Connect with us

Actualitate

În weekend, polițiștii constănțeni au desfășurat mai multe acțiuni

Published

on

Polițiștii constănțeni au desfășurat, în weekend, mai multe acțiuni în urma cărora au constatat numeroase infracțiuni, inclusiv la regimul rutier.

Astfel, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Mangalia au identificat un bărbat, de 32 de ani, pe numele căruia Judecătoria Mangalia a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 10 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Persoana respectivă a fost escortată și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Hârșova au identificat un bărbat, de 41 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Concordiei din orașul Hârșova, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Persoana a refuzat testarea cu aparatul etilotest și a fost condusă la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Medgidia au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Poporului din municipiul Medgidia, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În ambele cauze s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și al Secției 4 Poliție Rurală Medgidia au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În urma activităților, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 7.000 de lei, dintre care 7 pentru depășirea limitei legale de viteză, 4 pentru neportul centurii de siguranță, iar restul pentru alte abateri. Totodată, a fost reținut în vederea suspendării un permis de conducere.

Totodată, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de prevenire a traficului și consumului de droguri, în zonele adiacente unor mall-uri de pa raza municipiului Constanța, în cadrul Campaniilor naționale ”Dincolo de aparențe” și ”Siguranța online”.

De asemenea, duminică, 26 februarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 3 Poliție au identificat un bărbat, de 42 de ani, care a condus un autoturism pe strada T.H. Burada din municipiul Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 25 februarie, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Medgidia au identificat un bărbat, de 41 de ani, care a condus un autoturism pe strada Bisericii din satul Izvoru Mare, comuna Peștera, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Și polițiștii din cadrul Poliției orașului Cernavodă și ai Secției 6 Poliție Rurală Cernavodă au identificat un bărbat, de 55 de ani, care a condus un autoturism pe strada Gării din orașul Cernavodă având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs.

Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Neptun au identificat un bărbat, de 19 ani, care a condus un autoturism pe strada Trandafirilor din stațiunea Olimp având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0.61 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În toate cauzele s-au întocmit dosare de cercetare penală.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au desfășurat o acțiune pe linia verificării respectării prevederilor Legii 333/2003 și H.G. 301/2012, în zonele Km 4-5, CET, Anda, Poarta 6, Abator, Far, Viile Noi. În urma activităților, polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, în valoare de peste 3.000 de lei, dintre care 5 la Legea 61/1991, 4 la H.G. 301/2012 și 2 la Legea 333/2003.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 3 Poliție au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor comise cu violență în zonele Gara C.F.R., Autogară și în zona peninsulară. În urma activităților, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, în valoare de 2.500 de lei.

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Crucea au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pe raza comunei Gârliciu. În urma activităților, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2.000 de lei, dintre care 3 la O.U.G. 195/2002 și una la Legea 61/1991.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Mangalia – Biroul Rutier au desfășurat o acțiune pe linia respectării regimului legal de viteză și a identificării și sancționării conducătorilor auto care folosesc telefonul mobil pe timpul deplasării. În urma activităților, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3.000 de lei, dintre care 6 pentru depășirea limitei legale de viteză și una pentru neportul centurii de siguranță.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În urma activităților, polițiștii au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 de lei, dintre care 34 pentru depășirea limitei legale de viteză, iar restul pentru alte abateri. Totodată, a fost reținut în vederea suspendării un permis de conducere.

 

Actualitate

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța recrutează tineri care doresc să devină OFIȚERI ai Jandarmeriei Române

Published

on

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța recrutează candidați în vederea participării la concursul de admitere în cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, sesiunea 2024.

𝗖𝗮𝗹𝗲𝗻𝗱𝗮𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗮𝗱𝗺𝗶𝘁𝗲𝗿𝗲:

–           28 iulie – data limită pentru depunerea cererilor de înscriere (online);

–           29 iulie – data la care va avea loc evaluarea psihologică;

–           09 august – termenul limită pentru depunerea documentelor necesare constituirii dosarului de recrutare;

–           20-29 august — evaluarea performanțelor fizice;

–           31 august— susținerea probei de evaluare a cunoștințelor;

–           5-27 septembrie — examinarea medicală.

Cererea-tip de înscriere se completează în mod lizibil, se semnează și se transmite exclusiv în format electronic la adresa de e-mail resurse.umane@jandarmeriaconstanta.ro, până la 28 iulie, 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬𝐢𝐯 î𝐧 𝐳𝐢𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐬â𝐦𝐛ă𝐭ă ș𝐢 𝐝𝐮𝐦𝐢𝐧𝐢𝐜ă.

Informații suplimentare privind organizarea și desfășurarea concursului se pot obține de la Compartimentul Resurse Umane al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, telefon 0241.618.969, interior 24.507 și 24.537.

Informațiile cu privire la condițiile și criteriile de recrutare, precum și la tematica, bibliografia și probele de concurs, sunt disponibile la adresa:  http://www.jandarmeriaconstanta.ro, precum și pe site-ul instituției de învățământ:  https://academiadepolitie.ro.

Continue Reading

Actualitate

Trafic fluidizat în cartierul Palas, în urma lucrărilor executate de Confort Urban

Published

on

Trafic fluidizat în cartierul Palas, în urma lucrărilor executate de Confort Urban
Nu lăsăm în urmă niciun cartier din municipiul Constanța. Așa cum am arătat în ultima perioadă, a venit momentul ca străzile din cartierul Palas să fie modernizate și reabilitate, ca toți cetățenii să se simtă acasă.
În acest cartier, echipele Confort Urban au reabilitat în totalitate strada Munții Tatra și strada Moților,  intervenții ce au un impact major în fluidizarea traficului. Zona se bloca frecvent din cauza traficului intens, iar reabilitarea celor două artere a adus o schimbare semnificativă în reducerea blocajelor, micșorând timpii de așteptare și îmbunătățind circulația.
Infrastructura pietonală, asupra căreia nu s-a mai intervenit substanțial în ultimele cinci decenii, primește acum atenția cuvenită. Trotuarele au fost recondiționate complet, gata să ofere un spațiu sigur și confortabil pentru pietoni.
Fiecare stradă modernizată reprezintă un pas înainte spre un oraș mai atractiv!

Continue Reading

Actualitate

Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS 2024 aduce constănțenilor, în ultimul weekend din luna iulie mai multe reprezentații de teatru stradal, în cadrul secțiunii #SEAStreet

Published

on

Timp de trei zile, de vineri, 26 iulie, până duminică, 28 iulie, 23 de reprezentații stradale susținute de trei companii internaționale și de Teatrul de Animație Țăndărică din București se vor desfășura, în mai multe zone din Constanța – Parcul Gării, Parcul Operei, Promenada de lângă Lacul Tăbăcăriei (lângă City Park Mall), Faleza Cazinoului din Constanța, zona parcării de la Poarta 1 a Portului Constanța, Bulevardul Tomis.
Sâmbătă, la Poarta 1, spectacolul de teatru stradal va fi precedat de Symphonic Rock Masters, un concert extraordinar oferit de Orchestra Simfonică București.
Orchestra Simfonică București este prima orchestră privată din București și din România, fondată în 2006. Orchestra fost înființată de trei muzicieni ambițioși și reunește în componența sa cei mai valoroși artiști instrumentiști din România. Din dorința de a oferi iubitorilor de muzică posibilitatea de a intra în contact cu muzica de calitate, Orchestra Simfonică București dezvoltă concepte muzicale originale și inovatoare, abordând o paletă variată de repertoriu, de la muzica clasică până la stiluri mai puțin convenționale, precum muzică de film, pop/rock și crossover. Symphonic Rock Masters este un spectacol care aduce în fața publicului o reinterpretare a celor mai tari hituri rock din istorie. Muzicienii Orchestrei Simfonice București fac chitarele electrice să plângă și viorile să urle pe melodii legendare de la Metallica, Depeche Mode, Black Sabbath, Queen, Pink Floyd, AC/DC, aducând laolaltă două lumi aparent diferite. Muzica clasică și rock-ul se îmbată una cu alta și dansează.
Sylphes Aerial Ballet, companie din Spania, va oferi cel mai impresionant spectacol din Seastreet, Sylphes / Silfide, un spectacol multi-senzorial care îmbină dansul, acrobațiile, muzica și proiecțiile live în ritmul Anotimpurilor lui Vivaldi. Evocă grația înotului sincronizat și a baletului, țesând mituri antice într-o experiență captivantă. Printr-o plasticitate izbitoare, ne invită să celebrăm puterea simțurilor, să transcendem rațiunea și să creăm o energie vibrantă la peste 30 de metri înălțime. Show-ul poartă semnătura lui Roberto Strada Walemberg, creatorul brandului estetic Aerial Strada, pe deplin recunoscut în lumea artelor spectacolului. „Căutăm excelența susținută de o demonstrație de inginerie și tehnică de cel mai înalt nivel pentru a integra orașul și spațiile urbane în proiectul nostru scenic. Chemăm mulțimile să răspândească mesaje pozitive cu limbajul frumuseții, fără steaguri, ideologii sau credințe. Împărtășirea emoțiilor dărâmă zidurile.” – acesta este mesajul pe care Sylphes Aerial Ballet îl transmite publicului său.
Teatrul Ţăndărică a fost fondat în anul 1945 și are o lungă și frumoasă istorie, numărul copiilor la care au ajuns, cu arta lor, talentații actori-păpușari de la Țăndărică fiind inestimabil. Reprezentațiile de anul trecut, de la Constanța, tot în cadrul Seastreet, s-au bucurat de un succes imens. La vârste fragede, vizionarea unui spectacol de animaţie are atât un scop educativ, terapeutic, de socializare, dar este şi un prilej de descoperire a reprezentării unei lumi magice, lumea poveştilor animate.
Compania Timbaloe, din Spania, este un grup de tineri care trăiesc și se bucură de percuție și spectacol. Fondată în 2010, este una dintre cele mai impresionante companii de percuționiști din lume. Pasiunea și vitalitatea fiecărui membru sunt dublate de îndemânarea impresionantă și precizia ritmică pe care artiștii le exprimă printr-un amestec de energii feminine și masculine debordante, rezultând o fuziune incredibilă de coregrafii și percuții în stil tribal. Ei vor oferi mai multe reprezentații ale spectacolului lor Timbaloe Batucada.
Compania Tac o Tac, din Franța, vine la Constanța cu spectacolul Special Conquest. De la Icar la Newton, de la Sputnik la Armstrong… Povestea cuceririi spațiului este punctată de personaje pe cât de curajoase, pe atât de ingenioase. Toate au contribuit la scrierea acestei povești extraordinare, și anume descoperirea spațiului. Dar când trei personaje „ciudate” decid să se confrunte cu cel mai prestigios mit al lumii moderne, atunci cucerirea spațiului devine cu totul specială! Doi artiști pe picioroange pneumatice, un pilot de „navetă spațială” și un car alegoric vor face deliciul publicului, într-un spectacol senzațional, plin de umor și salturi incredibile.
Pentru siguranța participanților la acest eveniment se vor lua măsuri specifice în sensul asigurării unui climat de siguranță. Acestea se vor concretiza în instituirea următoarelor restricții de circulație și măsuri privind ordinea și siguranța publică:
-în perioada 25.07.2024, ora 16:00 – 28.07.2024, ora 16:00, o parte a parcării de la Poarta 1 se va restricționa pentru amplasarea/demontarea macaralei, scenei și elementelor de decor necesare desfășurării evenimentului;
-în perioada 27.07.2024, ora 06:00 – 28.07.2024, ora 00:00 se va permite restricționarea totală a circulației auto în parcarea de la Poarta 1 pentru desfășurarea evenimentului.
Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS, ediția a treia este organizată de Teatrul de Stat Constanța, finanțator fiind Consiliul Județean Constanța, iar partener principal – Primăria Municipiului Constanța.

Continue Reading

Actualitate

Articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute descoperite de jandarmi

Published

on

Marți, 23.07.2024, în jurul orei 21:30, în timp ce se aflau într-o misiune de rutină în localitatea Eforie Sud, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au constatat faptul că, într-un magazin situat pe strada Dezrobirii din localitate, un bărbat oferea spre vânzare 25 de tricouri care aveau însemnele unor mărci de renume.

Datorită acestui motiv jandarmii l-au legitimat pe cel în cauză și i-au cerut actele care să confirme proveniența mărfurilor expuse spre vânzare, susceptibile a fi contrafăcute (comercializarea unor asemenea produse fiind sancționată de legea 84/1998, privind mărcile si indicaţiile geografice). Bărbatul le-a spus jandarmilor că a cumpărat articolele respective dintr-un complex comercial de renume din București, neștiind că sunt contrafăcute și că vânzarea unor astfel de produse este sancționată de lege.

Articolele respective au fost ridicate de către jandarmi în vederea confiscării şi împreună cu actele de sesizare a organelor de urmărire penală cu privire la suspiciunea de săvârșire a unei infracțiuni au fost predate către poliţie în vederea continuării cercetărilor.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222