Connect with us

Actualitate

Lecţie de oftalmologie

Published

on

O nouă întâlnire a avut loc între elevii unei școli din Constanța si reprezentanții celui mai performant spital de oftalmologie din Dobrogea, MRINI Eye Hospital. Copiii s-au jucat, au interacționat, dar cel mai important au aflat pericolele de care să se ferească pentru a nu avea probleme cu ochii.

Elevii clasei a IV-a din cadrul Scolii Gimnaziale 29 “Mihai Viteazul” Constanta au facut de aceasta data echipa cu doctorii de ochi si impreuna au gasit raspunsuri la o multime de intrebari din domeniul oftalmologie.

Astfel, prin intermediul unei serii de ghicitori, micutii au aflat care sunt cele mai periculoase obiecte pentru ochi atunci cand sunt la scoala, dar si acasa. De la o banala foaie de hartie, pana la compas sau agrafe, toate pot ajunge la nivelul ochiului intr-un moment de neatentie, iar efectele sunt dintre cele mai grave. Totodata, elevilor li s-a explicat ca trebuie imediat sa anunte un profesor sau parinte in momentul in care se intampla un astfel de eveniment, iar cel accident trebuie de urgenta sa ajunga la medic. Pas cu pas, medicii oftalmologi  Fildis Mrini si Relu Anghele le-au aratat elevilor cat de expusi sunt ochii lor si cat de important este sa ii protejeze

„A fost o experiență inedită. Școala de stat este excepțională. Am fost impresionată de tot ceea ce am găsit aici, începând de la dotări, la design și  copii. Aceștia s-au ridicat la nivelul așteptărilor noastre și ne-au provocat pe noi. Ba chiar au reușit ei să ne provoace mai mult pe noi, decât noi pe ei. Sunt extrem de inteligenți și mă bucur că au educație atât de vastă. Sunt încântată de ceea ce am găsit aici și de toată organizarea care există în această școală”, a menționat Fildis Mrini, medic specialist oftalmolog

Proiectul educațional “Lectia de prim ajutor oftalmologic ”nu se încheie aici. Specialiștii în oftalmologie vor merge in perioada urmatoare și în alte școli din Constanța.

Actualitate

Constanța, ne mobilizăm?

Published

on

Teatrul de Stat Constanța are nevoie de click-urile constănţenilor pentru ,,votul publicului”.

Instituţia de cultură are două nominalizări pentru premiile UNITER la categoriile DEBUT (Irisz Kovacs pentru regia spectacolului 8 TAȚI) și CEL MAI BUN SPECTACOL DE TEATRU TV/TELEPLAY (spectacolul ZIUA Z, regia Bobi Pricop).

Pentru a susţine teatrul de la malul mării, puteţi vota aici până luni, 4 iulie, la ora 19:00. Fiecare persoană are dreptul la un singur vot ce va fi identificat prin IP.

Gala Premiilor UNITER, a XXX-a ediţie, se va desfăşura luni, 4 iulie, de la ora 21:00, la Palatul Culturii Bistriţa. Evenimentul va fi transmis:

  • în direct pe TVR1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi Radio România Cultural;
  • online pe www.tvr.ro, www.uniter.ro şi pe pagina de facebook a UNITER

 

 

Continue Reading

Actualitate

Tineri prinși de jandarmi cu substanțe halucinogene

Published

on

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile Constanţa au depistat doi tineri turiști de 19 de ani care aveau asupra lor substanțe interzise.
Echipajul de jandarmi aflat în misiunea de menținere a ordinii şi siguranţei publice în Vama Veche, la momentul trecerii pe lângă doi tineri turiști au observant că aceștia au început să se precipite și să grăbească pasul, drept pentru care au trecut la legitimarea lor. În urma discuțiilor purtate, jandarmii au aflat că tinerii aveau asupra lor substanțe care prezintă suspiciunea rezonabilă că ar putea fi substanțe interzise si un dispozitiv de tocat substanța vegetala, tip grinder.
Jandarmii grupării au întocmit tinerilor actele de sesizare, iar bunurile găsite asupra lor au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

Continue Reading

Actualitate

Universitatea Ovidius, grad de încredere ridicat, din partea ARACIS

Published

on

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a primit, joi, 30.06.2022, certificarea calificativului „Grad de încredere ridicat” din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), în urma parcurgerii procesului de evaluare instituțională, a declarat rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.
Evaluarea instituțională externă a măsurat implementarea mecanismelor instituționale privind activitatea educațională și de cercetare și, totodată, a reconfirmat prestigiul și recunoașterea de care se bucură instituția.
Rezultatul este expresia eforturilor depuse de către întreaga comunitate UOC, calificativul obținut recent reprezentând cea mai înaltă certificare pe care o poate primi o instituție de profil și este o dovadă a îndeplinirii standardelor de calitate academică și, în egală măsură, a aprecierii și a încrederii publice de care se bucură UOC în ecosistemul educațional universitar.

Continue Reading

Actualitate

În jumătate de oră s-a epuizat bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice

Published

on

Bugetul de 10 milioane de lei alocat celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat într-o jumătate de oră de la lansare!
Solicitanții persoane fizice au generat 24.014 de vouchere, astfel:
 13.978 vouchere pentru laptopuri;
 10.036 vouchere pentru tablete.
Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în ședința Comitetului de Avizare de marți, 0️⃣5️⃣.0️⃣7️⃣.2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ și publicate pe site-ul www.afm.ro. Ulterior, solicitanții se vor putea prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222