Connect with us

Actualitate

Investiții în județul Constanța

Published

on

Primarul Iulian Soceanu anunță că au fost aprobate în ședința de Consiliu Local, încă trei proiecte pentru orașul Techirghiol

În cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Techirghiol, au fost aprobate trei proiecte importante pentru comunitate. Astfel, a fost aprobată depunerea proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unității de învățământ preuniversitar Liceul Teoretic ,,Emil Racoviță” oraș Techirghiol din județul Constanta” în cadrul PNRR, în valoare de 1,2 milioane lei.
Totodată a fost votat și proiectul de hotărâre privind aprobarea Devizului General actualizat pentru faza Proiect Tehnic aferent proiectului „Reabilitare, anvelopare şi consolidare imobil Primărie oraș Techirghiol-corp C1” în cadrul PNRR. Valoarea proiectului este de 6 milioane lei. Cel de-al treilea proiect ce a fost votat de consilierii locali din Techirghiol vizează aprobarea cofinanţării pentru proiectul cultural „Săptămâna Artei în Techirghiol” în cadrul PNRR, în valoare de 200.000 lei, a informat Iulian Soceanu, primarul orașului Techirghiol.

Primarul Liviu Negoiță anunță că se lucrează la ,,Amenajare strada Prelungirea Seimeni’’ din Cernavodă

Primarul Liviu-Cristian Negoiță anunță că lucrările de execuție pentru obiectivul de investiții ,,Amenajare strada Prelungirea Seimeni’’, între str.Nichita Stănescu și ieșirea din orașul Cernavodă, sunt în plină desfășurare: ,,În prezent se lucrează pe mai multe fronturi, respectiv la amenajarea trotuarelor, amenajarea acceselor la proprietăți, amenajarea locurilor de parcare, montarea rigolelor pentru preluarea apelor pluviale precum și turnarea primului strat de asfalt pe sectorul de drum cuprins între Grădinița “La Balon” și str.Tudor Arghezi.
Lucrările la acest obiectiv sunt de mare anvergură și presupun: reabilitarea carosabilului existent pe o suprafață de 8.700 mp; delimitarea carosabilului cu borduri mari din beton, respectiv delimitare trotuare cu borduri mici, amenajarea de locuri de parcare; amenajarea de trotuare pe ambele părți ale străzii, amenajarea intersecțiilor și racordurilor cu străzile laterale; amenajarea acceselor la proprietăți; asigurarea colectării și evacuării apelor pluviale prin rigole respectiv canalizare pluvială, cămine de vizitare și guri de scurgere; lucrări de siguranță rutieră – realizarea elementelor de semnalizare longitudinale și transversale precum și alte lucrări conexe,’’ a anunțat edilul orașului Cernavoda.
Valoarea totală a obiectivului de investiție este de 4.565.436,47 lei, bani de la bugetul local al orașului, iar lucrarea este executată de un agent economic din localitate.

Primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian, a verificat lucrările de amenajare a falezei din stațiunea Cap-Aurora  

Primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian a inspectat lucrările de amenajare a falezei din Cap-Aurora, dar și alte lucrări de ecologizare și igienizare, care se desfășoară, în prezent, în stațiunile din sudul litoralului. În urma verificărilor din staţiunea Cap-Aurora, edilul dă asigurări că, până la începutul sezonului estival, faleza pietonală va fi complet refăcută, parte integrantă a proiectului european de mobilitate urbană, PMUD.
„Sunt mulţumit să constat că lucrurile se desfășoară conform graficului, iar constructorul respectă termenele de finalizare a investiției, astfel încât să deschidem sezonul estival cu o nouă infrastructură, cu spații verzi îngrijite, complexuri hoteliere modernizate. În plus, există şi agenţi economici care vin în sprijinul Primăriei cu investiții consistente și lucrări de igienizare a activelor pe care le dețin. Lucrările de reamenajare a falezei din Cap-Aurora vin în completarea celor deja reabilitate din Mangalia, Saturn, Jupiter și Neptun. Imediat ce vor fi deschise axele de finanțare pe actualul exercițiu financiar european, sperăm să obținem fonduri UE pentru modernizarea stațiunilor Venus și Jupiter”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian. Pe parcursul inspecţiei în celelalte stațiuni, el a menționat că fiecare agent economic trebuie să se preocupe de igienizarea clădirilor și terenurilor private, iar municipalitatea să susțină aceste demersuri, cu lucrări de ecologizare a domeniului public, pentru ca turiștii să vină, în număr cât mai mare, în stațiunile din sudul litoralului. „În ultimii ani, la nivelul municipiului Mangalia au fost realizate mai multe proiecte de infrastructură rutieră, pietonală și turistică. De asemenea, multe alte proiecte se află în derulare, obiectivul comun fiind acela de a transforma oraşul și stațiunile balneoclimaterice în zone turistice atractive pentru turiștii din țară și de peste hotare”, a mai completat primarul Radu Cristian. Totodată, autoritățile locale mențin și în acest sezon estival gratuitatea transportului în comun cu autobuzele electrice, achiziționate în cadrul proiectului european.

Actualitate

Cu permisul suspendat, la volan

Published

on

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, pe raza localității Șipotele, un cetățean român, conducând un autoturism având dreptul de a conduce suspendat.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa au oprit pentru control, pe raza localității Șipotele, un autoturism condus de către un cetățean român în vârstă de 24 de ani. S-a procedat la verificarea conducătorului auto în bazele de date constatându-se faptul că are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o cu permisul de conducere suspendat.

Continue Reading

Actualitate

Cetățean străin depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche cu un permis de conducere fals

Published

on

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, un cetățean georgian care a prezentat pentru control un permis de conducere fals.

În data de 27.03.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autoturism înmatriculat în Ucraina, condus de un cetățean georgian, în vârstă de 40 de ani.

Conducătorul autoturismului a prezentat pentru control un permis de conducere emis de autoritățile din Georgia, dar și unul emis de autoritățile din Ucraina, cel din urmă fiind suspect de fals total din cauza neconcordanțelor cu elementele de formă și fond specifice unui document autentic.

În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Mangalia, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Continue Reading

Actualitate

Cum resimt constănțenii scumpirile?

Published

on

O statistică recentă realizată la nivel național de către Institutului Naţional de Statistică ne arată faptul că prețurile la carne, fructe și lactate a crescut cu peste 30% în ultimii ani. Motivul acestor scumpiri accelerate este legat de creșterea costurilor de producție, dar și de faptul că românii se bazează foarte mult pe produsele de import. De asemenea și coșul minim cu produsele specifice sărbătorilor pascale nu mai arată la fel ca cel de acum câțiva ani. Constănțenii cumpără, doar strictul necesar, iar bugetul acestora pentru masa de paște, de exemplu, s-a diminuat considerabil.

Cu importuri de 13,2 miliarde de euro și exporturi de 11,9 miliarde de euro, România reușește în foarte mică măsură să satisfacă nevoia internă a consumatorilor de carne și preparate din carne, fructe și lactate. Situația este similară cu cea din anii trecuți, însă deficitele sunt tot mai mari.

Pe de altă parte, Eurostat anunța recent faptul că rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în februarie până la 9,9%, de la 10% luna precedentă, dar nouă state, printre care și România au avut cel mai ridicat indice al preţurilor de consum.

Continue Reading

Actualitate

Avertizare de cod galben, la Constanța

Published

on

Constanța se află sub avertizare de cod galben de vânt. Atenționarea emisă de meteorologi este valabilă până la ora 23:00. 

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că, în județul Constanța, local și temporar vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…65 km/h. Astăzi, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros și cu precădere spre seară și noaptea, va ploua în general slab. Temperatura maximă va fi în jur de 12 de grade iar cea minimă de 2…3 grade. Gradul de agitație al mării va fi 4 – 5 la coastă și 5 – 6 în larg.

 Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon: 

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
  • Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922
  • Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență  – 0737552271.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222