Connect with us

Uncategorized

‘Madame X’ Turneul de promovare va ajunge și în Europa

Published

on

Madonna va pleca într-un turneu restrâns de promovare a noului album “Madame X”, ce va consta într-o serie de spectacole susținute în teatre, relatează contactmusic.net. Anunțul a fost făcut de artistă printr-un videoclip publicat pe platforma online YouTube. Filmarea, organizată ca un scheci, o surprinde pe Madonna alături de DJ-ul și producătorul american Diplo.  În descrierea videoclipului, artista menționează că seria de show-uri va începe pe 12 septembrie și se va încheia pe 25 noiembrie. Turneul va consta în 25 de concerte, care vor avea loc în instituții teatrale din orașele americane New York, Chicago și Los Angeles.

Cel de-al 14-lea album de studio al Madonnei, “Madame X”, va apărea pe piață pe 14 iunie. Acesta va fi primul album lansat de cântăreața americană după “Rebel Heart”, apărut în 2015. “Madame X” conține 15 piese influențate de viața artistei în capitala Portugaliei, Lisabona, dar și de cultura și muzica latino-americană. Materialul a fost înregistrat timp de 18 luni în Portugalia, Londra, New York și Los Angeles.

Artista va pleca și într-un turneu european, în 2020, despre care nu se cunosc însă mai multe detalii.

Sursa: contactmusic.net

Foto: Sky News

Uncategorized

Primăriile din județ strâng ajutoare pentru Turcia

Published

on

Primăriile din județ se mobilizează și organizează campanii de ajutorare a persoanelor din zonele afectate de cutremurele din Turcia. Administrația locală din Cumpăna anunță că oamenii pot aduce de la alimente și haine pentru copii și adulți, până la corturi, radiatoare, lanterne sau generatoare. Sunt zeci de mii de suflete care au rămas fără nimic și au nevoie de ajutorul nostru.

Primăria și Consiliul local Cumpăna se alătură celorlalte administrații constănțene din județ și au demarat deja o campanie de ajutorare a persoanelor aflate în zonele afectate de cele două cutremure care au zguduit din temelii Turcia și Siria. Autoritățile locale transmit locuitorilor că este în continuare nevoie urgentă de ajutor, iar cei care vor să întindă o mână semenilor lor pot veni la Centrul de Colectare din Incinta Pieței Agroalimentare Cumpăna, strada Alexandru Alimănișteanu colț cu strada preot Alexandru Dumitrescu, de luni până vineri, între orele 8-16, iar sâmbătă și duminică, între orele 8-14.

Donațiile trebuie să includă haine de iarnă pentru adulți și copii, precum paltoane, geci, pelerine de ploaie, pulovere, ghete-cizme, pantaloni, mănuşi, fulare, eşarfe, căciuli, şosete, lenjerie de corp. Pot fi donate şi corturi, pături de campanie, saltele, pilote, pături, saci de dormit, reşouri, radiatoare, lămpi de gaz, butelii, termosuri, lanterne, baterii externe și generatoare.

Reprezentanţii administrației îndeamnă cetăţenii să doneze lucruri bune, neuzate, potrivite condiţiilor de iarnă, conform cerinţelor Ambasadei Republicii Turcia la Bucureştii.

În privinţa produselor alimentare, se pot dona doar alimente neperisabile (conserve), mâncare pentru bebeluşi neperisabilă, dar şi scutece, produse de igienă şi curăţenie, precum şi produse de igienă pentru femei.

Toate donațiile vor fi predate către Centrul Principal de donații al Ambasadei Turciei din bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 125.

Și locuitorii din Mangalia pot aduce donații la Casa de Cultură, în intervalul orar 08:00 – 14:00.

Continue Reading

Uncategorized

Cod galben de vânt puternic la Constanța! 

Published

on

Atenționarea emisă de meteorologi este valabilă până joi, 19 ianuarie 2023, ora 18:00.  

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că, în Dobrogea, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, temporar peste 70-75 km/h, pe litoral.

Vremea va fi schimbătoare ca aspect și va deveni mult mai caldă decât ar fi normal la această dată. Astfel, astăzi, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă între 7 și 11 grade. Vremea se va menține deosebit de caldă și mâine.  Astfel, temperaturile maxime, în creștere față de azi, se vor încadra între 13 și 20 de grade, iar cele minime între 8 și 12 grade.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055 

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922 

Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență  – 0737552271. 

Continue Reading

Uncategorized

Start Rabla pentru Electrocasnice!

Published

on

Începând de luni, 21 noiembrie 2022, ora 10:00, până vineri, 25 noiembrie 2022, ora 23:59, persoanele fizice își pot crea conturi de utilizator în aplicația informatică pentru înscrierea în programul Rabla pentru Electrocasnice.

Dacă aveți deja un cont creat în sesiunile anterioare ale programului, nu mai este necesar să vă creați unul nou, ci doar să vă autentificați.

După înscrierea solicitanților, demarează etapele de selecție, în aplicația informatică, a voucherelor aferente echipamentelor incluse în program, astfel:

 • Etapa I – Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/vase și frigiderele/congelatoarele (5 decembrie 2022, ora 10:00 – 9 decembrie 2022, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului), cu un buget alocat de 25 milioane lei;
 • Etapa II – Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte laptopurile și tabletele (12 decembrie 2022, ora 10:00 – 16 decembrie 2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului), cu un buget de 10 milioane lei;
 • Etapa III – Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele (19 decembrie 2022, ora 10:00 – 23 decembrie 2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului), cu buget de 15 milioane lei.

Echipamentele incluse în program și sumele aferente fiecăruia sunt:

 • 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasa energetică C;
 • 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasa energetică D;
 • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;
 • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E;
 • 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
 • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
 • 500 de lei pentru laptopuri;
 • 300 de lei pentru tablete.

 

Continue Reading

Uncategorized

Sancționați pentru faptele lor

Published

on

Nerespectarea legislației din domeniul protecției mediului, sancționată de polițiștii locali din Constanța. În ultima perioadă, oamenii legii au desfășurat mai multe activități în urma cărora au aplicat nu mai puțin de 289 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 180.000 de lei.

Oamenii legii au verificat modul în care persoanele fizice sau juridice predau gunoiul menajer către operatorul de salubritate, dacă se respectă graficul de ridicare a deșeurilor ori dacă terenurile proprietate privată sunt îngrijite corespunzător. În urma verificărilor s-au aplicat 289 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 178.950 lei.

Printre abaterile constatate menționăm: aruncarea gunoiului menajer la coșuleț stradal, nesalubrizarea carosabilului în perimetrul șantierelor prin murdărirea drumului public cu diverse materiale/substanțe, scoaterea gunoului menajer în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane), nerespectarea graficelor de ridicare a deseurilor menajere, depozitarea/abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public, neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces ori depozitări de deșeuri de orice fel.

De asemenea, s-au dispus și măsuri complementare pentru remedierea neconformităților constatate.
Constănțenii sunt sfătuiți să gestioneze în mod corespunzator deșeurile și să mai arunce în coșulețele stradale sau pe lângă acestea pungile cu gunoi menajer. În fiecare cartier există platforme de colectare a deșeurilor. Polițiștii locali fac apel la constănțeni să semnaleze în continuare orice fapte ce țin de protecția mediului la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail a poliției locale.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222