Connect with us

Actualitate

Inconștiența i-a adus moartea! Un turist s-a înecat la Jupiter, după ce a ignorat avertizările salvamarilor

Published

on

S-au derulat clipe dramatice seara trecută, pe litoral! Un bărbat a murit, iar un altul a fost salvat în ultima clipă de salvamari după ce au intrat în apă și au fost trași în larg de valuri și curenți. Intervențiile s-au derulat în sudul litroralului, în Venus și Jupiter, stațiuni unde de două zile este arborat steagul roșu iar scăldatul interzis. Mai grav, bărbatul care și-a pierdut viața fusese atenționat toată ziua să nu intre în apă.

Sunt imagini impresionante cu salvamarul care înfruntă valurile și își pune viața în pericol pentru a-l aduce la mal pe bărbat. Omul a așteptat toată ziua ca salvamarii să se retragă din serviciu și apoi a intrat în apă, fără să se gândească o clipă la consecințe, mai ales că era arborat steagul roșu. Pe zi fusese avertizat în nenumărate rânduri să nu intre în apă pentru că valurile erau foarte mari, iar curenții puternici. În zadar însă. Când a văzut că nu mai e nimeni în foișoare s-a aventurat în larg. A fost dus de curenți în zona digului aproape de stabilopozi. Turiștii care se plimbau prin zonă l-au văzut și au sunat la 112. Între timp au venit de acasă și salvamarii. Unul dintre ei a încercat sa îl scoată printre stabilopozi însă nu a reușit, așa că un alt salvator a ieșit cu skijetul pe mare.

”Ne-am deplasat cât am putut de repede, ajungând acolo am găsit o persoană de sex masculin între stabilopozoii digului, am intrat în încercarea de a-l scoate la mal, nu ma reușit, curenții erau foarte puternici și valurile destul de mari ceea ce a făcut să fie o intervenție destul de riscantă și puteam și noi să ne lovim sau să fim trași sub stabilopozi. Au mai venit doi colegi, au reușit să scoată victima la mal”, a declarat VLAD OPRICĂ, salvamar. 

Medicii sosiți la fața locului au început imediat manevrele de resuscitare însă din păcate nu l-au putut readuce la viață.

”Am fost solicitați prin serviciul 112 pentru un pacient victima unui accident prin submersie. La fața locului s-au deplasat un echipaj SAJ cu medic, a fost găsit un pacient în stop cardiorespirator, s-a efectuat protocol de resuscitare dar din păcate fără un rezultat favorabil pacientul fiind declarat decedat”, a declarat dr. Claudia Tatarici, purtător de cuvânt SAJ Constanța.

Mai mult, salvamarii spun că bărbatul care și-a pierdut viața fusese atenționat toată ziua să nu intre în apă.

”Acea persoană care s-a înecat din păcate a așteptat să terminăm programul și să nu mai fie atenționat deoarece pe parcurusul zilei a fost arborat steagul roșu iar el a fost de mai multe ori atenționat să nu intre în mare fiind pericol de moarte și de înec”, a declarat VLAD OPRICĂ, salvamar. 

Și în stațiunea Venus salvatorii au intervenit și au scos din valuri un barbat care intrase în apă tot după terminarea programului.

”Am intervenit cu un echipaj de prim ajutor și cu elicopterul, bărbatul fiind scos conștient, cooperant și transportat cu elicopterul SMURD la spital”, ANAMARIA STOICA, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

21 de vieți au pierit în valuri, pe litoralul românesc, de la începutul sezonului estival, iar salvamarii luptă la propriu, aproape zilnic, cu inconștiența turiștilor care nu dau doi bani pe recomandările lor și nici pe semnificația steagului roșu.

Actualitate

Deputatul PNL, Florin Roman, declarație de presă

Published

on

Deputatul PNL, Florin Roman a făcut o postare pe pagina de socializare.

„Premierul României, dl Marcel Ciolacu, ne anunță azi să stăm liniștiți ca în 2024 nu vor crește taxele! Nici nu e cazul după ce guvernul Ciolacu le-a majorat anul trecut și unele au intrat în vigoare la 1 ianuarie. Ce nu spune dl Ciolacu este ca creșterea taxelor a fost oprită de PNL, in momentul adoptării legii bugetului de stat, pentru anul 2024. Iar dl premier mi-a reproșat public introducerea amendamentului care nu-l lasă să mărească biruri, chiar de la tribuna Parlamentului.  Așadar, liberalii sunt cei care au transformat oprirea creșterii taxelor, de către guvernul Ciolacu, în litera de lege. Prin urmare, domnia sa ne spune ca ne face un hatâr, prin respectarea legii. Mediul de afaceri trebuie să știe ca atât timp cât vom fi la guvernare îi vom apăra de poftele celor care vor subjugarea mediului privat, pentru a susține ajutoarele sociale!”, a scris Florin Roman, deputat PNL pe pagina de socializare. 

Continue Reading

Actualitate

Informații actualizate despre lucrarea RAJA ce vizează Năvodari, Corbu, Lumina și Sibioara

Published

on

În cursul nopții trecute, la nivelul punctelor de lucru deschise în cadrul lucrării programate în perioada 26 – 28 februarie 2024, echipele constructorului împreună cu cele ale RAJA au depus eforturi susținute pentru realizarea obiectivelor având în vedere complexitatea fiecărei intervenții în parte.

Lucrările executate pentru conectarea conductei de distribuție apă potabilă, cu diametrul de 1.000 mm, între stația de tratare și pompare Cota 20 și zona Pod Rutier (Ovidiu) sunt mult îngreunate deoarece golirea magistralei se realizează în mod anevoios, având în vedere diametrul, dar și lungimea. Și la ora actuală, echipele de intervenție depun un efort considerabil pentru realizarea operațiunilor de montare a unei vane de sectorizare a rețelei, pe instalația la nivelul căreia nu s-a finalizat procesul de golire.

Deși intervențiile sunt îngreunate de cantitatea mare de apă, echipele fac tot posibilul pentru a respecta graficul. La nivelul punctelor de lucru, deschise pentru conectarea noului tronson la rețeaua de distribuție, 8 echipe de intervenție și 9 utilaje lucrează de noaptea trecută, în regim continuu. În prezent, o parte din echipe acționează pentru blindarea vechii conducte, în timp ce, cu ajutorul utilajelor, se pune pe poziție noul tronson de legătură. Urmează să se realizeze sudura de cuplare a noii rețele la conducta existentă, dar și montarea unor vane de legătură pentru sectorizarea sistemului. Magistrala înlocuită are o vechime de peste 60 ani și a înregistrat numeroase avarii ce au dus la sistarea furnizării de apă către abonații deserviți. Mai mult, având în vederea degradarea tronsoanelor exista riscul unei avarii majore, ce ar fi dus la oprirea furnizării de apă pe o perioadă extinsă de timp.

Imediat ce se vor finaliza conectările, se vor face manevrele de vane necesare pentru umplerea instalației și intrarea în presiune.

Compania de apă amintește consumatorilor că timpul necesar pentru încărcarea cu apă a rețelei de distribuție poate ajunge până la 24 ore, având în vedere lungimea, dar și diametrul conductei de 1000 mm. Prin urmare, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv către consumatorii din Năvodari, Corbu, Lumina și Sibioara.

Investiția face parte din Contractul de Lucrări 22 „Reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție în localitatea Lazu, reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție și canalizare, reabilitare stație de pompare apa uzată, stații noi de pompare apă uzată și conducte de refulare aferente, din localitatea Agigea. Rețele apă Ovidiu, Cumpăna, Poiana. Aducțiuni Ovidiu, Poiana. Rețele de canalizare Ovidiu, Cumpăna, Poiana”, în valoare de aproximativ 70 milioane lei, derulat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM).

Având în vedere că au fost scoase din presiune sistemele de distribuție, echipele RAJA execută, în același timp, lucrări de reparații și întreținere, inclusiv montarea unor vane de legătură pentru sectorizarea sistemului și debitmetre pentru măsurarea și reglarea presiunii.

Continue Reading

Actualitate

ISU Tulcea, exercițiu de alarmare-evacuare în unitățile de învățământ

Published

on

Cu ocazia “Săptămânii Protecției Civile” personalul din cadrul Serviciului Pregătire Intervenție și Reziliența Comunităților a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute un exercițiu de alarmare – evacuare pentru cunoașterea regulilor de comportare, în cazul producerii unui cutremur,  în unitățile de învățământ.

Astfel, peste 150 de elevi și cadre didactice din cadrul Liceului Tehnologic Topolog și Școlii Gimnaziale Ciucurova, au luat parte la acest exercițiu și au aflat modul în care trebuie să se comporte în cazul producerii unui seism, dar și măsurile care trebuie întreprinse de cadrele didactice și personalul auxiliar. Această activitate a cuprins și acțiuni teoretice și practice de instruire, privind tehnicile de acordare a primului ajutor. Cei  trei voluntari din cadrul Programului “Salvator din pasiune” le-au arătat elevilor cât este de important să cunoaștem aceste tehnici, deoarece nu poți ști niciodată când cineva va avea nevoie de ajutor.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Continue Reading

Actualitate

Acțiune pentru verificarea transportului de persoane

Published

on

La data de 25 februarie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Siguranță Rutieră au desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității transportului de persoane.

Acțiunea s-a derulat pe principalele artere de circulație din municipiul Constanța. Astfel, au fost verificate aproximativ 50 de mijloace de transport de persoane. Au fost testați 18 conducători auto cu aparatul etilotest și 12 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, dintre care 13 pentru nerespectarea prevederilor H.G. 1317/2023 și 4 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 65.000 de lei.

De asemenea, a fost reținut în vederea suspendării un permis de conducere, pentru neacordare de prioritate pietonilor. Totodată, au fost retrase un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222