TAMTAM Festival, care se va desfășura în perioada 26 – 28 iulie, în Centrul Vechi al Brașovului, este primul eveniment care va îngemăna muzica, dansul, teatrul, artele vizuale și filmul, și care își propune să devină un festival de marcă al oraşului de la poalele Tâmpei. Este un proiect cultural nou, organizat de Asociația TAMTAM și de una dintre cele mai implicate asociații culturale din comunitatea brașoveană, Depoul de Artă Urbană.
300 de artiști români și străini vor fi implicați în festival, 7 scene vor fi amplasate în Centrul Vechi, iar în Parcul Central copiii vor avea ocazia să se bucure de ateliere de pictură și proiecții de desene animate.
„În urmă cu un an am decis să începem, am format echipa de management, am venit cu această idee de a combina cinci arte, pentru că în Brașov sunt foarte multe evenimente, dar nișate pentru un anumit public. Spectatorul de la operă nu merge la jazz, cel de la jazz nu merge la teatru, cel de la teatru nu merge la arte vizuale și așa mai departe. Prin acest concept, care cred că este primul nu numai în România, ci și în lume, ideea de a combina artele, de a-i face pe artiști vizibili pentru spectatori, în alte ipostaze, demonstrează că fiecare dintre noi poate avea, sigur are, alte pasiuni, unele descoperite, altele nu. De exemplu, eu sunt muzician, sunt pianist, însă una dintre pasiunile mele secundare este gătitul, iar în cadrul primei ediții a festivalului TAMTAM, unul dintre evenimentele speciale se va numi Muziculinaria, și voi găti împreună cu un alt muzician celebru, Filip Papa, un mare violoncelist și un mare bucătar. Vom găti, apoi vom cânta pentru cei care vor gusta din bucatele noatre. (…). Am decis să construim o comunitate preocupată de artă, cultură și de spațiu public, să redăm cetatea locuitorilor săi, și să îi primim pe vizitatori cu inimi ce bat simultan.”, a declarat Horia Mihail, directorul general și inițiatorul festivalului.
Evenimentele din cadrul TAMTAM, se vor desfăşura pe străzile orașului vechi și pe scenele din Piața Sf. Ioan, Piața Enescu, Rectorat, strada Republicii, strada Michael Weiss, Piața Paul Richter, în Parcul ,,Nicolae Titulescu” și la Poarta Ecaterinei. Totodată, la Sala Reduta, vor avea loc spectacolele ,,În Parc”, de Radu Iacoban (la recomandarea lui Claudiu Bleonț), Atelierul de Teatru și jazz, cu Oana Pellea și Mircea Tiberian și ,,Insula Sclavilor”, cu teatrul Logos, primul teatru independent din România.
În Parcul Central, copiii vor avea ocazia să se bucure de ateliere de pictură, iar tinerii vor putea folosi, într-un mod artistic, graffiti-ul pe panouri special amenajate. Programul începe vineri, 26 iulie, la ora 16:00 și se termină la ora 22:00, iar sâmbătă, 27 iulie, și duminică, 28 iulie, toate scenele vor avea program între orele 12:00 și 22:00.
Pentru un ,,inedit muzical” în cadrul TAMTAM, 4 piane sunt disponibile în oraș pentru cei interesați să încânte la rândul lor trecătorii, şi să devină pianişti de ocazie. Finalul TAMTAM – ului, va fi marcat de un eveniment de Video-Mapping, în Piața Sf. Ioan.
La manifestările din cadrul festivalului, accesul este gratuit, cu excepția reprezentațiilor de teatru de la Sala Reduta. Programul detaliat al festivalului este disponibil la adresa web: https://www.tamtamfestival.ro/schedule