Connect with us

Actualitate

Lunile de toamnă, ideale pentru numeroase destinaţii europene | Reduceri de luat în considerare

Published

on

Chiar dacă sezonul estival pe litoral a ajuns pe final, românii au totuşi motive să fie încântaţi. Lunile de toamnă sunt cele mai accesibile pentru destinaţiile externe. Şi ne referim aici atât la biletele de avion, cât şi la preţurile vacanţelor peste hotare.

Aşadar, dacă aţi economisit ceva bănuiţi în lunile de vară, acum este momentul favorabil să faceţi o investiţie pentru o vacanţă memorabilă. Şi nu o investiţie masivă, întrucât perioada următoare aduce şi reduceri semnificative.

Concret, în lunile de toamnă, preţurile pot fi chiar şi la jumătatea celor practicate în lunile aglomerate, atât pentru biletele de avion, cât şi pentru rezervările hoteliere.

Potrivit portalului momondo.ro, diferenţa cea mai semnificativă în ceea ce priveşte preţul pentru zborurile internaţionale se aplică în cazul plecărilor către Regatul Unit. Concret, preţul mediu pentru cei care doresc să călătorească în anumite oraşe din Marea Britanie este redus cu aproximativ 47% comparativ cu tariful practicat de companiile aeriene în lunile de vară. Oferte de luat în considerare (31% reducere) sunt şi pentru românii care îşi doresc o vacanţă în zonele turistice din Italia. De asemenea, până la 30 de procente pot ajunge şi reducerile pentru ofertele ce vizează Spania şi aproape 23% este discount-ul pe care îl propun companiile aeriene pentru destinaţii din Grecia.

Iar dacă ne-am rezervat biletul de avion şi am făcut deja o economie consistentă, să ne gândim acum şi la cazare. Un veritabil pol al turismului european, indiferent de anotimp, Grecia îşi aşteaptă turiştii în lunile septembrie şi octombrie cu reduceri de până la 34%, la hoteluri şi pensiuni. Hotelierii din Spania şi Italia vin şi ei cu discount-uri de luat în considerare la cazare, preţurile medii fiind mai mici cu aproximativ 22 de procente.

„Într-adevăr, sunt în general oferte last-minute şi oferte consistente în privinţa tarifelor pentru cei care nu au mers încă în vacanţă în această vară şi au disponibilă o săptămână, cel puţin, pentru un sejur în Creta, sau în Rhodos, ori în Corfu. În Turcia sau în Egipt, de ce nu, destinaţii de charter. Asta înseamnă că pe locurile rămase, touroperatorii aleg să impună discount-uri consistente, iar pentru români este, iată, o ultimă încercare pentru a prinde o vacanţă în destinaţii însorite, unde temperatura aerului şi a apei mării este în continuare ideală, dar la preţuri mai mici decât cele practicate în timpul verii.”, declară CORINA MARTIN, manager Mistral Tours

În concluzie, dacă v-aţi hotărât pe ultima sută de metri, nu ezitaţi să vă planificaţi o vacanţă memorabilă, la un tarif redus.

sursa foto: europeanbestdestinations.com

Actualitate

Fața neștiută a Laurei Vicol, prima femeie din istoria Camerei Deputaţilor care va conduce Comisia Juridică

Published

on

,,Recent aleasă în funcția de președinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, la un după intrarea în Partidul Social Democrat, Laura Vicol este politician discret cu privire la viața personală. Dacă în ceea ce privește implicarea sa în politică Laura Vicol a reușit să își creeze rapid prieteni și adversari, puțină lume știe fața ascunsă publicului de către deputată: implicarea sa în cauze sociale.

Această față este dezvăluită acum de oameni care au primit sprijinul Laurei Vicol în momente extrem de grele, așa cum este cazul Alinei Ivan care a dezvăluit duminică, într-o postare pe Facebook, că suportul primit din partea deputatului PSD a fost crucial pentru transplantul necesar băiețulului său.”, scrie stiripesurse.ro.

,,Această femeie, această mamă, această persoană necunoscută, pe care nu am întâlnit-o nici în ziua de azi în persoană, cea care împreună cu soțul ei au făcut posibil transplantul lui Domi se numește Laura Vicol! Doamna este avocat de profesie … citeşte mai departe“.

Continue Reading

Actualitate

„Mai ai timp 1 zi…”

Published

on

Comercianții mai au o singură zi, astăzi – marți, pentru a conecta casa de marcat la sistemul informativ al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Anunțul de pe site-ul instituției a fost actualizat: „Mai ai timp 1 zi…”

Cei care nu se conformează, începând de miercuri, 1 decembrie, riscă amenzi cuprinse între 8.000 – 10.000 lei.

Contribuabilii care vor achiziționa case de marcat după 1 decembrie 2021, se vor conecta la data instalării.

Excepție fac comercianții care utilizează aceste case de marcat în zone fără acoperire în privința comunicațiilor electronice. Aceștia vor trebui să transmită o declarație (Formularul F4110), în format PDF cu XML atașat.

Lunar, ANAF va transmite prin SPV mesaje despre eventuale disfuncționalități privind fișierele transmise de casele de marcat.

Sursa: ANAF

Continue Reading

Actualitate

Programul autobuzele în minivacanţa de 1 Decembrie

Published

on

Autobuzele CT BUS vor circula în program de weekend, în minivacanţa de 1 Decembrie, cu prima cursă la ora 5.45 şi ultima cursă la 23.00.

Pentru buna desfăşurare a paradei de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, autobuzele de pe liniile 100, 100C, 44, 51 şi 14 vor avea traseul modificat miercuri, 1 decembrie. Între orele 9.00 şi 12.00 şi între orele 13.00 şi 14.00, mijloacele de transport în comun vor circula cu antemergător al Poliţiei Române, fără oprire, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, dinspre strada I.L. Caragiale spre bulevardul Tomis, iar, între orele 12.00 – 13.00, nu vor merge deloc.

Tonetele de bilete şi abonamente CT BUS de la Gară şi de la Baba Novac, Brotăcei, Bulevard, Cireşica, Dacia, Delfinariu, Eliberării, Tomis III, Km 4 – 5, Km 5, Magazinul Tomis, Piaţa CET, Poarta 6, Spital, Vamă vor funcţiona marţi, 30 noiembrie, între orele 7 şi 19.00, iar cele de la Km 4 – Bila, Poarta 1, Gară L 101 vize, Primăverii, între orele 9.00 şi 17.00.

Miercuri, 1 decembrie, doar chioşcul de la Gară, în dreptul staţiei 40-43, va avea program lung, între orele 7.00 şi 19.00, celelalte vor fi deschise între orele 7.00 şi 13.00.

Continue Reading

Actualitate

Programele Rabla Clasic, Rabla Plus şi Casa Eficientă Energetic, suspendate

Published

on

Administraţia Fondului pentru Mediu a decis suspendarea sesiunilor de înscriere în cadrul programelor Rabla Clasic, Rabla Plus şi Casa Eficientă Energetic. Motivul: eficientizarea liniilor de finanţare.

“Preocuparea continuă a Administraţiei Fondului pentru Mediu este de a îmbunătăţi programele de finanţare, astfel încât să fie asigurată creşterea succesului acestora, iar extinderea digitalizării mecanismelor de implementare şi adaptarea ghidurilor de finanţare la realităţile contemporane reprezintă instrumentele potrivite pentru atingerea obiectivelor scontate. În sensul celor expuse şi în vederea identificării elementelor care pot eficientiza derularea liniilor de finanţare din portofoliu, Administraţia Fondului pentru Mediu, în coordonarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, a luat decizia suspendării sesiunilor de înscriere în cadrul programelor, astfel: începând cu data de 3 decembrie 2021, se va suspenda sesiunea de înscriere în programele denumite generic Rabla şi Rabla Plus şi începând cu data de 15 decembrie 2021, se va suspenda sesiunea de înscriere în programul denumit generic Casa eficientă energetic”, se arată într-un comunicat transmis vineri de Administraţia Fondului pentru Mediu.

AFM anunţă că în perioada următoare va analiza modul de derulare al acestor programe şi, după caz, va elabora proiecte de modificare a ghidurilor de finanţare aferente, astfel încât, la reluarea sesiunilor, mecanismele de accesare a finanţării să fie mai simple şi să asigure o eficienţă sporită în utilizarea bugetelor alocate.

De asemenea, evaluarea evoluţiei acestor programe va fi realizată şi prin prisma disponibilităţilor financiare rezultate din sesiunile actuale, precum şi din perspectiva construcţiei bugetare pentru anul 2022, precizează sursa citată.

Toate informaţiile de care au nevoie românii vor fi publicate în curând pe site-urile AFM şi MMAP sau transmise prin intermediul mass-media.

Sursa: AFM

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222