Connect with us

Actualitate

Împreună pentru o nouă şansă

Published

on

Într-o societate în care barierele ne împiedică uneori să ne dezvoltăm aşa cum vrem, adevărata luptă o dau copiii şi tinerii cu dizabilităţi, care încearcă să se integreze într-o lume normală. Din cauza problemelor de care suferă, foarte puţini sunt cei dispuşi să le dea o şansă. Nu este cazul Hotelului Siret din staţiunea Mamaia care a primit peste 130 de copii şi tineri cu nevoi speciale de la Fundaţia Star of Hope România.

 “Ne bucurăm ca pentru al patrulea an la rând să fim gazda copiilor cu dizabilităţi şi pentru părinţii acestora, care nu au o misiune foarte uşoară. Timp de 7 zile, aceşti copii se vor bucura de mare, de soare şi vor fi cazaţi la hotelul nostru, hotel Siret”, a declarat managerul Hotelului Siret, Oana Tănase.

Doamna Aurora s-a implicat în problemele copiilor cu dizabilităţi încă de când avea 21 de ani şi a hotărât să îşi dedice viaţa şi să facă tot ce poate pentru a-i ajuta să se integreze în societate, ea fiind acum preşedintele executiv al Fundaţiei. Munca celor de la fundaţie şi-a spus cuvântul, pentru că mulţi copii cu nevoi speciale au avut rezultate remarcabile la concursurile la care au participat.

“Avem chiar şi un băieţel din Suceava, un băieţel foarte scump, care a câştigat recent premiul II la Bruxelles, a fost la un Campionat de Arte Marţiale. Avem copii care au câştigat la Special Olimpics, la atletism. O parte din copii au participat la festivaluri naţionale de muzică”, a declarat preşedintele executiv Star of Hope România, Aurora Vatamaniuc.

La Hotel Siret din Mamaia este prezent şi preşedintele Fundaţiei Star of Hope Suedia.

 “Copiii sunt integraţi în societate, dar schimbarea cea mai mare se vede în rândul părinţilor, care au speranţă pentru viitor. Nu se simt izolaţi, sunt mulţi care au copii cu dizabilităţi, motiv pentru care s-au legat prietenii între ei”, a spus preşedintele Star of Hope Suedia, Lennart Eriksson.

Aici am cunoscut-o şi pe Andreea, o tânără care, deşi suferă de paralizie cerebrală, a reuşit să învingă un sistem bolnav şi a absolvit Facultatea de Psihologie, iar visul ei continuă – ar vrea să urmeze şi un doctorat. Acum este ambasador al Fundaţiei Star of Hope România.

 “Această tabără este un moment de relaxare pentru părinţi şi pentru tineri, pentru că este dificil ca o persoană cu dizabilităţi şi ca părinte cu dizabilităţi să găseşti servicii şi să găseşti deschidere pentru copilul tău prin terapii şi alte servicii ca copilul tău să fie mai bine şi această tabără este un moment de relaxare şi de regăsire”, ne-a spus Andreea Dăncinescu.

La hotelul Siret am vorbit şi cu Anca, mama unui băieţel de 8 ani care suferă de sindrom Down şi care cochetează cu sportul.

 “Sunt împreună cu Fundaţia Star of Hope de 3 ani şi ceva. Datorită lor am înfiinţat o asociaţie de părinţi şi un centru pentru copii la Suceava, unde avem un număr de 25 de copii cu diferite dizabilităţi. Datorită Star of Hope am reuşit să aducem încă un centru în Suceava unde se face terapie gratuită şi să le oferim şanse de reabilitare şi de reintegrare în societate acelora care nu au acces la serviciile private”, a spus Anca Ştreangă.

Părinţii care se află la malul mării, împreună cu cei mici, iau parte la tot felul de conferinţe care îi învaţă cum să facă faţă barierelor societăţii noastre care face paşi mici în a-i integra pe cei cu nevoi speciale.

“Subiectele pe care le-am  tratat la aceste conferinţe au fost pentru menajarea stresului în familiile acestea cu copii cu nevoi speciale. Am tratat subiecte de boli comune, efectele stresului, simptomele, intervenţiile pe care ei le pot face în casele lor”, a declarat medicul Rodica Maloş.

Alături de copiii cu nevoi speciale, cazaţi la Hotel Siret, se află şi o echipă de voluntari din Suedia cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, care au venit însoţiţi de profesorii lor.

Actualitate

Vești bune pentru pacienții cu Sars Cov 2

Published

on

Vești bune pentru pacienții suspecți sau infectați cu Sars Cov 2. Spitalul Județean Constanța a anunțat faptul că își extinde serviciile medicale pentru acești pacienți.

Conducerea SCJU s-a întrunit de urgență acum câteva zile pentru a rezolva cu celeritate mai multe situații cauzate de creșterea numărului de pacienți infectați cu noul coronavirus. În acest sens s-a stabilit extinderea numărului de locuri dotate cu Oxigen pentru pacienții Covid înregistrați în UPU și aflați în așteptarea transferului către Spitalele COVID, s-a suplimentat numărul de paturi dotate cu oxigen prin mărirea numărului de concentratoare de oxigen achiziționate.

De asemenea, a fost crescută capacitatea de testare PCR, prin suplimentarea efectivului de lucru în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară și extinderea programului inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, cât și a fost aprobată amplasarea unei extensii modulare care va deservi Unitatea Primiri Urgențe și astfel va fi suplimentat numărul de locuri pentru pacienții suspecți COVID, aflați în așteptarea rezultatului PCR. Noua extensie este formată din 16 containere care vor fi racordate la utilități iar spațiul interior va fi amenajat și compartimentat conform normelor sanitare în vigoare, urmând să asigure 20-22 paturi.

 

Continue Reading

Actualitate

Se lărgesc plajele constănțene

Published

on

Sezonul estival 2020-2021 va debuta cu o plajă generoasă în stațiunea Mamaia. Se lucrează de zor la înnisipare, iar întregul proiect oferă un adevărat spectacol. Accesul  pe plajă este, însă, strict interzis din cauza utilajelor de mare tonaj și a fenomenului de nisip mișcător. Celelalte loturi de plajă care fac parte din proiect vor fi finalizate în 2023.

 

De câteva zile, în stațiunea Mamaia a început înnisiparea propriu-zisă. Se muncește fără întrerupere la lățirea porțiunilor de nisip. Frontul înaintează cu 50 de metri liniari în fiecare zi, spun experții. Ceea ce înseamnă undeva la 7 kilometri. Pentru ca proiectul să decurgă fără probleme, totul este atent supravegheat, iar lucrările se desfășoară cu cele mai bune echipamente. De pildă, draga refulantă care preia nisipul de pe fundul Mării Negre și îl pompează pe plajă este una dintre cele mai performante din lume.

 

Zona avea nevoie urgentă de înnisipare, mai spun specialiștii. Este un proces în urma căruia, timp de cel puțin 50 de ani de la finalizare, nu vor mai fi probleme cu eroziunea. Plaja va ajunge la o cotă plus 3 față de nivelul mării, iar experții garantează că turiștii și localnicii vor avea parte de tot confortul.

 

Celelalte loturi, 10 la număr, ar urma să fie finalizate până la sfârșitul anului 2023. Pe de altă parte, chiar dacă fenomenul de înnisipare este spectaculos și nu sunt puțini cei care și-ar dori să vadă cum decurg lucrările, accesul pe plajă, în acestă perioadă, este strict interzis, din cauza utilajelor de mare tonaj și a fenomenul de nisip mișcător, ce apare ca urmare a amestecului de nisip și apă. Lucrările au loc în cadrul proiectului „Reducerea eroziunii costiere”, faza a doua, iar costurile proiectului, cofinnațat de Uniunea Europeană, depășesc 752 de milioane de euro.

Continue Reading

Actualitate

Jandarmii constănțeni, acțiuni pentru prevenție

Published

on

Peste 130 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada 16 – 22 noiembrie, acționând în cooperare cu poliţiştii constănţeni, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar şi pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic.

În acest sfârşit de săptămână, jandarmii constănțeni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor preventive pe raza județului Constanța, în zone aglomerate, piețe și târguri agroalimentare, gări și stații de transport în comun din zona de competență, fiind prezenţi alături de poliţişti şi în localităţile unde s-a instituit măsura de carantină zonală.

Pe timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute, au fost aplicate 339 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 138.000 lei, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-Cov-2.

Tot săptămâna trecută au mai fost executate 60 misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete şi 2 misiuni în sprijinul unor executori judecătoreşti. Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la cele 35 de obiective din competenţă, fiind prezenţi şi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa şi Biroul Electoral Judeţean Constanţa.

IJJ Constanța îi sfătuiește pe constănțeni să respecte în continuare măsurile impuse,  să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să evite locurile aglomerate și să nu se expună la riscuri, reamintind că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau prin sesizarea mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta