Connect with us

Actualitate

Împreună pentru o nouă şansă

Published

on

Într-o societate în care barierele ne împiedică uneori să ne dezvoltăm aşa cum vrem, adevărata luptă o dau copiii şi tinerii cu dizabilităţi, care încearcă să se integreze într-o lume normală. Din cauza problemelor de care suferă, foarte puţini sunt cei dispuşi să le dea o şansă. Nu este cazul Hotelului Siret din staţiunea Mamaia care a primit peste 130 de copii şi tineri cu nevoi speciale de la Fundaţia Star of Hope România.

 “Ne bucurăm ca pentru al patrulea an la rând să fim gazda copiilor cu dizabilităţi şi pentru părinţii acestora, care nu au o misiune foarte uşoară. Timp de 7 zile, aceşti copii se vor bucura de mare, de soare şi vor fi cazaţi la hotelul nostru, hotel Siret”, a declarat managerul Hotelului Siret, Oana Tănase.

Doamna Aurora s-a implicat în problemele copiilor cu dizabilităţi încă de când avea 21 de ani şi a hotărât să îşi dedice viaţa şi să facă tot ce poate pentru a-i ajuta să se integreze în societate, ea fiind acum preşedintele executiv al Fundaţiei. Munca celor de la fundaţie şi-a spus cuvântul, pentru că mulţi copii cu nevoi speciale au avut rezultate remarcabile la concursurile la care au participat.

“Avem chiar şi un băieţel din Suceava, un băieţel foarte scump, care a câştigat recent premiul II la Bruxelles, a fost la un Campionat de Arte Marţiale. Avem copii care au câştigat la Special Olimpics, la atletism. O parte din copii au participat la festivaluri naţionale de muzică”, a declarat preşedintele executiv Star of Hope România, Aurora Vatamaniuc.

La Hotel Siret din Mamaia este prezent şi preşedintele Fundaţiei Star of Hope Suedia.

 “Copiii sunt integraţi în societate, dar schimbarea cea mai mare se vede în rândul părinţilor, care au speranţă pentru viitor. Nu se simt izolaţi, sunt mulţi care au copii cu dizabilităţi, motiv pentru care s-au legat prietenii între ei”, a spus preşedintele Star of Hope Suedia, Lennart Eriksson.

Aici am cunoscut-o şi pe Andreea, o tânără care, deşi suferă de paralizie cerebrală, a reuşit să învingă un sistem bolnav şi a absolvit Facultatea de Psihologie, iar visul ei continuă – ar vrea să urmeze şi un doctorat. Acum este ambasador al Fundaţiei Star of Hope România.

 “Această tabără este un moment de relaxare pentru părinţi şi pentru tineri, pentru că este dificil ca o persoană cu dizabilităţi şi ca părinte cu dizabilităţi să găseşti servicii şi să găseşti deschidere pentru copilul tău prin terapii şi alte servicii ca copilul tău să fie mai bine şi această tabără este un moment de relaxare şi de regăsire”, ne-a spus Andreea Dăncinescu.

La hotelul Siret am vorbit şi cu Anca, mama unui băieţel de 8 ani care suferă de sindrom Down şi care cochetează cu sportul.

 “Sunt împreună cu Fundaţia Star of Hope de 3 ani şi ceva. Datorită lor am înfiinţat o asociaţie de părinţi şi un centru pentru copii la Suceava, unde avem un număr de 25 de copii cu diferite dizabilităţi. Datorită Star of Hope am reuşit să aducem încă un centru în Suceava unde se face terapie gratuită şi să le oferim şanse de reabilitare şi de reintegrare în societate acelora care nu au acces la serviciile private”, a spus Anca Ştreangă.

Părinţii care se află la malul mării, împreună cu cei mici, iau parte la tot felul de conferinţe care îi învaţă cum să facă faţă barierelor societăţii noastre care face paşi mici în a-i integra pe cei cu nevoi speciale.

“Subiectele pe care le-am  tratat la aceste conferinţe au fost pentru menajarea stresului în familiile acestea cu copii cu nevoi speciale. Am tratat subiecte de boli comune, efectele stresului, simptomele, intervenţiile pe care ei le pot face în casele lor”, a declarat medicul Rodica Maloş.

Alături de copiii cu nevoi speciale, cazaţi la Hotel Siret, se află şi o echipă de voluntari din Suedia cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, care au venit însoţiţi de profesorii lor.

Actualitate

My Raja, o nouă aplicație pentru abonații companiei de apă

Published

on

RAJA a lansat aplicația de mobil MyRAJA pentru a facilita accesul abonaților săi la contul de client și la serviciile utilizate, în această perioadă. Clienții societății, utilizatori de smartphone sau tabletă, au acces rapid și sigur la informațiile din conturile proprii. Aceasta poate fi descărcată gratuit de pe App Store sau din Magazinul Google Play, iar instalarea durează doar câteva secunde.

Serviciile oferite prin aplicația mobilă MyRAJA sunt:

– informații despre factură, imediat ce aceasta a fost emisă;

– achitarea online a facturii, cu o singură apăsare de buton și cu posibilitatea salvării datelor cardului bancar, pentru plăți mai rapide;

– vizualizarea facturilor emise și a plăților efectuate în ultimele 12 luni;

– înregistrarea indexului contorului de apă, prin autocitire;

– transmiterea sesizărilor sau solicitarea diferitelor informații referitoare la serviciile societății;

– modificarea datelor de contact (email,telefon);

-transparenţă, comoditate și securitate în realizarea tranzacţiilor.

De asemenea, pentru prima autentificare în aplicația mobilă trebuie parcurși câțiva pași după cum urmează:

– dacă abonatul deține deja un cont de client creat pe platforma online, acesta va introduce adresa de e–mail sau codul de client și parola setată pentru accesarea contului deschis pe pagina web;

– dacă abonatul nu are încă un cont de client, acesta poate crea unul, direct din aplicația de mobil, introducând codul de client regăsit pe factură, numele complet, o adresă de e-mail validă, numărul de telefon și o parolă.

Pentru toate autentificările ulterioare abonatul va introduce datele de logare setate, respectiv adresa de e–mail sau codul de client și parola.

„Acum clienții societății pot accesa toate informațiile de care au nevoie, în timp real și oriunde există o conexiune la internet. În acest fel salvează timp, dețin controlul, sunt permanent informați. Pentru a ne proteja sănătatea în această perioadă de criză sanitară, folosirea instrumentelor digitale este extrem de importantă, atât în activitățile curente ale companiei cât și pentru clienții noștri. De aceea, îi încurajăm pe aceștia să folosească cu încredere aplicația Contul meu RAJA de pe pagina web a societății sau MyRAJA direct de pe telefonul mobil sau tabletă, și să aleagă factura electronică în favoarea celei imprimate pe hârtie, pentru că este o opțiune gratuită, sigură, rapidă și eficientă”, menționează reprezentanții RAJA.

RAJA menționează faptul că aplicația pentru mobil se adresează tuturor titularilor de contract și reprezentanților legali ai societăților comerciale, instituțiilor publice și asociațiilor de locatari/proprietari care au încheiat un contract individual cu ei.

Continue Reading

Actualitate

Table interactive pentru liceenii constănțeni

Published

on

Veste bună atât pentru elevi cât și pentru dascălii constănțeni. Peste 200 de table interactive vor ajunge în 42 de licee din județul Constanța, 14 în mediul rural și 28 în mediul urban. Echipamentele vor fi puse la dispoziția profesorilor și a elevilor pentru activități față în față și on-line, contribuind astfel la creșterea calității educației oferite în liceele beneficiare.

Acțiunea se desfășoară la Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu din Constanța, în baza unei programări a instituțiilor școlare, la intervale orare fixate astfel încât să se respecte distanțarea fizică, precum și toate măsurile specifice privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Tablă interactivă este denumirea generică a unui set de echipamente, format din tablă interactivă și accesorii de fixare, video proiector, OPS cu 500 GB HDD, software proprietar și alte accesorii specifice.

Cele 211 table interactive au fost achiziționate de Ministerul Educației- Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă în cadrul Componentei 1 Intervenții sistemice și la nivelul liceelor, Subcomponenta Proiectul privind învățământul secundar ROSE, finanțat prin acord semnat de către Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Guvernul României.

Continue Reading

Actualitate

Sejur de poveste în Delta Dunării

Published

on

Sărbători pascale, departe de lume, într-o oază de liniște. Delta Dunării se pregătește să primească turiști în minivacanța de Paște și 1 mai. După litoral, Delta Dunării câștigă teren în preferințele românilor.  Iar după mai bine de un an de pandemie, pensiunile din Deltă se laudă cu un grad de ocupare de sută la sută. Turiştii vor fi întâmpinați cu peisaje mirifice şi mâncăruri pescăreşti tradiţionale.

Turiștii care au ales să petreacă minivacanța de Paste și 1 Mai în Delta Dunării și-au făcut rezervări cu mult timp înainte. Așa se face că acum multe pensiuni nu mai au locuri libere. Proprietarii s-au pregătit din timp și pe lângă cazare si mâncare le-au făcut turistilor un program, astfel încât timpul petrecut în Deltă să fie folosit la maximum. O plimbare pe canalele Dunării este obligatory, iar turiștii pot petrece și o zi întreagă pe apă. Vor putea admira pelicani, egrete, dar și plante specifice Deltei precum nuferi albi sau negri.

Vestea bună este că nici prețurile nu au crescut față de anul trecut, iar oferte sunt pentru toate gusturile. Tarifele diferă în funcție de clasificarea pensiunilor și a serviciilor oferite. Pornesc de la 800 de lei de persoană pentru un sejur de 3 nopți și pot ajunge  până la 2.000 de lei. Despre Delta Dunării a auzit o lume întreagă. Mai este denumită și Amazonul Europei. Cunoscutul jurnalist britanic Charlie Otley cel care a realizat  documentarul Wild Carpathia se gândește să facă unul similar și despre Delta Dunării.

Charlie  Otley, jurnalist britanic „Delta este un ecosistem unic in lume. Vom face si un film desre deltă, Wild Danube Delta. Am început deja sa filmam de Craciun și vrem sa surprindem Delta în toate anotimpurile. Nu foarte multi știu despre Delta Dunării. Oamenii ar trebui sa vină aici. Vom face filmul și apoi o campanie la BBC de promovare a Deltei Dunării și îi vom inspira pe oameni sa vină aici.”

Și cum pandemia a schimbat și obiceiurile de vacanță ale românilor, proprietarii de pensiuni din Delta Dunării încearcă să îi familiarizeze cu încă unul. Mai exact în unele unitati de cazare turistii vor avea nevoie de adeverinta de vaccinare sau o dovada medicală că au trecut prin boala.

Delta Dunării este considerată una dintre cele mai sigure destinaţii de vacanţă din ţară. Încă de la debutul pandemiei, numărul infectarilor a fost foarte mic, iar trendul continuă să se mențină.

Continue Reading

Actualitate

Reguli stricte pentru comercializare

Published

on

În perioada 21 aprilie – 1 mai, în piețele agroalimentare administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța se va comercializa carne de miel pentru Sărbătorile Pascale, de la producători avizați de Direcția Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.

Comerțul cu carne de miel se va desfășura în două dintre piețele agroalimentare administrate de Regie, în zone special amenajate. Vor fi puse la dispoziție 15 locuri în hala de lactate din Piața Grivița și 4 locuri în hala de lactate din Piața Tomis III.

„Ne-am asigurat ca nici în acest an să nu lipsească din piețele administrate de Regie  produsele necesare pentru prepararea mâncărurilor tradiționale de Paște. Am luat o serie de măsuri suplimentare, astfel încât să asigurăm comercializarea în condiții de siguranță a cărnii de miel. De asemenea, clienții piețelor se pot aproviziona în această perioadă cu verdețuri de sezon și lactate de la producători locali”, a transmis directorul general al RAEDPP Constanța,  Stere Hira.

În condiţiile actuale, care prevăd o serie de măsuri de protejare a sănătății populaţiei, RAEDPP Constanța va asigura toate condițiile de igienă și siguranță alimentară în halele unde se va comercializa carne de miel. Producătorii vor purta obligatoriu mănuși și măști, iar echipamentele și ustensilele trebuie curățate ori de câte ori va fi necesar pentru a asigura o igienizare corespunzătoare.

La intrare vor exista dispensere pentru igienizarea mâinilor, covorașe impregnate cu material dezinfectant pe bază de clor, iar spațiile vor fi igienizate zilnic, după închiderea programului. La rândul lor, clienții au datoria de a respecta măsurile privind distanțarea socială și de a intra în hală în mod organizat, pentru a preveni aglomerația.

Și în acest an, producătorii care și-au manifestat interesul să comercializeze carne de miel în piețele administrate de Regie provin din județele Constanța și Tulcea, iar mieii sunt sacrificați în abatoare autorizate.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222