Connect with us

Cultura/Educatie

Maratonul pentru Educație Antreprenorială a ajuns și la Tulcea

Published

on

Maratonul pentru Educație Antreprenorială a ajuns și în Tulcea. Micii afaceriști și-au prezentat ideile în fața juriului specializat și au sperat că planul lor va fi cel câștigător. Doar trei din cele opt echipe au trecut în următoarea etapă. Evenimentul a fost organizat de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Consiliul Județean Tulcea.

Maratonul pentru Educație Antreprenorială a ajuns și în Tulcea. Aici, opt echipe din patru licee tulcene și-au prezentat planurile de afaceri. Micii antreprenori și-au expus ideile pe rând plini de emoții și au așteptat cu sufletul la gură verdictul juriului format din antreprenori de renume. Și de data aceasta, planurile de afaceri ale liceenilor au fost curajoase.

„Am mers la licee, am predat ore de antreprenoriat, am format 8 echipe de la 4 licee. Sunt niște copii minunați și curajoși, iar noi ca și organizație trebuie să sprijinim pentru că noi n-am avut această șansă în vremurile noastre și a fost foarte greu pentru că am avut o experiență destul de anevoioasă, iar astăzi pot spune că antreprenoriatul românesc a ajuns la un anumit nivel, iar prin inițiativa noastră de a instrui și a sprijini copiii, vom duce probabil peste ani și ani antreprenoriatul și economia României la o cotă mai înaltă”, a declarat Paula Vals, președinte CONAF Tulcea.

„Primul maraton pentru educație antreprenorială din România este o inițiativă care a pornit din rândul antreprenorilor pentru a-i învăța pe cei care sunt astăzi în liceu, pe copii noștri, ce înseamnă dezvoltare personală, găsirea vocației, cum poți să stai pe scenă în fața unor jurați de renume național, unii dintre ei chiar de renume mondial, astfel încât să nu te pierzi. În consecință, nu-i vrem pe toți acești copii antreprenori, dar îi vrem să învețe să lucreze în echipe, îi vrem dezinvolți, îi vrem să-și dezvolte personalitatea, abilitățile și să-și descopere pasiunile lor”, a declarat Cristina Chiriac, președinte fondator CONAF.

„Aș putea spune că, pentru mine una, maratonul pentru educație antreprenorială este cea mai frumoasă, cea mai captivantă și cea mai incitantă experiență pe care am avut-o până acum. Maratonul a fost creat pentru a inspira și a motiva liceenii să se lanseze într-o competiție antreprenorială, să-și dezvolte competențele antreprenoriale și să-și găsească cu ușurință spiritul antreprenorial în urma orelor de educație antreprenorială pe care le-au ținut antreprenorii reali la clasă. Până acum am participat la mai mult de 6 competiții și am descoperit liceeni foarte interesanți care au idei de afaceri inovatoare, aș putea spune chiar unice”, a declarat Nicoleta Munteanu, vicepreședinte CONAF.

„E o inițiativă bună în sensul în care avem nevoie de spirit antreprenorial în țara asta. E una dintre metacompetențele de care vorbesc foarte mulți profesori acum, spiritul antreprenorial. Bine se descurcă, am văzut și în alte orașe în care am fost. Când îi compari pe ei cu mine la vârsta lor, diferența este uriașă. Au zvâc, știu despre ce e vorba, au încredere de sine și asta mi se pare că este extraordinar”, a afirmat Dragoș Anastasiu, membru juriu.

Antreprenorii de renume ce au făcut parte din juriu au avut de luat o decizie dificilă. Din cele opt planuri de afaceri, doar trei au fost alese pentru a merge mai departe în etapa viitoare a Maratonului pentru Educație Antreprenorială ce va avea loc la București pe data de 12 iunie. Evenimentul a fost organizat de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Consiliul Județean Tulcea.

Actualitate

„Biblioteca vine în școala ta” continuă să aducă „Book-uria lecturii” în rândul copiilor din unitățile de învățământ din Năvodari

Published

on

Aflat la cea de-a III-a ediție, programul educațional inițiat de Compartimentele Bibliotecă și Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Orașului Năvodari își propune să încurajeze lectura în rândul copiilor încă de la vârste fragede. Inițiativa vine ca o continuare a efortului depus de cadrele didactice de a le insufla copiilor dragostea pentru lectură.

Săptămâna aceasta, aproximativ 200 de elevi de la Școala „Grigore Moisil” s-au bucurat de această experiență. Sub sloganul „Citim și descoperim”, aceștia au fost invitați să pătrundă într-o lume fascinantă, unde au descoperit informații prețioase despre necuvântătoare. Cu toții s-au declarat „prieteni ai cărților”

Continue Reading

Actualitate

Les Fleurs du Mal – expoziție colectivă, la Muzeul de Artă Constanța

Published

on

Muzeul de Artă Constanța vă invită la deschiderea expoziției „Les Fleurs du Mal”, vineri, 11 octombrie 2024, ora 16:00. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 11 octombrie – 30 noiembrie 2024 și este un proiect curatoriat de Nora Cupcencu.

Les Fleurs du mal, ca titlu al expoziției, evocă nu doar simbolismul lui Charles Baudelaire, ci și influențele toxice subtile care se strecoară insidios în viața fiecărui creator, intensificând povara și drama parcursului artistic. Reflecțiile lui Baudelaire asupra ciocnirii dintre o lume ideală și teatrul falsității, ce domină interacțiunile sociale, rămân valabile și astăzi.

Cei 14 artiști contemporani, Olimpiu Bandalac, Irina Cîmpeanu, Nora Cupcencu, Matei Emanuel, Dumitru Gorzo, Petru Lucaci, Alex Mirutziu, Gili Mocanu, Denis Nanciu, Răzvan Neagoe, Magdalena Pelmuș, Bogdan Pelmuș, Beniamin Popescu, Alexandru Ranga, explorează teme mari precum alienarea, dezalienarea și problemele legate de identitate, printr-o diversitate de medii artistice – pictură, sculptură, fotografie, instalație site-specific și film/eseu.

Chiar dacă este vorba despre o alienare din cauze diferite, pe paliere diferite, ea este una subtilă, asemănătoare cu cea pe care Jean-Paul Sartre o descrie în Ființa și neantul, unde omul este „condamnat la libertate” și, totodată, la povara de a-și crea propriul sens în lume.

Temele legate de identitate se împletesc cu explorarea morții, văzută nu doar ca o finalitate fizică, ci și ca o moarte simbolică, un fel de repetiție pentru moarte, o repetiție cu public, în care există această încercare de a îmbrățișa un posibil punct terminus al vieții printr-o existență în acord cu propriul suflet. Fie că este vorba despre o alienare de sine, existențială, socială sau culturală, acești artiști navighează împotriva vânturilor nevăzute ale unei lumi veșnic nemulțumite.

Florile răului nu reprezintă doar corupția sufletească, ci și posibila renaștere prin suferință, expresia unui dialog între forțele care constrâng și cele care eliberează, arta fiind canalul prin care acești artiști aleg să țină în fața lumii oglinda realității. Astfel, în haosul experiențelor urbane și al alienării sociale și culturale, se nasc florile, iar, în mijlocul grădinii, artiștii construiesc o formă nouă de libertate, una contagioasă, care transcende limitele impuse de exterior, putând elibera și alte persoane dispuse să gândească.

Expozitia radiografiază atât vulnerabilitatea, cât și puterea artistului, într-un context în care prieteniile, alianțele și presiunile sociale îi pot determina traiectoria. Astfel, fiecare lucrare prezentată în această expoziție devine un manifest personal – o declarație de libertate în fața unui sistem ce nu mai poate induce sentimentul de înstrăinare. Această transcendere a alienării, fie ea socială, culturală ori existențială, devine miezul noii identități revendicate de acești artiști. Ei se mută chiar în interiorul existenței, singurii străini rămânând cei care caută în afara lor validarea identității artistice sau personale. În acest peisaj, alienarea nu mai este doar o forță care distruge, ci un punct de plecare pentru redefinirea sinelui, a culturii și a societății.

Continue Reading

Actualitate

Melange între clasic și tradițional

Published

on

În data de 12 Octombrie, de la ora 19:00, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” vă invită să descoperiți frumusețea tradițiilor, exprimate prin muzică și dans, într-un spectacol original GRANDART – BALLET+ Traditional. Balerinii profesioniști, mândri să-și reprezinte caracterul străbun, vă vor încânta cu interpretări captivante, stilizate cu rigoarea și eleganța baletului clasic.

Veți călători prin intermediul artei în diverse arii de civilizație culturală. Veți vedea, poate pentru prima dată, un dans autentic al unei gheișe; veți compara diferențele interpretative ale pescarilor din diferite colțuri ale lumii, veți remarca esența unei muntence din Aragon și veți rezona cu binecunoscutul Zorba Grecul.

Sub regia coregrafei Iguacel Sanchez (Spania), trecutul devine prezent, tradițiile prind formă clasică, iar publicul se va delecta cu prezența a șase balerini de naționalități diferite: Bogdan Bîrsănescu, Gabriele de Fazio (Italia), Alexandros Karampatzakis (Grecia), Teodora Durac (Serbia) și Yuria Soeta (Japonia).

Fondul muzical va fi împărțit în două entități distincte. Pianista Adina Cocargeanu (București) va reda capodopere muzicale de factură cultă cu influențe folclorice, iar multi-instrumentistul Andrei Maxim (București) va fuziona motive tradiționale balcanice, arabe, hinduse și, bineînțeles, autohtone românești, sub aceeași egidă a interpretării culte.

Continue Reading

Actualitate

„Paradisul Copiilor” vă invită la festival

Published

on

Dragi părinți, bunici, copii, verișori, prieteni, echipa grădiniței cu program prelungit ,,Paradisul Copiilor”, din Cumpăna, vă invită la cel mai așteptat eveniment și anume ,,FESTIVALUL TOAMNEI” – editia a II-a, eveniment special pentru a celebra frumusețea acestui anotimp magic.Curtea grădiniței se va transforma într-un tărâm feeric în care invitații se vor bucura de:

  • Ateliere de creație și distractive pentru cei mici (confecționare de măști, jocuri distractive, precum și multe alte surprize);
  • Delicii de sezon ( iubitorii de gustări vor găsi adevărate comori culinare de sezon, care vor îndulci și cele mai pretențioase papile gustative);
  • -Expoziție cu vânzare de produse/ decorațiuni (vă puteți lua un strop de magie acasă cu decorațiuni de vis).

Dar asta nu e tot! Copiii se pot îmbrăca în ce costume doresc ei, se va organiza și o paradă de costume, iar cele mai interesante vor fi premiate!

Nu uitați să vă îmbrăcați corespunzător pentru a vă bucura de atmosfera și farmecul toamnei până la apusul soarelui.

Scopul acestui festival? Să vă facem să râdeți, să vă simțiți minunat și să vă îndrăgostiți de Grădinița P.P. ,,Paradisul Copiilor” Cumpăna, la fiecare pas!

Așadar, cu mic, cu mare, miercuri, 16 octombrie, în intervalul orar 16:00 – 18:00, sunteți așteptați la „Paradisul Copiilor” – Cumpăna.

LOCAȚIA: Str. Iancu de Hunedoara, Nr. 1, Loc. Cumpăna, Jud. Constanța.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222