Connect with us

Societate

Încă o dată, în sprijinul cetățenilor din Saraiu

Published

on

Continuă seria acțiunilor umanitare desfășurate în sprijinul bătrânilor din comuna constănțeană Saraiu. Reprezentanții primăriei, alături de membrii Asociației ADER și de subfiliala Crucea Roșie Saraiu, au împărțit pachete cu alimente zecilor de pensionari din localitate.

Într-o perioadă în care sunt greu încercați de pandemia de coronavirus, toți bătrânii din comuna Saraiu au primit un sprijin mai mult decât necesar pentru traiul de zi cu zi.

“Iată, astăzi, în familia Saraiu a avut loc o acțiune destinată bătrânilor din localitate. Această acțiune a avut loc cu sprijinul Asociației ADER București și cu sprijinul subfilialei Crucea Roșie Saraiu. Împreună, am oferit pachete cu alimente atât de necesare, într-o perioadă marcată de această pandemie, pentru traiul de zi cu zi bătrânilor din familia Saraiu.”, declară DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu

“Două kg de zahăr, un kg de mălai, un litru de ulei, unul de orez și o sticlă de suc. Noi suntem mulțumiți.”, spune un localnic

“Noi le mulțumim pentru acest ajutor. Ne sunt de folos aceste produse, foarte mult.”, completează o localnică

De altfel, nu este nici prima și nici ultima acțiune caritabilă la care iau parte principalii parteneri ai proiectului: membrii subfilialei Crucea Roșie Saraiu, cât și reprezentanții Asociației ADER. Aceștia au promis că vor răspunde mereu prezent unor astfel de activități.

“Nu este prima dată când noi, cei de la ADER răspundem la solicitările și evenimentele doamnei primar. Deja facem parte din familia Saraiu și suntem convinși că vom face lucruri foarte bune de acum înainte.”, declară CRENGUȚA ZLĂTOIANU, vicepreședinte ADER

“Am venit cu tot sufletul să sprijinim această comunitate. Asociația ADER mai are multe activități în toată țara și vine în sprijinul cetățenilor nevoiași, cei care au nevoie de un sprijin, mai ales în această perioadă de pandemie.”, declară DRAGOȘ ZLĂTOIANU, vicepreședinte ADER

Acțiunea s-a desfășurat în condiții stricte de siguranță, respectând întocmai normele impuse de contextul actual.

Actualitate

“Fii Moș Crăciun pentru o zi și fă pe cineva fericit!”

Published

on

Sub sloganul ”Fii Moş Crăciun pentru o zi şi fă pe cineva fericit!”, Caravana Saraiu a pornit la drum. La fel ca şi în anii trecuţi, “vestitorii lui Moş Crăciun” sunt oamenii care încearcă să facă o faptă bună pentru a fi alături de semenii lor nevoiaşi în preajma Sărbătorilor de iarnă.

Haideţi să oferim un zâmbet la fiecare lacrimă, o binecuvântare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grijă şi un răspuns la fiecare întrebare. Ne-am bucura să vă alăturaţi Caravanei, pentru a ajuta persoanele fără posibilităţi materiale cu orice donaţie care ar fi de mare ajutor; îmbrăcăminte, jucării, dulciuri, alimente neperisabile. Vă aşteptăm alături de noi!”, declară DORINELA IRIMIA, inițiatorul proiectului și primarul comunei Saraiu

Sute de copii din centrele speciale de îngrijire din județul Constanţa, dar şi bătrânii nevoiaşi vor primi pachete cu alimente şi se vor bucura şi de alte surprize, pentru ca Sărbătorile de iarnă să aibă cu adevărat farmec.

Cum vă puteți implica?

În perioada 12 noiembrie – 12 decembrie, puteți dona alimente, dulciuri, jucării sau rechizite pentru copiii fără părinți sau pentru bătrânii neajutorați.

Donațiile se fac la sediul de pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 40 Constanța. De asemenea, în vederea susținerii eforturilor Asociației Dragi Părinți Teodor și Ioana Maica Tereza, orice sumă este binevenită, iar donațiile se pot face în contul: RO43CECEB00030RON0955926

Iar pentru orice alte informații, vă stau la dispoziție două numere de telefon: 0729 165 339 sau 0722169617

Continue Reading

Societate

Bilete de tratament balnear şi recuperare, tot anul, pentru pensionarii militari

Published

on

Stabilirea numărului de bilete de tratament balnear și de recuperare, a condițiilor și modului de acordare, precum și a modului de distribuire sau de decontare a acestora în sistemul pensiilor militare de stat a fost aprobată de Guvernul României.
Astfel, aceștia vor beneficia, de la data intrării în vigoare a acestui act normativ, de un număr de bilete de tratament balnear și de recuperare în sistemul național reprezentând cinci la sută din numărul pensionarilor aflați în plată la fiecare casă de pensii sectorială la data de 1 august a anului precedent.
Hotărârea de Guvern prevede, de asemenea, ca tratamentul balnear şi de recuperare să se efectueze, pe durata întregului an calendaristic, în staţiunile de interes naţional şi local, precum şi în staţiunile balneare şi balneoclimaterice din unele localităţi şi areale care dispun de factori naturali de cură.
În actul normativ sunt reglementate, totodată, condiţiile care trebuie îndeplinite cumulativ de către pensionarii militari pentru a beneficia de atribuirea biletelor de tratament balnear şi de recuperare, respectiv de decontare a costului acestora.
Referitor la modul de atribuire și decontare, actul normativ stabileşte, printre altele, modelul cererii care trebuie depusă de solicitanţi în acest sens, precum şi condițiile specifice şi punctajele aferente utilizate pentru ierarhizarea acestora.
Sursa foto: rfi

Continue Reading

Actualitate

Colegiul Psihologilor – filiala Constanţa oferă consiliere psihologică telefonică

Published

on

Conform ultimelor raportări, în România, s-au înregistrat peste 380.000 de cazuri de Coronavirus și este într-o continuă creștere. În acest context, Colegiul Psihologilor din România – filiala Constanţa, în parteneriat cu Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa, va oferi consiliere psihologică telefonică pentru persoanele din judeţul Constanţa, care dezvoltă simptomatologie specifică cauzată de criza generată de pandemia de Covid-19.

În cadrul acestei celule de criză organizată de Colegiul Psihologilor – filiala Constanţa vor participa psihologi-voluntari specializaţi în psihoterapie, consiliere psihologică, psihologie clinică, membri ai filialei Constanţa. Ca şi procedură de lucru, apelurile sunt preluate de către un psiholog delegat ca persoană de contact, dl. Bălan Cristi, iar acesta îi contactează pe colegii înrolaţi în acest proiect în funcţie de disponibilitatea comunicată. Se lucrează pe un protocol standardizat, astfel încât fiecare intervenţie să aibă o structură comună, dar şi puncte specifice în funcţie de cazuistica întâlnită.

“Este un moment greu pentru noi toţi, dar cea mai bună soluţie este să rămânem calmi, să ne informăm din surse credibile, autorizate şi să respectăm instrucţiunile venite de la autorităţile statului. Pentru persoanele care au nevoie de suport psihologic, Colegiul Psihologilor din România – filiala Constanţa va asigura 24 de ore din 24 consiliere psihologică prin telefon, astfel încât să încercăm să reducem gradul de panică instalat în rândul populaţiei. Mulţumim colegilor care au înţeles rolul acestui demers şi s-au alăturat echipei.”, declară prof. univ. dr. MIHAELA RUS, preşedintele Colegiului Psihologilor din România – filiala Constanţa

Lista psihologilor implicaţi în proiect se regăseşte pe site-ul CPR, www.alegericpr.ro  și poate fi consultată şi direct de cei ce au nevoie să apeleze la acest tip de serviciu.

sursa foto: Colegiul Psihologilor

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta