Connect with us

Actualitate

Împreună pentru un viitor armonios! Sute de copii demonstrează că îşi pot petrece vacanţa de vară într-un mod constructiv

Published

on

În plină vacanţă de vară, sute de copii din Constanţa au parte de o experienţă inedită şi cât se poate de benefică pentru viitorul lor. Căci, la malul mării există o fundaţie ce le oferă adolescenţilor şi tinerilor o alternativă ingenioasă de petrecere a timpului liber.

Periodic, copiii pun la cale serate şi programe artistice, cu care îi încântă pe părinţii lor.

“Cât v-aţi pregătit pentru un asemenea program? Ne-am pregătit timp de o lună întreagă. Şi, cum a fost, mulţumiţi? Suntem mulţumiţi, iar copiii sunt la fel, mai ales că am văzut entuziasmul şi fericirea pe faţa copiilor.”, spune o adolescentă

“Pentru mine înseamnă un mod în care îmi fac prieteni noi şi ştiu că ajut pe cineva să se dezvolte şi să îşi ocupe timpul cu alte activităţi.”, completează o altă colegă

Mai mici sau mai mari, copiii au astfel ocazia să lucreze în echipă, să înveţe lucruri noi şi să fie mai responsabili.

“După cum vedeţi, noi avem foarte multă energie şi m-a ajutat să mă dezvolt personal, fiindcă este adevărat…stăteam foarte mult pe telefon, fiind un adolescent, normal, dar acum simt că sunt mai responsabil.”, spune un adolescent

“Pe lângă animaţii, noi mai avem şi laboratoare în care îi ajutăm să înţeleagă anumite lucruri, îi învăţăm lucruri noi, să facă brăţări, să lucreze în Power Point, deci este un lucru foarte frumos, mai ales că unii copii stau acasă în timpul verii şi îşi petrec timpul pe calculator.”, completează un alt adolescent

“Mă bucur că ţinem copiii, pe durata verii, angrenaţi în normalitate. Învaţă unii de la ceilalţi, totul se face în echipă, e o competiţie corectă, care îi pregăteşte să fie oameni mai buni. În cele din urmă, bucuria cu care se uită unii la ceilalţi, iar totodată competiţia de a fi cel mai bun şi de a câştiga naşte, dacă vreţi, oraşul de mâine.”, declară DECEBAL FĂGĂDĂU, primarul municipiului Constanţa

Desigur, pentru efortul lor, micii artişti au fost răsplătiţi. Iar la finalul ultimei serate, toţi copiii din cele patru echipe s-au bucurat de o surpriză dulce, pregătită special pentru ei, de Cofetăria Moesis by Angelo.

“Asta am spus întotdeauna, fiecare echipă e învingătoare, iar aseară mi-a venit ideea să pregătesc fiecărei echipe câte un tort în culorile specifice şi cu mascotele aferente. Pentru mine, ei sunt toţi învingători.”, spune PAULA VALS, manager general Angelo

De astfel de experienţe au parte copiii care aleg să îşi petreacă vacanţa de vară într-un mod constructiv şi armonios.

Actualitate

O nouă ediție „Constanța Coffee Break”

Published

on

O nouă ediție „Constanța Coffee Break” îi așteaptă pe constănțeni și în acest weekend. De la ediție la ediție, organizatorii adaugă noi elemente pentru ca distracția să ajungă la superlativ, dar și pentru a crea combinația perfectă pentru relaxare. Sportul, muzica și dansul vor oferi noi experiențe unice pentru constănțeni și turiști. „Constanța Coffee Break” se desfășoară de sâmbătă, de la ora 08:00 și până duminică la ora 23:00, iar bulevardul Tomis se transformă într-un spațiu special: zonă de promenadă, arenă de sport și ring de dans.

Sâmbătă seara, de la ora 19:30, Fanfara „Muzica Apelor” va colora armonios zona cu cei peste 20 de instrumentiști ce vor îmbina în mod plăcut solemnitatea marșurilor militare cu elemente din folclorul românesc, muzică ușoară, dar și valsuri și arii celebre din repertoriul național și international. Distracția  va continua în compania elevilor de la secția dans sportiv din cadrul Liceul cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru” din Constanța.  În a doua zi a „Constanța Coffee Break”, duminică, de la ora 20:00, constănțenii vor descoperi frumusețea dansului tradițional, iar numeroase ansambluri de copii îi vor încânta pe participanți. Ansambluri precum „Flori Dobrogene”, „Izvorașul Dobrogean”  vor participa la evenimentul de weekend.  400 de volume, un spațiu pentru lectură special amenajat și multe surprize îi așteaptă vizitatori la festivalul „Constanța citește” care se desfășoară în Parcul Arheologic.

De asemenea, și în acest sfârșit de săptămână, iubitorii de sport vor avea liber la distracție. Atât sâmbătă, cât și duminică, începând cu ora 18:00, va fi open court pentru cei care doresc să joace baschet și badminton.

Continue Reading

Actualitate

Se igienizează spațiile verzi

Published

on

Se igienizează spațiile verzi din municipiul Constanța, care în aceste zile beneficiază de o îngrjirire corectă și corespunzătoare. Echipele Direcției Generale Gestionare Servicii Publice împreună cu cele ale firmelor prestatoare și beneficiarii venitului minim garantat cosesc, greblează, plivesc și prășesc florile și trandafirii, udă suprafețele verzi sau tund gardul viu. S-a acționat până acum în parcul Tăbăcărie, pe faleza Cazinoului, în stațiunea Mamaia, dar și pe mai multe străzi și bulevarde din oraș: Tomis, Al. Lăpușneanu, Mamaia, Cișmelei, Adamclisi sau Suceava.

O atenție deosebită s-a acordat și arborilor. De asemenea se elimină ramurile bătrâne, uscate, rupte accidental sau atacate de carii ale copacilor din parcul Tăbăcărie și de pe faleza Cazinoului pentru a evita astfel prăbușirea lor.

Arborii din curțile și din preajma unităților de învățământ au fost toaletați deja, iar acum se centralizează și se verifică situațiile similare de pe întreg cuprinsul orașului, stabilind care sunt prioritățile în acest sens.

Continue Reading

Actualitate

„Din mers imunizarea este mai simplă”

Published

on

În weekendul ce urmează un nou eveniment de imunizare a populației va avea loc la malul mării. Campania de vaccinare drive-through se desfășoară în perioada  6-8 august în parcarea City Park Mall.

În intervalul  orar 12-20, în cadrul punctului de vaccinare din parcarea centrului comercial se va desfășura campania de drive-through cu serurile Pfizer și Johnson and Johnson.

Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta, indiferent de localitatea de domiciliu, fără programare, prezentând documente de identitate valabile (carte de identitate sau pașaport). Așadar, vineri, sâmbătă și duminică între orele 12:00 -20:00, constănțenii și turiștii sunt așteptați să se imunizeze.

Continue Reading

Actualitate

In Memoriam Octavian Dumitru Unc

Published

on

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, organizează vineri, 6 august, în Aula Bibliotecii, de la ora 17:00, lansarea volumului de poezie Drumuri de ieri, al regretatului chirurg Octavian Dumitru Unc, apărut la editura Ex Ponto după dispariţia acestuia.

Medicul Dumitru Octavian Unc, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, și-a descoperit târziu vocaţia poetică, suficient însă pentru câteva volume de poezie care au reținut atenția și care exprimă un profund atașament față de spațiul dobrogean.

Volumul Drumuri de ieri este alcătuit din poeme de dragoste inedite, pe care autorul nu a apucat să le publice, postfațând o operă care nu se măsoară în ani, ci în momente privilegiate conţinute în fiecare poezie. Cartea va fi prezentată de Corina Apostoleanu și poetul Sorin Roșca.

Prezentarea va fi urmată de un recital din poezia lui Octavian Dumitru Unc, susţinut de actorul Geo Dobre, și de un moment muzical oferit de Ștefan Petrescu (vioară), Niculai Vararu-Maradin (pian) și Alexandru Chiriac (bariton).

Continue Reading

Le Charme RESTAURANT

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222