Connect with us

Actualitate

Interesul pentru achiziția de locuințe în Constanța, la cote ridicate

Published

on

Piața rezidențială din Constanța se bucură de interes ridicat din partea potențialilor cumpărători, iar activitatea de dezvoltare din oraș este dinamică, reflectând economia în creștere a orașului de la malul mării. Tranzacțiile imobiliare din Constanța și-au reluat ritmul de creștere de la începutul perioadei pandemice.

Dacă în martie 2020 au fost tranzacționate 1.343 de imobilie, dintre care 332 erau unități individuale, în martie 2021 s-au vândut 2.977 de imobile, dintre care 1.007 erau unități individuale, iar restul terenuri, relevă datele Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Totodată, în primul trimestru al acestui an au fost vândute 149.031 de imobile la nivel național, ceea ce înseamnă o creștere de 11,9% față de perioada similară a anului anterior.

Interesul ridicat pentru tranzacții în imobiliare s-a reflectat și în prețurile cerute pentru locuințe. Un apartament din Constanța avea un preț mediu de 1.280 euro/mp în primul trimestru din 2021, potrivit unui raport Imobiliare.ro. În ultimul an, prețurile apartamentelor s-au apreciat cu 3,8%, în timp ce creșterea din ultimii 5 ani este de peste 38%.

Aprecierile de prețuri s-au înregistrat în cele mai importante cartiere constănțene. Prețul cerut pe un apartament din zona Faleză Nord a ajuns la 1.470 euro/mp, în timp ce în zona centrală locuințele au prețuri de la 1.320 euro/mp. În schimb, în zona Casa de Cultură sau Tomis Plus, prețurile ajung la 1.290 euro/mp, la fel ca în Tomis Nord. Prețurile în segmentul rezidențial nou vor creștere și anul acesta datorită costurilor de construcție în creștere, relevă analizele din piață.

În schimb, achiziția unei locuințe în scop investițional sau nevoia pentru spațiu mai mare, evidențiată mai clar de criza sanitară, au condus la creșterea cererii pentru case și apartamente noi, cu dotări moderne.

Investiții cu Impact în Constanța

Impact Developer&Contractor va aduce un nou standard de locuire constănțenilor prin ansamblul Boreal Plus, noul complex rezidențial compus din vile și apartamente în zona Tomis Plus. Caracterul rezidențial al zonei Tomis Plus-Boreal reiese din numărul crescut al proiectelor de apartamente, dar și case, care se

adresează cumpărătorilor din segmentele mass și middle market.

Cartierul este dezvoltat în continuarea proiectului de vile Boreal, care a fost prima investiție a dezvoltatorului la malul mării.

Boreal Plus va include 673 de apartamente premium și 18 vile cu finisaje de lux, iar lucrările de construcție pentru primele 209 aparatamente au demarat în anul 2020. În 2021 vor fi livrate cele 18 vile și se va continua dezvoltarea primei faze de apartamente. Boreal Plus va include 12.000 mp de spații verzi și compartimentări diverse ale locuințelor, fie că este vorba de studiouri sau apartamente cu 2 sau 3 camere.

Experiența de locuire din cartier este completată de sistemele smart integrate în elementele proiectului. Boreal Plus include recuperarea și gestionarea apei folosite, sisteme de colectare selectivă și gestionare a deșeurilor, dar și iluminat eficient.

În complex vor fi disponibile spații comerciale, dar și o grădiniță și un parc, ca parte din mixul de facilități pus la dispoziția rezidenților.

Din Boreal Plus se va putea ajunge cu ușurință la instituții educaționale și medicale din Constanța, fiind o cale rapidă și pentru accesarea autostrăzii A4.

Cartierul va oferi un mediu minunat în care familiile se dezvoltă, în perfectă armonie cu natura. Ideal pentru cuplurile aflate la început de drum, dar și pentru familiile extinse, ansamblul răspunde celor mai importante cerințe ale rezidenților.

În plan stilistic, minimalismul și modernismul primează în cadrul apartamentelor, iar finisajele de lux se regăsesc în cadrul vilelor integrate în complex.

Constanța, în topul piețelor de investiții rezidențiale

Investiția Impact Developer&Contractor în Boreal Plus pune Constanța pe harta celor mai dinamice piețe rezidențiale din România.

În acest an, compania continuă lucrările în toate proiectele în care este angrenată. În București, continuă dezvoltarea cartierului Greenfield Băneasa, demarând cea de-a 4-a fază de dezvoltare și continuă lucrările pentru Greenfield Plaza.

În complexul premium Luxuria Residence, va fi livrată cea de-a treia fază a proiectului. Totodată, în Iași, compania va demara în acest an construcția primei faze a complexului Greenfield Copou Residence.

Cu un portofoliu de peste 4.500 de locuințe livrate până în prezent, Impact Developer&Contractor își continuă expanisunea în București și alte orașe, investind în ansambluri rezidențiale care oferă o experiență completă de locuire.

Actualitate

Fii eroina unui copil care nu ştie, sau a uitat, ce este zâmbetul!

Published

on

Poţi dărui iubire, bucurie şi speranţă, dacă devii asistent maternal. DGASPC Constanța selectează şi pregăteşte asistenți maternali, în cadrul programului naţional „.TEAM UP! Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”.

Pentru a deveni asistent maternal profesionist, trebuie îndeplinite câteva condiţii:

  • să aveţi vârsta de minim 18 ani;
  • să fiţi absolvenţi ai învățământului general obligatoriu;
  • să aveţi o stare de sănătate bună, atestată prin certificat medical eliberat de policlinica teritorială;
  • să prezentaţi un certificat de integritate comportamentală;
  • să aveţi drept de folosinţă asupra locuinţei (demonstrat cu acte) şi să asiguraţi o cameră separată, amenajată special pentru copiii ce urmează a fi primiţi în plasament;
  • să nu aveţi antecedente penale.
Programarea în service-ul EXCLUSIV AUTO, la un clik distanţă!
Apasă pe imagine şi programează-te!

Important!!! Solicitanţii nu pot îndeplini cumulativ calitatea de asistenţi personali şi asistenţi maternali profesionişti. De asemenea,nu pot îndeplini cumulativ calitatea de pensionari şi calitatea de asistenţi maternali profesionişti.

Mai multe informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0241 488 648.

Continue Reading

Actualitate

Peste 200 de oameni au răspuns mesajului Mare Nostrum, de Green Week

Published

on

Primul eveniment fizic al ONG Mare Nostrum după o pauză de 2 ani a reușit să adune peste 200 de oameni pe faleza CAZINO din Constanța. Aceștia s-au oprit să afle detalii despre ce pot face pentru a avea #plajecurate. Scopul evenimentului a fost de a atrage atenția, odată în plus, asupra problemei deșeurilor marine și a poluării apelor. Evenimentul s-a desfășurat sub egida European Maritime Day in my country și Green Week Partner Events

Pe data 4 iunie, constănțenii și turiștii care au fost pe faleza CAZINO au avut parte de o surpriză: plase de pescuit abandonate cu mesaje demne de luat în seamă, expoziție de panouri cu tipurile de deșeuri de pe plajele românești și panouri ”vorbitoare”, care au oferit informații despre flora și fauna din Marea Neagră. Totul s-a desfășurat în cadrul evenimentului GREEN WEEK, organizat de ONG Mare Nostrum.

Panourile cu alternative eco, cele mai apreciate

Foarte mulți dintre constănțeni și turiști s-au oprit să citească informațiile de pe panourile ONG Mare Nostrum, în care se prezenta povestea deșeurilor și modul în care putem schimba perspectiva, responsabil și durabil:

Sunt cu un grup de prieteni străini și am ieșit să ne plimbăm pe faleză. Au văzut panourile și m-au întrebat despre ce este vorba. Le-am tradus toate informațiile de pe panouri și au rămas surprinși, pentru că nu știau de unele aspecte trecute acolo. Am stat vreo 30 de minute să le citim și să aflăm cum putem fi mai responsabiliApoi a venit un panou vorbitor, care ne-a oferit toate detaliile de care aveam nevoie. Interesantă experiență!”, povestește A., o tânără venită la Constanța pentru câteva zile.

Peste 30 de copii au imortalizat momentul trecerii lor la Green Week, făcând o poză cu rama foto mobilă, realizată de voluntarii ONG Mare Nostrum în cadrul proiectului #supereroiilaculuităbăcărie. În același timp, au primit informații esențiale despre ce pot face ei pentru a menține #plajecurate, de la voluntarii ONG Mare Nostrum.

Expoziția de plase abandonate a stârnit multe întrebări

Plasele abandonate reprezintă tot un deșeu, destul de des întâlnit în Marea Neagră și nu numai. Acestea reprezintă o problemă globală, pentru care nu există suficient de multe reglementări legale/ administrative. Pentru această ediție de GREEN WEEK, am ales să realizăm o expoziție de plase abandonate, cele pe care le-am ”pescuit” de pe porțiunile de plajă ale litoralului românesc, aduse fiind de ape.

Alături de alte echipamente de pescuit, acestea reprezintă 27% din totalul deșeurilor marine, fiind o problemă care se regăsește la nivel global. Pentru a reduce cantitatea de deșeuri înregistrate și pentru a crește gradul de conștientizare în rândul grupurilor țintă, ONG Mare Nostrum, alături de PETROM au luat inițiativa într-un proiect inedit pentru Marea Neagră!

Proiectul  se numește “Criminalul” tăcut din Marea Neagră – Plasele de pescuit abandonate și are ca scop reducerea deșeurilor din zona românească a Mării Negre.

”Foarte mulți turiști străini au fost interesați de informațiile prezentate de noi, cee ace ne bucură. O mare parte dintre ei au făcut și donații pentru campania noastră, înțelegând importanța acesteia. Constănțenii prezenți pe faleză au avut și ei foarte multe întrebări și au fost fascinați de panourile noastre vorbitoare, deghizate în voluntarii ONG Mare Nostrum. Ne-am bucurat să vedem și foarte mulți tineri interesați de evenimentul nostru Green Week, un semn clar pentru noi că lucrurile încep să se miște în direcția bună”, spune Anca Maria Gheorghe, coordonator eveniment.

Panouri vorbitoare

Voluntarii ONG Mare Nostrum s-au pregătit special pentru acest eveniment și au creat panouri mobile, pe care le-au purtat în aria de desfășurare a evenimentului, răspunzând curiozităților și întrebărilor tuturor celor care au trecut prin zonă. Panourile au fost realizate de voluntarii ONG Mare Nostrum.

Această ediție de GREEN WEEK se desfășoară sub umbrela European Maritime Day in my country și Green Week Partner Event, lansate de Comisia Europeană

Green Week este un eveniment anual internațional, pe care ONG Mare Nostrum îl punctează prin activități prietenoase cu mediul în prima săptămână din luna iunie.

Green Week se desfășoară în săptămâna de început de iunie, săptămână în care ONG Mare Nostrum organizează evenimente ce vin să tragă semnale de alarmă asupra tuturor problemelor ce țin de mediul înconjurător și utilizarea rațională a resurselor, dar mai ales de conservarea ecosistemului marin.

Sursa: Comunicat de presă ONG Mare Nostrum

Continue Reading

Actualitate

Şarpele Glycon va părăsi Constanţa, pentru prima dată de la descoperirea sa

Published

on

În perioada septembrie 2021- martie 2022 va avea loc, la Madrid, Expoziția Internațională ,,Tezaure arheologice ale României – rădăcini dacice și romane”, eveniment organizat sub coordonarea Muzeului Național de Istorie a României (MNIR), în parteneriat cu Muzeul de Arheologie din capitala Spaniei.

La această expoziție, alături de alte 39 de muzee din țară, participă și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC). Contribuția MINAC la acest eveniment este de 19 bunuri culturale de patrimoniu, din totalul de 835 de piese selectate la nivel național.

Printre piesele din patrimoniul MINAC, selectate pentru această manifestare internațională de mare anvergură, se numără și faimoasa piesă Șarpele Glykon, unică în lume.

Programarea în service-ul EXCLUSIV AUTO  este la un clik distanţă!
Apasă pe imagine şi programează-te!

Pentru prima dată, după aproape 60 de ani de la descoperirea sa (1962), Șarpele Glykon părăsește clădirea muzeului din Constanța. Celebra statuie va putea fi astfel admirată de o lume întreagă, marcând un moment istoric, cel al împlinirii a 140 de ani de relații româno-spaniole.

 

Sursa: MINAC

 

 

Continue Reading

Actualitate

A fost semnat acordul de Cooperare dintre Banca Națională a Moldovei și Banca Națională a României

Published

on

În data de 11 iunie a.c., a avut loc semnarea la București a noului Acord de Cooperare dintre Banca Națională a Moldovei și Banca Națională a României, de către guvernatorii celor două bănci centrale, Octavian Armașu și Mugur Isărescu.

Obiectivul general al noului Acord de cooperare îl constituie dezvoltarea și extinderea colaborării în domeniile de interes reciproc, în vederea promovării unei bune funcționări a sistemelor financiar-bancare din România și Republica Moldova. Noul acord extinde cooperarea în materie de consolidare a capacităților instituționale, în domenii precum supravegherea bancară, gestiunea situațiilor de criză, activitatea prestatorilor de servicii de plată și a emitenților de monedă electronică, infrastructurile pieței financiare, operațiunile cu numerar, prevenirea și combaterea contrafacerii și falsificării de monedă, combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, statistică, precum și supravegherea aplicării sancțiunilor internaționale incidente domeniului financiar-bancar.

Acest nou acord îl înlocuiește pe cel precedent, semnat în data de 27 iulie 2001 care a avut drept scop cooperarea privind schimbul reciproc de informaţii şi desfăşurarea de inspecţii bancare în vederea creşterii eficienţei şi asigurării unei supravegheri bancare pe baze consolidate, ca urmare a multiplelor transformări în cadrul de reglementare aferent sectorului bancar, atât la nivel național, cât și internațional.

Sursa: BNR

Continue Reading

Curtea Brancoveneasca

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222