Connect with us

Actualitate

La pedalat, prin Timişoara, cu biciclete închiriate gratuit!

Published

on

Pentru că se apropie primăvara, Societatea de Transport Public Timişoara a scos de la hibernat 440 de biciclete. Acestea vor fi amplasate în cele 25 de rastele amenajate în staţiile STPT şi în cele 9 rastele de pe malurile Begăi.

Cele 440 de biciclete din sistemul VeloTM au fost supuse, în perioada iernii, unei revizii generale. Aşadar, puteţi să le închiriaţi cu încredere, şi să porniţi periplul prin ,,Mica Vienă de pe Bega”.

Închirierea bicicletelor din sistemul VeloTM se face gratuit, în baza unui card emis de Societatea de Transport Public Timişoara, care poate fi eliberat la orice punct de vânzare al STPT.

Iată paşii pe care trebuie să-i urmaţi:

  1. În unul din punctele de vânzare ale STPT, vă activaţi cardul în sistemul VeloTM, prezentând un act de identitate şi o adresă validă de e-mail. Adresa de e-mail va fi utilizată de sistem pentru a vă furniza un cod PIN pe baza căruia veţi putea împrumuta o bicicletă.
  2. Alegeţi una din cele 25 de staţii (lista staţiilor şi a punctelor de activare carduri o găsiţi aici) în care sunt disponibile bicicletele din sistemul VeloTM. Utilizând consola din staţie, apăsaţi tasta ,,Ridicaţi bicicleta/Pickup bicycle”, apropiaţi cardul de zona de citire a totemului şi introduceţi PIN-ul.
  3. Sistemul va debloca bicicleta şi o veţi putea îndepărta de rastel. Utilizaţi bicicleta ca mijloc de transport între două staţii.
  4. La returnare, alegeţi un slot liber în rastel (LED verde) şi apropiaţi cardul de cititorul din partea dreaptă a acestuia. Cuplaţi bicicleta la slotul liber pe care l-aţi ales şi verificaţi blocarea acesteia. Dacă bicicleta nu se blochează, încercaţi la alt slot, sau anunţaţi dispecerul STPT, gratuit, la telefon 0800 410 415.

Atenţie! Timpul de utilizare al bicicletei nu trebuie să depăşească o oră. Depăşirea acestui interval atrage după sine sancţiuni, până la suspendarea cardului. Dacă intervalul în care bicicleta nu a fost înapoiată depăşeşte 10 ore, bicicleta se consideră furată şi vor fi sesizate organele de ordine.

 

Sursă text: ratt.ro

Sursă foto: tion.ro

 

Actualitate

Mihai Lupu, președintele CJ Constanța: „ Un reper esențial de istorie a Tomisului va fi redat constănțenilor și turiștilor”

Published

on

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu vine cu o veste bună pentru orașul și județul nostru. În cursul zilei de astăzi a fost semnat ordinul de începere a execuției lucrărilor de reabilitare a simbolului „Mormântul pictat Hypogeu”.

„Un reper esențial de istorie a Tomisului va fi redat constănțenilor și turiștilor. Dubiile legate de viitorul Mormântului pictat hypogeu s-au risipit, odată cu semnarea astăzi a ordinului de începere a execuției lucrărilor”, afirmă Mihai Lupu, președintele CJ Constanța

Continue Reading

Actualitate

Linia 42, prelungită până în Portul Tomis

Published

on

De mâine, 6 decembrie, CT BUS anunță faptul că traseul liniei 42 se prelungește.

Autobuzele vor opri în stația Poarta 1 (ambele sensuri) și vor merge până în Portul Tomis.

Modificarea survine în vederea accesibilizării zonei peninsulare.

Continue Reading

Actualitate

Aproximativ 120 de copaci au fost plantați în oraș

Published

on

Primăria Municipiului Constanța a început programul de reamenajare a spațiilor verzi prin plantarea de platani, frasini, mesteacăni și castani.

În aceste zile, lucrătorii au plantat peste 120 de platani, în locul celor uscați care au fost înlăturați în anii anteriori și în casetele construite special pentru spații verzi pe trotuarele reconstruite. Au fost deja plantați 45 de platani pe strada Termele Romane, 40 de platani pe strada Traian și prelungirea Traian, pe bulevardul Mamaia 14 platani și pe Bulevardul Aurel Vlaicu 11.

Lucrătorii vor mai planta în perioada următoare încă 200 de platani, 50 de frasini, 150 bucăți de mesteacăn, 200 de arțari și castani. Vor urma plantări de arbori și pe strada Unirii, Baba Novac, în parcarea de pe strada Traian și în parcarea de pe strada Lotca din cartierul Tomis Nord.

Continue Reading

Actualitate

Fără apă în localitățile Mihail Kogălniceanu, Culmea și Oituz

Published

on

Pentru remedierea avariei survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 355 mm, de pe DN2A din localitatea Mihail Kogălniceanu, echipele RAJA au fost nevoite să sisteze furnizarea apei potabile.

Astfel, în cursul zilei de astăzi, în localitățile Mihail Kogălniceanu, Culmea și Oituz, dar și către Societatea Avicola, Baza Militară și Aeroport, furnizarea apei potabile este sistată.

Având în vedere că un tronson din conducta avariată pe care s-a intervenit, se afla ancorată într-un masiv de beton, lucrările au fost mult îngreunate, prelungindu-se timpul de execuție preconizat inițial. În prezent, se realizează sudarea prin electrofuziune a segmentului avariat, proces ce necesită un timp mai mare de acțiune. De asemenea, umplerea instalației durează aproximativ 2 ore. Prin urmare, preconizăm că în jurul orei 20.00 se va relua furnizarea apei potabile în mod progresiv către toți consumatorii afectați.

Compania de apă își cere scuze pentru disconfortul creat abonaților din zonă, pe care îi asigură că echipele de intervenție deplasate la fața locului vor face tot posibilul pentru remedierea avariei și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222