Connect with us

Actualitate

Începe TAMTAM-ul! Festival de artă pentru inimă, la Braşov

Published

on

TAMTAM Festival, care se va desfășura în perioada 26 – 28 iulie, în Centrul Vechi al Brașovului, este primul eveniment care va îngemăna muzica, dansul, teatrul, artele vizuale și filmul, și care își propune să devină un festival de marcă al oraşului de la poalele Tâmpei. Este un proiect cultural nou, organizat de Asociația TAMTAM și de una dintre cele mai implicate asociații culturale din comunitatea brașoveană, Depoul de Artă Urbană.

300 de artiști români și străini vor fi implicați în festival, 7 scene vor fi amplasate în Centrul Vechi, iar în Parcul Central copiii vor avea ocazia să se bucure de ateliere de pictură și proiecții de desene animate.

„În urmă cu un an am decis să începem, am format echipa de management, am venit cu această idee de a combina cinci arte, pentru că în Brașov sunt foarte multe evenimente, dar nișate pentru un anumit public. Spectatorul de la operă nu merge la jazz, cel de la jazz nu merge la teatru, cel de la teatru nu merge la arte vizuale și așa mai departe. Prin acest concept, care cred că este primul nu numai în România, ci și în lume, ideea de a combina artele, de a-i face pe artiști vizibili pentru spectatori, în alte ipostaze, demonstrează că fiecare dintre noi poate avea, sigur are, alte pasiuni, unele descoperite, altele nu. De exemplu, eu sunt muzician, sunt pianist, însă una dintre pasiunile mele secundare este gătitul, iar în cadrul primei ediții a festivalului TAMTAM, unul dintre evenimentele speciale se va numi Muziculinaria, și voi găti împreună cu un alt muzician celebru, Filip Papa, un mare violoncelist și un mare bucătar. Vom găti, apoi vom cânta pentru cei care vor gusta din bucatele noatre. (…). Am decis să construim o comunitate preocupată de artă, cultură și de spațiu public, să redăm cetatea locuitorilor săi, și să îi primim pe vizitatori cu inimi ce bat simultan.”, a declarat Horia Mihail, directorul general și inițiatorul festivalului.

Evenimentele din cadrul TAMTAM, se vor desfăşura pe străzile orașului vechi și pe scenele din Piața Sf. Ioan, Piața Enescu, Rectorat, strada Republicii, strada Michael Weiss, Piața Paul Richter, în Parcul ,,Nicolae Titulescu” și la Poarta Ecaterinei. Totodată, la Sala Reduta, vor avea loc spectacolele ,,În Parc”, de Radu Iacoban (la recomandarea lui Claudiu Bleonț), Atelierul de Teatru și jazz, cu Oana Pellea și Mircea Tiberian și ,,Insula Sclavilor”, cu teatrul Logos, primul teatru independent din România.

În Parcul Central, copiii vor avea ocazia să se bucure de ateliere de pictură, iar tinerii vor putea folosi, într-un mod artistic, graffiti-ul pe panouri special amenajate. Programul începe vineri, 26 iulie, la ora 16:00 și se termină la ora 22:00, iar sâmbătă, 27 iulie, și duminică, 28 iulie, toate scenele vor avea program între orele 12:00 și 22:00.

Pentru un ,,inedit muzical” în cadrul TAMTAM, 4 piane sunt disponibile în oraș pentru cei interesați să încânte la rândul lor trecătorii, şi să devină pianişti de ocazie. Finalul TAMTAM – ului, va fi marcat de un eveniment de Video-Mapping, în Piața Sf. Ioan.

La manifestările din cadrul festivalului, accesul este gratuit, cu excepția reprezentațiilor de teatru de la Sala Reduta. Programul detaliat al festivalului este disponibil la adresa web: https://www.tamtamfestival.ro/schedule

 

 

Actualitate

Constanța, ne mobilizăm?

Published

on

Teatrul de Stat Constanța are nevoie de click-urile constănţenilor pentru ,,votul publicului”.

Instituţia de cultură are două nominalizări pentru premiile UNITER la categoriile DEBUT (Irisz Kovacs pentru regia spectacolului 8 TAȚI) și CEL MAI BUN SPECTACOL DE TEATRU TV/TELEPLAY (spectacolul ZIUA Z, regia Bobi Pricop).

Pentru a susţine teatrul de la malul mării, puteţi vota aici până luni, 4 iulie, la ora 19:00. Fiecare persoană are dreptul la un singur vot ce va fi identificat prin IP.

Gala Premiilor UNITER, a XXX-a ediţie, se va desfăşura luni, 4 iulie, de la ora 21:00, la Palatul Culturii Bistriţa. Evenimentul va fi transmis:

  • în direct pe TVR1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi Radio România Cultural;
  • online pe www.tvr.ro, www.uniter.ro şi pe pagina de facebook a UNITER

 

 

Continue Reading

Actualitate

Tineri prinși de jandarmi cu substanțe halucinogene

Published

on

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile Constanţa au depistat doi tineri turiști de 19 de ani care aveau asupra lor substanțe interzise.
Echipajul de jandarmi aflat în misiunea de menținere a ordinii şi siguranţei publice în Vama Veche, la momentul trecerii pe lângă doi tineri turiști au observant că aceștia au început să se precipite și să grăbească pasul, drept pentru care au trecut la legitimarea lor. În urma discuțiilor purtate, jandarmii au aflat că tinerii aveau asupra lor substanțe care prezintă suspiciunea rezonabilă că ar putea fi substanțe interzise si un dispozitiv de tocat substanța vegetala, tip grinder.
Jandarmii grupării au întocmit tinerilor actele de sesizare, iar bunurile găsite asupra lor au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

Continue Reading

Actualitate

Universitatea Ovidius, grad de încredere ridicat, din partea ARACIS

Published

on

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a primit, joi, 30.06.2022, certificarea calificativului „Grad de încredere ridicat” din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), în urma parcurgerii procesului de evaluare instituțională, a declarat rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.
Evaluarea instituțională externă a măsurat implementarea mecanismelor instituționale privind activitatea educațională și de cercetare și, totodată, a reconfirmat prestigiul și recunoașterea de care se bucură instituția.
Rezultatul este expresia eforturilor depuse de către întreaga comunitate UOC, calificativul obținut recent reprezentând cea mai înaltă certificare pe care o poate primi o instituție de profil și este o dovadă a îndeplinirii standardelor de calitate academică și, în egală măsură, a aprecierii și a încrederii publice de care se bucură UOC în ecosistemul educațional universitar.

Continue Reading

Actualitate

În jumătate de oră s-a epuizat bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice

Published

on

Bugetul de 10 milioane de lei alocat celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat într-o jumătate de oră de la lansare!
Solicitanții persoane fizice au generat 24.014 de vouchere, astfel:
 13.978 vouchere pentru laptopuri;
 10.036 vouchere pentru tablete.
Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în ședința Comitetului de Avizare de marți, 0️⃣5️⃣.0️⃣7️⃣.2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ și publicate pe site-ul www.afm.ro. Ulterior, solicitanții se vor putea prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222