Connect with us

Diverse

Lash Event, în Mamaia

Published

on

Staţiunea Mamaia a fost punctul de întâlnire al tehnicienilor de aplicare extensii gene. Singurul eveniment de acest gen din Dobrogea a ajuns la a doua ediţie şi a reunit nume sonore din rândul specialiștilor din Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Belgia, Franța și Italia, dar şi tehnicieni avizi de informaţii noi din toată ţara. Lash Event  este organizat de Sibel Cristea şi vine în ajutorul profesiei de tehnician aplicare extensii gene care, în acest moment, în România, este în trend.

Sibel Cristea, tehnician studio Missy Lashes : ”Ca în orice alt domeniu de activitate, se studiază foarte mult. Extensia de gene a apărut relativ recent și atunci e nevoie de cercetare. Îți dau așa un exemplu: când am început eu acum 3 ani, se aplica o grosime. Între timp, s-a dovedit că acea grosime este periculoasă pentru sănătatea ochilor și a genelor. De aceea, noi trebuie să fim tot timpul în pas cu noutățile și cu cercetările în domeniul nostru și trebuie să mergem constant la cursuri de perfecționare. Aceste evenimente însumează un curs, te învață o tehnică. E ca și cum ai face 20 de cursuri deodată. ”

Tehnicienii care au luat parte la eveniment şi-au promovat propriile branduri, au deprins tehnici noi şi au aflat secrete de la ceilalţi stilişti de gene. Sibel Cristea, organizatorul evenimentului,  le-a învăţat pe domnişoarele şi doamnele prezente cum să obţină expresivitatea ochilor în numai 45 de minute.

Sibel Cristea, tehnician studio Missy Lashes: ”Le-am vorbit participantelor şi apoi le-am arătat tehnica care cred eu că m-a consacrat : tehnica aplicării genelor în 45 de minute. Tehnica tradițională durează 2 ore, chiar 2 ore și jumătate. Iar eu am reușit să găsesc punctul și secretul în a oferi un look foarte frumos, curat, natural, într-un timp atât de scurt.”

După o aplicare necorespunzătoare realizată de un alt tehnician de gene, principala grijă este reconstruirea genelor în aşa fel încât să nu rămână spaţii goale vizibile. Aplicarea unor extensii prea groase sau prea lungi în această situaţie ar putea duce la pierderea genelor naturale. Este doar un exemplu care li s-a oferit participantelor la lash eventul organizat de tehnicianul constănţean, Sibel Cristea.

Simona Riciu, tehnician Focşani : ” Sunt tehnician extensii gene de 4 ani, am învăţat iniţial după youtube pentru că acum câţiva ani aplicam doar smocuri sau benzi care ţineau aproximativ o săptămână. Atunci când am văzut extensiile de gene a fost dragoste la prima vedere mai ales că acestea creau un efect de lifting. Majoritatea clientelor mele erau cu vârste de peste 35 de ani şi efectul de întinerire pe care eu îl cream cu ajutorul extensiilor de gene era waw. Într-un an am renunţat la jobul pe care îl aveam pentru că erau foarte multe cliente şi nu mai făceam faţă. La momentul acesta, efectul pe care eu îl produc cu ajutorul extensiilor de gene este de înfrumuseţare şi întinerire. ”

Un bun tehnician nu se “creează” peste noapte în urma absolvirii unui curs, ci în timp. Pentru a creşte şi deveni din ce în ce mai buni, aceştia trebuie să participe la cât mai multe seminarii. În această meserie îndemânarea reprezintă aptitudinea de bază pe care trebuie să o deţii. Chiar dacă nu aveţi o îndemânare nativă, aceasta se poate “câştiga” prin practică. Dar aplicarea extensiilor de gene necesită, pe lângă îndemânare, o răbdare de oţel pentru că pentru realizarea unui set complet de extensii clasice trebuiesc aplicate între 90 şi 120 de extensii la fiecare ochi. Volumul 2D sau 3D este unul cu care se pot crea volume si lungimi naturale fara a avea drept rezultat un efect dramatic.

Am stat de vorbă şi cu regina megavolumului aşa cum este ea cunoscută în rândul tehnicienilor de extensii gene. Dacă vrei să înveţi să aplici Hollywood Volume care presupune aplicarea a 4 până la 6 extensii pe fiecare geană naturală în parte sau tehnica Russian Volume, atunci cu siguranţă trebuie să o asculţi pe Marianna Smirnova.

Marianna Smirnova, trainer international: ” Tehnica mea preferată este mega volumul. Trebuie să ştiţi că volumul rusesc nu reprezintă lungimea genelor ci desimea lor! Această tehnică de volum oferă gene dese, dar fine în același timp. De ce? Pentru că se lucrează cu extensii ultra- fine, astfel rezultatul este unul spectaculos de finuţ şi elegant. Dar  acest volum nu se potriveşte oricui, ci fetelor glamour.  ”

Cea de-a doua ediţie a lash eventului  s-a încheiat cu o gală de premiere şi o petrecere a cărei dress code a fost albul. Petrecerea a continuat şi a doua zi la plajă.  Şi asta nu a fost tot. La evenimentul de anul acesta s-a stabilit ca data de 18 iulie să fie ziua naţională a tehnicianului de aplicare extensii gene.

 

Diverse

Karting Electric la Constanţa

Published

on

SuperCupa României la Karting Electric revine la Constanţa. Marele ePremiu al Oraşului Constanţa se va desfăşura în perioada 18 – 19 iunie.

Bulevardul Tomis va fi închis şi va găzdui, pentru două zile, prima competiţie de vehicule electrice pentru copii din acest sezon estival, eKarting. În aceste două zile de concurs, respectiv 18 – 19 iunie 2022, vor participa la competiţie 34 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani.

Circuitul pe care copiii se vor întrece va fi amenajat pe Bulevardul Tomis, de la intersecţia cu Bulevardul Ferdinand spre Strada Traian, dreapta până la intersecţia cu strada Termele Romane, întoarcere la sensul giratoriu pe strada Traian şi, apoi, stânga pe Bulevardul Tomis. Karturile sunt 100% electrice şi sunt încărcate cu energie solară.

„Ne dorim un viitor sustenabil pentru copiii noștri. Mobilitatea urbană durabilă este una dintre provocările principale cu care se confruntă orașele din Uniunea Europeană. Mă bucur că este încurajată tot mai mult, în rândul copiilor, deplasarea cu vehicule care produc zero emisii de CO2. Educația prin sport și promovarea competițiilor prin care este susținută mobilitatea alternativă fac parte din politica administrației locale din Constanța“, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Primăria Municipiului Constanţa, în parteneriat cu „Asociaţia Sportivă Clubul de Karting Electric Bucureşti” organizează circuitul stradal de karting electric pentru copii, cu zero emisii de dioxid de carbon. Înaintea concursului, pe 17 iunie, vineri seara, organizatorii concursului vor prezenta modele de maşini electrice. Acestea vor fi expuse pe Bulevardul Tomis, pe tronsonul cuprins între Bulevardul Ferdinand şi strada Traian.

Continue Reading

Actualitate

Lucrări finalizate între Dorobanțu și Basarabi. Viteza de circulație a crescut de la 50 km/h la 120 km/h

Published

on

Lucrările de reparații la infrastructura feroviară pe firul I, de la km 198+900 la km 203+600, între stațiile Dorobanțu – Basarabi, inclusiv în zona podului CF de la km 201+400, au fost executate în perioada 4 aprilie 2022 – 20 mai 2022.

Circulația feroviară a fost redeschisă pe data de 20.05.2022, cu viteza de 70 km/h, viteză necesară pentru atingerea tonajului după finalizarea lucrărilor, iar din 30.05.2022, viteza de circulație a crescut la 120 km/h, pe zona afectată de deraierea din iulie 2021.

Reamintim că, infrastructura feroviară și componentele aferente au fost distruse pe o distanță de 4,7 km, între stațiile Dorobanțu – Basarabi, după deraierea în iulie 2021, pe firul I, a unui vagon din compunerea unui tren privat de marfă.

Demararea lucrărilor a fost blocată timp de 7 luni, din cauza contestațiilor depuse, de o asociere de firme, clasată pe locul 2 la licitaţie, atât la CNSC, cât și la Curtea de Apel.

Deși trenurile pentru sezonul estival vor fi puse în circulație începând cu data de 10 iunie a.c., prin finalizarea acestor lucrări s-a ridicat restricția de viteză de 50 km/h de pe firul I și s-a reluat circulația pe ambele fire, între Dorobanțu și Basarabi, iar pe zona distrusă în urma deraierii, trenurile circulă deja cu viteza maximă proiectată de 120 km/h.

 

Continue Reading

Actualitate

De 1 iunie toți prichindeii sunt invitați la distracție și joacă!

Published

on

Dragi copii, organizaţi adunarea generală a părinţilor şi bunicilor, pentru că sunteţi aşteptaţi cu mic, cu mare, miercuri, 1 iunie, începând cu ora 11:00 în parcul de la Poarta 6 şi în parcul Viitorului din zona CET, iar de la ora 17:00 în parcul Tomis 2 şi parcul de la Casa de Cultură.

Club Amicii v-a pregătit o mulţime de surprize: teatru de păpuși, spectacole de magie, baloane, face painting, animație și personaje de poveste. Invitați speciali: PATRULA CĂȚELUȘILOR.

Şi pentru ca distracţia să fie completă se vor organiza şi Talent Show-uri în care veţi putea să vă arătaţi măiestria în muzică şi dans.

Pe 1 Iunie, ziua plină de surprize pentru voi, evenimentele se vor desfăşura astfel:

PARC POARTA 6 – 11:00-13:00

Scenă

11:00 – Deschiderea evenimentului;

11:.10 – Show Magie cu Maestrul Adriano;

11:40 – Animație pentru copiii talentați;

12:00 – Teatru de Păpuși: Motanul încălțat;

12:35 Talent Show: copiii vor face dovada talentului lor în muzică și dans. Cu jocuri și cu bună dispozitie, îi vom antrena pentru a se bucura din plin de această zi ce le este dedicata;

13:00 – Închiderea programului.

Alei Parc Poarta 6

11:00-11:30; 11:40-12:00 – Parada Mascotelor și a personajelor de poveste, Picioroange si alte personaje;

12:00-13:00 – Colțul transformărilor de poveste: copiii vor avea ocazia să se transforme in personaje de poveste prin arta pictatului pe față sau pe mână;

12:00-13:00 – Baloane colorate pentru copii.

 

PARCUL VIITORULUI (ZONA CET) – 11:00-13:00

Scena Parcul Viitorului

11:00 – Deschiderea evenimentului;

11:10 – Show Magie comică cu Magic COCO;

11:40 – Animație pentru copiii talentați;

12:00 – Show Interactiv cu Patrula Cățelușilor;

12:30 – Talent Show: copiii vor face dovada talentului lor în muzică și dans. Cu jocuri și cu bună dispoziție, îi vom antrena pentru a se bucura din plin de această zi ce le este dedicata;

13:00 – Închiderea programului

Aleile Parcului Viitorului

11:00-11:30; 11:40-12:00 – Parada Mascotelor și a personajelor de poveste, Personaj pe scară și alte personaje;

12:00-13:00 – Colțul transformărilor de poveste: copiii vor avea ocazia să se transforme în personaje de poveste prin arta pictatului pe față sau pe mână;

12:00-13:00 Baloane colorate pentru copii.

 

PARC TOMIS II – 17:00-19:00

Scena Parc Tomis 2

17:00 – Deschiderea evenimentului;

17:10 – Show Magie cu Maestrul Adriano;

17:40 – Animație pentru copiii talentați;

18:00 – Teatru de păpuși : Motanul încălțat;

18:35 – Talent Show: copiii vor face dovada talentului lor în muzică și dans. Cu jocuri și cu bună dispoziție, îi vom antrena pentru a se bucura din plin de această zi ce le este dedicată;

19:00 – Închiderea programului.

Alei Parc Tomis II

17:00-17:30; 17:40-18:00 – Parada Mascotelor și a personajelor de poveste, Picioroange și alte personaje;

18:00-19:00 – Colțul transformărilor de poveste: copiii vor avea ocazia să se transforme în personaje de poveste prin arta pictatului pe față sau pe mână;

18:00-19:00 – Baloane colorate pentru copii.

 

PARC CASA DE CULTURA – 17:00-19:00

Scena Parc Casa de Cultura

17:00 – Deschiderea Evenimentului;

17:10 – Show Magie comică cu Magic COCO;

17:40 – Animație pentru copiii talentați;

18:00 – Show Interactiv cu Patrula Cățelușilor;

18:30 – Talent Show: copiii vor face dovada talentului lor în muzică și dans. Cu jocuri și cu bună dispoziție, îi vom antrena pentru a se bucura din plin de această zi ce le este dedicată;

19:00 – Închiderea programului.

Aleile Parcului de la Casa de Cultură

17:00-17:30; 17:40-18:00 – Parada Mascotelor și a personajelor de poveste, Personaj pe scară și alte personaje;

18:00-19:00 – Colțul transformărilor de poveste: copiii vor avea ocazia să se transforme în personaje de poveste prin arta pictatului pe față sau pe mână;

18:00-19:00 – Baloane colorate pentru copii;

Evenimentele sunt organizate de Primăria Constanţa şi Club Amicii, iar intrarea este liberă.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook Amicii.

 

Continue Reading

Diverse

,,Bucurii Pentru Copii” – Super-petrecere pentru micuţii din Agigea

Published

on

Vineri, 3 iunie, începând cu ora 17:30, sunteţi așteptaţi cu mic cu mare la cea mai mare petrecere, în Parcul Mihai Eminescu din localitatea Agigea.

Autorităţile locale sunt pregătite cu o mulţime de surprize pentru copii:

  • 8 locuri de joacă gonflabile (zone tunel, zone alunecare, saltele de țopăit, obstacole, locuri de cățărare etc);
  • animatori costumați în eroii preferați din desenele și filmele animate ;
  • mascote-personaj în costume de mari dimensiuni ce vor aduce o bucățică din lumea minunată a desenelor animate;
  • cabină foto, pentru a imortaliza momentele fericite pentru toată familia și a crea amintiri de neuitat;
  • activități pentru copii și părinți;
  • tun confetti cu CO2, un adevărat curcubeu de culori.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222