Connect with us

Turism

Lux și opulență, pe litoralul bulgăresc

Published

on

În Bulgaria, până și luxul și opulența sunt mai ieftine. Resorturile exclusiviste practică tarife mai mici decât cele din România, iar facilitățile puse la dispoziția turiștilor nu se compară cu cele de pe litoralul românesc. În timp ce la un hotel de 4 stele din Mamaia, cel mai scump apartament costă 1500 de euro pe noapte, cu mic dejun inclus, în Bulgaria apartamentul prezidențial al unui complex de 5 stele costă doar 800 de euro pe noapte cu all inclusive, iar în preț este inclus și un valet personal pe toată durata sejurului.

Situat în Kavarna și inconjurat de natura virgină, acest complex de lux este preferat de turiștii care își doresc relaxare totală, departe de agitația litoralului bulgăresc, dar care le oferă în același timp toate facilitățile  necesare.

“Puteți să vedeți aici ce înseamnă apartamente cu piscină proprie, avem în acest complex 18 piscine, piscine pentru copii, private-aqua-park cu tobogane pentru cei mici dar și pentru copii, avem grădinițe pentru copii, iar în exterior vor avea animație.”, declară Dima Pusnava, senior sales manager Albena

Studiourile și apartamentele sunt mobilate modern, au vedere la mare, iar unele  dispun chiar și de piscină privată. În resort sunt alte 18 bazine dintre care două cu tobogane acvatice. Fiecare meniu de seară este bazat pe o temă gastronomică inspirată din bucătăria lumii. Turiștii își pot menține silueta  într-una din sălile complexului și tot aici se organizează și ședinte de yoga, dans sau pilates.

“După cum vedeți, priveliștea este superbă, aici avem două piscine infinity view, acolo este plaja, mai avem acolo încă două piscine mari special amenajate pentru copii, iar pentru adulți avem baruri la piscină, unde oaspeții se pot bucura de diferite cocktail-uri și băuturi.”, declară Svetlin Stefanov,  manager resort

La doar 40 de kilometri de Vama Veche și 5 de Balchik, găsim raiul iubitorilor de golf. Un complex exclusivit care se întinde pe 20 de hectare, 15 fiind ocupate doar cu terenuri de golf. Aici, peisajul este spectaculos, iar verdele ierbii se îmbină perfect cu turcoazul mării.

 “Bulgaria nu înseamnă doar all-inclusive. Avem numeroase posibilități pentru cazare. Camera în care ne aflăm acum, de exemplu, este o cameră de lux, inaugurată anul trecut, iar Bulgaria oferă tot ce se poate în materie de cazare. Avem tot felul de turiști care vin la noi.”, declară Viktor Tark, manager hotel

Aici, un apartament de lux cu terasă și piscină private ajunge la 500 de euro pe noapte, iar apartamentul prezidențial format din două livinguri și două dormitoare, fiecare cu baie privată costă 800 de euro pe noapte. În pret, turiștii au parte și de serviciile unui valet personal.

“Suntem în apartamentul prezidențial. Are două băi mari, are piscină privată cu vedere frontală către mare, iar vedea din cealaltă camera este către terenurile de golf. Apartamentul are două livinguri și o bucătărie proprie și dispune de valet personal.”, declară Viktor Tark, manager hotel

Spa-ul resortului se întinde pe 3000 de metri pătrați, însă terenurile de golf îi atrag cel mai mult pe străini în acest resort.

“Îmi place să antrenez și chiar sunt foarte mulți români pasionați de golf care vin aici să învețe să joace golf. De asemenea, din Germania sunt foarte mulți turiști și, de altfel, din toată Europa vin turiști, pentru că este un loc superb.”, declară Vasilin Savoya antrenor golf

Jumătate dintre dintre turiştii care vin în aceste locuri sunt români. Restul sunt ruşi, germani, englezi, norvegieni sau italieni, iar unii şi-au cumpărat chiar şi apartamente aici.

sursa foto: booking.com

Turism

Sprijin… și nu prea

Published

on

În incercarea de a-și salva afacerile grav afectate de pandemie, patronii din domeniul HORECA mai fac un pas înainte. S-a dat startul la inscrierile pentru ajutoarele de stat nerambursabile. Se merge pe principiul “primul venit, primul servit” și chiar dacă șansele de a beneficia de aceste granturi sunt mici, patronii spun că este nevoie de astfel de măsuri pentru a salva acest domeniu.

Agenți de turism, hotelieri, patroni de terase sau restaurnate, deopotriva, cu toții au avut de suferit din cauza coronavirusului. De când s-a declanșat pandemia, rezervările au început să se anuleze pe bandă rulantă, restauranele și terasele s-au închis, iar hotelurile la fel.

În tot acest timp, operatorii din turism, agenții, hotelierii sau patronii de tarase, au cerut de urgență măsuri pentru ca afacerile lor să nu se ducă pe apa sâmbetei. Chiar și așa, multe agenții de turism nu au mai putut să acopere pierderile și au tras obloanele.

Ca să evite însă un nou faliment, Asociația Națională a Agențiilor de Turism vrea acum măsuri concrete de sprijinire a acestui domeniu. Iar primul pas pare să fi fost făcut odată cu deschiderea sesiunii de înscrieri pentru obținere de împrumut de la stat, din fonduri nerambursabile. 7.000 de firme se înscriseseră deja la 10 minute de la lansarea aplicaţiei, iar după jumătate de oră, erau mai bine de 13.000. Valoarea totatala a granturilor este de 150.000 de euro.

Ideal ar fi, susțin operatorii ca aceste granturi oferite de stat să fie egale cu valoarea taxelor achitate în anul 2019, iar acest lucru ar trebui realizat până cel târziu la finalul anului 2020. De asemenea, este nevoie de reducerea cotei de TVA la 5% pentru agenţiile de turism începând cu 1 ianuarie 2021 dar și prelungirea acordării voucherelor de vacanţă.

Continue Reading

Recomandarea saptamanii

Recomandări pentru vacanța de sărbători

Published

on

Deși mai timid anul acesta, având în vedere contextul actual, românii se gândesc deja la vacanța de iarnă. Fie că vorbim de Crăciun sau de Revelion, ofertele sunt numeroase, iar rezervările prind deja contur.

Și anul acesta, cele mai atractive destinații, dar și cele mai solicitate pentru sărbătorile de iarnă sunt stațiunile montane din România. Cu toate acestea, agenții de turism propun și destinații externe, cum ar fi Turcia, Grecia sau Egipt.

“Au fost lansate oferte pentru România, dar destul de timid, dar există preferințe care sunt acoperite de toate ofertele lansate deja și au fost lansate, de asemenea, ofertele pentru destinații externe, pachetele pentru revelioanele în străinătate, iar cea mai solicitată rămâne Turcia, pentru că sunt tarife scăzute față de anii anteriori. Egiptul, de asemenea, Grecia, oferte pentru insula Creta, mai călduroasă în lunile de iarnă.”, declară CORINA MARTIN, manager agenție de turism

Desigur, există oferte și pentru românii care se vor încumeta să călătorească mai mult și mai departe. De pildă, Laponia, cunoscută și ca “Țara lui Moș Crăciun” este pregătită să își întâmpine și în acest an turiștii din lumea întreagă.

“Laponia este o destinație pe care românii deja o știu, pentru că de vreo 15 ani se organizează cel puțin un zbor charter în fiecare an. Anul acesta, ar fi trebuit să nu mai fie, dar cumva a apărut o agenție de turism care și-a asumat acest risc, riscul unui zbor direct în condițiile actuale. Dar cumva noi am văzut acest zbor direct ca pe un avantaj, pentru că vom solicita testare covid la urcarea în avion și practic vom avea garanția că toată lumea este în regulă și vom călători fără griji. Pachetul include și asigurare storno, care are și clauză covid, asta însemnând că dacă cineva este cumva depistat pozitiv, nu mai poate veni în excursie, dar își poate recupera 100% banii plătiți pe excursie.”, declară RĂZVAN PASCU, antreprenor marketing turistic 

Deși turismul mondial trece printr-o perioadă deloc favorabilă, atâta vreme cât sunt respectate întocmai măsurile de siguranță, turiștii se pot bucura fără griji de o binemeritată vacanță.

sursa foto: santaclausvillage.com

Continue Reading

Actualitate

Statul român ar putea garanta 100% din valoarea voucherelor de turism oferite ca alternativă la returnarea banilor

Published

on

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA)  face demersuri pentru a veni în sprijinul operatorilor economici din turism și propune garantarea în procent de 100% a voucherelor oferite ca alternativă la rambursare, aferente călătoriilor anulate în contextul pandemiei COVID-19.

În ședința de guvern, de săptămâna trecută, a fost prezentată o Ordonanță de Urgență pentru instituirea a două scheme de ajutor de stat, sub formă de garanții și sub formă de granturi, destinate operatorilor economici din turism.

Proiectul de act normativ prevede ca statul român să garanteze, în procent de 100%, voucherele oferite turiștilor de către agențiile de turism și structurile turistice cu funcțiuni de cazare, ca alternativă la rambursările în numerar aferente călătoriilor anulate, în cazul insolvenței emitenților voucherelor.

În egală măsură, se dorește acoperirea primelor de garantare datorate de beneficiarii schemei de ajutor de stat pentru garantarea voucherelor oferite turiştilor, ca alternativă la rambursările pentru pachetele turistice şi serviciile unice de călătorie, anulate în contextul pandemiei COVID-19.

Cele două scheme de ajutor de stat vor avea o durată limitată, până la 31 decembrie 2020. Prin urmare, vor fi garantate doar voucherele emise până la această dată, indiferent de durata lor de valabilitate. Măsurile de sprijin propuse vor intra în vigoare doar după aprobarea Comisiei Europene.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta