Connect with us

Actualitate

Împreună pentru viitor

Published

on

Luna mai este, se pare, dedicată într-ajutorării aproapelui nostru. Astfel că departamentul SCORA , ce aparține Asociației Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici din Constanța organizează în parteneriat cu Comunitatea Elenă Elpis din Constanța, în data de 23 mai un eveniment caritabil emoționant.

Deoarece maternitatea este locul în care ia naștere magia vieții, aceasta oferindu-ne acest privilegiu, are nevoie de ajutor. Situația precară cu care se confruntă spitalele din țara noastră, dar și condițiile contrabalansează calitatea nemaipomenită a medicilor care se dăruiesc cu pasiune cauzelor medicale.

Studenții Facultății de Medicină, împreună cu prof univ. dr. Vlad Justin Tica, șef de Secție al Clinicii de Obstretică Ginecologie s-au gândit la o idee prin care Maternitatea Spitalului Județean să primească o mână de ajutor.

Astfel evenimentul caritabil realizat în colaborare, dar și cu sprijinul Comunității Elene Elpis Constanța va strânge fonduri pentru această cauză. Prețul unui bilet este 100 de lei, dar, merită făcut efortul având în vedere destinația acestor bani. Acestea vor fi disponibile după data de 6 mai.

Spectacolul caritabil „Împreună pentru viitor” va începe la ora 18.30, joi, 23 mai, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”, din strada Karatzali,  acolo unde vor participa Ansamblul Elpis, Ansamblul Brâulețul, elevii Liceului cu Program Sportiv, Total Dance, studenții Facultății de Arte, specializarea interpretare muzicală-canto și elevii clasei de balet a Liceului de Arte „Regina Maria”.

În cadrul evenimentului va avea loc și o degustare de vinuri, dar și o licitație cu băuturi care nu se mai găsesc pe piață la momentul actual.

Sursa foto: Facebook/ImpreunaPentruViitor

Actualitate

Mangalia va avea un stadion modern

Published

on

Stadionul central ,,Callatis” va fi reabilitat cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții. Zilele trecute, au fost efectuate câteva intervenții specifice în teren, iar în perioada următoare vor fi demolate vechile structuri. În locul acestora, va fi construită o bază sportivă modernă, dotată cu nocturnă.

,,Vom pune la dispoziția copiilor din Mangalia un loc potrivit pentru diverse competiții sportive, atât pe suprafața de joc acoperită cu gazon, cât și pe terenul multifuncțional, unde practicanții diverselor discipline sportive își vor putea desăvârși aptitudinile.”, promite primarul Radu Cristian.

 

Continue Reading

Actualitate

Soluții pentru constănțenii din Palazu Mare

Published

on

O parte din străzile cartierului Palazu Mare nu sunt asfaltate. După fiecare ploaie, drumul se transformă în mlaștină.

Pentru a rezolva situaţia, primarul Vergil Chițac s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu locuitorii din Palazu Mare și le-a prezentat mai multe soluții, astfel încât, în cel mai scurt timp, oamenii să beneficieze de condiții civilizate.

Problema nu este deloc simplă, după cum a declarat edilul Constanţei:

Au fost emise Autorizații de Construire fără să se țină cont că pe acolo trebuie să treacă drumuri, fără să fie trasat un aliniament. Practic, domeniul public care ar trebui să fie strada și trotuarele au acum forme geometrice complet neregulate. Nicidecum nu se poate construi drum pe acolo…nu se respectă nici o regulă.”.

Orice reconfigurare a zonei presupune ca locuitorii acestor străzi să cedeze suprafețe din propriul teren. Ulterior, se vor întocmi acte notariale, se vor reface documentațiile cadastrale, vor fi recalculate impozitele pentru noile suprafețe.

Concomitent, echipele municipalității vor demara lucrările de construire a drumului, pentru ca aceste străzi impracticabile să devină artere circulabile, cu asfalt modern.

Continue Reading

Actualitate

România intră în etapa de operaționalizare a Centrului CYBER

Published

on

Ca urmare a deciziei statelor membre ale Uniunii Europene, exprimată prin vot în decembrie anul trecut, România va găzdui viitorul Centru european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice. Centrul CYBER este prima entitate europeană de pe teritoriul țării noastre.

Etapa de pregătire a operaționalizării noului centru, atât la nivelul elaborării cadrului normativ, cât și din punct de vedere al administrării și resurselor financiare necesare, va fi coordonată de Ministerului Finanțelor și Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Se va înființa GLI-CYBER, grup de lucru interinstituțional, responsabil cu identificarea setului de măsuri, precum și cu elaborarea cadrului legislativ, necesar operaționalizării Centrului CYBER.

,,Voi duce la bun sfârșit instalarea primei agenții europene de pe teritoriul nostru, având privilegiul să fi fost desemnat anul trecut reprezentant special al Guvernului pentru pregătirea și promovarea candidaturii României în negocierile pentru noul sediu CYBER.

Este o etapă firească de continuitate a eforturilor echipei care a pregătit candidatura României și care a făcut posibilă această victorie fără precedent pentru țara noastră. Suntem într-un dialog permanent cu reprezentanții Comisiei și lucrăm împreună la un calendar pentru operaționalizare.”, a declarat Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor.

Secretariatul tehnic al GLI-CYBER, care va avea rolul de Unitate de Operaționalizare a Centrului CYBER, va fi asigurat de reprezentanții Ministerului de Finanțe. Unitatea va asigura interfața dintre autoritățile și instituțiile din România și reprezentanții Comisiei.

Centrul CYBER va fi un pol european de expertiză tehnologică în materie de securitate cibernetică, în special în domenii precum criptografia, serviciile de securitate a rețelelor informatice, detectarea intruziunilor, securitatea sistemelor, securitatea rețelelor, securitatea programelor informatice și a aplicațiilor. De asemenea, va asigura coordonarea între centrele naționale pentru securitate cibernetică din statele membre.

Totodată, va fi principalul organism de gestionare a fondurilor europene, dedicate cercetării în domeniul securității cibernetice, disponibile prin cele două programe de finanțare ale UE: Europa Digitală și Orizont Europa.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta