Connect with us

Actualitate

Lunile de toamnă, ideale pentru numeroase destinaţii europene | Reduceri de luat în considerare

Published

on

Chiar dacă sezonul estival pe litoral a ajuns pe final, românii au totuşi motive să fie încântaţi. Lunile de toamnă sunt cele mai accesibile pentru destinaţiile externe. Şi ne referim aici atât la biletele de avion, cât şi la preţurile vacanţelor peste hotare.

Aşadar, dacă aţi economisit ceva bănuiţi în lunile de vară, acum este momentul favorabil să faceţi o investiţie pentru o vacanţă memorabilă. Şi nu o investiţie masivă, întrucât perioada următoare aduce şi reduceri semnificative.

Concret, în lunile de toamnă, preţurile pot fi chiar şi la jumătatea celor practicate în lunile aglomerate, atât pentru biletele de avion, cât şi pentru rezervările hoteliere.

Potrivit portalului momondo.ro, diferenţa cea mai semnificativă în ceea ce priveşte preţul pentru zborurile internaţionale se aplică în cazul plecărilor către Regatul Unit. Concret, preţul mediu pentru cei care doresc să călătorească în anumite oraşe din Marea Britanie este redus cu aproximativ 47% comparativ cu tariful practicat de companiile aeriene în lunile de vară. Oferte de luat în considerare (31% reducere) sunt şi pentru românii care îşi doresc o vacanţă în zonele turistice din Italia. De asemenea, până la 30 de procente pot ajunge şi reducerile pentru ofertele ce vizează Spania şi aproape 23% este discount-ul pe care îl propun companiile aeriene pentru destinaţii din Grecia.

Iar dacă ne-am rezervat biletul de avion şi am făcut deja o economie consistentă, să ne gândim acum şi la cazare. Un veritabil pol al turismului european, indiferent de anotimp, Grecia îşi aşteaptă turiştii în lunile septembrie şi octombrie cu reduceri de până la 34%, la hoteluri şi pensiuni. Hotelierii din Spania şi Italia vin şi ei cu discount-uri de luat în considerare la cazare, preţurile medii fiind mai mici cu aproximativ 22 de procente.

„Într-adevăr, sunt în general oferte last-minute şi oferte consistente în privinţa tarifelor pentru cei care nu au mers încă în vacanţă în această vară şi au disponibilă o săptămână, cel puţin, pentru un sejur în Creta, sau în Rhodos, ori în Corfu. În Turcia sau în Egipt, de ce nu, destinaţii de charter. Asta înseamnă că pe locurile rămase, touroperatorii aleg să impună discount-uri consistente, iar pentru români este, iată, o ultimă încercare pentru a prinde o vacanţă în destinaţii însorite, unde temperatura aerului şi a apei mării este în continuare ideală, dar la preţuri mai mici decât cele practicate în timpul verii.”, declară CORINA MARTIN, manager Mistral Tours

În concluzie, dacă v-aţi hotărât pe ultima sută de metri, nu ezitaţi să vă planificaţi o vacanţă memorabilă, la un tarif redus.

sursa foto: europeanbestdestinations.com

Actualitate

Sancțiuni contravenționale aplicate pentru parcarea pe locurilor rezervate persoanelor cu dizabilități

Published

on

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Rutier din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța verifică frecvent dacă locurile destinate persoanelor cu dizabilități, amenajate și marcate corespunzător în parcările publice din oraș, sunt ocupate de persoane care au acest drept.

În urma acțiunii tematice care a avut loc zilele trecute, s-au aplicat 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 54663 lei.

De asemenea, au fost ridicate 17 autovehicule care au fost transportate în parcul auto al municipalității.

Încă o dată, polițistii locali atrag atenția asupra importanței respectării actelor normative și a drepturilor persoanelor.

Menționăm că, pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept.Documentul este eliberat în mod gratuit de Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări, în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap.

Facem apel la constănțeni să nu ocupe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități dacă nu au acest drept și să se gândească la semenii lor care ar rămâne fără aceste spații de care chiar au nevoie.

Cetățenii sunt rugați să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației rutiere la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922 – Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro.

Continue Reading

Actualitate

Noi locuri de parcare în cartierele Constanței

Published

on

Primăria municipiului Constanța continuă să implementeze soluții de reconfigurare urbană a zonelor rezidențiale pentru a răspunde nevoilor comunității. Terenurile eliberate de garaje sunt reamenajate și transformate în parcări. O nouă parcare a fost construită pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, în dreptul blocului L7. 18 de noi locuri de parcare sunt disponibile pentru locuitorii din zonă. Suprafața carosabilă eliberată de garaje a fost reamenajată prin lucrări de pregătire a suprafețelor, asfaltare și trasare a marcajelor rutiere.

Lucrări similare au avut loc și pe aleea Poet Alexandru Gherghel. În locul garajelor au fost amenajate 39 de noi locuri de parcare, dintre care 4 sunt rezervate persoanelor cu dizabilități. O parte din teren a fost transformată în spațiu verde, suprafața fiind pregătită pentru plantare.

Noi locuri de parcare sunt în curs de amenajare în alte zone din oraș. Pe strada Matei Millo, lângă Detașamentului de Pompieri Palas, se lucrează la refacerea suprafețelor în 4 zone distincte.

De asemenea, pe aleea Stadionului, în dreptul punctului termic, se construiesc 3 parcări. Infrastructura terenului este consolidată și se montează bordurile care vor delimita platforma parcărilor.

Continue Reading

Actualitate

De mâine sensul giratoriu situat la intrarea în stațiunea Mamaia devine funcțional

Published

on

De mâine sensul giratoriu situat la intrarea în stațiunea Mamaia devine functional. Se vor aplica noi reguli de circulație la intersecția bulevardului Mamaia cu bulevardul Aurel Vlaicu.

Echipele Confort Urban continuă în această noapte lucrările de trasare a marcajelor rutiere și de montare a elementelor de girație, traficul rutier fiind restricționat parțial între orele 21:00-05:00. Noul sistem va fi funcțional începând de mâine și va conține două variante de fluxuri auto: varianta de funcționare curentă pentru trafic redus și varianta de funcționare cu flux prioritar pentru trafic intens.

Vă reamintim că această construcția este temporară, fiind necesară pentru monitorizarea valorilor de trafic, astfel încât să permită ajustarea elementelor de semnalizare rutieră.

Amenajarea rutieră este corelată cu resistematizarea intersecției bulevardelor Alexandru Lăpușneanu și Aurel Vlaicu și planul de mobilitate aferent proiectului de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Proiectul include și extinderea zonelor cu spațiu verde, pe o suprafață de 2500 mp.

Participanții la trafic sunt rugați să manifeste atenţie şi să circule cu viteză redusă.

Continue Reading

Actualitate

AUR pentru SCJU Constanța

Published

on

Secția Clinică Neurologie a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”  Constanța a primit, din partea Organizației Europene de Stroke (AVC), premiul Angels, categoria „AUR”, pentru rezultatele obținute în tratamentul pacienților cu atac vascular cerebral (AVC).

,,De la sfârșitul anului 2018, de când derulăm programul de tromboliză și până în prezent, am efectuat aproape 200 de trombolize.  În majoritatea cazurilor evoluția a fost favorabilă iar pacienții noștri au acum o viață aproape de normalitate și asta datorită implicării întregii echipe din secția de Neurologie  dar și a colegilor din zona de Urgență și de la Radiologie. Distincția primită este defapt o recunoaștere a muncii de echipă, o dovadă a faptului că împreună putem  face mult bine!, a declarat conf. univ. dr. Any Docu Axelerad, medic șef secție Neurologie.

Doar 11 unități medicale din țara noastră au fost premiate de către Organizația Europeană de Stroke în acest an, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța fiind una dintre ele. Participarea la astfel de acțiuni le oferă medicilor posibilitatea de a identifica cele mai bune practici și de a împărtăși cunoștințe care îi vor ajuta să implementeze cele mai bune și noi  tratamente în domeniu.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța susține inovația și ia în permanență toate măsurile astfel încât unitatea medicală să fie pregătită non stop să acorde asistenţă în cazurile de atac vascular cerebral și să aducă la cele mai înalte standarde tratamentul necesar acestei categorii de pacienți.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222