Connect with us

Societate

Ioana Alina Constantin are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi. Împreună putem salva viaţa tinerei de 23 de ani

Published

on

În urmă cu trei ani, la doar 20 de ani, Ioana Alina Constantin din Năvodari a fost diagnosticată cu carcinom mamar invaziv. După doi ani boala a recidivat, mai agresiv şi mai dureros…metastaze osoase multiple. De un an, tânăra acum în vârstă de 23 de ani, a încercat mai multe tratamente, însă fără succes. Acum Ioana Alina are o şansă mare de vindecare. Şansa la o viaţă fără durere vine de la o Clinică din Turcia. Tratamentul costă 15 000 de euro iar Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu decontează acest tratament şi familia tinerei nu are aceşti bani.

„Ajutor vreau să trăiesc!”

Strigătul de ajutor al Ioanei Alina a fost auzit. Într-un efort comun, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România – Filiala Constanţa în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa au organizat un spectacol umanitar în data de 26 iulie 2018, începând cu ora 19:00. Evenimentul va avea loc în Piaţeta Perla – Mamaia. Răspundeţi „ PREZENT”, doar împreună putem să facem o magie pentru Ioana Alina. Vino la spectacol, donează un bănuţ pentru ea, vei avea mulţumirea că ai participat la salvarea unei tinere, dar vei lua parte şi la un spectacol de excepţie oferit de artişti cunoscuţi. Vă vor încânta Alex Florea, Lucian Colareza, Liliana Cornilă – Licor, Denisa Ştefania Lucan, Ionela Maricaş, Elena Plătică, Ionuţ Dulgheriu, Rody Rodica Rodion, Raluca Şofrone, Nicu Atanase, Cristi Proca, Ansamblul Astras, Ansamblul Folcloric Brâuleţul, Carla Belly Dance şi Total Dance Center. Sonorizarea va fi asigurată de Ara Sound. Antena 1 Constanţa este partener media al evenimentului.

Donaţiile se pot face în timpul spectacolului dar şi în conturile:

  • Cont ron RO30BTRLRONCRT0283110301
    ●Cont euro RO77BTRLEURCRT0283110301

Nu uitaţi: doar împreună putem face minuni !

 

Actualitate

Portul Constanţa, promovat în cadrul expo-conferinţei Baltic and Black Sea Ports & Shipping 2022

Published

on

În perioada 27-29 septembrie 2022, a avut loc la Palanga, Lituania, expo-conferinţa 𝐵𝑎𝑙𝑡𝑖𝑐 𝑎𝑛𝑑 𝐵𝑙𝑎𝑐𝑘 𝑆𝑒𝑎 𝑃𝑜𝑟𝑡𝑠 & 𝑆ℎ𝑖𝑝𝑝𝑖𝑛𝑔 2022, care a reunit peste 120 de oficiali guvernamentali, reprezentanţi ai managementului portuar din regiunile Mării Baltice şi Mării Negre, expeditori, linii maritime, companii de logistică, operatori ai terminalelor şi căilor ferate din țările aflate pe ruta coridoarelor care trec prin Marea Baltică și Marea Neagră.
Portul Constanţa a avut pentru prima dată un speaker la un eveniment dedicat transportului maritim şi porturilor din regiunea Mării Baltice. Au fost prezentate participanţilor caracteristicile şi performanţele principalului port maritim românesc, cu un accent deosebit pe poziția și statutul acestuia în contextul geopolitic actual.
De asemenea, expo-conferinţa din Lituania a constituit pentru reprezentanţii portului Constanţa un prilej pentru a prezenta partenerilor din portul Gdansk (Polonia) oportunitățile conexiunii feroviare promovate în cadrul proiectului Rail2Sea, evidenţiind avantajele dezvoltării relațiilor comerciale şi accesului la serviciile oferite de cele două porturi din hinterlandul deservit.
Proiectul Rail2Sea are o importanță strategică deosebită pentru Portul Constanța, oferind acces la o piață cu mare potențial de a atrage fluxuri de marfă – regiunea Mării Baltice. În ultimii ani, Administrația Portului Constanța a promovat conceptul de port de tranzit al UE pentru parteneri și potențiali clienți din Marea Caspică și Marea Baltică.

Continue Reading

Actualitate

Mai mulți tineri au vandalizat un autobuz al CT BUS

Published

on

Trei tineri au vandalizat un autobuz al CT BUS. Aceștia au fost surprinși de camerele de supraveghere montate în autobuz, iar imaginile au ajuns pe contul de socializare al CT BUS.

Reprezentanții companiei de transport în comun spun că autobuzul a fost retras din traseu pentru a-l igieniza și pentru a șterge “opera de artă” a tinerilor. “Din păcate, nu toți călătorii înțeleg că trebuie să respecte atât munca noastră, cât și dreptul celorlalți cetățeni de a călători cu un mijloc de transport în comun curat și în stare bună.” a fost parte din textul care a însoțit imaginile cu isprava celor trei. Totodată, reprezentanții CT BUS au făcut și demersuri pentru ca vinovații să fie identificați rapid și sancționați.

Continue Reading

Societate

23 septembrie – Ziua europeană a produselor ecologice

Published

on

România se bucură de un număr de peste 12.000 de operatori înregistrați în agricultura ecologică, care este un tip de agricultură durabilă prin care producția alimentară se realizează în armonie cu natura și biodiversitatea bunăstarea animalelor.
23 septembrie este, de asemenea, echinocțiul de toamnă, când durata zilei este egală cu cea a nopții, un simbol al echilibrului între agricultură și mediu care se potrivește în mod ideal producției ecologice
Crearea unei zile europene a produselor ecologice a fost anunțată în Planul de acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice, prezentat în martie de Comisia Europeană, care are drept scop stimularea producției și consumului de produse ecologice, utilizarea unui procent de 25% din terenurile agricole pentru agricultura ecologică până în 2030, precum și dezvoltarea semnificativă a acvaculturii ecologice.

Continue Reading

Societate

Reguli noi pentru construcția grădinițelor, elaborate de Ministerul Dezvoltării

Published

on

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației a aprobat, astăzi, un act normativ care prevede noi reguli pentru construcția unor grădinițe moderne și sustenabile.

”La elaborarea acestor normative de construcții am avut în vedere crearea unor spații sănătoase pentru copii, construcția unor grădinițe moderne și prietenoase cu mediul înconjurător”, a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Ministrul a precizat că acest demers era necesar pentru a moderniza regulile de proiectare, realizare și exploatare a grădinițelor, care datează din 1997. Noul normativ a țintit atât alinierea cu standardele din România și cele europene, publicate de Asociația de Standardizare din România, cât și armonizarea cu cerințele specifice procesului educațional din strategiile elaborate de către autoritățile publice de resort pentru reformarea sistemului educațional din România.

Noul normativ tratează, în principal, aspectele legate de eficiența energetică a acestor construcții, astfel încât grădinițele noi vor fi verzi și sustenabile. De asemenea, conține prevederi detaliate pentru asigurarea sănătății copiilor, cum ar fi, detalierea sistemelor de ventilație pentru aceste spații.

”După cum se știe, anul trecut am început reactualizarea normativelor de proiectare, a ghidurilor și a metodologiilor, majoritatea fiind elaborate în perioada 1996-1999, fără a mai fi actualizate de atunci. Primul normativ reactualizat a fost cel pentru proiectarea, execuția și exploatarea creșelor, urmat de normativul pentru construcția școlilor și liceelor, precum și de cel pentru spitale, iar astăzi se transmite, spre publicare, în Monitorul Oficial al României, Normativul pentru grădinițe, care va intra în vigoare la 30 de zile de la publicare”, a conchis ministrul Cseke Attila.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222