Connect with us

Societate

Incendiu în curtea unei secții de poliție la Constanța

Published

on

A fost panică în curtea secției de poliție nr 5 din Constanța, după ce un microbuz a luat foc. Mașina ars ca o torță în doar câteva minute. Mai multe autospeciale de poliție aflate în imediata apropiere au fost și ele avariate. Se pare că focul ar fi pornit de la o brichetă. Acum oamenii legii trebuie să afle dacă aceasta a fost abandonată în microbuz sau aruncată intenționat.

Era puțin trecut de ora 20 când s-a dat alarma. Pompierii sosiți la fața locului, după ce un locatar din zona a sunat la 112, au intervenit  cu două autospeciale de stingere cu 10 pompieri din cadrul Detașamentului Port.

O altă mașină indisponibilizată de către politiști și care făcea obiectul unei cercetări mai vechi a fost și ea ușor avariată.

Din primele verificări pompierii au stabilit că focul a fost pus, iar cel care a făcut asta a folosit o brichetă. Nu se știe însă dacă a fost un act intenționat ori acea brichetă a fost uitată acolo, mai ales ca și microbuzul era parcat în curtea secției de poliție de mai bine de un an de zile.

 

Societate

CERONAV – promotor la nivel global în dezvoltarea standardelor de siguranță

Published

on

Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a fost gazda celei de-a 80 a Conferințe IASST – International Association for Safety and Survival Training, care s-a desfășurat în perioada 24 – 27 mai 2023.

Conferința, organizată de CERONAV, a fost un suscces remarcabil în ceea ce privește dezvoltarea de soluții inovatoare pentru îmbunătățirea nivelului de calificare și competențe în domeniul cursurilor de securitate maritimă și offshore.

Un punct central al agendei a fost pregătirea eficientă și relevantă a personalului maritim prin adaptarea programelor analitice ale cursurilor la noutățile și provocările actuale. În cadrul conferinței s-au dezbătut modalități pentru dezvoltarea tehnologiilor avansate, precum simulatoarele pentru scenarii de urgență, care oferă o pregătire interactivă și eficientă, dar și investițiile în cercetare pentru îmbunătățirea echipamentelor de siguranță și salvare.

“Interesul comun al membrilor reuniți la Conferința IASST a fost acela de a armoniza expertiza și bunele practici din diferite țări și regiuni. Colaborarea și parteneriatele internaționale promovează schimbul de cunoștințe și experiență între furnizorii de training din domeniul siguranței pe mare”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

Participanții la conferința IASST au avut ocazia de a aduce contribuții valoroase în cadrul dezbaterilor și de a dezvolta soluții practice pentru o navigație maritimă mai sigură și mai operativă. CERONAV și IASST vor continua să optimizeze siguranța și supraviețuirea pe mare, prin promovarea celor mai bune practici, colaborare și inovare.

Continue Reading

Societate

CERONAV susține tinerii cercetași

Published

on

În data de 25 mai, în cadrul conferinței organizate de CERONAV, Asociația IASST (International Association for Safety and Survival Training) sponsorizează Centrul Local “blueMarin”. Centrul Local “blueMarin” Constanța este o filială a Organizației Naționale Cercetașii României – ONCR, care contribuie la îndeplinirea Misiunii și Viziunii cercetășiei cu scopul educării tinerilor, printr- un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.

Centrul Local “blueMarin” Constanța este format din 159 de membri, dintre care 137 sunt cercetași copii și 22 sunt lideri adulți. “Participarea Centrului Local “blueMarin” Constanța la conferința IASST oferă o oportunitate unică tinerilor și copiilor de a se conecta și interacționa cu alte organizații internaționale. Aceasta contribuie la dezvoltarea personală și la dobândirea de cunoștințe noi de către tinerii cercetași din Constanța. Încurajarea și susținerea acestora reprezintă garanția unui viitor mai bun pentru noi toți”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

IASST a alocat o sumă de 500 de lire sterline pentru a sprijini dezvoltarea tinerilor implicați în cadrul Centrului. Această sponsorizare va contribui la organizarea diferitelor activități desfășurate de cercetași, cum ar fi tabere, excursii, instruiri și proiecte comunitare.

Sponsorizarea acordată de Asociația IASST Centrului Local “blueMarin” prin intermediul Conferinței organizată de CERONAV la Constanța, îi va ajuta pe cercetași să-și dezvolte abilitățile de supraviețuire, leadership și lucrul în echipă.

Conferința IASST este un eveniment anual important, care aduce împreună reprezentanți ai organizațiilor partenere din diferite țări, experți în domeniu și profesioniști, care lucrează în industria siguranței maritime. Asociatia IASST este o organizație internațională care se preocupă de promovarea siguranței și formarea în supraviețuire.

Continue Reading

Societate

Au răsunat sirenele în cartierul Brătianu!

Published

on

Echipele Primăriei Municipiului Constanța împreună cu reprezentanții firmei prestatoare au montat deja sirenele electronice pentru alarmarea populației de pe blocul PC1 (Bdul Aurel Vlaicu), Liceul Energetic (Bdul Mamaia), bloc B (strada Verona), Universitatea “Spiru Haret” (strada Unirii), Bloc C (Bdul Tomis), iar astăzi acționează la complexul „2 Cocosi”, situat pe strada Elena Cuza.
Săptămâna viitoare se vor monta sirenele în următoarele locații:
–        Sirena 1800W – Str. Aleea Murelor, nr. 14;
–        Sirena 1800W – Hotel Riviera Mamaia;
–        Sirena 2400W – Hotel Meridian Mamaia.
În cadrul activității de montare, se vor emite mai multe semnale acustice. Rugăm cetățenii să rămână calmi, deoarece este doar o verificare a mijloacelor de alarmare.

Continue Reading

Societate

Elevii, în rolul prezentatorilor de știri

Published

on

În lumina reflectoarelor! Elevii unei școli din Constanța au făcut schimb de roluri cu reporterii Antena 3 Constanța, au aflat cum se fac știrile, au vizitat regia de emisie și cabina de sunet, iar punctul culminant a fost în platoul de filmare, unde au intrat în pielea unui prezentator de știri. Întreaga experiență a fost inedită și emoționanță pentru copii, iar concluzia – lumea televiziunii este fascinantă și nu pentru oricine.

Cu emoții și cu multe întrebări în tolbă, elevii de clasa a III-a de la o școală din Constanța au pășit în lumea televiziunii. Prima oprire, în redacția de știri. Aici, au aflat ce înseamnă viața de reporter tv, cum se construiește o știre și cum ajunge apoi pe post. Explicațiile au venit din partea corespondentului Antena 3, Cătălina Buzoinanu, cu peste 20 de ani de experiență în domeniul televiziunii, iar copiii au fost curioși să afle care este povestea din spatele camerei.

Urmând traseul unei știri, le-am arătat copiilor și locul unde prind viață aceste materiale, dar și emisiunile – regia de montaj. Și cum orice știre are și un insert vocal, micuții au fost curioși să-și exerseze vocea la microfon.

Cea mai mare fericire însă a fost când elevii au pășit în platoul de filmare.

Odată ce au aflat ce rol are fiecare echipament în platou, am trecut la partea practică. Copiii au intrat rând pe rând în pielea unui prezentator de știri, au citit de pe prompter, iar exercițiul s-a dovedit destul de dificil pentru unii.

În finalul vizitei, am tras și concluziile la cald. Lumea televiziunii este fascinantă și nu pentru oricine.

Am tras și noi o concluzie în urma vizitei lor. Întrucât avem nevoie de colegi, după ce vor crește și vor mai studia această lume, îi așteptăm alături de noi, la Antena 3 Constanța.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222