Connect with us

Administratie/politica

Investiţii în infrastructura rutieră

Published

on

Faptul că tot mai mulţi români renunţă la viaţa agitată din marile oraşe şi se mută în localităţile învecinate nu mai este tocmai o noutate. Majoritatea caută linişte şi, desigur, condiţii cât mai bune de trai. Iar investițiile în infrastructura rutieră reprezintă un avantaj considerabil pe care îl iau în calcul cei care aleg să se mute. Un bun exemplu în acest sens este și comuna constănțeană Cumpăna.

De la un an la altul, investițiile în infrastructura rutieră au prins contur în comuna Cumpăna. Pe baza unui plan bine pus la punct, administrația locală a refăcut în mare măsură trama stradală de pe principalele artere din localitate, dar și majoritatea străzilor adiacente. Lucru confirmat, de altfel, și de localnicii care locuiau în Cumpăna și în urmă cu ani buni. Își amintesc acum cum arăta comuna lor cu câteva decenii în trecut.

Drumuri de ţară, uliţe din pământ. O singură şosea era pavată, cea care este acum Şoseaua Naţională, era din piatră.”, spune un localnic

“Totul era groapă, praf, noroi, pur şi simplu, încălţămintea era distrusă până ajungeam în diferite puncte ale Cumpenei.”, spune o localnică

“Problema asfaltării drumurilor este problema cea mai arzătoare a locuitorilor comunei Cumpăna şi este firesc să fie aşa, pentru că toată lumea îşi doreşte civilizaţie.”, declară MARIANA GÂJU, primarul comunei Cumpăna

Pe domnul Gheorghe Secui l-am întâlnit în gospodăria sa. Ne-a mărturisit că a trăit toată viața lui în Cumpăna și poate face o comparație între ce a fost cândva și ce înseamnă Cumpăna în prezent.

“Pe aici era o stradă de pământ pe care utilajele mai grele se afundau în noroi, mai ales când ploua şi se circula destul de greu. Plecam în cizme până la staţia de maşină, acolo ne schimbam în pantofi, iar pe acelea le trimiteam acasă cu cineva. Am aşteptat 70 şi ceva de ani, dar uite, pun flori aici, am trotuar, am stradă, pot să ies şi eu în mod civilizat.”, spune un localnic 

“O comună într-o continuă dezvoltare, o comună care are cartiere nou înfiinţate, în cartierele în care se construiesc locuinţe există 76,7 km de drumuri, de tramă stradală. Din acestea, în mandatele pe care le am din anul 2000, am asfaltat 65,9 km. Astăzi, mai avem şi chiar sunt depuse proiectele pentru finanţare, pentru 10,8 km, adică pentru 31 de străzi care nu sunt încă astfaltate în Cumpăna, însă este proiect depus.”, declară MARIANA GÂJU, primarul comunei Cumpăna   

Așadar, investițiile în infrastructura rutieră vor continua și vor prinde contur pe lângă multe alte proiecte aflate deja în plină desfășurare.

Administratie/politica

Proiecte de 3,2 milioane de euro pentru orașul Murfatlar prin PNRR, componenta 10 – fondul local

Published

on

Duminica trecută în ședință de C.L. de îndată s-au aprobat hotărârile de consiliu pentru depunerea proiectelor, iar luni la prima oră de la deschiderea platformei PNRR, am încărcat mai multe proiecte deosebit de importante pentru orașul nostru. Valoarea totală a acestora este de 3,2 mil. euro, suma maximă ce poate fi accesată de un oraș.
Astfel, s-au depus următoarele proiecte:
🔹I 1.2 Sisteme inteligente de management :
-Dotarea cu mobilier urban inteligent (stații de călători, bănci și panouri de informare LED) -Achiziționarea a două softuri pentru înregistrarea digitală a documentelor în Primărie, respectiv pentru programarea online la SPCLEP și pentru audiențe.
🔹I.1.3. Puncte de reîncărcare vehicule electrice (6 puncte).
🔹 I.1.4. Piste de biciclete.
Două piste de biciclete care vor face legătura cu Poarta Alba și Valul lui Traian.
🔹 I.2 Construcția de locuințe nZEB plus pentru tineri: (Construcția a două imobile P+E+M pentru tineri)
🔹 I. 3. Reabilitarea moderată a Școlii Gen. A. V. Rădulescu (1milion de euro) și a Școlii gen. din Siminoc.

Continue Reading

Administratie/politica

Primăria Mangalia continuă lucrările pentru pregătirea sezonului estival

Published

on

În această perioadă, angajaţii DGUSUP intervin cu lucrări specifice atât în oraş, cât şi în staţiuni. Pentru ca turiștii să fie primiți în cele mai bune condiții, echipele de întreținere a domeniului public pun la punct ultimele detalii.

În Neptun, au fost executate lucrări de reabilitare a spaţiilor verzi, prin montarea sistemelor de irigaţii automatizate, în zone precum: strada Gării, Bazar Prichindel, zona Lacuri Neptun, Hotel Doina. Alte sisteme de irigaţii automatizate au fost puse în funcţiune pe străzile Trandafirilor, Steaguri, Crinului şi s-a intervenit la reamenajarea spaţiilor verzi. Totodată, s-a igienizat solul de vegetația crescută și alte reziduuri aruncate la întâmplare, s-au plantat flori şi plante perene. De asemenea, au început campaniile de dezinsecție aeriană, cu delarvizare pe luciul apelor, în stațiuni și oraș.

„În ultimii ani, ne-am preocupat să investim în infrastructura din stațiuni, să atragem investitori și să îmbunătățim aspectul acestora pentru a avea o afluență turistică tot mai ridicată. Mă bucur să constat că eforturile noastre au fost înțelese și sunt susținute de tot mai mulți hotelieri. Pe această cale, mulțumesc investitorilor care ne-au ajutat să înființăm un loc de joacă pentru copiii din Neptun”, declară CRISTIAN RADU, primarul municipiului Mangalia

Edilul a mai explicat că implementarea regulamentului agenţilor economici din staţiuni va avea ca efect practicarea unor activități de comerţ civilizat, care va creşte nivelul turismului, în zona noastră de litoral.

sursa foto: mangalia.ro

Continue Reading

Administratie/politica

Două familii din Cumpăna, beneficiarele a două apartamente ANL

Published

on

Astăzi, 20.05.2022, ora 11.00, a avut loc repartiția a două locuințe tip ANL (un apartament cu 2 camere și un apartament cu 3 camere), către doi titulari ai cererilor de repartizare a unor astfel de locuințe, ce figurează în lista privind ordinea de prioritate în soluționarea cererilor, aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Cumpăna nr. 77 din data de 19.04.2022.
Astfel, începând de astăzi încă două familii beneficiază de un acoperiș deasupra capului și de un trai în siguranță.

Continue Reading

Administratie/politica

5 proiecte, în valoare totală de 3 milioane de euro, pentru orașul Năvodari, prin PNRR

Published

on

Prin accesarea fondurilor prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), vor fi reabilitate 4 clădiri publice: Grădinița Nr.3, Creșa nr.20, Cămin nou liceu și Primăria Năvodari.
De asemenea, va fi implementat un proiect pentru extinderea și modernizarea sistemului de supraveghere video al orașului Năvodari (inclusiv cu recunoaștere facială și detectare în trafic a mașinilor, alerte automate pentru agresiuni sau evenimente antisociale în spațiul public, precum și achiziția de mobilier urban inteligent).
Valoare totală: peste 3 milioane de euro, suma maximă ce poate fi accesată de un oraș.
”Nu ne vom opri aici! Am pregătit și alte proiecte pe Fondul de Mediu, tot legate de clădiri publice în orașul nostru. Din punctul meu de vedere, în viitorul apropiat vom avea o înfățișare cu mult mai modernă a întregului oraș”, a transmis primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222