Connect with us

Actualitate

Imagini revoltătoare, în Vama Veche

Published

on

Sute de tineri care dansau și cântau în Vama Veche, fără sa respecte câtuși de puțin regulile de distanțare fizică, au izbucnit în urale la vederea unei mașini de politie care a trecut prin mijlocul mulțimii, ignorându-i însă pe petrecăreți. Imaginile cu distracția colectivă din Vama Veche au fost surprinse de o localnică revoltată că poliția nu face nimic pentru a-i îndepărta pe petrecăreți, iar spre dimineață, patronul terasei unde s-a ținut distracția a fost amendat cu 2.000 de lei.

Imaginile filmate au facut înconjurul rețelelor de socializare, stârnind reacții din cele mai diverse. În acestea se văd tinerii care nu țin cont de nicio regulă de protecție, cântând și dansând după muzica auzită în boxele unei terase. La un moment dat, prin mijlocul petrecăreților trece mașina de poliție cu semnalele luminoase în funcțiune. Este momentul în care tinerii izbucnesc în urale.

“Mi s-a părut foarte ciudată atitudinea autorităților, a celor din mașina de poliție. Cred că în mod normal ar fi trebuit să oprească atunci, pe loc, nu să-și facă loc cu girofarul și cu semnale sonore. Pe mine, chestia asta m-a șocat!”, declară localnica

“Administratorul societății comerciale respective a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.000 lei pentru nerespectarea legii 55/2020, pentru nerespectarea interdicției de organizare de evenimente cu participarea a cel mult 50 de persoane.”, declară Andreea Iliescu – purt. de cuv. IPJ Constanța

Asta deși în film se aude cum animatorul terasei din Vama Veche îi roagă pe petrecăreți să respectele distanțarea minimă.

Iar nerespectarea regulilor privind distanțarea socială nu a fost singura problemă a oamenilor legii. În urma unei razii a ofițerilor de la Crimă Organizată, 15 tineri s-au ales cu dosar penal pentru trafic de droguri.

“Droguri din categoria cocainei, ketaminei sau ecstasy, dar și alte substanțe, fiind întocmite dosare de cercetare penală.”, completează Andreea Iliescu – purt. de cuv. IPJ Constanța

Niciun turist de pe litoral nu a fost amendat pentru nepăstrarea distanțării fizice sau nepurtarea măștii în spațiile aglomerate, deși, mai ales la Vama Veche și Mamaia, oamenii s-au plimbat și s-au distrat umăr la umăr.

sursa foto: video amator

Actualitate

Crește capacitatea de vaccinare de la Pavilionul Expozițional

Published

on

Datorită faptului că în municipiul Constanța, în ultima perioadă, a crescut accelerat ritmul de vaccinare și pentru a evita aglomerarea, cel mai mare centru de vaccinare din județul Constanța, cel amenajat la Pavilionul Expozițional, și-a mărit capacitatea de imunizare. De astăzi, sunt funcționale 18 fluxuri de vaccinare. Imunizarea se poate realiza cu toate tipurile de vaccin.

Centrul este deschis zilnic, între orele 08:00-20:00, inclusiv sâmbăta și duminica.

În paralel, echipa mobilă acționează în teritoriu pentru vaccinarea persoanelor instituționalizate și a persoanelor netransportabile.

Tot pentru a veni în sprijinul celor care doresc să se vaccineze, a fost modificat și programul centrului de vaccinare deschis de Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, la City Park Mall. De mâine, centrul va funcționa zilnic, în intervalul orar 10:00 – 20:00. Acest centru va  rămâne deschis până pe 31 octombrie. Oricine dorește se poate vaccina fără programare cu Pfizer-BioNTech sau Johnson& Johnson.

Toate persoanele care doresc să se imunizeze trebuie doar să prezinte un document de identitate valabil (carte de identitate / pașaport).

Nu uitați! Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19.

Împreună învingem pandemia!

Continue Reading

Actualitate

Harta siturilor arheologice din Dobrogea, restaurată

Published

on

Obiectiv de referință a orașului nostru, Harta siturilor arheologice din Dobrogea, amplasată pe calcanul clădirii Curții de Conturi Constanța, a intrat în restaurare.  

Artiști plastici restauratori și experți în domeniu, atestați de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, au început de ieri lucrările de punere în valoare, respectiv completare, fixare, refacere, curățare și toaletare ale părților componente ale hărții.

Având o suprafață de 261 mp, harta siturilor arheologice prezintă ruinele așezărilor dacice,  ale orașelor și cetăților grecești sau romane care sunt marcate cu vechile denumiri, iar placa de marmură alăturată oferă denumirile actuale și distanțele în kilometri raportate la municipiul Constanța. Harta va fi refăcută păstrându-se materialele și tehnicile de punere în operă.

Lucrările de recondiționare ale hărții sunt realizate în cadrul unui contract încheiat de Primăria Constanța prin care sunt reamplasate, restaurate și puse în valoare 25 de obiective de artă – statui și monumente istorice amplasate în municipiul Constanța.

Continue Reading

Actualitate

Un nou loc de joacă, la Năvodari

Published

on

Start distracției, relaxării și a petrecerii timpului liber pentru prichindeii din orașul Năvodari. Începând de la acest sfârșit de săptămână cei mici au parte de un nou loc de joacă, chiar lângă Sala de Sport din localitate.

„Începând de astăzi, copiii din orașul Năvodari se pot bucura de un nou loc de joacă amenajat de Primăria orașului Năvodari lângă Sala Sporturilor, pe strada Stadionului. Locul de joacă dispune de două ansambluri cu tobogane și leagăne fiind prevăzut cu covor cauciucat de protecție. Este un spațiu frumos cu echipamente de joacă noi care sperăm să fie pe placul celor mici și să devină o atracție pentru locuitorii din zonă. În curând alte două locuri de joacă vor fi gata și vor fi deschise pentru bucuria copiilor din Năvodari. Aceste noi spații de joacă sunt amplasate în zonele Peninsulă și Mamaia Sat din orașul Năvodari”, a declarat Elena Aftene, purtător de cuvânt Primăria Năvodari.

Astfel de investiții vor continua și în perioada următoare la Năvodari.

Continue Reading

Actualitate

Presiune pe medicii constănțeni

Published

on

Zilnic cel puțin 50 de persoane ajung la Unitatea de Primiri Urgențe, iar mai apoi sunt internate. Cei mai mulți sunt confirmați pozitiv la infectia cu SARS COV 2.  În spital locurile se ocupă de la un minut la altul. Așa ca de multe ori asistentele sunt nevoite să consulte pacienții în ambulanțe, în curtea spitalului.

Într-o primă etapă pacienții sunt ținuți într-un izolator, amenajat în imediata apropiere a secției de primiri urgențe. Așteaptă să se elibereze un loc pe secții. Pe fiecare secție a spitalului județean a fost de asemenea amenajat un izolator covid. Și în funcție și de celelalte afecțiuni de care suferă pacienții aceștia sunt distribuiți. Unii au noroc și ajung acolo în scurt timp, alții însă așteaptă cu orele. Cei aflați în stare gravă sunt trimiși pe secția de terapie intensivă. Și acolo un pat liber este o adevarată mană cerească. Asta înseamnă însă și că un alt pacient a pierdut șansa la viață.

Medicii se plâng însă că de multe ori pacienții ajung prea târziu la spital, atunci când plămânii sunt afectați într-o proporție foarte mare. O soluție ar fi ca atunci când observă primele semne ale bolii să ia legătura cu medicul de familie. Prea puțini o fac însă. Și din păcate cei mai mulți  din cei care ajung la spital sunt nevaccinați.

În ceea ce privește aprovizionarea cu medicamente, medicii recunosc că nu depinde de ei acest lucru. Aprovizionarea se face eșalonat, în funcție de cum se trimit comenzile și de disponibilitățile furnizorilor. Zilnic în județul Constanța se înregistrează peste 500 de cazuri noi de infectari cu Covid. Și aproape 20 de constănțeni își pierd viața în lupta cu virusul ucigaș.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222