Connect with us

Actualitate

MAPN lansează o nouă campanie de recrutare şi selecţie a rezerviştilor

Published

on

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă organizarea unei noi campanii de recrutare şi selecţie pentru cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

Potrivit unui comunicat al MApN, în această etapă, vor fi disponibile 871 de locuri pentru toate categoriile de personal – ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi, iar persoanele interesate pot depune dosarele în perioada 16 mai – 10 iunie.

La centrul militar zonal, judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul, cei interesaţi vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum şi la unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situaţia în care este cazul, potrivit legii.

Candidaţii proveniţi din rândul celor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcţiile pentru care îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor şi corespondenţa specializărilor dobândite în viaţa civilă cu armele/serviciile şi specialităţile militare.

Detalii suplimentare pot fi obţinute de la centrele militare zonale, judeţene sau de sector. Datele de contact ale acestora sunt disponibile pe pagina de internet a MapN, la adresele: https://www.recrutaremapn.ro/contactbir.php şi https://www.mapn.ro/contact/centre_militare/index.php.

MApN precizează că, la prezentarea la centrul militar, se va completa o cerere de înscriere şi se vor prezenta următoarele documente: actul de identitate, în original şi în copie; certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii; acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie; permisul de conducere valabil, eliberat de autorităţile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice; livretul militar, în original şi în copie, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Ministerul Apărării aminteşte că din 2021 au intrat în vigoare o serie de măsuri care au ca scop creşterea atractivităţii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, dintre care cele mai semnificative sunt creşterea cuantumului remuneraţiei acordate în perioada în care nu participă la instruire sau la misiuni, de la 10% la 30 % din solda de funcţie, la care se adăugă solda gradului deţinut; creşterea cuantumului indemnizaţiei de instalare, prin adăugarea la solda de funcţie, a gradaţiilor şi a soldei de comandă, pe lângă solda de grad; eliminarea obligaţiei privind restituirea cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situaţia nesemnării/nefinalizării contractului; eliminarea limitărilor privind plecarea rezerviştilor voluntari în străinătate; crearea posibilităţii repartizării în funcţii, fără a mai susţine probele de selecţie, a rezerviştilor proveniţi din cadre militare în activitate şi soldaţi/gradaţi profesionişti, în primul an de la trecerea în rezervă.

Actualitate

Continuă procesul de reabilitare a carosabilului pe strada Micșunelelor

Published

on

După ce zona carosabilă a fost recondiționată cu asfalt pe tronsonul cuprins între strada Mugurului și aleea Pandurului, echipele Confort Urban intervin astăzi cu utilaje pentru asfaltarea carosabilului pe porțiunea cuprinsă între aleea Pandurului și strada Amurgului.

Din acest motiv, traficul rutier va fi restricționat total, până la ora 16:00. După finalizarea procesului de asfaltare a carosabilului vor fi aplicate marcajele rutiere.

„Facem din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze autovehiculele pe trotuar sau pe carosabil, pentru a permite accesul utilajelor. De asemenea, rugăm conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se efectuează lucrări”, au transmis autoritățile.

Continue Reading

Actualitate

A fost activat planul roșu la Rafinăria Petromidia! Degajări mari de fum, însă fără victime

Published

on

O explozie neurmată de incendiu a avut loc în această dimineață la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum.

Potrivit IGSU, la nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Pentru evenimentul de la Petromidia se deplasează în sprijin o autospecială de stingere cu apă și spumă din  cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Stației de pompieri Fetești.

Aproximativ 20 de persoane au fost evacuate din incinta Rafinăriei Petromidia! La fața locului intervin echipaje de Ambulanță, Pompieri, SMURD, Jandarmerie.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, lt. Anamaria Stoica a transmis că flacăra a fost stinsă și că în acest moment salvatorii actionează pentru răcire. Până acum nu avem victime.

 

Continue Reading

Actualitate

Tinerii social democrați din Murfatlar au trecut la PNL

Published

on

Organizatia PNL Murfatlar anunta pe aceasta cale ca organizatia de tineret a PSD din Murfatlar a decis sa ii paraseasca pe social democrati si sa se alature echipei peneliste. Dupa ce ieri intreaga organizatie PSD Valu lui Traian a luat aceeasi decizie, astazi a venit randul tinerilor PSD din orasul nostru sa vina in echipa alaturi de actualul primar al localitatii, George Cojocaru si de candidatul la presedintia Consiliului Judetean Constanta, Florin Mitroi.

La baza acestei decizii a organizatiei de tineret sta faptul ca in ultimii ani initiativele acesteia nu au fost sutinute de PSD, care nu a reusit sa ii implice membrii intr-un proiect viabil. Mai mult decat atat, consilierul local PSD Butnaru Mihai, si el membru al organizatiei de tineret la momentul numirii in functie, a fost pe tot parcursul mandatului un sustinator al proiectelor de dezvoltare a orasului initiate de actualul primar.

Acum, la initiativa d-lui Butnaru, peste 150 de tineri au decis sa paraseasca un partid in care nu se mai regasesc si sa vina alaturi de PNL. Le multumim pentru curaj si asumare si le garantam ca alaturi de noi vor fi implicati in viata comunitatii.

Continue Reading

Actualitate

Va suna alarma mâine în zona Faleză Sud din municipiul Constanța atunci când va avea loc un exercițiu

Published

on

Va suna alarma mâine în zona Faleză Sud din municipiul Constanța atunci când va avea loc un exercițiu  la un operator economic. În cadrul acestui exercițiu  va fi verificat și modul de funcționare al mijlocului de alarmare publică. Prin modul de acționare a acestuia, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care  cetățenii sunt asigurați de faptul că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu.

Pe timpul desfăşurării acestei activităţi, locuitorii județului nu trebuie să-şi întrerupă activitatea normală, deoarece acest exerciţiu implică doar personalul de la nivelul administraţiei publice locale.

Semnalele de alarmare acustice a populației, a instituțiilor publice și a operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană și încetarea alarmei.

Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între acestea;

Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între acestea;

Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a câte două secunde fiecare, cu pauză de două secunde între acestea;

Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de două minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de un minut.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222