Connect with us

Diverse

Lash Event, în Mamaia

Published

on

Staţiunea Mamaia a fost punctul de întâlnire al tehnicienilor de aplicare extensii gene. Singurul eveniment de acest gen din Dobrogea a ajuns la a doua ediţie şi a reunit nume sonore din rândul specialiștilor din Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Belgia, Franța și Italia, dar şi tehnicieni avizi de informaţii noi din toată ţara. Lash Event  este organizat de Sibel Cristea şi vine în ajutorul profesiei de tehnician aplicare extensii gene care, în acest moment, în România, este în trend.

Sibel Cristea, tehnician studio Missy Lashes : ”Ca în orice alt domeniu de activitate, se studiază foarte mult. Extensia de gene a apărut relativ recent și atunci e nevoie de cercetare. Îți dau așa un exemplu: când am început eu acum 3 ani, se aplica o grosime. Între timp, s-a dovedit că acea grosime este periculoasă pentru sănătatea ochilor și a genelor. De aceea, noi trebuie să fim tot timpul în pas cu noutățile și cu cercetările în domeniul nostru și trebuie să mergem constant la cursuri de perfecționare. Aceste evenimente însumează un curs, te învață o tehnică. E ca și cum ai face 20 de cursuri deodată. ”

Tehnicienii care au luat parte la eveniment şi-au promovat propriile branduri, au deprins tehnici noi şi au aflat secrete de la ceilalţi stilişti de gene. Sibel Cristea, organizatorul evenimentului,  le-a învăţat pe domnişoarele şi doamnele prezente cum să obţină expresivitatea ochilor în numai 45 de minute.

Sibel Cristea, tehnician studio Missy Lashes: ”Le-am vorbit participantelor şi apoi le-am arătat tehnica care cred eu că m-a consacrat : tehnica aplicării genelor în 45 de minute. Tehnica tradițională durează 2 ore, chiar 2 ore și jumătate. Iar eu am reușit să găsesc punctul și secretul în a oferi un look foarte frumos, curat, natural, într-un timp atât de scurt.”

După o aplicare necorespunzătoare realizată de un alt tehnician de gene, principala grijă este reconstruirea genelor în aşa fel încât să nu rămână spaţii goale vizibile. Aplicarea unor extensii prea groase sau prea lungi în această situaţie ar putea duce la pierderea genelor naturale. Este doar un exemplu care li s-a oferit participantelor la lash eventul organizat de tehnicianul constănţean, Sibel Cristea.

Simona Riciu, tehnician Focşani : ” Sunt tehnician extensii gene de 4 ani, am învăţat iniţial după youtube pentru că acum câţiva ani aplicam doar smocuri sau benzi care ţineau aproximativ o săptămână. Atunci când am văzut extensiile de gene a fost dragoste la prima vedere mai ales că acestea creau un efect de lifting. Majoritatea clientelor mele erau cu vârste de peste 35 de ani şi efectul de întinerire pe care eu îl cream cu ajutorul extensiilor de gene era waw. Într-un an am renunţat la jobul pe care îl aveam pentru că erau foarte multe cliente şi nu mai făceam faţă. La momentul acesta, efectul pe care eu îl produc cu ajutorul extensiilor de gene este de înfrumuseţare şi întinerire. ”

Un bun tehnician nu se “creează” peste noapte în urma absolvirii unui curs, ci în timp. Pentru a creşte şi deveni din ce în ce mai buni, aceştia trebuie să participe la cât mai multe seminarii. În această meserie îndemânarea reprezintă aptitudinea de bază pe care trebuie să o deţii. Chiar dacă nu aveţi o îndemânare nativă, aceasta se poate “câştiga” prin practică. Dar aplicarea extensiilor de gene necesită, pe lângă îndemânare, o răbdare de oţel pentru că pentru realizarea unui set complet de extensii clasice trebuiesc aplicate între 90 şi 120 de extensii la fiecare ochi. Volumul 2D sau 3D este unul cu care se pot crea volume si lungimi naturale fara a avea drept rezultat un efect dramatic.

Am stat de vorbă şi cu regina megavolumului aşa cum este ea cunoscută în rândul tehnicienilor de extensii gene. Dacă vrei să înveţi să aplici Hollywood Volume care presupune aplicarea a 4 până la 6 extensii pe fiecare geană naturală în parte sau tehnica Russian Volume, atunci cu siguranţă trebuie să o asculţi pe Marianna Smirnova.

Marianna Smirnova, trainer international: ” Tehnica mea preferată este mega volumul. Trebuie să ştiţi că volumul rusesc nu reprezintă lungimea genelor ci desimea lor! Această tehnică de volum oferă gene dese, dar fine în același timp. De ce? Pentru că se lucrează cu extensii ultra- fine, astfel rezultatul este unul spectaculos de finuţ şi elegant. Dar  acest volum nu se potriveşte oricui, ci fetelor glamour.  ”

Cea de-a doua ediţie a lash eventului  s-a încheiat cu o gală de premiere şi o petrecere a cărei dress code a fost albul. Petrecerea a continuat şi a doua zi la plajă.  Şi asta nu a fost tot. La evenimentul de anul acesta s-a stabilit ca data de 18 iulie să fie ziua naţională a tehnicianului de aplicare extensii gene.

 

Actualitate

Vestigiile submerse ale anticului TOMIS, vor fi explorate

Published

on

Primăria Municipiului Constanța anunță lansarea proiectului „Vestigii subacvatice”, un proiect dedicat tinerilor, inclus în agenda de activități a programului Constanța – Capitala Tineretului din România 2021 – 2022.

Echipați în costume de scufundare și însoțiți de ghizi, scafandrii arheologi, 300 de tineri vor face scufundări la adâncimi cuprinse între 2 și 8 metri, în zona Cazino Constanța, în perioada 28 iulie – 20 august. Scufundările se vor desfăşura în zilele de: 28, 29, 30 iulie, 3, 4, 5, 6, 10, 11, 12, 13, 17, 18, 19, 20 august 2021, între orele 09:00 – 18:00. Înainte de începerea turului ghidat, scafandrii arheologi îi vor instrui pe tineri pentru scufundare.

Cei 300 de tinerii care vor participa la program, vor fi aleşi de partenerul proiectului, Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Constanța. Aceștia trebuie să aibă vârsta de minim 18 ani și să nu aibă probleme medicale.

 

 

 

Continue Reading

Diverse

Continuă reabilitarea marcajelor rutiere

Published

on

Continuă programul de reabilitare a marcajelor rutiere din municipiul Constanța. Zilele acestea, echipele administratorului drumului public intervin în mai multe zone din oraș pentru recondiționarea marcajelor rutiere.

În această perioadă, echipele administratorului drumului public retrasează marcajele rutiere pe toate străzile și bulevardele pe care au fost efectuate asfaltări sau acolo unde acestea s-au deteriorat și nu mai erau vizibile. Lucrările se desfășoară noaptea pentru a nu îngreuna traficul rutier.

Pentru a spori vizibilitatea mijloacelor de semnalizare rutieră, au fost aplicate marcaje din material bicomponent la trecerea de pietoni situată pe bulevardul Tomis, în zona Sala Sporturilor.

De asemenea, au fost retrasate marcajele transversale pe strada Nicolae Iorga și pe bulevardul Aurel Vlaicu, tronsonul cuprins între pasajul IPMC și intersecția cu Șoseaua Mangaliei.

Reprezentanții municipalității reamintesc faptul că marcajele rutiere nu pot fi executate imediat după asfaltare, ci după aproximativ trei săptămâni.

Participanţii la trafic sunt rugaţi să circule cu prudenţă şi cu viteză redusă în zonele în care se efectuează lucrări.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Diverse

Mangalia va avea un nou cimitir ortodox

Published

on

Municipiul Mangalia va avea un nou cimitir ortodox.  În ultima ședință, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre referitor la Regulamentul Local de Urbanism și Planul Urbanistic Zonal aferente înființării unui nou cimitir ortodox, în localitate.

Acesta va fi amplasat pe strada Oituz, în zona Castelului de apă, la ieșire din Mangalia, spre comuna Albești. Noul amplasament va avea o suprafață totală de aproximativ 4,7 ha, pe care se vor putea amenaja circa 7000 de morminte, conform normelor în vigoare.

”Am depus mari eforturi pentru a răspunde nevoilor comunității, în această direcție. Documentația de urbanism a fost una foarte stufoasă, dar suntem mulțumiți că am trecut de acest prim pas pentru înființarea noului cimitir. În prezent, lucrăm la documentația tehnică și sperăm ca, până la sfârșitul acestui an, să intrăm cu lucrările în teren. În momentul de față, cele două cimitire ortodoxe pe care le administrăm sunt deja supraaglomerate și de aceea vom încerca să finalizăm procedurile legale cât mai curând, pentru a începe amenajarea noului cimitr.”, declară CRISTIAN RADU, primarul Mangaliei

Conform documentației de urbanism, accesul principal se va face din latura de Nord a străzii Oituz, printr-o circulație auto și pietonală. La interior, cimitirul va fi prevăzut cu alei de circulație pietonală, principale și secundare. Totodată, va fi dotat cu mobilier urban și iluminat ambiental. De asemenea, noua locație va avea o parcare de peste 100 de locuri, iar în perimetrul apropiat pot fi edificate construcții anexe, de tipul serviciilor funerare, spații tehnice, etc.

sursa foto: Primăria Mangalia

Continue Reading

Diverse

Restricții de circulație pe str. Unirii

Published

on

Atenție, șoferi! Zilele acestea, sunt restricții totale de circulație pe un tronson al străzii Unirii. Administratorul dumului public a fost nevoit să ia această măsură pentru a permite echipelor de muncitori să desfășoare în condiții optime lucrările de asfaltare în zonă.

Reprezentanții administratorului drumului public recomandă șoferilor să evite circulația pe strada Unirii, tronsonul delimitat de strada Zorelelor și bulevardul Mamaia. După finalizarea lucrărilor de frezare a carosabilului între strada Zorelelor și strada Locotenent Gheorghe Economu, echipele de intervenție vor turna asfaltul, circulația autovehiculelor fiind restricționată total marți și miercuri, în intervalul orar 08:00-17:00. Asfaltul clasic a fost îmbunătăţit cu o mixtură asfaltică stabilizată, care va oferi rezistență și elasticitate produsului finit. Acest tip de asfalt se va turna pe sectoarele de drum intens circulate și pe cele pe care rulează mijloacele de transport în comun.

În paralel, pe tronsonul delimitat de strada Locotenent Gheorghe Economu și bulevardul Mamaia continuă lucrările de frezare a asfaltului, motiv pentru care circulația va fi închisă.

Conducătorii auto care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt sfătuiți să nu parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil pentru a evita ridicarea autovehiculelor.

De asemenea, autoritățile fac un apel către participanții la trafic să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se execută lucrări.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Le Charme RESTAURANT

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222