Connect with us

Actualitate

Importanța produselor tradiționale

Published

on

În ultima perioadă, oamenii au început să fie mai atenți la ceea ce cumpără atunci când merg în magazine. Cei mai mulți preferă produsele tradiționale în detrimentul celor procesate.  Dacă un produs are valabilitate mai mică, acesta este cel pe care ar trebuie să îl alegem.

Lanțul de cofetării Angelo din Constanța promovează extrem de intens acest lucru, punând accent pe conștiezarea citirii etichetei și a alegerii produselor tradiționale.  Prin urmare, astfel de informații trebuie învățate încă din școală.  La Liceul Internațional din Constanța avut loc o întâlnire cu 30 elevi, în care  s-a vorbit despre importanța produselor tradiționale. Elevii au degustat  din produsele dobrogene de top.

„Avem un proiect de viitor pe care l-am început cu acest liceu, e un proiect pilot, pe care vrem să îl dezvoltăm pe termen lung, de informare a elevilor despre cum să se hrănească sănătos. Am vorbit despre produsele tradiționale, despre etichetă și despre modalitatea în care se citește o etichetă”, a menționat Paula Vals, manager Angelo Group.

Ceea ce au aflat elevii  de la Liceul Internațional din Constanța a fost faptul că un produs este tradițional atunci când se realizează într-o cantitate limitată, printr-o metodă locală, autentică ce este diferită de celelalte pe care le regăsim pe piață. Pentru ca acesta să fie cu adevărat tradițional trebuie certificat conform unor norme, iar  atestatul dă identitate unui produs.

Pe parcursul prezentării, elevii au fost foarte atenți și dornici să acumuleze cât mai multe informații despre modalitatea prin care se pot hrăni sănătos. Au apreciat produsele tradiționale pe care le-au și gustat în cadrul evenimentului,  precum zacusca și cornulețe cu nucă. În topul preferințelor fiind însă, cozonacul tradițional din zona Măcinului. Elevii au aflat lucruri utile despre produsele atestate tradițional, despre produsele pe schema de calitate europeană, bio și naturale.

„ Ne dorim foarte mult să continuăm acest proiect, iar tinerii să fie așa cum și noi suntem păstrători și promotori ai tradițiilor românești, pentru că un popor fără tradiții este unul fără identitate și lucrul acesta trebuie să îl insuflăm tinerilor pentru ca ei să facă același lucru mai departe”, a declarat Paula Vals, manager Angelo Group.

Produsele tradiționale sunt protejate pe piață, calitatea acestora fiind garantată. Fiecare  dintre ele are o poveste de spus despre regiunea din care vine, despre ingredientele folosite și rețeta de prelucrare.

Scopul  produselor tradiționale este să ateste și să promoveze cultura și istoria zonei din care provin.  Totodată trebuie să fie fabricate în România,  realizate din materii prime locale, să nu conțină aditivi alimentari.  Recunoaștem ușor un produs tradițional deoarece pe el se regăsește un logo imprimat pe etichetă.

 

Actualitate

Se asfaltează strada Theodor Burada

Published

on

În perioada 07 – 09 iunie, între orele 08:00 și 18:00, strada Theodor Burada va fi închisă temporar pe tronsonul cuprins între strada I.L. Caragiale și strada București pentru lucrări de asfaltare.

Aceste lucrări se realizează după ce pe tronsonul amintit au fost înlocuite conductele de termoficare. În această perioadă, participanții la traffic sunt rugați să manifeste înțelegere și să folosească rutele alternative.

Lucrările executate au făcut parte din traseul Magistralei I, aparținând rețelei de transport a agentului termic primar. Acest tronson de magistrală face parte din proiectul de modernizare cuprins în Etapa I finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare axa 7.1, în valoare totală de 50 de milioane de euro, fonduri accesate de Primăria Constanța pentru îmbunătățirea condițiilor de încălzire a populației recordate la sistemul centralizat.

 

Continue Reading

Actualitate

Atenție, șoferi! Vor fi restricții de trafic pe două străzi din Constanța

Published

on

Echipele Confort Urban vor interveni săptămâna viitoare cu utilaje pentru frezarea carosabilului pe strada Ioan Borcea și cu utilaje pentru asfaltare pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu.

Lucrările de frezare se vor desfășura pe porțiunea cuprinsă între strada Unirii și bulevardul Mamaia. Se va decoperta stratul de asfalt și se va așterne unul nou, după ce au fost reabilitate trotuarele, s-au înlocuit bordurile, s-au construit casete pentru spatii verzi în care vor fi plantați arbori.

În paralel, se va asfalta carosabilul pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, pe tronsonul delimitat de strada Poporului și strada Ciocârliei. Se va executa cea de-a doua etapă a procesului de reabilitare a tramei stradale, după ce au fost efectuate lucrări de recondiționare a trotuarelor.

Pentru buna desfășurare a lucrărilor, circulația autovehiculelor va fi restricționată total pe ambele străzi, marti, 06 iunie, în intervalul orar 08:00-16:00. Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zonele respective sunt rugați să nu își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil.

Participanţii la trafic sunt rugați să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zonele în care se efectuează lucrări.

 

Continue Reading

Actualitate

Atenție la postările sponsorizate de pe Facebook!

Published

on

Specialiștii din cadrul Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrag atenția asupra faptului că unele pagini sau conturi de Facebook compromise sunt folosite de atacatori pentru a propaga tentative de fraudă.

Odată ce utilizatorul accesează postarea sponsorizată, este redirecționat către articole care încearcă să-l convingă să viziteze pagini de phishing. Atacatorii vor astfel să convingă potențiale victime să-și furnizeze date personale, financiare sau de autentificare pe site-uri controlate de ei, sub pretextul investițiilor ce pot genera un profit solid într-un termen foarte scurt.

Pentru a vă proteja, DNSC recomandă:

  •  Citiți și analizați cu atenție informațiile culese din mediul online
  •  Evitați accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunități rapide de îmbogățire
  •  Nu furnizați date personale, de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană
  •  Atenție la corectitudinea gramaticală și la exprimarea textului în limba română. De multe ori atacatorii folosesc instrumente automate de traducere, care vor genera un text ciudat în exprimare și plin de greșeli.
  •  Verificați întotdeauna pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), la secțiunea „Alerte Investitori – Informări” și secțiunea „Atenție la Entități Neautorizate!” informații referitoare la posibile fonduri care au ca scop înșelarea investitorilor sau referitoare la fonduri neautorizate sau care nu prezintă încredere.
  •  În cazul în care ați introdus date de card sau de autentificare la conturile de internet banking, sesizați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit prin această metodă depuneți o plângere la Poliție, fizic sau online.
  •  Dacă observați în mediul online inițiative similare, raportați-le către rețeaua socială și către DNSC (alerts@dnsc.ro, respectiv 1911).

 

Sursa: Directoratul Național de Securitate Cibernetică 

 

Continue Reading

Actualitate

Acțiunile de dezinsecție, intensificate

Published

on

Vremea caldă duce la înmulțirea considerabilă a insectelor. De aceea, Primăria Municipiului Constanța a intensificat acțiunile de dezinsecție.

Echipele care asigură dezinsecția împrăștie în toate cartierele orașului substanțe care au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor. Aceste tratamente se fac permanent, atunci când condițiile meteorologie permit. Substanţele utilizate sunt eficiente împotriva unei game largi de insecte daunatoare: căpușe, țânțari, gândaci, furnici, purici, păianjeni, ploșnite, muște sau tăuni.

Produsele folosite sunt autorizate de Ministerul Sănătății iar acțiunile se desfășoară în condiţii corespunzătoare, cu respectarea prevederilor legale de protecţie a mediului, a sănătăţii şi securităţii populaţiei.

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a insectelor dăunătoare, acţiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi pe cel privat. Pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanța, să efectueze tratamente de dezinsecţie în curți, terenuri, subsoluri, blocuri etc în paralel cu acțiunile municipalității.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222