Connect with us

Sanatate

Lipsa vitaminei B12 poate duce la deces

Published

on

Deficitul de vitamina B12, o afecțiune care afectează zeci de milioane de oameni în întreaga lume, poate cauza probleme grave de sănătate, mai ales neurologice, și chiar provoca decesul, arată o analiză publicată de The Wall Street Journal. Cu toate acestea, afecțiunea rămâne slab diagnosticată chiar și în state dezvoltate.

Vitamina B12 “este un nutrient esențial, care influențează fiecare sistem din organismul nostru. Este necesar pentru formarea unor celule roșii sănătoase din sânge și pentru țesuturile nervoase, și contribuie la producerea ADN”, arată analiza publicației financiare.

Din cauza problemelor legate de diagnostic, este dificil de spus câte persoane suferă de lipsă de vitamina B12. Studiile realizate până acum estimează că între 5% și 20% din populația mondială are deficit de vitamina B12, potrivit unui raport realizat în 2017 de David Smith, profesor de farmacologie la Universitatea Oxford.

Specialiștii subliniază că, în prezent, nu există un test de referință pentru a diagnostica deficitul de vitamina B12. Mai mult, simptomele afecțiunii sunt foarte diverse.

În Europa, screening-ul pentru vitamina B12 se realizează în ultimul timp cu produsul holotranscobalamin, numit și Active B12 – care măsoară doar procentul de B12 care este activ metabolic și care ajunge la celule.

Acesta este considerat de specialiști ca având rezultate mai bune decât serul utilizat în Statele Unite, care măsoară doar concentrația totală a B12 din sânge.

Cum se obține vitamina B12

Oamenii obțin vitamina B12 printr-o alimentație sănătoasă care include produse de origine animală, precum carne, fructe de mare, ouă și produse lactate.

Orice om are nevoie zilnic de un aport de vitamina B12, pe care o poate stoca – mai ales în ficat. Totuși, în unele cazuri, stucurile de vitamina B12 din organism se pot epuiza, din diferite cauze.

Afecțiunea poate afecta orice categorie de populație, însă categoriile cele mai expuse sunt femeile însărcinate, persoanele în vârstă și pacienții cu anemie pernicioasă (anemia Biermer).

Femeile gravide au nevoie de un aport mai mare de vitamina B12, deoarece trebuie să alimenteze și fătul, spun specialiștii.

Deficitul de vitamina B12 s-a extins în ultima perioadă, în condițiile în care a crescut numărul persoanelor vegetariene sau vegane, potrivit unor studii.

Un studiu realizat în 2010 în Marea Britanie a arătat că un sfert dintre vegetarieni și trei sferturi dintre vegani aveau deficit de vitamina B12.

Un studiu internațional prezentat recent a identificat vitamina B12 ca un inhibitor natural al enzimei care generează boala Parkinson ereditară.

Sursa: The Wall Street Journal

Foto: Juice Lab

Actualitate

Sub semnul excelenței: Techirghiol marchează 125 de Ani de Balneologie și găzduiește al 47-lea Congres Mondial al Societății Internaționale de Hidrologie Medicală și Climatologie-ISMH

Published

on

Acest congres aduce împreună experți de renume internațional și celebrează legătura profundă dintre tradiția balneară românească și inovațiile moderne în tratamentele naturiste.

Suntem mândri să anunțăm că România, un loc încărcat de tradiție și inovație în domeniul balneologiei, va găzdui acest eveniment științific internațional ISMH 2024 în pitorescul oraș al Dobrogei -Techirghiol. Această manifestare consolidează poziția României pe harta mondială a balneologiei și demonstrează angajamentul continuu față de avansarea științei și îmbunătățirea sănătății și bunăstării la nivel global. Aceasta este încă o ocazie de a arăta lumii bogăția naturală și patrimoniul științific al României, întărindu-ne reputația de destinație de top pentru turismul de sănătate și wellness.

Celebrarea a 125 de ani de activitate neîntreruptă la Techirghiol va începe cu un omagiu adus tradiției și excelenței în balneologie și medicină, oferind un spațiu de recunoaștere a importanței Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol în domeniul medical și terapeutic.”, declară Elena-Roxana Țucmeanu, manager Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol.

Congresul ISMH 2024 va reuni specialiști de renume din mai multe țări: Japonia, Turcia, Franța, Germania, Spania, Portugalia, Italia, Nigeria, Ungaria, Serbia, SUA, Cuba și Suedia, subliniind importanța cooperării internaționale extinsă în hidrologie medicală și climatologie.

Pentru Congresul Mondial ISMH 2024, care se va desfășura pe parcursul a cinci zile, în perioada 21-25 mai 2024, la Techirghiol, vor fi abordate o serie variată de teme în domeniul balneologiei și medicinei de recuperare. În cadrul lucrărilor, specialiștii vor explora și dezbate utilizarea factorilor terapeutici naturali, cum ar fi talasoterapia, hidroterapia/balneoterapia și inhaloterapia, împreună cu beneficiile clinice pentru o gamă largă de afecțiuni, de la boli musculoscheletale la condiții neurologice și cardiovasculare.

Un alt punct de interes va fi mecanismul de acțiune al factorilor terapeutici naturali și metodologia de investigație a acestora. De asemenea, va fi discutată integrarea tehnologiei și inteligenței artificiale în balneologie pentru optimizarea tratamentelor și personalizarea planurilor terapeutice, precum și utilizarea realității virtuale pentru simularea mediilor terapeutice naturale.

Congresul va aborda și subiecte de actualitate precum schimbările climatice și impactul lor asupra practicilor de balneoterapie, gestionarea și economia în domeniul balnear, precum și viziuni asupra tratamentului post-COVID în balneologie. Aceste sesiuni vor oferi o platformă pentru discuții aprofundate și schimb de cunoștințe între experți internaționali, contribuind la avansarea științei și practicii în domeniul balneologiei și recuperării medicale.

Un moment deosebit al congresului va fi lansarea unui impresionant Ghid Corolar Monografic dedicat balneoclimatologiei, balneoterapiei, crenoterapiei și climatoterapiei. Acest ghid reprezintă o realizare majoră, aducând împreună cunoașterea acumulată și inovațiile recente în domeniu, cu un conținut calitativ și cantitativ remarcabil. Lucrarea va servi ca o resursă esențială pentru practicieni și cercetători, oferind noi perspective și metodologii avansate în tratamentele naturale. Un astfel de ghid detaliat extins pe 700 de pagini nu a mai fost publicat din anul 1986.

Astfel, acest Congres nu doar că aduce în prim-plan tradiția și inovația în balneoterapie, dar evidențiază și dedicarea specialiștilor care au contribuit la elaborarea acestui ghid comprehensiv.

Ceremoniile de deschidere vor avea loc în data de 21 mai 2024 și respectiv 23 mai 2024, între orele 10:00 și 12:00, la sediul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol din strada dr. Victor Climescu nr. 34-40, în incinta Pavilionului Băi Reci.

Pentru detalii suplimentare despre programul congresului vizitați site-ul oficial al evenimentului https://bioclima.ro/ISMH2024.

 

Continue Reading

Actualitate

World Class va deschide cel de-al 47-lea club de health & fitness din rețea și cel mai mare din nordul Bucureștiului

Published

on

World Class, cea mai mare rețea de health & fitness din România, continuă să-și extindă prezența în nordul Bucureștiului, concentrându-se pe segmentul premium de cluburi de health & fitness și piscine. Cu scopul de a înființa cluburi în locații strategice cheie din întreaga țară, World Class anunță deschiderea celui de-al 47-lea club la complexul rezidențial Cosmopolis (https://cosmopolisplaza.ro/). Rețeaua marchează, astfel, deschiderea celui de-al patrulea club cu piscină în 2024, cel mai mare din nordul Bucureștiului. Rețeaua își propune să depășească 65 de cluburi de health & fitness în următorii 3 ani.

Această nouă locație World Class, poziționată în inima unei comunități rezidențiale vibrante, demonstrează angajamentul rețelei de a face serviciile sale premium de sănătate și fitness accesibile unui număr mai mare de români. World Class a selectat strategic locația Cosmopolis pentru a oferi acces ușor rezidenților și celor care lucrează în zonă. Scopul este de a face din World Class destinația principală de health & fitness, al treilea cel mai important loc din viața comunității, după casă și serviciu.

„Această expansiune este un nou pas în misiunea noastră continuă de a face mai mulți români mai activi, mai des. Prin faptul că aducem în comunitatea Cosmopolis facilități premium de antrenament și înot, precum și o echipă puternică de experți în health & fitness, nu doar deschidem un alt club – deschidem noi uși către un stil de viață mai sănătos și mai activ pentru persoanele și familiile care locuiesc aici.

Vom continua să ne concentrăm pe obiectivul de a învăța cât mai mulți adulți și copii să înoate și să își însușească astfel abilități esențiale de supraviețuire. Ne dorim să oferim cât mai multor români oportunitatea de a practica activități fizice prin deschiderea mai multor cluburi de sănătate și fitness cu piscine și prin includerea activităților pentru copii pentru a-i face mai activi fizic și mai sănătoși. Toate cluburile World Class cu piscină oferă acces gratuit pentru copiii cu vârsta până la 12 ani ai membrilor.

Acest moment reprezintă încă o dată angajamentul nostru de a oferi soluții de health & fitness premium și de înaltă calitate. Tot mai mulți români vor putea, astfel, să preia controlul asupra sănătății și stării lor de bine“, a declarat Kent Orrgren, CEO al World Class.

Suntem extrem de fericiți să primim în comunitatea Cosmopolis Plaza noul club cu piscină Wold Class. Este un pas important pentru serviciile complete pe care locația le are de oferit. Această parteneriat este o dovadă cheie a angajamentului nostru de a susține un stil de viață sănătos în comunitatea Cosmopolis și în comunitățile învecinate. Rămânem permanent activi în selectarea celor mai bune și mai sănătoase servicii și soluții pentru cartierul Cosmopolis, iar prin intermediul Cosmopolis Plaza ne propunem să oferim nu doar o experiență de cumpărături, ci o destinație de lifestyle în sine“, a explicat Ozan Tuncer, CEO Cosmopolis.

Noul club World Class Cosmopolis, care se va deschide în noiembrie anul acesta, este conceput pentru fiecare pas al călătoriei de sănătate și fitness a membrilor săi: cu parcare gratuită, membrii pot accesa cu ușurință facilitățile ultramoderne distribuite pe 2.700 de metri pătrați, inclusiv o piscină semi-olimpică, saună umedă și saună uscată, o zonă generoasă de antrenament funcțional, studio de aerobic și o ofertă diversificată de clase de group fitness și antrenamente personale. Membrii vor avea acces la cele mai recente echipamente Technogym, cea mai mare zonă funcțională Skill X din România și îndrumare de top din partea instructorilor și antrenorilor personali dedicati World Class. Copiii se vor bucura de o experiență completă de health & fitness cu clase dedicate și lecții de înot, instructori specializați și un vestiar special pentru copii.

Pentru mai multe informații despre World Class și noul club de sănătate și fitness World Class Cosmopolis, vizitați www.worldclass.ro.

Despre World Class România

World Class România este liderul industriei de sănătate, fitness și wellness din România, cu un număr total de 46 de cluburi și 25 de piscine în întreaga țară și peste 77.000 de membri. Cluburile World Class oferă servicii la cele mai înalte standarde, facilități de top și clase diversificate. World Class este partener tradițional pentru LES MILLS™ – cel mai mare furnizor de concepte de fitness din lume. World Class România oferă, de asemenea, un concept premium de club de fitness și stil de viață, numit W, în care membrii se pot antrena și relaxa într-un mediu intim și exclusivist.

Despre Vectr Holdings

Vectr Holdings este o companie de investiții care deține companii în agrobusiness, distribuție de echipamente și utilaje agricole, dezvoltare și investiții imobiliare, precum și în industria de health & fitness. Vectr Holdings este owner-ul World Class România, liderul pieței de health & fitness din România.

Continue Reading

Actualitate

Medical Cermed și CCINA parteneriat pentru un mediu de afaceri sănătos, la figurat dar și la propriu

Published

on

Conducerea CCINA Constanța, reprezentată de Ruxandra Serescu – Director General, și conducerea Medical Cermed reprezentată de Iuliana Bara – Director General, au semnat luni, 29 aprilie, un parteneriat dedicat promovării unui mediu de afaceri sănătos, nu doar la figurat dar și la propriu.

Concret, firmele membre ale Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, pe lângă beneficiile avute odată cu obținerea statutului de membru al CCINA, vor avea oportunitatea de a beneficia de o serie de avantaje și servicii cu reduceri considerabile, acordate de MEDICAL CERMED.

Parteneriatul cu MEDICAL CERMED se adaugă celorlalte relații de parteneriat, inițiate în ideea constituirii unui cadru optim în care membrii CCINA își pot acorda sprijin reciproc. CCINA mai are încheiate parteneriate cu: Zip România, Up România, Women’s International Shipping&Trading Association (WISTA Romania), Fundaţia Școala Portuară etc.

Continue Reading

Sanatate

Descoperă secretul vitalității: antrenamentele la World Class

Published

on

Fiecare pas către o viață sănătoasă începe cu un singur gest din partea noastră – mișcarea. Într-o lume în care agitația cotidiană ne poate acapara cu totul, găsirea unui interval de timp pentru a ne menține activi este esențială pentru a ne păstra sănătatea și bunăstarea.

De ce este mișcarea atât de importantă? Este o întrebare simplă, dar răspunsurile sunt profunde. Mișcarea nu este doar despre a arde calorii sau a obține un corp tonifiat. Este și despre cum ne putem îmbunătăți calitatea vieții. Prin activitate fizică regulată, eliberăm endorfinele, hormonii fericirii, care ne ajută să ne simțim mai fericiți și mai echilibrați mental. De asemenea, mișcarea întărește inima, îmbunătățește circulația sângelui și crește nivelul de energie. Mai jos, vom vedea și alte beneficii ale mișcării.

Controlul greutății corporale:

Activitatea fizică constantă este esențială pentru gestionarea și menținerea unei greutăți optime. Prin arderea caloriilor și creșterea ratei metabolice, mișcarea poate contribui la pierderea în greutate și la prevenirea obezității.

Îmbunătățirea sănătății mintale:

Mișcarea nu este doar benefică pentru corp, ci și pentru minte. Ea poate reduce stresul, anxietatea și depresia, contribuind la îmbunătățirea stării de spirit și a sănătății mentale în general. În 2018 Universitatea Yale a publicat un studiu amplu în care au analizat sportul și sănătatea mintală având un eșantion de 1,2 milioane de persoane din Statele Unite. Una dintre concluziile cercetării arată că toate tipurile de activitate fizică au fost asociate cu o stare mai bună a sănătății mintale. Cercetătorii au observat cele mai mari beneficii la persoanele care fac mișcare 30-60 de minute de 3-5 ori pe săptămână.

Îmbunătățirea calității somnului:

Activitatea fizică regulată poate ajuta la îmbunătățirea somnului. Persoanele active fizic tind să doarmă mai bine și să aibă un somn mai odihnitor, ceea ce este vital pentru regenerarea și refacerea organismului. Dacă te-am convins de beneficiile mișcării, te așteptăm să te bucuri de cele mai diverse clase de fitness, alături de antrenori talentați, la World Class City Park din Constanța. Un spațiu dedicat transformării personale și descoperirii unei versiuni mai sănătoase și mai puternice a ta. De la yoga și pilates la cycling și zumba, vei găsi mereu o clasă care să-ți stimuleze pasiunea pentru mișcare. Iar pentru relaxare, maximă, te așteaptă o piscină semi-olimpică în care să uiți de stresul de peste zi.

La World Class ne-am angajat să oferim un mediu prietenos și motivant pentru a-ți atinge obiectivele de fitness. Cu echipamente moderne și antrenori profesioniști, te ajutăm să-ți transformi corpul și să-ți depășești limitele. Indiferent dacă ești începător sau experimentat, avem programe adaptate pentru toate nivelurile de fitness. Acum este momentul să faci primul pas către o viață mai activă și mai plină de vitalitate. Alătură-te comunității noastre #BeHealthy și descoperă puterea transformării prin mișcare. Fiecare pas contează.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222