Connect with us

Administratie/politica

Investițiile prind contur în comuna constănțeană Saraiu

Published

on

Cum se poate transforma o localitate, în doar câțiva ani de zile, dintr-o comună banală a județului Constanța într-o comună ce aspiră la standarde europene? Vorbim despre localitatea Saraiu, o dovadă clară că fondurile europene și nu numai, înseamnă, pentru primar și localnici, şansa de a ajunge mai aproape de standardele occidentale.

La 80 de kilometri de Constanța și 17 kilometri de Hârșova se află localitatea Saraiu. O comună care, în ultimii ani, a devenit un exemplu demn de urmat pentru administrațiile locale, în privința proiectelor și investițiilor ce prind contur.

Noul sediu al primăriei, de pildă, urmează să fie inaugurat cât de curând. Va dispune de sală de conferințe, numeroase birouri pentru toți angajații, chiar și spații de cazare. Toate la standarde europene. Implementarea proiectului a durat aproximativ un an și jumătate.

“Această investiție a fost realizată cu bani de la bugetul local. Valoarea investiției acestui proiect este de 980.000 lei, fără TVA, dar datorită faptului că a fost realizat cu societatea anexă a Primăriei, s-a făcut o economie majoră, în sensul că Primăria a achiziționat materialele, iar societatea le-a pus în operă.”, declară DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu

De altfel, la ora actuală, Saraiu este o localitate într-o veritabilă transformare, întrucât multe alte proiecte urmează să fie finalizate pe parcursul acestui an.

Actualitate

Portul Constanța devine polul european al exporturilor de cereale

Published

on

Miercuri, 18 mai, deputatul PSD Marius Horia Țuțuianu a avut o întâlnire cu Sorin Grindeanu, la Ministerul Transporturilor. Discuţiile dintre cei doi au avut ca subiect principal Portul Constanţa şi importanţa acestuia ca una dintre puținele porți de ieșire a produselor agricole ucrainene, aşa cum precizează pe pagina de Facebook deputatul PSD.

,,Dacă anul trecut am înregistrat un trafic record de 67,5 milioane de tone, anul acesta performanța va fi cu siguranță depășită. Portul Constanța devine polul european al exporturilor de cereale.

Guvernul s-a mișcat rapid în deblocarea infrastructurii feroviare care a fost un prim pas. Acum foarte important pentru România, dar mai ales pentru Constanța, este să avanseze implementarea Rail2Sea (calea ferată între Portul Constanța și portul polonez Gdansk) și Via Carpathia.

Avem nave în așteptare. În Port se lucrează non-stop. Acum se vede cu adevărat importanța celui mai mare port la Marea Neagră, Portul Constanța.”, precizează Marius Horia Țuțuianu.

 

Continue Reading

Administratie/politica

Primăria Ovidiu, proiecte pentru PNRR! Au fost depuse cinci cereri de finanțare

Published

on

Primăria Orașului Ovidiu a depus marți, 17 mai 2022, cinci cereri de finanțare în cadrul componentei 10 Fondul local, din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență.
După aprobarea proiectelor în ședința de Consiliul Local din data de 17 mai 2022, au fost depuse în platforma special creată de Minister cererile de finanțare pentru următoarele proiecte:
1. Cererea de finanțare a proiectului „Imbunatatirea infrastructurii TIC (Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor) in orasul Ovidiu” , valoare maximă eligibilă de 1,487,123.06 lei fără TVA. Prin implementarea acestui proiect se urmărește realizarea de investiții pentru digitalizarea serviciilor publice, achiziția de mobilier urban smart, achiziția de echipamente de supraveghere, pentru a crește calitatea serviciilor publice și gradul de confort al cetățenilor.
2. Cererea de finanțare a proiectului”Creșterea eficienței energetice a Liceului tehnologic „Ion Podaru” din orașul Ovidiu”, valoare maximă eligibilă de 4.782.501,50 lei fără TVA . Prin proiect se dorește creșterea eficienței energetice a clădirii liceului” Ion Podaru”și reducerea consumului de energie.
3. Cererea de finanțare a proiectului ”Creșterea eficienței energetice a Școlii gimnaziale nr. 2 ”Poet Ovidiu” din orașul Ovidiu”, valoare maximă eligibilă de 2.651.169,31 lei fără TVA .Prin proiect se dorește creșterea eficienței energetice a clădirii acestei instituții de învățământ și reducerea pe termen lung a consumului de energie.
4. Cererea de finanțare a proiectului “Creșterea eficienței energetice a Școlii gimnaziale nr. 3, Sat aparținător Culmea, orașul Ovidiu”,valoare maximă eligibilă de 3.355.115,41 lei fără TVA. Prin proiect se dorește creșterea eficienței energetice a clădirii instituției de învățământ din satul aparținător Culmea și reducerea pe termen lung a consumului de energie.
5. Cererea de finanțare a proiectului “Creșterea eficienței energetice a Centrului Cultural ”Elena Roizen” din orașul Ovidiu”, valoare maximă eligibilă de 4.164.998,02 lei fără TVA. Prin proiect se dorește creșterea eficienței energetice a clădirii a clădirii Centrului Cultural ”Elena Roizen” și reducerea pe termen lung a consumului de energie.
Proiectele de eficientizare energetică au fost depuse în cadrul Investiției I.3 – Reabilitare moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți furnizarea de servicii publice de către unitățile administrativ-teritoriale, apelul de proiecte PNRR/2022/C10. Proiectul de îmbunătățire a infrastructurii TIC a fost depus în cadrul Investiției I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local), apelul de proiecte PNRR/2022/C10.
Proiectele de eficientizare a costurilor energetice permit reabilitarea clădirilor care vor beneficia de lucrări de eficientizare a costurilor energetice, lucrări de anvelopare a imobilelor (lucrări de termoizolare, lucrări pentru eliminarea pierderilor de căldură), dar și achiziția a 6 stații de încărcare pentru vehicule electrice.
Valoarea maximă eligibilă totală a proiectelor depuse pe această componentă este de 3.189.815 euro fără TVA.

Continue Reading

Administratie/politica

Primarul din Oltina sprijină tinerele mame!

Published

on

Primăria comunei Oltina și Consiliul Local au aprobat în sedința de consiliu din luna aprilie un stimulent financiar din bugetul local pentru nou născuți. Pentru primul născut stimulentul financiar este în valoare de 2000 lei net, pentru al doilea nou născut suma va fi de 3000 lei net.
Toate condițiile de acordare le găsiti pe site-ul primăriei.
„Este un sprijin pentru familiile cu venituri reduse, dar și o modalitate de a încuraja natalitatea. Renovez școala și grădinița, dar dorința mea este să atrag cât mai mulți tineri în localitate”, a spus primarul Ștefania Cealera.

Continue Reading

Administratie/politica

Vergil Chițac, primarul Constanței: “Achiziționăm încă 22 de autobuze electrice”

Published

on

Edilul Constanței, Vergil Chițac, a transmis pe pagina sa de socializare vești despre Constanța mai verde. 
Astăzi am depus cererea de finanțare pentru achiziția a încă 22 de autobuze electrice pentru orașul nostru. Este vorba despre un proiect în valoare de 12,1 milioane de euro, eligibil 100% pentru bugetare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (ceea ce înseamnă că nu va presupune cofinanțare din partea Primăriei). Pe lângă achiziția celor 22 de autobuze, contractul prevede și achiziția a 22 de stații de reîncărcare lentă, pentru garajul CT Bus, și achiziția a 7 stații de reîncărcare rapidă, ce se vor monta pe traseu.
Este un nou pas important pe care Constanța îl face în vederea îmbunătățirii calității aerului pe care îl respirăm, orașul nostru urmând să aibă una dintre cele mai dezvoltate infrastructuri de transport în comun prietenos cu mediul din România. Să nu uităm că, vreme de mulți ani, la Constanța parcul auto pentru transportul public a fost unul învechit și deloc prietenos cu călătorii și cu mediul înconjurător.
Noul proiect vine în completarea inițiativelor pe care le-am avut anul trecut: achiziționarea a 125 de stații de autobuz și a altor 41 de autobuze electrice, de 10 și 12 m lungime. O mare parte dintre aceste autobuze se află deja în garajul CT Bus, iar pe parcursul sezonului estival ne așteptăm să le vedem pe traseu.
Transportul public reprezintă cartea de vizită a unui oraș civilizat. Odată cu aceste investiții și cu îmbunătățirea sistemului public de transport în comun, Constanța face mulți pași înainte în lupta cu poluarea și cu aglomerația.
Vă mulțumesc.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222