Connect with us

Actualitate

Importanța produselor tradiționale

Published

on

În ultima perioadă, oamenii au început să fie mai atenți la ceea ce cumpără atunci când merg în magazine. Cei mai mulți preferă produsele tradiționale în detrimentul celor procesate.  Dacă un produs are valabilitate mai mică, acesta este cel pe care ar trebuie să îl alegem.

Lanțul de cofetării Angelo din Constanța promovează extrem de intens acest lucru, punând accent pe conștiezarea citirii etichetei și a alegerii produselor tradiționale.  Prin urmare, astfel de informații trebuie învățate încă din școală.  La Liceul Internațional din Constanța avut loc o întâlnire cu 30 elevi, în care  s-a vorbit despre importanța produselor tradiționale. Elevii au degustat  din produsele dobrogene de top.

„Avem un proiect de viitor pe care l-am început cu acest liceu, e un proiect pilot, pe care vrem să îl dezvoltăm pe termen lung, de informare a elevilor despre cum să se hrănească sănătos. Am vorbit despre produsele tradiționale, despre etichetă și despre modalitatea în care se citește o etichetă”, a menționat Paula Vals, manager Angelo Group.

Ceea ce au aflat elevii  de la Liceul Internațional din Constanța a fost faptul că un produs este tradițional atunci când se realizează într-o cantitate limitată, printr-o metodă locală, autentică ce este diferită de celelalte pe care le regăsim pe piață. Pentru ca acesta să fie cu adevărat tradițional trebuie certificat conform unor norme, iar  atestatul dă identitate unui produs.

Pe parcursul prezentării, elevii au fost foarte atenți și dornici să acumuleze cât mai multe informații despre modalitatea prin care se pot hrăni sănătos. Au apreciat produsele tradiționale pe care le-au și gustat în cadrul evenimentului,  precum zacusca și cornulețe cu nucă. În topul preferințelor fiind însă, cozonacul tradițional din zona Măcinului. Elevii au aflat lucruri utile despre produsele atestate tradițional, despre produsele pe schema de calitate europeană, bio și naturale.

„ Ne dorim foarte mult să continuăm acest proiect, iar tinerii să fie așa cum și noi suntem păstrători și promotori ai tradițiilor românești, pentru că un popor fără tradiții este unul fără identitate și lucrul acesta trebuie să îl insuflăm tinerilor pentru ca ei să facă același lucru mai departe”, a declarat Paula Vals, manager Angelo Group.

Produsele tradiționale sunt protejate pe piață, calitatea acestora fiind garantată. Fiecare  dintre ele are o poveste de spus despre regiunea din care vine, despre ingredientele folosite și rețeta de prelucrare.

Scopul  produselor tradiționale este să ateste și să promoveze cultura și istoria zonei din care provin.  Totodată trebuie să fie fabricate în România,  realizate din materii prime locale, să nu conțină aditivi alimentari.  Recunoaștem ușor un produs tradițional deoarece pe el se regăsește un logo imprimat pe etichetă.

 

Actualitate

O nouă ediție „Constanța Coffee Break”

Published

on

O nouă ediție „Constanța Coffee Break” îi așteaptă pe constănțeni și în acest weekend. De la ediție la ediție, organizatorii adaugă noi elemente pentru ca distracția să ajungă la superlativ, dar și pentru a crea combinația perfectă pentru relaxare. Sportul, muzica și dansul vor oferi noi experiențe unice pentru constănțeni și turiști. „Constanța Coffee Break” se desfășoară de sâmbătă, de la ora 08:00 și până duminică la ora 23:00, iar bulevardul Tomis se transformă într-un spațiu special: zonă de promenadă, arenă de sport și ring de dans.

Sâmbătă seara, de la ora 19:30, Fanfara „Muzica Apelor” va colora armonios zona cu cei peste 20 de instrumentiști ce vor îmbina în mod plăcut solemnitatea marșurilor militare cu elemente din folclorul românesc, muzică ușoară, dar și valsuri și arii celebre din repertoriul național și international. Distracția  va continua în compania elevilor de la secția dans sportiv din cadrul Liceul cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru” din Constanța.  În a doua zi a „Constanța Coffee Break”, duminică, de la ora 20:00, constănțenii vor descoperi frumusețea dansului tradițional, iar numeroase ansambluri de copii îi vor încânta pe participanți. Ansambluri precum „Flori Dobrogene”, „Izvorașul Dobrogean”  vor participa la evenimentul de weekend.  400 de volume, un spațiu pentru lectură special amenajat și multe surprize îi așteaptă vizitatori la festivalul „Constanța citește” care se desfășoară în Parcul Arheologic.

De asemenea, și în acest sfârșit de săptămână, iubitorii de sport vor avea liber la distracție. Atât sâmbătă, cât și duminică, începând cu ora 18:00, va fi open court pentru cei care doresc să joace baschet și badminton.

Continue Reading

Actualitate

Se igienizează spațiile verzi

Published

on

Se igienizează spațiile verzi din municipiul Constanța, care în aceste zile beneficiază de o îngrjirire corectă și corespunzătoare. Echipele Direcției Generale Gestionare Servicii Publice împreună cu cele ale firmelor prestatoare și beneficiarii venitului minim garantat cosesc, greblează, plivesc și prășesc florile și trandafirii, udă suprafețele verzi sau tund gardul viu. S-a acționat până acum în parcul Tăbăcărie, pe faleza Cazinoului, în stațiunea Mamaia, dar și pe mai multe străzi și bulevarde din oraș: Tomis, Al. Lăpușneanu, Mamaia, Cișmelei, Adamclisi sau Suceava.

O atenție deosebită s-a acordat și arborilor. De asemenea se elimină ramurile bătrâne, uscate, rupte accidental sau atacate de carii ale copacilor din parcul Tăbăcărie și de pe faleza Cazinoului pentru a evita astfel prăbușirea lor.

Arborii din curțile și din preajma unităților de învățământ au fost toaletați deja, iar acum se centralizează și se verifică situațiile similare de pe întreg cuprinsul orașului, stabilind care sunt prioritățile în acest sens.

Continue Reading

Actualitate

„Din mers imunizarea este mai simplă”

Published

on

În weekendul ce urmează un nou eveniment de imunizare a populației va avea loc la malul mării. Campania de vaccinare drive-through se desfășoară în perioada  6-8 august în parcarea City Park Mall.

În intervalul  orar 12-20, în cadrul punctului de vaccinare din parcarea centrului comercial se va desfășura campania de drive-through cu serurile Pfizer și Johnson and Johnson.

Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta, indiferent de localitatea de domiciliu, fără programare, prezentând documente de identitate valabile (carte de identitate sau pașaport). Așadar, vineri, sâmbătă și duminică între orele 12:00 -20:00, constănțenii și turiștii sunt așteptați să se imunizeze.

Continue Reading

Actualitate

In Memoriam Octavian Dumitru Unc

Published

on

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, organizează vineri, 6 august, în Aula Bibliotecii, de la ora 17:00, lansarea volumului de poezie Drumuri de ieri, al regretatului chirurg Octavian Dumitru Unc, apărut la editura Ex Ponto după dispariţia acestuia.

Medicul Dumitru Octavian Unc, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, și-a descoperit târziu vocaţia poetică, suficient însă pentru câteva volume de poezie care au reținut atenția și care exprimă un profund atașament față de spațiul dobrogean.

Volumul Drumuri de ieri este alcătuit din poeme de dragoste inedite, pe care autorul nu a apucat să le publice, postfațând o operă care nu se măsoară în ani, ci în momente privilegiate conţinute în fiecare poezie. Cartea va fi prezentată de Corina Apostoleanu și poetul Sorin Roșca.

Prezentarea va fi urmată de un recital din poezia lui Octavian Dumitru Unc, susţinut de actorul Geo Dobre, și de un moment muzical oferit de Ștefan Petrescu (vioară), Niculai Vararu-Maradin (pian) și Alexandru Chiriac (bariton).

Continue Reading

Le Charme RESTAURANT

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222