Connect with us

Actualitate

Manifestul RESTO, un nou semnal de alarmă pentru redresarea industriei HORECA și a turismului românesc

Published

on

Întâlnire oficială cu prefectul Constanței și reprezentanții instituțiilor descentralizate cu activitate în zona HORECA, la cererea RESTO. Aceasta a fost prima întrevedere de la înființarea Asociației RESTO cu reprezentanții autorităților locale.

Alături de Silviu Coșa, prefectul Constanței, la întâlnire au participat și reprezentanți ai DSP, DSV, IPJ, Jadarmeria Constanța, ISU, ANPC, DSVSA, ANAF, ITM și ABADL. Rând pe rând, fondatorii Asociației RESTO au luat cuvântul pentru a sublinia încă o dată situația critică cu care se confruntă domeniul HORECA, la ora actuală.

“La intâlnirea ce s-a derulat pe parcursul a aproape două ore, am prezentat Asociația noastră, misiunea și obiectivele asumate pentru și în numele membrilor noștri și am expus problemele majore cu care se confruntă industria locală a ospitalității în Constanța și în județul Constanța.

Am solicitat prefectului Constanței să transmită către Guvernul României mesajul nostru, comun cu al celorlalte asociații similare din țară, pentru a cere decuplarea sectorului HORECA de la rata de incidență de 3/1000 și am venit cu propuneri și soluții, atât pentru posibilitatea derulării de evenimente cu obligația testării rapide sau a prezentării unui test Covid negativ, cât și propunerea de a analiza un scenariu în care preferăm să fim restrictionați total din activitate, timp de o lună, pentru ca apoi să putem funcționa trei  luni, cu o ciclicitate care să ne asigure supraviețuirea afacerilor și un management mai bun în domeniul HORECA. Am prezentat, de asemenea, problemele și aspectele sesizate de noi cu privire la acțiunile de control derulate cu o frecvență foarte mare de către instituțiile cu atribuții de control.”, declară EGEVIT ASLAN, președinte RESTO

La rândul său, Corina Martin, președintele de onoare al Asociației RESTO, a subliniat faptul că, pe litoral, sunt necesare măsuri stringente și, în egală măsură, urgente pentru ca țara noastră să își poată întâmpina turiștii în noul sezon estival.

“Am ridicat și problema organizării și pregătirii Sezonului Litoral 2021, dar pe această temă nu am primit încă semnale pozitive, din ăcate, deși am semnalat strategiile lansate deja de Grecia și Turcia, pentru atragerea de turiști străini și pentru susținerea sezonului estival național. Ințelegem prioritatea ce se alocă acum pe siguranța și protejarea sănătății, dar vom insista pentru a începe să lucrăm la o Strategie de pregătire a Sezonului Litoral și de promovare a Litoralului ca “Destinație sigură / Safe Destination.

Consider că cel mai important pas obținut de noi la aceastî întalnire îl constituie acceptarea propunerii noastre, de constituire de grupuri mixte de lucru, în care reprezentanții RESTO să lucreze împreună cu reprezentanții instituțiilor menționate, în vederea organizării de întâlniri prealabile de informare și prevenție și pentru a lucra la clarificarea unor aspecte legislative insuficient reglementate și care nu pot fi efectiv aplicate sau care generează probleme majore în activitatea noastră. Mulțumim prefectului Constanței pentru acceptarea acestei propuneri, altfel firești și necesare.

În lipsa unui dialog comun și coerent, în condițiile în care măsurile de suport din partea Guvernului întârzie să apară, în condițiile în care taxele de autorizare de la primării sau taxele de chirie pentru plaje trebuie deja achitate acum și sunt calculate la valori pentru un an de activitate, deși operatorii HORECA funcționează cu restricții majore sau nu pot funcționa, în condițiile în care ANAF a demarat deja acțiuni vaste de poprire și executare, iar băncile nu creditează sectorul HORECA, noi considerăm ca fiind imperios necesar să construim acest grupuri comune de lucru, în care să ne prezentăm propunerile și să venim cu soluții viabile, care să susțină acum afacerile și industria locala HORECA, amenințată de insolvențe și falimente.”, a concluzionat CORINA MARTIN, președinte de onoare RESTO

La finalul acestei întâlniri, Asociația RESTO a prezentat și înmânat reprezentanților fiecărei instițutii Manifestul RESTO, în care este prezentată, în detaliu, situația critică prin care trece sectorul HORECA, precum și propunerile și solicitările aferente.

Iată mai jos cum arată conturat Manifestul RESTO:

Actualitate

Semnal de alarmă din partea deputatului constănțean USR-PLUS Cristina Rizea: „Vaccinati-vă! Este singura șansă!”

Published

on

În urmă cu o zi și județul Constanța a fost victima noii tupini a coronavisului, Delta. Șapte persoane din județul nostru au fost confirmate pozitiv, iar una dintre ele, o femeie de 68 de ani, a decedat din cauza acestuia. Din cele șapte persoane, șase dintre ele nu erau vaccinate. În acest sens, deputatul constănțean USR-PLUS, Cristina Rizea ne-a prezentat câteva studii realizate de cercetători străini din diferite colțuri ale lumii și trage din nou un semnal de alarmă în ceea ce privește vaccinarea populației printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

„Cercetătorii englezi au făcut un studiu legat de efectele pe termen lung ale pacienților Covid care au trecut prin boală. Ei au urmărit aproape 50.000 de pacienți Covid aproximativ 5 luni, după externare și au notat ce s-a întâmplat cu ei. Au comparat acest grup cu alți 50.000 de pacienți aleatorii din baza de date a sistemului de sănătate britanic din ultimii 10 ani, dar grupați după 9 variabile, astfel încât să fie cât mai relevanți la cei 50.000 cu Covid. O asemenea analiză se numește “analiza multistratificată” în literatura de specialitate. Ce au găsit la cei aproape 50k de pacienți Covid, după 5 luni de la externare? 12% muriseră; 29% au fost reinternați cu probleme majore cardiovasculare, renale, de ficat, diabet. Cei 12% decedați sunt între 4 si 8 ori mai mulți decât cei decedați din grupul de control după 5 luni de zile. La cei 29% reinternați, categoriile de boală sunt semnificativ mai mari decât pentru grupul de control. În plus, nu e vorba numai de pacienții cu comorbidități. Apar noi pacienți internabili în toate cele 4 categorii de boli, toate, iarăși, semnificativ mai mari decât grupul de control. Și nu doar cercetătorii englezii au făcut aceste studii. Și cei americani confirmă rata de 10% de mortalitate post-externare Covid într-un studiu făcut pe veterani de război. O altă numărătoare, făcută de olandezi, dar doar pe aproximativ 300 de pacienți urmăriți pe aproape 3 luni, confirmă și ei mortalitate și morbiditate. Procentele sunt mai mici, dar acest aspect se poate datora numărului mai mic de pacienți și timpului mai scurt de observație. În judeţul Constanţa, au fost confirmate șapte cazuri de infectare cu tulpina Delta. Vârstă pacienților este între 10 şi 68 de ani. Din cele şapte persoane, şase erau nevaccinate. Pacienta care a murit, de 68 de ani era nevaccinată. Dragii mei, valul 4 a ajuns și la Constanța și face victime. Vaccinati-vă! Este singura șansă, nu să nu vă infectați, dar și să treceți printr-o formă ușoară în caz că se întâmplă lucrul acesta. Tulpina Delta este extrem de contagioasă și virulentă. Mult peste ce a fost până acum”, a scris deputatul Cristina Rizea pe pagina personală de socializare.

Continue Reading

Actualitate

Drumul Vișina – Ceamurlia de Jos, modernizat

Published

on

Vești bune locuitorii județului Tulcea. Drumul Vișina – Ceamurlia de Jos, va fi modernizat cu ajutorul fondurilor europene. În cursul zilei de astăzi,  administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat la conferința de finalizare a proiectului „Modernizare Infrastructură de Transport Regional pe traseul Vișina – Ceamurlia de sus“.

Proiectul are drept obiectiv creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale situate în proximitatea coridorului TEN-T (Constanța – Tulcea – Brăila – Galați), prin modernizarea drumului județean DJ 222 Vișina – Ceamurlia de Jos.

„Consiliul Județean Tulcea a utilizat toate oportunitățile de finanțare deschise în ultimii ani și a reușit, iată, realizarea unor proiecte de investiții de o importanță majoră pentru județul nostru. Nu cred că a existat linie de finanțare pe care să fi putut aplica și să nu accesăm sume în vederea dezvoltării județului. Trebuie să recunoaștem că fără fondurile europene nu am fi putut finanța toate proiectele pe care le implementăm în această perioadă. Aș dori, în acest sens, să felicit echipa de specialiști din cadrul Consiliului Județean pentru profesionalismul de care a dat dovadă“, a transmis Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea.

Cu peste 40 de milioane de lei, fonduri europene, s-a reușit, astfel, modernizarea a peste 25 kilometri de drum județean, care deservesc o populație de aproape 12.000 de persoane, asigurând accesibilitatea unei zone rurale la coridorul Constanța-Tulcea.

Continue Reading

Actualitate

„Ludis Fest”, de vineri, în Parcul Tomis 2

Published

on

Festivalul mișcării ajunge mâine în Parcul Tomis 2. „Ludis Fest” va aduce momentele antrenante de dans și baschet, personajele de poveste, ședințele de face painting și tunurile de confetti vor crea o atmosferă de neuitat în Parcul Tomis 2, începând cu ora 16:00.

Antrenori din cadrul Academiei Club Sportiv Phoenix Constanța și voluntari ne învață noua rețetă a distracției din această vară. Este a doua ediție a festivalului, după ce săptămâna trecută ne-am bucurat de o experiență unică în Parcul de la Gară. „LUDIS Fest” include două tipuri de activități. ”Step Up Dance” este o acțiune de masă de tip flash mob care îmbină sportul și dansul.

Prin ”Trying Basketball” se încurajează practicarea sportului. Participanții sunt inițiați în jocul sportiv baschet prin elemente de dribling și aruncări la coș, pe un teren amenajat pentru acest joc sportiv.

Acțiunile din cadrul proiectului se vor desfășura până pe 4 septembrie. În perioada 06-07 august, „LUDIS Fest” ajunge în Parcul de la Casa de Cultură. Vineri, 13 august, copiii și tinerii pot participa la activități antrenante în Parcul din Poarta 6 iar pe 20 august, antrenorii și instructorii de dans vor fi prezenți în Parcul Arheologic. Parcul Tăbăcărie va fi gazda festivalului în perioada 03-04 septembrie.

Proiectul „LUDIS Fest” este organizat de Academia Club Sportiv Phoenix Constanța și finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Proiectul are drept obiectiv promovarea sportului în aer liber și îndrumarea copiilor și a tinerilor către activități sportive pe care să le practice cu regularitate pentru o viață sănătoasă într-o comunitate activă și implicată.

Continue Reading

Actualitate

Taximetriștii constănțeni protestează vineri în prima parte a zilei

Published

on

Vor fi proteste de amploare la Constanța la primele ore ale dimineții vineri, 30 iulie, atunci când municipiul va fi împânzit de taximetre. Aproximativ 100 de taxiuri vor ieși în stradă, într-un amplu marș de protest, organizat de Federația Națională a Sindicatelor Șoferilor din România.

„Motivul acțiunii noastre îl constituie faptul că nu am fost consultați la stabilirea stațiilor taxi și a numărului de taximetre din stațiile respective, la propunerile pentru modificarea Regulamentului privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța, conform Legii 38/2003 și a Ordinului 356/2007”, a declarat președintele organizației, Lică Neagu.

Taximetriștii solicită retragerea proiectului de hotărâre privind regulamentul de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de vineri, 30 iulie, și realizarea unui dialog cu reprezentanții taximetriștilor.

Continue Reading

Le Charme RESTAURANT

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222