Connect with us

Actualitate

La munte sau în Deltă cu Carpatia Tour

Published

on

Carpatia Tour, agenţia de turism în care reţeta succesului este ,,calitatea înainte de cantitate”, vă propune 2 destinaţii de vis pentru vacanţe de neuitat. Puteţi alege să mergeţi la poalele munţilor Făgăraş, la pensiunea Ciprian sau să faceţi o croazieră în Deltă, cu hotelul plutitor Carpatia Sf.Constantin.

Dacă preferaţi muntele, pensiunea Ciprian vă oferă ospitalitate, confort şi multă distracţie. Situată în Brădeţu, la 300 de metri de râul Vâslan, la poalele munţilor Făgăraş, pensiunea Ciprian vă pune la dispoziţie o grădină cu zonă de grătar, saună şi un restaurant. Accesul la internet wi-fi este disponibil gratuit în întreaga unitate. Spaţiile de cazare, 11 camere matrimoniale şi 2 apartamente, au Tv cu ecran plat, minibar şi baie cu duş sau cadă, uscător de păr şi articole de toaletă gratuite. Unele camere au balcon şi vedere la pădure. Aveţi la dispoziţie un bar, un lounge comun cu şemineu şi Tv,  puteţi participa la karaoke şi puteţi juca tenis de masă. În grădină există un loc de joacă pentru copii.

Dacă vă doriţi o croazieră de vis prin mozaicul de lacuri din Delta Dunării, Carpatia Tour vă aşteaptă să vă îmbarcaţi pe hotelul plutitor Carpatia Sf.Constantin. Pe parcursul croazierei, veţi străbate unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunării, traseul turistic nr. 1 acreditat de ARBDD (Administratia Rezervatiei Delta Dunarii): Canal 36-Gârla Sireasa-Gârla Şontea-Lacul Nebunul-Lacul Fortuna-Mila 23-Dunărea Veche-Crişan-Sulina. Hotelul plutitor Carpatia Sf. Constantin, un loc primitor şi elegant, de pe terasa căruia veţi admira privelişti ce taie răsuflarea, se află la kilometrul 0 al oraşului Sulina.

Toate camerele sunt dotate cu aer condiţionat/căldură, televizor, baie proprie, wi fi gratuit şi terasă. Puteţi opta pentru o cameră dublă sau pentru un apartament (family room).Salonul unde veţi lua masa are o capacitate de 50 de persoane şi este dotat cu televizor LCD, DVD, laptop, cu acces la internet, imprimantă,WI‑FI gratuit şi sistem de ventilaţie climatronic. La bar, veţi găsi o diversitate de băuturi răcoritoare şi alcoolice pe care le puteţi savura în interiorul restaurantului, pe terasa acoperită, de aproximativ 60 m² cu o capacitate de 30 de persoane sau pe terasa deschisă, prevăzută cu şezlonuguri. Seara o puteţi petrece pe terasa hotelului plutitor Carpatia, admirând splendidul apus, sau plimbându-vă pe faleza Sulinei unde veţi descoperi mixul fermecător dintre casele vechi lipoveneşti şi noile clădiri care dau portului un aer turistic modern.

Mai multe detalii puteţi obţine la adresa web: https://carpatiatour.ro/

 

 

 

 

 

Actualitate

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Geometria sacrului”

Published

on

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) organizează marți, 6 decembrie 2022, de la ora 17.00, la parterul Corpului A din campus, vernisajul expoziției „Geometria sacrului”, cu lucrări realizate de studenţii Facultăţii de Arte.

Evenimentul va fi precedat de un concert de muzică corală, interpretat de Corul facultății, alcătuit din studenţii specializării Muzică, programele de licenţă şi master, alături de elevi ai Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”, coordonaţi de lect. univ. dr. Mirela Voicu și asist. univ. drd. Titiana Miriță.

„Expoziția « Geometria sacrului » propune o paradigmă tridimensională, ce cuprinde (dar nu se limitează la) spiritualitate, conceptualitate şi tehnică. Încă din cele mai vechi timpuri, arta plastică a încastrat necunoscutul în formă şi nepalpabilul în conţinut, dând astfel densitate şi configurând conexiunea dintre umanitate şi spiritualitate. Percepţia divinului şi a întregii lumi neştiute are o dimensiune ocultă pe care fiecare dintre noi o consideră extrem de personală şi în funcţie de care îşi conduce existenţa spirituală cotidiană. Aşadar, « Geometria sacrului » propune şi o geometrie inspirată a percepţiei armonizate între imagine şi cunoaştere şi, de aici, a revelaţiei şi este cadoul pe care Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, specializarea Arte Plastice, îl face publicului constănţean în prag de sărbători”, precizează conf. univ. dr. Alina Cristea, ofițerul de presă al Facultății de Arte.

Curatorii expoziţiei „Geometria sacrului” sunt conf. univ. dr. Ovidiu Felipov şi asist. univ. dr. Dragoș Răzvan Petrișor.

La expoziţie participă studenţi ai specializării Pedagogia Artelor Plastice şi Decorative şi studenţii ai masterului Educaţia Vizuală prin Studiul Figurii şi al Peisajului, alături de profesorii lor: prof. univ. dr. Stoiciu Florin, conf. univ. dr. Caruțiu Gheorghe, conf. univ. dr. Felipov Ovidiu, conf. univ. dr. Cuciuc Romanescu Laura Sînziana, lect. univ. dr. Șerbănescu Alexandru, lect. univ. dr. Pîrvan Rus Lelia, asist. univ. dr. Sîrbu Florentin Marian, asist. univ. dr. Dragoș Răzvan Petrișor, asist. univ. drd. Claudiu Argeşanu.

Expoziţia este deschisă publicului până la sfârşitul lunii ianuarie 2023. Intrarea este liberă, cu respectarea programului UOC.

Continue Reading

Actualitate

Mihai Lupu, președintele CJ Constanța: „ Un reper esențial de istorie a Tomisului va fi redat constănțenilor și turiștilor”

Published

on

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu vine cu o veste bună pentru orașul și județul nostru. În cursul zilei de astăzi a fost semnat ordinul de începere a execuției lucrărilor de reabilitare a simbolului „Mormântul pictat Hypogeu”.

„Un reper esențial de istorie a Tomisului va fi redat constănțenilor și turiștilor. Dubiile legate de viitorul Mormântului pictat hypogeu s-au risipit, odată cu semnarea astăzi a ordinului de începere a execuției lucrărilor”, afirmă Mihai Lupu, președintele CJ Constanța

Continue Reading

Actualitate

Linia 42, prelungită până în Portul Tomis

Published

on

De mâine, 6 decembrie, CT BUS anunță faptul că traseul liniei 42 se prelungește.

Autobuzele vor opri în stația Poarta 1 (ambele sensuri) și vor merge până în Portul Tomis.

Modificarea survine în vederea accesibilizării zonei peninsulare.

Continue Reading

Actualitate

Aproximativ 120 de copaci au fost plantați în oraș

Published

on

Primăria Municipiului Constanța a început programul de reamenajare a spațiilor verzi prin plantarea de platani, frasini, mesteacăni și castani.

În aceste zile, lucrătorii au plantat peste 120 de platani, în locul celor uscați care au fost înlăturați în anii anteriori și în casetele construite special pentru spații verzi pe trotuarele reconstruite. Au fost deja plantați 45 de platani pe strada Termele Romane, 40 de platani pe strada Traian și prelungirea Traian, pe bulevardul Mamaia 14 platani și pe Bulevardul Aurel Vlaicu 11.

Lucrătorii vor mai planta în perioada următoare încă 200 de platani, 50 de frasini, 150 bucăți de mesteacăn, 200 de arțari și castani. Vor urma plantări de arbori și pe strada Unirii, Baba Novac, în parcarea de pe strada Traian și în parcarea de pe strada Lotca din cartierul Tomis Nord.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222