Connect with us

Actualitate

La pedalat, prin Timişoara, cu biciclete închiriate gratuit!

Published

on

Pentru că se apropie primăvara, Societatea de Transport Public Timişoara a scos de la hibernat 440 de biciclete. Acestea vor fi amplasate în cele 25 de rastele amenajate în staţiile STPT şi în cele 9 rastele de pe malurile Begăi.

Cele 440 de biciclete din sistemul VeloTM au fost supuse, în perioada iernii, unei revizii generale. Aşadar, puteţi să le închiriaţi cu încredere, şi să porniţi periplul prin ,,Mica Vienă de pe Bega”.

Închirierea bicicletelor din sistemul VeloTM se face gratuit, în baza unui card emis de Societatea de Transport Public Timişoara, care poate fi eliberat la orice punct de vânzare al STPT.

Iată paşii pe care trebuie să-i urmaţi:

  1. În unul din punctele de vânzare ale STPT, vă activaţi cardul în sistemul VeloTM, prezentând un act de identitate şi o adresă validă de e-mail. Adresa de e-mail va fi utilizată de sistem pentru a vă furniza un cod PIN pe baza căruia veţi putea împrumuta o bicicletă.
  2. Alegeţi una din cele 25 de staţii (lista staţiilor şi a punctelor de activare carduri o găsiţi aici) în care sunt disponibile bicicletele din sistemul VeloTM. Utilizând consola din staţie, apăsaţi tasta ,,Ridicaţi bicicleta/Pickup bicycle”, apropiaţi cardul de zona de citire a totemului şi introduceţi PIN-ul.
  3. Sistemul va debloca bicicleta şi o veţi putea îndepărta de rastel. Utilizaţi bicicleta ca mijloc de transport între două staţii.
  4. La returnare, alegeţi un slot liber în rastel (LED verde) şi apropiaţi cardul de cititorul din partea dreaptă a acestuia. Cuplaţi bicicleta la slotul liber pe care l-aţi ales şi verificaţi blocarea acesteia. Dacă bicicleta nu se blochează, încercaţi la alt slot, sau anunţaţi dispecerul STPT, gratuit, la telefon 0800 410 415.

Atenţie! Timpul de utilizare al bicicletei nu trebuie să depăşească o oră. Depăşirea acestui interval atrage după sine sancţiuni, până la suspendarea cardului. Dacă intervalul în care bicicleta nu a fost înapoiată depăşeşte 10 ore, bicicleta se consideră furată şi vor fi sesizate organele de ordine.

 

Sursă text: ratt.ro

Sursă foto: tion.ro

 

Actualitate

Noutăți în privința ajutorului pentru încălzirea locuinței

Published

on

Guvernul a majorat la 800 de lei nivelul de venituri până la care gospodăriile au dreptul la ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică, gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni, combustibili petrolieri.

Plafonul maxim al veniturilor până la care se acorda până acum acest beneficiu social era de 750 lei în cazul persoanelor care se își încălzesc locuințele cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri și puțin peste 786 lei/persoană în cazul familiilor care folosesc energie termică în sistem centralizat.

În contextul în care, de la data de 1 septembrie 2020, indemnizația socială pentru persoanele vârstnice a crescut cu 14%, de la 704 la 800 de lei, măsura era necesară pentru ca acestea să poată beneficia în continuare de protecție socială din partea statului pentru perioada sezonului rece noiembrie 2020- martie 2021.

Pentru persoanele singure care utilizează energia termică în sistem centralizat, plafonul maxim stabilit prin OUG nr.70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, cu modificările și completările ulterioare, este de 1.082 lei și rămâne neschimbat.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se bazează pe testarea mijloacelor și se iau în considerare atât veniturile persoanei singure/familiei, după caz, cât și bunurile deținute de acestea, până la un prag maxim al veniturilor/persoană.

Continue Reading

Actualitate

Jandarmii, prezenți la Mănăstirea Sfântul Andrei

Published

on

Peste 130 de jandarmi și polițiști vor asigura măsurile de ordine publică la ceremonialul religios desfăşurat cu ocazia sărbătoririi hramului mănăstirii ,,Peştera Sf. Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin.

Principalele obiective ale forțelor de ordine vor fi siguranța participanților și prevenirea producerii de incidente.

Pentru aceasta, vor fi organizate echipe de dialog, patrule pedestre și auto, cordoane de ordine publică și alte dispozitive adaptate situației din teren. Acestea sunt dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment și facem precizarea că nu au fost adoptate măsuri suplimentare față de anii precedenți și nici nu au fost mobilizate forțe și mijloace în sprijinul celor din județul Constanța.

În colaborare cu reprezentanții mănăstirii și ai DSP Constanța, au fost stabilite trasee interioare de deplasare a pelerinilor (către racla cu sfintele moaște, către altar și către lumânărar), au fost realizate marcaje pe traseul de acces în mănăstire, precum și pentru participanții la slujba religioasă astfel încât să se respecte distanțarea fizică. Pentru desfășurarea fără incidente și în siguranță a evenimentului, solicităm tuturor participanților să respecte aceste marcaje, să nu staționeze excesiv în zona raclei și să nu forțeze accesul prin alte puncte decât cele marcate.

Reamintim faptul că, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm, legislația actuală prevede că „pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate.”

Jandarmeria și Poliția fac apel la responsabilitate și recomandă tuturor participanților să respecte regulile de protecție individuală: păstrarea distanței fizice, purtarea corectă a măștii de protecție și dezinfectarea mâinilor  – pentru aceste măsuri, organizatorii asigură trei puncte în care sunt disponibili dezinfectanți și măști.

Continue Reading

Actualitate

Cernavodă, Cumpăna și Târgușor au intrat în carantină

Published

on

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis ordinele de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru U.A.T. Cernavodă, U.A.T. Cumpăna și U.A.T. Târgușor.

Carantina pentru localitățile din județul Constanța a intrat în vigoare în data de 28.11.2020, de la ora 20:00.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta