Connect with us

Actualitate

Importanța produselor tradiționale

Published

on

În ultima perioadă, oamenii au început să fie mai atenți la ceea ce cumpără atunci când merg în magazine. Cei mai mulți preferă produsele tradiționale în detrimentul celor procesate.  Dacă un produs are valabilitate mai mică, acesta este cel pe care ar trebuie să îl alegem.

Lanțul de cofetării Angelo din Constanța promovează extrem de intens acest lucru, punând accent pe conștiezarea citirii etichetei și a alegerii produselor tradiționale.  Prin urmare, astfel de informații trebuie învățate încă din școală.  La Liceul Internațional din Constanța avut loc o întâlnire cu 30 elevi, în care  s-a vorbit despre importanța produselor tradiționale. Elevii au degustat  din produsele dobrogene de top.

„Avem un proiect de viitor pe care l-am început cu acest liceu, e un proiect pilot, pe care vrem să îl dezvoltăm pe termen lung, de informare a elevilor despre cum să se hrănească sănătos. Am vorbit despre produsele tradiționale, despre etichetă și despre modalitatea în care se citește o etichetă”, a menționat Paula Vals, manager Angelo Group.

Ceea ce au aflat elevii  de la Liceul Internațional din Constanța a fost faptul că un produs este tradițional atunci când se realizează într-o cantitate limitată, printr-o metodă locală, autentică ce este diferită de celelalte pe care le regăsim pe piață. Pentru ca acesta să fie cu adevărat tradițional trebuie certificat conform unor norme, iar  atestatul dă identitate unui produs.

Pe parcursul prezentării, elevii au fost foarte atenți și dornici să acumuleze cât mai multe informații despre modalitatea prin care se pot hrăni sănătos. Au apreciat produsele tradiționale pe care le-au și gustat în cadrul evenimentului,  precum zacusca și cornulețe cu nucă. În topul preferințelor fiind însă, cozonacul tradițional din zona Măcinului. Elevii au aflat lucruri utile despre produsele atestate tradițional, despre produsele pe schema de calitate europeană, bio și naturale.

„ Ne dorim foarte mult să continuăm acest proiect, iar tinerii să fie așa cum și noi suntem păstrători și promotori ai tradițiilor românești, pentru că un popor fără tradiții este unul fără identitate și lucrul acesta trebuie să îl insuflăm tinerilor pentru ca ei să facă același lucru mai departe”, a declarat Paula Vals, manager Angelo Group.

Produsele tradiționale sunt protejate pe piață, calitatea acestora fiind garantată. Fiecare  dintre ele are o poveste de spus despre regiunea din care vine, despre ingredientele folosite și rețeta de prelucrare.

Scopul  produselor tradiționale este să ateste și să promoveze cultura și istoria zonei din care provin.  Totodată trebuie să fie fabricate în România,  realizate din materii prime locale, să nu conțină aditivi alimentari.  Recunoaștem ușor un produs tradițional deoarece pe el se regăsește un logo imprimat pe etichetă.

 

Actualitate

4.000 lei, ajutor prin Programul „Cald în casa ta” pentru termoficarea locuinței, la Năvodari

Published

on

Având în vedere situația prezentată de SC Termica Distribuție Năvodari privind numărul de abonați branșați la serviciul centralizat de termoficare (apă caldă și căldură), a datoriilor acumulate de către populație, precum și înștiințarea Rompetrol Energy de a majora prețul gigacaloriei de la 100 lei la 837 lei, fără TVA, mă văd nevoit să iau măsuri pentru a proteja cetățenii vulnerabili ai orașului.
În momentul de față, Termica mai are aproximativ 1.000 de abonați, iar datoriile acestora ajung la peste 1,5 milioane lei, în condițiile în care gigacaloria costa 100 lei. La un preț de 1.138 lei (producere și transport), cât ar costa gigacaloria din această toamnă, proabil că sistemul de termoficare își va înceta activitatea.
De aceea, am inițiat un program care se numește „Cald în casa ta”, destinat să ajute famiile nevoiașe, branșate în prezent la Termica, să își monteze alte surse de încălzire și apă caldă în locuințe.
Familiile care au venit minim pe cap de locuitor de 1.386 lei net sau 2.053 lei pentru persoanele singure, vor putea primi, o singură dată, un ajutor financiar de 4.000 lei pentru a-și putea achiziționa o centrală termică (gaz sau curent), calorifere, calorifere electrice, boilere sau orice alt echipament sau serviciu necesar branșării și termoficării locuinței.
Regulamentul acestui program se află în dezbatere publică, poate fi consultat pe site-ul Primăriei Năvodari, iar orice sugestie sau propunere din partea dvs este bine-venită. Proiectul va intra spre aprobare în Consiliul Local la finalul acestei luni.
Știu că suma propusă nu acoperă total cheltuielile pentru branșare și termoficare, dar este un ajutor ce nu poate fi neglijat și sunt convins că va fi util.
Regulamentul poate fi consultat aici 🔛https://bit.ly/3NEvl77

Continue Reading

Actualitate

O clădire din centrul vechi al Constanţei, reabilitată

Published

on

Continuă reparaţiile imobilelor aflate în zona peninsulară a municipiului.

S-a semnat astăzi ordinul de începere a lucrărilor de refacere a faţadei clădirii din Stradela Vântului, nr. 4, cea mai îngustă arteră pietonală din Constanţa.

„Fațada clădirii va fi refăcută complet, în nuanțe apropiate de cele originale, intervențiile fiind necesare atât în vederea asigurării exploatării optime, cât și pentru crearea unei imagini urbanistice conforme cu specificul arhitecturii zonei”, au precizat reprezentanții RAEDPP Constanța.

Valoarea lucrărilor este de aproximativ 58.000 de lei. Termenul de execuţie este de 30 de zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Continue Reading

Actualitate

Corina Martin, Secretar General FPIOR : “Proiectul de ordonanță propus de Ministerul de Finanțe va avea un impact sever asupra industriei ospitalității din România!”

Published

on

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) atenționează că modificările aduse codului fiscal așa cum au fost publicate astăzi, 5 iulie, în proiectul de ordonanță propus de Ministerul de Finanțe vor avea un impact sever asupra industriei ospitalității din România!

Conform proiectului de ordonanță privind modificarea Codului Fiscal publicat astăzi pe site-ul Ministerului Finanțelor, se propune creșterea TVA- ului de la 5% la 9% în HORECA. De asemenea, se propune abrogarea Legii 170 privind impozitul specific, ceea ce trece automat tot sectorul HORECA pe impozit pe venit, chiar dacă operatorii sunt sau nu sunt microîntreprinderi.

Federația Patronatelor din Industria Ospitalitătii din România face APEL la toți parlamentarii României să ia în considerare faptul că, așa cum am spus public și săptămâna trecută, impactul sever asupra HORECA vine pe fondul tuturor celorlalte crize cu care ne confruntăm și ne-am confruntat ca industrie de peste 2 ani încoace.

„Considerăm că NU ESTE momentul pentru o impozitare crescută și pentru eliminarea unor facilități fiscale!  Facem APEL la toți parlamentarii României să ia în considerare impactul sever pe care aceste măsuri îl vor avea în industria HORECA și să își asume politic că au adoptat măsuri ÎMPOTRIVA Industriei Ospitalității din România! Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) va face toate demersurile necesare și posibile pentru a se asigura că parlamentarii înțeleg impactul negativ al acestor măsuri asupra industriei și că vor corecta aceste propuneri, în sensul eliminării lor.” menționează Corina Martin, Secretar General FPIOR.

Continue Reading

Actualitate

Continuă ajutorul umanitar pentru refugiații din Ucraina în Arhiepiscopia Tomisului

Published

on

În perioada 16 mai – 1 iulie 2022, ajutorul umanitar oferit de către Departamentul Social-Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului, în contextul războiului din Ucraina, a constat în:

–      sprijin material direct: hrană caldă, produse alimentare, hrană bebeluși, produse igienico-sanitare și produse non-alimentare (pături, articole de îmbrăcăminte, jucării etc.) în valoare de 78.371 lei;

–      sunt 31 refugiați cazați, cu servicii de masă incluse (fiind disponibile încă 119 locuri de cazare cu masă inclusă, la mănăstiri);

–      au beneficiat de servicii de: traducere (55 persoane), consiliere/orientare (67 persoane), servicii medicale (22 persoane) și servicii educaționale (20 persoane).

–      colectă în bani, folosită în achiziționarea de medicamente și produse medicale pentru refugiații cazați la mănăstirea Bănceni, Ucraina, precum și susținerea refugiaților din eparhie, 56.278 lei;

–       30 de persoane au donat sânge.

Continue Reading

Nordis Hotels

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222