și curat fiecare dintre noi trebuie să facă un efort pentru binele municipiului Constanța.

Continue Reading

Le Charme RESTAURANT

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222