Connect with us

Societate

Mamă revoltată, scandal cu salvamarii, în Eforie Nord

Published

on

Situație revoltătoare la Eforie Nord. Un salvamar este luat la rost de o turistă după ce tânărul îi scoate din apă copiii lăsați nesupravegheați, în condițiile în care pe plajă fusese arborat steagul rosu. Dialogul este unul halucinant iar femeia nu dă doi bani pe faptul că cei doi copii ar fi putut să se înece în orice moment. Ea pare însă mai deranjată de faptul că salvamarul a ridicat tonul atunci când le-a cerut imperios să iasă afară din apă.

Doamnă, știți unde erau copii dumneavoastră? Știu exact unde sunt copiii mei. La ce distanță erau de dumneavoastră? Nu contează la ce distanță erau. Eu pot să îmi las copiii unde vreau. Tu nu ai dreptul să țipi la nimeni de pe plajă. Dar ce drept am eu? Te rog frumos să îți vezi de atribuțiile tale. Copiii mei se pot scălda cum vor – cu capul în apă, cu picioarele deasupra, se scaldă cum vor ei!

Este dialogul halucinant dintre femeia din imagini, mamă, și salvamarul care a îndrăznit să-i scoată copiii din apă, lăsați nesupravegheați, în timp ce marea era agitate și era arborat steagul roșu care interzice clar accesul în mare. Aceasta l-a certat, jignit și amenințat pe salvamar, sub privirile stupefiate ale celorlalți turiști. Chiar dacă salvamarul i-a atras atenția că este steagul roșu arborat, care interzice scăldatul, femeia a continuat pe același ton agresiv. Susține că cei doi copii ar fi înotătiri de performanță și chiar îl amenință pe salvamar să nu se mai ia de ei, atâta timp cât vor mai intra în apă.

Ok, pe steagul roșu…Noi mai stăm 5 zile aici și e ultima dată când vreau să te iei de acești copii. Copiii mei înoată mai bine decât ai înotat tu vreodată în viața asta. Copiii mei sunt înotători de performanță. Nu vă mai dați atât de deștepți și aveți senzația că toți de pe plaja asta suntem niștem proști. 

Nici în momentul în care salvamarul o anunță pe femeie că va chema Poliția data viitoare când îi mai vede pe copii lăsați nesupravegheați în apă, aceasta nu se sperie, ba dimpotrivă.

”O să chem poliția data viitoare când îi lăsați nesupravegheați pe plajă. Foarte bine, cheam-o. Cheam-o de acum. Sunteți o iresponbsabilă! Sunteți o iresponsabilă”

17 oameni au murit de la începutul acestui sezon, sfidând sfaturile salvamarilor sau neluând în seamă steagul roșu arborat de acestia. Când este arborat steagul roșu scăldatul este interzis. Din păcate însă în astfel de situații nervii turiștilor încep să cedeze și se descarcă pe cei care sunt puși acolo să îi salveze. Iar unii salvatori au ajuns să fie agresați.

Societate

Autobuzele etajate nu mai circulă pe Bulevardul Tomis în weekend-uri

Published

on

De sâmbătă 13 iulie și până la sfârșitul lunii septembrie, weekend de weekend, bulevardul Tomis devine pietonal de la Capitol până în zona Miga.

Din acest motiv traseul City Tour va fi deviat pe direcția Cap Linie Gară în fiecare sâmbătă și duminică. Astfel autobuzele etajate vor circula pe bd. Mamaia – str. IG Duca – bd. Ferdinand până la Gară. Traseul City Tour spre Cap Linie Mamaia nu se modifică.

Continue Reading

Societate

Tablou de eroi! Au luptat 7 ore cu flăcările care amenințau să se extindă la un cămin de persoane vârstnice, în Poarta Albă

Published

on

Aproximativ 7 ore, 242 de salvatori constănțeni au luptat cu flăcările pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată izbuncit ieri, la Poarta Albă.
Flăcările amenințau să se extindă la un cămin de persoane vârstnice, la penitenciarul Poarta Albă,la 2 ferme din proximitate, dar și la mai multe gospodarii, misiunea colegilor fiind una extrem de dificilă.
Efortul lor a fost unul considerabil având în vedere temperaturile mari degajate de flăcări dar și greutatea echipamentelor de protecție – peste 25 kg.
Colegii noștri au dat dovadă de curaj și profesionalism, demonstrând încă o dată dăruirea lor pentru a proteja viețile și bunurile oamenilor.
Aceștia au reușit să facă protecție la căminul de bătrâni, unde au salvat 87 de persoane, dar și la penitenciar, clădirea fiind protejată.
Au ars 450 de hectare și s-a intervenit cu 17 autospeciale de stingere și 15 resurse medicale( 3 SMURD B, 1 SMURD C, 3 autospeciale pentru transport personal și victime multiple, 8 ambulanțe SAJ).
Vă mulțumim pentru eforturile depuse și vă urăm mult succes în toate misiunile!
Reamintim cetățenilor că arderea vegetației este interzisă, extrem de periculoasă și poate duce la tragedii. Iată câteva motive pentru a evita această practică:
Risc major de propagare rapidă a incendiilor – vântul și condițiile meteorologice pot transforma rapid un foc mic într-un incendiu de proporții.
Pericol pentru vieți omenești și bunuri – incendiile de vegetație pot ajunge în zone locuite, punând în pericol casele și viețile oamenilor.
Impact negativ asupra mediului – distrugerea habitatelor naturale și poluarea aerului sunt consecințe grave ale incendiilor de vegetație.
Ce puteți face pentru a preveni incendiile de vegetație:
Nu folosiți focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt.
Fiți vigilenți și semnalați orice început de incendiu la numărul de urgență 112.
Noi suntem aici pentru a vă proteja, dar avem nevoie de ajutorul și responsabilitatea fiecărui cetățean.
Împreună protejăm mediul înconjurător și comunitățile noastre!

Continue Reading

Societate

Iată ce trebuie să respectăm cu ocazia sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel

Published

on

Pe 29 iunie, în calendarul creștin sunt prăznuiți Sfinții Apostoli Petru și Pavel. În calendarul popular, în centrul acestui praznic se află Sânpetru, cel care ține cheile Raiului, dar și pe cele ale încăperilor și ale curții dumnezeiești.
Cinstirea care i se acordă lui Sânpetru este cu atât mai mare cu cât el este patronul agricultorilor și al recoltelor, pe care le protejează de căldura excesivă. Dacă nu este respectat așa cum se cuvine, sfântul poate să-i pedepsească pe cei necredincioși prin furtuni și prin grindină. Se crede că grindina este piatra pe care Sânpetru o macină și o fierbe în cer, pentru a o mărunți.
Pentru ca sfântul să nu abată ploaia cu „piatră” asupra recoltelor, în satul tradițional românesc, sărbătoarea lui Sânpetru se cinstea prin nelucrare nu doar o zi, ci trei, începând cu data de 29 iunie.
De Sfântul Petru, femeile dădeau de pomană mere, însă fără a gusta din aceste fructe mai înainte. Femeile tinere aveau apoi voie să mănânce mere, însă cele bătrâne trebuiau să aștepte până la Sfântul Ilie pentru a gusta din fructele dulci-acrișoare.
În iconografia creștină, Sfântul Petru este înfățișat alături de Sfântul Pavel, ținând într-o mână cheile Raiului și în cealaltă un potir, în timp ce Apostolul Pavel poartă asupra sa, pe lângă potir, o sabie.
Foto: Icoană cu tema „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, aflată în patrimoniul Muzeului de Artă Populară Constanța, pictată la Nicula, în primii ani ai secolului al XX-lea

Continue Reading

Societate

Arhitectura clădirii Bursa Nouă din Portul Constanța, pusă din nou în valoare după reparațiile capitale

Published

on

Clădirea Bursei Noi, clădire emblematică pentru Portul Constanța, a fost reparată capital, modernizată și recompartimentată.
Lucrările au început în 2020 și au cuprins, pe lângă consolidarea clădirii, refacerea totală a instalațiilor termice, sanitare, electrice, refacerea finisajelor interioare și exterioare, tencuieli, termoizolații, etc.
Sala mare a Bursei are acum o pardoseală din marmură, iar ferestrele impozante au fost înlocuite, cu respectarea modelului și a soluției inițiale.
Clădirea a fost construită între anii 1938 -1940, după planurile arhitectului Victor Ștefănescu, iar în sala mare, între anii 1940 și 1947, a funcționat Bursa.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222