Connect with us

Actualitate

Împreună pentru o nouă şansă

Published

on

Într-o societate în care barierele ne împiedică uneori să ne dezvoltăm aşa cum vrem, adevărata luptă o dau copiii şi tinerii cu dizabilităţi, care încearcă să se integreze într-o lume normală. Din cauza problemelor de care suferă, foarte puţini sunt cei dispuşi să le dea o şansă. Nu este cazul Hotelului Siret din staţiunea Mamaia care a primit peste 130 de copii şi tineri cu nevoi speciale de la Fundaţia Star of Hope România.

 “Ne bucurăm ca pentru al patrulea an la rând să fim gazda copiilor cu dizabilităţi şi pentru părinţii acestora, care nu au o misiune foarte uşoară. Timp de 7 zile, aceşti copii se vor bucura de mare, de soare şi vor fi cazaţi la hotelul nostru, hotel Siret”, a declarat managerul Hotelului Siret, Oana Tănase.

Doamna Aurora s-a implicat în problemele copiilor cu dizabilităţi încă de când avea 21 de ani şi a hotărât să îşi dedice viaţa şi să facă tot ce poate pentru a-i ajuta să se integreze în societate, ea fiind acum preşedintele executiv al Fundaţiei. Munca celor de la fundaţie şi-a spus cuvântul, pentru că mulţi copii cu nevoi speciale au avut rezultate remarcabile la concursurile la care au participat.

“Avem chiar şi un băieţel din Suceava, un băieţel foarte scump, care a câştigat recent premiul II la Bruxelles, a fost la un Campionat de Arte Marţiale. Avem copii care au câştigat la Special Olimpics, la atletism. O parte din copii au participat la festivaluri naţionale de muzică”, a declarat preşedintele executiv Star of Hope România, Aurora Vatamaniuc.

La Hotel Siret din Mamaia este prezent şi preşedintele Fundaţiei Star of Hope Suedia.

 “Copiii sunt integraţi în societate, dar schimbarea cea mai mare se vede în rândul părinţilor, care au speranţă pentru viitor. Nu se simt izolaţi, sunt mulţi care au copii cu dizabilităţi, motiv pentru care s-au legat prietenii între ei”, a spus preşedintele Star of Hope Suedia, Lennart Eriksson.

Aici am cunoscut-o şi pe Andreea, o tânără care, deşi suferă de paralizie cerebrală, a reuşit să învingă un sistem bolnav şi a absolvit Facultatea de Psihologie, iar visul ei continuă – ar vrea să urmeze şi un doctorat. Acum este ambasador al Fundaţiei Star of Hope România.

 “Această tabără este un moment de relaxare pentru părinţi şi pentru tineri, pentru că este dificil ca o persoană cu dizabilităţi şi ca părinte cu dizabilităţi să găseşti servicii şi să găseşti deschidere pentru copilul tău prin terapii şi alte servicii ca copilul tău să fie mai bine şi această tabără este un moment de relaxare şi de regăsire”, ne-a spus Andreea Dăncinescu.

La hotelul Siret am vorbit şi cu Anca, mama unui băieţel de 8 ani care suferă de sindrom Down şi care cochetează cu sportul.

 “Sunt împreună cu Fundaţia Star of Hope de 3 ani şi ceva. Datorită lor am înfiinţat o asociaţie de părinţi şi un centru pentru copii la Suceava, unde avem un număr de 25 de copii cu diferite dizabilităţi. Datorită Star of Hope am reuşit să aducem încă un centru în Suceava unde se face terapie gratuită şi să le oferim şanse de reabilitare şi de reintegrare în societate acelora care nu au acces la serviciile private”, a spus Anca Ştreangă.

Părinţii care se află la malul mării, împreună cu cei mici, iau parte la tot felul de conferinţe care îi învaţă cum să facă faţă barierelor societăţii noastre care face paşi mici în a-i integra pe cei cu nevoi speciale.

“Subiectele pe care le-am  tratat la aceste conferinţe au fost pentru menajarea stresului în familiile acestea cu copii cu nevoi speciale. Am tratat subiecte de boli comune, efectele stresului, simptomele, intervenţiile pe care ei le pot face în casele lor”, a declarat medicul Rodica Maloş.

Alături de copiii cu nevoi speciale, cazaţi la Hotel Siret, se află şi o echipă de voluntari din Suedia cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, care au venit însoţiţi de profesorii lor.

Actualitate

Arestat preventiv pentru furt calificat

Published

on

La acest început de săptămână, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi – Biroul Județean de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au efectuat trei percheziții domiciliare, în județul Constanța, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Un bărbat a fost arestat preventiv.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, mai multe persoane ar fi rupt sigiliile unei barje, încărcată cu floarea-soarelui, care se afla pe fluviul Dunărea, în zona localității Rasova, de unde ar fi sustras cereale.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 12,5 tone de semințe de floarea-soarelui, 1,5 tone de produs petrolier, cu miros specific de motorină, două bărci, un motor de barcă, 700 de lei și 50 de euro, precum și alte obiecte cu valoare probatorie.

Cerealele au fost ridicate de polițiști și predate părții vătămate, prejudiciul fiind recuperat în proporție de 70 %. Valoarea totală a bunurilor ridicate, în vederea continuării cercetărilor, este de peste 61.000 de lei. Doi bărbați au fost identificați, unul dintre aceștia fiind reținut, pentru 24 de ore.

Persoana a fost prezentată instanței de judecată, care a emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. Acțiunile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Continue Reading

Actualitate

La Năvodari, a început distribuirea tichetelor sociale de Crăciun 2021

Published

on

Aproximativ 2.200 de persoane care au depus cereri în perioada 4 octombrie – 26 noiembrie vor primi tichete sociale oferite de Primăria Năvodari cu ocazia Crăciunului.

Distribuirea tichetelor sociale se va face până în data de 17 decembrie, prin Poșta Română, cu confirmare de primire.

Beneficiari ai tichetelor sociale sunt pensionari cu venituri de până la 1.450 lei/lună, persoane fără niciun venit cu vârsta de peste 60 ani, persoanele încadrate într-un grad de handicap grav sau accentuat, beneficiarii de venit minim garantat, precum și beneficiarii de alocație de susținere a familiei.

În funcție de categoria socială din care fac parte, beneficiarii vor primi între patru și șase tichete/persoană, în valoare de 10 lei/tichet.

sursa foto: Primăria Năvodari

Continue Reading

Actualitate

Respectarea regulilor de circulație nu este opțională

Published

on

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au desfășurat zilele trecute o acțiune pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale în zonele și locurile în care este interzisă oprirea/staționarea vehiculelor.

Într-o singură zi, polițiștii locali au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de 25.950 lei și 180 puncte de penalizare.

De asemenea, au fost ridicate 20 de autovehicule de pe partea carosabilă a drumului public.

Mașinile au fost depozitate în parcul auto situat în municipiul Constanța, strada Caraiman, nr.1 și pot fi ridicate doar după ce proprietarii au achitat taxele prevăzute prin HCLM 399/2018: tarif ridicare mașini – 450 de lei, tarif transport mașini – 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi – 60 de lei. Programul de restituire este non-stop.

Încă o dată, Poliția Locală Constanța atrage atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație. Le mulțumim tuturor celor care ne-au semnalat problemele întâlnite și îi rugăm să facă în continuare acest lucru la numărul de telefon: 0241.484.205 sau 0341.922 – Dispecerat- Direcția Generală Poliția Locală.

Continue Reading

Actualitate

Moș Nicolae a sosit cu desaga plină în localitatea Saraiu

Published

on

Moș Nicolae a sosit cu desaga plină cu daruri în comuna Saraiu. La fel ca în fiecare an, toți elevii din localitate au primit pachete cu dulciuri și s-au bucurat de multe alte surprize.

“Le mulțumesc sărăienilor adevărați care își iubesc necondiționat comuna  pentru că au venit să fie împreună într-un număr impresionant, arătând că nimeni nu ne poate “ucide” sărbătoarea Crăciunului sau bucuria cadourilor oferite de Moș Nicolae. Și știm cu toții, noi cei cu inima deschisă și mintea orientată spre bine, frumos și iubire că sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej pentru a le oferi copiilor noștri cele mai frumoase și sfinte simboluri creștine care fac parte din fibra poporului român. În această zi  mă bucur că am reușit să mă țin de cuvânt față de toți copiii care m-au întrebat îngrijorați în ultimele luni dacă vom avea manifestări de Crăciun anul acesta și iată că avem.”, a declarat DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu

Iar surprizele nu s-au încheiat aici. Comuna Saraiu a îmbrăcat și anul acesta straie de sărbătoare. Astfel, a fost inaugurat iluminatul festiv, iar mii de beculețe multicolore și inedite ornamente specifice Crăciunului le aduc localnicilor bucuria sărbătorilor de iarnă.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222