Connect with us

Actualitate

Împreună pentru viitor

Published

on

Luna mai este, se pare, dedicată într-ajutorării aproapelui nostru. Astfel că departamentul SCORA , ce aparține Asociației Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici din Constanța organizează în parteneriat cu Comunitatea Elenă Elpis din Constanța, în data de 23 mai un eveniment caritabil emoționant.

Deoarece maternitatea este locul în care ia naștere magia vieții, aceasta oferindu-ne acest privilegiu, are nevoie de ajutor. Situația precară cu care se confruntă spitalele din țara noastră, dar și condițiile contrabalansează calitatea nemaipomenită a medicilor care se dăruiesc cu pasiune cauzelor medicale.

Studenții Facultății de Medicină, împreună cu prof univ. dr. Vlad Justin Tica, șef de Secție al Clinicii de Obstretică Ginecologie s-au gândit la o idee prin care Maternitatea Spitalului Județean să primească o mână de ajutor.

Astfel evenimentul caritabil realizat în colaborare, dar și cu sprijinul Comunității Elene Elpis Constanța va strânge fonduri pentru această cauză. Prețul unui bilet este 100 de lei, dar, merită făcut efortul având în vedere destinația acestor bani. Acestea vor fi disponibile după data de 6 mai.

Spectacolul caritabil „Împreună pentru viitor” va începe la ora 18.30, joi, 23 mai, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”, din strada Karatzali,  acolo unde vor participa Ansamblul Elpis, Ansamblul Brâulețul, elevii Liceului cu Program Sportiv, Total Dance, studenții Facultății de Arte, specializarea interpretare muzicală-canto și elevii clasei de balet a Liceului de Arte „Regina Maria”.

În cadrul evenimentului va avea loc și o degustare de vinuri, dar și o licitație cu băuturi care nu se mai găsesc pe piață la momentul actual.

Sursa foto: Facebook/ImpreunaPentruViitor

Actualitate

S-a lansat BLINDHub, prima aplicaţie mobilă pentru integrarea profesională a nevăzătorilor

Published

on

Asociaţia Nevăzătorilor din România, Universitatea din Bucureşti şi Fundaţia Orange au lansat oficial BLINDHub, proiect cu acoperire naţională, în cadrul căruia va fi dezvoltată o aplicaţie mobilă menită să faciliteze accesul persoanelor cu deficienţe de vedere pe piaţa muncii şi în mediul universitar.

Proiectul se va derula în perioada 2020 – 2022 şi răspunde nevoilor celor peste 50.000 de persoane cu deficienţe de vedere şi apte de muncă, în contextul tendinţei de digitalizare.

,,Utilizarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi de acces sunt premize incontestabile ale unei reale incluziuni pentru persoanele cu deficienţă de vedere. Într-o lume digitală, BLINDHub pune împreună idei şi oportunităţi vocaţionale şi de muncă într-un spaţiu de interacţiune perfect adaptat nevoilor nevăzătorilor.”, a declarat Tudorel Tupiluşi, preşedinte ANR.

Cu aplicaţia mobilă, beneficiarii îşi vor putea crea gratuit, un profil profesional complet în baza unui video CV. Companiile interesate vor avea ocazia să filtreze în baza de date şi să trimită direct solicitări de interviu către candidaţi.

Continue Reading

Actualitate

Vasile Delicoti, învestit în funcție

Published

on

Vasile Delicoti a fost învestit în funcție, joi 29 octombrie, alături de consiliul local aleși în data de 27 septembrie de către locuitorii comunei atunci când au avut loc alegerile locale. Delicoti a ieșit din nou primar la Poarta Albă, după ce a primit girul din partea locuitorilor, câștigând detașat cu 1.373 de voturi. La evenimentul de învestire și depunere a jurământului a participat și prefectul județului, Silviu Iulian Coșa. Emoționat, dar temeinic, Vasile Delicoti a depus pentru a patra oară jurământul față de Dumnezeu și locuitorii comunei.

Consiliul local Poarta Albă este compus din 14 consilieri, iar Vasile Delicoti, odată cu depunerea jurământului a intrat în exercitarea celui de-al patrulea mandat ca primar al localității constănțene.

Continue Reading

Actualitate

Avioanele rămân la sol în noiembrie şi decembrie

Published

on

Cursele către Londra, Bruxelles, Amsterdam, Oradea și Suceava vor fi anulate sau suspendate în noiembrie și decembrie.

Astfel, în perioada 7 – 30 noiembrie, zborurile către și dinspre Londra se vor suspenda.

De asemenea, în zilele de 2, 9 și 16 noiembrie, zborurile către și dinspre Bruxelles se vor anula.

Se anulează și zborurile către și dinspre München, în zilele de 11, 18 și 25 noiembrie, către și dinspre Amsterdam în zilele de 13, 20, 27 noiembrie și 4 decembrie 2020.

Printre zborurile interne afectate sunt, în zilele de 3, 5, 10, 12, 17, 19, 24, 25 noiembrie și 1, 3, 8, 10, 15 decembrie 2020, cele către și dinspre Oradea, acestea fiind anulate.

În zilele de 4 și 6 noiembrie 2020, zborurile către și dinspre Suceava se vor anula.

Pasagerii care au cumpărat deja bilete pe aceste zboruri au fost sau vor fi contactate de companie, conform unui anunț TAROM.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta