Connect with us

Actualitate

Încearcă experienţa “The Godfather“

Published

on

Anul acesta, la malul mării a fost o revoluţie a tunsorilor pentru bărbaţi. Nu mai este mult până la sfârşitul verii, dar acest lucru nu trebuie să vă sperie pentru că daca v-aţi schimbat lookul în 2018, îl puteţi păstra şi pentru anul ce vine. Noi am trecut pragul celui mai exclusivist barbershop din Constanţa, The Godfather, şi am aflat informaţii preţioase despre cum un bărbat îşi poate alege tunsoarea potrivită.

“Pompadour a fost frizura anului. De vreo doi, trei ani, foarte mulţi au păstrat stilul acesta. Majoritatea au rămas pe stilul Pompadour şi este îmbucurător pentru că este un stil elegant. Se potriveşte la oricine.”, a povestit barber stylist-ul, Iulian Miron.

Iulian ne-a împărtăşit că cei care păşesc pragul salonului sunt decişi ce vor să poarte.

“Majoritatea clienţilor vin cu temele facute. În sensul că îmi spun…uite, aşa vreau să mă tunzi. Nu mai este ca înainte. Toţi vin pregătiţi şi îmi spun direct ce sa le fac.”, a spus specialistul.

În ultima perioadă, ţara noastră a evoluat la capitolul îngrijire, iar mai nou, hairstyliştii români primesc recunoaştere la nivel internaţional. 

“Este o explozie foarte mare în domeniul acesta, în domeniul barberului,  de ceva ani, de trei, patru ani, şi frizerii români au devenit foarte, foarte buni. Avem foarte mulţi barberi români care sunt în topuri cu tunsori care dau clasă. Ţin să cred că în ritmul acesta barberii români vor face ravagii în Europa şi în lume.”, a mărturisit Iulian.

Tunsorile aparte şi bărbieritul cu briciul şi cu prosopul cald sunt specialităţile cu care clienţii sunt întâmpinaţi de îndată ce calc pragul unui barbershop.

Un barbat modern care îşi respectă până la cel mai mic detaliu importanţa înfăţişării, ar trebui negreşit să calce pragul celui mai exclusivist barbershop din Constanţa, The Godfather.

 

 

Actualitate

DGAS organizează cursuri pentru îngrijirea bătrânilor la domiciliu

Published

on

Începând  din 15 octombrie Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, în cadrul proiectului „SSM@160 – Servicii sociale și socio-medicale pentru persoanele vârstnice din municipiul Constanța”, va organiza gratuit sesiuni de formare profesională în ocupația de „Îngrijitor bătrâni la domiciliu”, pentru  32 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.
Cursul va avea o durată de pregătire de 360 de ore, iar după susținerea examenului, se va elibera un certificat de calificare recunoscut la nivel naţional/european, emis de Ministerul Educației şi Ministerul Muncii şi Protecției Sociale şi un supliment descriptiv la certificatul de calificare (supliment ce cuprinde compețentele dobândite în urma cursului).
După absolvirea programului de formare profesională, celor 32 de persoane calificate li se va acorda  o subvenție în valoare de 1.800 de lei/persoană și vor fi angajate în cadrul DGAS Constanța pe perioada determinată, în funcția de îngrijitor bătrâni la domiciliu.
Cursul va include un modul de dezvoltare durabilă, egalitate de șanse și participare civică, pentru a facilita contactul cursanților cu activitatea de acordare a serviciilor la domiciliul persoanelor vârstnice.

Continue Reading

Actualitate

Invitație la Teatru

Published

on

În această săptămână, Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski invită publicul constănțean la operă. Melomanii vor putea urmări „Tosca” de G. Puccini. Regia artistică este semnată de GHEORGHE BĂRBULESCU, iar scenografia de ŞERBAN JIANU.

„Tosca” îl va avea ca dirijor pe MATEI POP din Cluj Napoca, în timp ce maestru cor va fi ADRIAN STANACHE.

De asemenea, soliști vor fi NICOLETA ARDELEAN, RĂZVAN SĂRARU, CĂTĂLIN ȚOROPOC – București, CONSTANTIN ACSINTE, LAURENȚIU SEVERIN, MĂDĂLIN BĂLDĂU, IULIAN BRATU, ADRIAN PÎRLEA, MIHAELA IONESCU.

Spectacolul „Tosca” va avea loc sâmbătă, 25 septembrie 2021, începând cu ora 19, în Sala Teatrului.

Biletele se pot achiziționa doar de la Agenția Teatrului.

Regulament, info spectatori în contextul COVID-19, info bilete și Agenție pe www.tnobconstanta.ro/bilete

Continue Reading

Actualitate

25 septembrie, „Noaptea Bibliotecii”

Published

on

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” sărbătoreşte „Noaptea Bibliotecii” în data de 25 septembrie. Și în acest sens instituția organizează o serie de evenimente pentru toate vârstele. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la ora 16, pe platforma din fața instituției de cultură, după care urmează un atelier de jocuri și improvizații pentru adolescenți, un puzzle wine sheff, respectiv o reconstituire a unei imagini a unui raft de bibliotecă, ateliere de legare de carte pentru copii. De la ora 19, va avea loc un escape room inedit, un concurs de cunoștinţe, intuiție și îndemânare, intitulat „Cu cărțile pe urmele noastre”.

Pentru copii, între orele 16 și 17 se poate face o călătorie prin jurul lumii, cu ajutorul căreia vor descoperi țările, prin intermediul obiectivelor turistice, mâncăruri tradiționale, costume naționale, capitale, steaguri.

Pentru adolescenți, între orele 17 și 21 se pot face alte puzzle-uri, iar pentru cei mici, multe alte ateliere de decupaje, o expoziție de audiobook-uri.

De asemenea, constănțenii vor putea lua parte la expoziția Reginei Maria, vor participa la o expoziție cu noutăți pentru copii și mămici. Totodată, aceștia se vor putea întâlni cu scriitorul Ovidiu Dunăreanu şi vor putea lua parte la teatrul de umbre „Scufiţa informatică”, la lansarea cărţii scriitoarei Veronica Iani şi multe altele.

Continue Reading

Actualitate

Atenție șoferi! Se fac lucrări de reparații pe Autostrada A2

Published

on

Se reiau lucrările de reparații pe Autostrada A2, București – Fundulea, între km 31+500 și km 36 +150, sensul Constanța – București. Acestea au ca termen de finalizare data de 30 noiembrie 2021.

Astfel, în acest interval se vor institui restricții de circulație, prin devierea totală a traficului rutier de pe Calea II pe Calea I, cu reducerea vitezei la 60 km/h și închiderea parțială a nodului rutier de la km 35+547 ce face accesul la și de la localitățile Fundulea și Nana de pe sensul Constanța – București.

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222