Connect with us

Actualitate

La munte sau în Deltă cu Carpatia Tour

Published

on

Carpatia Tour, agenţia de turism în care reţeta succesului este ,,calitatea înainte de cantitate”, vă propune 2 destinaţii de vis pentru vacanţe de neuitat. Puteţi alege să mergeţi la poalele munţilor Făgăraş, la pensiunea Ciprian sau să faceţi o croazieră în Deltă, cu hotelul plutitor Carpatia Sf.Constantin.

Dacă preferaţi muntele, pensiunea Ciprian vă oferă ospitalitate, confort şi multă distracţie. Situată în Brădeţu, la 300 de metri de râul Vâslan, la poalele munţilor Făgăraş, pensiunea Ciprian vă pune la dispoziţie o grădină cu zonă de grătar, saună şi un restaurant. Accesul la internet wi-fi este disponibil gratuit în întreaga unitate. Spaţiile de cazare, 11 camere matrimoniale şi 2 apartamente, au Tv cu ecran plat, minibar şi baie cu duş sau cadă, uscător de păr şi articole de toaletă gratuite. Unele camere au balcon şi vedere la pădure. Aveţi la dispoziţie un bar, un lounge comun cu şemineu şi Tv,  puteţi participa la karaoke şi puteţi juca tenis de masă. În grădină există un loc de joacă pentru copii.

Dacă vă doriţi o croazieră de vis prin mozaicul de lacuri din Delta Dunării, Carpatia Tour vă aşteaptă să vă îmbarcaţi pe hotelul plutitor Carpatia Sf.Constantin. Pe parcursul croazierei, veţi străbate unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunării, traseul turistic nr. 1 acreditat de ARBDD (Administratia Rezervatiei Delta Dunarii): Canal 36-Gârla Sireasa-Gârla Şontea-Lacul Nebunul-Lacul Fortuna-Mila 23-Dunărea Veche-Crişan-Sulina. Hotelul plutitor Carpatia Sf. Constantin, un loc primitor şi elegant, de pe terasa căruia veţi admira privelişti ce taie răsuflarea, se află la kilometrul 0 al oraşului Sulina.

Toate camerele sunt dotate cu aer condiţionat/căldură, televizor, baie proprie, wi fi gratuit şi terasă. Puteţi opta pentru o cameră dublă sau pentru un apartament (family room).Salonul unde veţi lua masa are o capacitate de 50 de persoane şi este dotat cu televizor LCD, DVD, laptop, cu acces la internet, imprimantă,WI‑FI gratuit şi sistem de ventilaţie climatronic. La bar, veţi găsi o diversitate de băuturi răcoritoare şi alcoolice pe care le puteţi savura în interiorul restaurantului, pe terasa acoperită, de aproximativ 60 m² cu o capacitate de 30 de persoane sau pe terasa deschisă, prevăzută cu şezlonuguri. Seara o puteţi petrece pe terasa hotelului plutitor Carpatia, admirând splendidul apus, sau plimbându-vă pe faleza Sulinei unde veţi descoperi mixul fermecător dintre casele vechi lipoveneşti şi noile clădiri care dau portului un aer turistic modern.

Mai multe detalii puteţi obţine la adresa web: https://carpatiatour.ro/

 

 

 

 

 

Actualitate

Horia Constantinescu: „Am decis să mă retrag din PPU-SL”

Published

on

Horia Constantinescu și-a dat demisia din Partidul Puterii Umaniste (social-liberal). Acesta menționa faptul că „alianța Horia Constantinescu – PPU-SL a fost un pact încheiat punctual în vederea susținerii unei liste de consilieri locali, în Consiliul Local Municipal Constanța, obiectiv nerealizat, motiv pentru care am încetat activitatea politică din PPU-SL”.

Totodată Horia Constantinescu speră ca proiectul legislativ privind măsurile de încurajare a producătorilor români, să primească în continuare susținerea partidului din care a făcut parte.

Comisarul CJPC nu se va implica în alegerile parlamentare și va rămâne „acasă”, la Constanța acolo unde va continua împreună cu Asociația eTrezirea toate proiectele începute,  precum reabilitarea Parcului Palatului Copiilor, dar și noi inițiative.

Tot Horia Constantinescu, menționează în comunicatul de presă faptul că după alegerile locale din 27 septembrie, și-a reluat activitatea de la nivelul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, unde deține funcția de comisar șef adjunct.

Continue Reading

Actualitate

S-a deschis sezonul scoicilor

Published

on

Pe litoral  s-a încheiat sezonul estival și s-a deschis sezonul la scoici. Gătite la ceaun, la foc, direct pe malul mării. Delicatesele sunt de departe preferatele românilor, care vin la Constanța special pentru ele chiar și toamna sau iarna, iar dacă și  vremea este frumoasă, atunci cu siguranță o porție de scoici preparată la ceaun direct pe nisip și servită la doar câțiva pași de mare este o adevarată încântare pentru papile gustative ale gurmanzilor.

Cătălin s-a pregatit cum se cuvine. Și a mutat bucătăria restaurantului direct pe plajă. A adus lemne, le-a dat foc, a pus proţapul și ceaunul, iar când primii vizitatori au început să apară, a dat drumul la spectacol.

N-ai cum să reziști unui asemenea spectacol culinar fără să ți se facă poftă. Practic e imposibil să faci față aromelor mediteraneene care ies din ceaunul uriaș, care fierbe la foc domol. Midiile sunt un preparat aparent sofisticat, însă în realitate foarte ușor de gătit. Un răsfăț culinar de care te poți bucura rapid, pentru că nu durează mult până sunt gata.

Ideea bucătarului din nordul stațiunii Mamaia pare să aibă succes la clienți. Vremea a fost și ea frumoasă și cum fructele de mare n-au colesterol, se asortează perfect cu ideea de mișcare în aer liber. Preparatul a fost oferit din partea casei tuturor clienților aflați în acel moment pe terasa localului din Mamaia.

Meteorologii aduc și ei vești bune. La mijlocul săptămânii revin temperaturile de început de vară, iar în weekendul următor vom avea chiar și 22 de grade celsius. Adică o vreme ideală pentru o escapadă pe litoral și o cură de fructe de mare.

Continue Reading

Actualitate

Pompierul artist de la ISU Dobrogea

Published

on

Cine s-ar fi gândit că sensibilitatea se poate împleti perfect cu forța și lupta pentru viață? Romulus Pascaru, un pompier constănțean ne arată că acest lucru este posibil. Cele mai marcante experințe prin care a trecut le-a transformat, în timp, în artă: poezii, cântece, picturi și sculpturi. Romulus lucrează pe echipajul SMURD, dar și pe autospeciala de descarcerare, în cadrul ISU „Dobrogea”.

Romulus Pascaru are 40 de ani și este pompier din 2005. A trecut prin multe experiențe neplăcute, a văzut lucruri care cu greu pot fi suportate. Iar multe dintre tragediile care i-au trecut prin față le-a transformat în…artă. Moartea unui coleg l-a făcut să compună versurile acestei melodii Muzica, spune Romulus, îl ajută să își exprime bucuria, dar și tristețea și durerea.

Stările care îl încearcă nu le transpune numai în muzică. Pompierul constănțean mai scrie și poezii, pictează și sculptează. Versurile poeziei „Îngeri cu aripi de tablă”  au fost scrise în 2005, după primul eveniment tragic la care Romulus a luat parte și care l-a marcat. Iar de accidentul de acum 15 ani și de poezie, se leagă foarte strâns și pictura cu același nume. Din copilărie a fost atras de partea artistică. În clasa a 2-a, învățătoarea lui l-a îndemnat să scrie, impresionată fiind de o compunere de-a elevului Pascaru. Apoi au urmat picturile și sculpturile.

În ani, a strâns zeci de lucrări, fie că vorbim despre picturi sau sculpturi. ”Ana lui Manole” sau cea dedicată soției sale – sunt doar câteva dintre operele de artă cu care se mândrește. Colegii lui Romulus sunt mândri de colegul lui . Unii îl știu doar de câteva luni, alții însa sunt o a doua familie pentru el.

Pe lângă artă și familie, Romulus își dedică viața și meseriei de pompier. Lucrează atât pe echipajul SMURD, cât și pe autospeciala de descarcerare.

Romulus Pascaru își realizează creațiile acasă, alături de familie. Căminul său arată ca un adevărat atelier, unde se găsesc picturi sau sculpturi care mai de care mai impresionante. Romulus are trei copii și i-ar plăcea ca măcar unul să îi calce pe urme.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta