Connect with us

Administratie/politica

Ilie Cobzariu, proiect de primar: Independenţa energetică a localităţii Ovidiu

Published

on

Candidatul Partidului Mişcarea Populară, Ilie Cobzariu, a intrat recent în politică şi participă la cursa pentru fotoliul de primar al oraşului Ovidiu. Este un profesionist desăvârşit şi a lucrat mai bine de 25 de ani în funcţii de conducere, în mediul privat. A implementat proiecte şi a gestionat bugetele marilor companii private. Așadar, se poate spune că, vine în administrația locală din zona deciziilor ferme şi rapide, motiv să aducă o schimbare în bine la Primăria Ovidiu.

– Ce vă place şi ce nu vă place la oraşul pe care vreţi să-l conduceţi?

– În Ovidiu trăiesc de aproape 30 de ani. Este un oraş liniştit care promite. Este foarte aproape de Constanţa şi proximitatea lacului Siutghiol conferă un plus localităţii. Mai îmi place diversitatea etnică. Ce nu-mi place, nu-mi place lentoarea asta, ritmul încet de a dezvolta adevărate proiecte pentru localitate. Discutăm de proiecte de primar, nu discutăm de lucrări de întreţinere. O asfaltare de stradă nu este un proiect de primar.

– Ce reprezintă pentru dumneavoastră un proiect de primar ?

– De exemplu, un proiect de primar ar fi independenţa energetică a localităţii. Independenţa energetică îţi va furniza economii la bugetul local şi bani care pot fi redirecţionaţi. Un astfel de proiect se poate dezvolta în două sau trei mandate cu fonduri europene.

– Ce consideraţi că trebuie să facă un primar pentru ca o localitate să se dezvolte?

– În primul rând trebuie să aibă în vedere proiecte care trebuie puse urgent în aplicare pentru creşterea calităţii vieţii locuitorilor. Şi apoi vorbim de proiectele mari generatoare de locuri de muncă şi de venituri la bugetul local. Ovidiu are un mare potenţial de dezvoltare ca o alternativă pentru zona industrială a Constanţei, dar nu a fost valorificat corespunzător.

– Un alt capitol din programul de dezvoltare este sănătatea. Ce proiecte aveţi în vedere?

– Îmi doresc construirea unui centru medical aflat în administrarea Primăriei Ovidiu. Pe lângă servicii medicale pentru copii şi servicii pentru persoanele cu probleme de locomoţie, centrul va oferi şi servicii de imagistică. La ora actuală, centrul de permanenţă nu este de permanenţă. Nu există nici măcar o asistentă medicală care să asigure efectuarea unor tratamente medicale în miez de noapte. Un alt obiectiv este crearea unui serviciu de ambulanţă cu dispecerat propriu, conectat la serviciul naţional 112 pentru deservirea locuitorilor din Ovidiu, Poiana şi Culmea. La începutul campaniei electorale am făcut o solicitare, în scris, către Primăria Ovidiu, pe Legea 544/2001, şi nu am primit niciun răspuns. Voiam să-mi comunice clasa din care face parte ambulanţa achiziţionată de Primărie, pentru a vedea ce serviciu medical va oferi. Actuala administraţie s-a sprijinit pe o iniţiativă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, care a creat, în afară de substaţii, şi puncte de lucru. Unul dintre ele este Ovidiu, creat odată cu cel din Valu lui Traian, pentru a acoperi capetele autostrăzii pentru situaţii de urgenţă. Numai că, fiind un punct de lucru al SAJ Constanţa, ea nu va deservi doar interesele locuitorilor din Ovidiu.

– De ce ar trebui să vă voteze ovidienii ?

– Vreau să evit adjectivele „implicat”, „dedicat”, „devotat”. Sunt o fire calmă şi în general, destul de perseverentă în urmărirea unui ţel. Toate proiectele în care m-am implicat, nu m-am lăsat până nu am ajuns exact unde voiam să ajung. Pot să apară dificultăţi în realizare, însă rolul unui bun administrator tocmai ăsta este, de a găsi soluţii optime şi la timp.

Administratie/politica

Un nou mandat, o nouă provocare pentru Dorinela Irimia

Published

on

După ce a obţinut o majoritate covârşitoare în urma alegerilor locale din 27 septembrie, Dorinela Irimia, edilul comunei Saraiu, a fost reînvestit în funcţia de primar al localităţii. Ceremonia a fost marcată şi de rostirea jurământului, la începutul celui de-al treilea mandat obținut.

Pentru Dorinela Irimia, un lider de necontestat al localitaţii Saraiu în ultimii opt ani, noul mandat reprezintă nu doar o nouă provocare, ci şi o misiune asumată de a le oferi localnicilor un trai mai bun.

Iar satisfacţia cea mai de preţ vine în urma tuturor lucrurilor duse la bun sfârşit, spune Dorinela Irimia. După opt ani de mandat, în care schimbările în bine se văd în comuna Saraiu, proiectele prind în continuare contur.

“Obiectivele pe care mi le-am propus a le desfășura în acest mandat sunt obiective importante pentru dezvoltarea localității, pentru ca Saraiu să devină o comună europeană. Motivația mea de a merge mai departe a fost ambiția de a-mi lăsa amprenta în localitatea Saraiu.”, declară DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu

Pe lângă toate proiectele care au fost deja finalizate sau se află încă în faza de execuție, edilul localității are în vedere numeroase alte obiective pentru următorii patru ani.

“În curând, sper să înceapă construirea celor două blocuri ANL, locuințe pentru tinerii din comuna Saraiu, pentru că sinceră să fiu, îmi doresc ca tinerii noștri să rămână aici, acasă la Saraiu. De asemenea, mai avem un proiect de suflet ce constă în înființarea unui cămin pentru bătrâni, destinat tuturor bătrânilor din localitatea noastră. Și nu ne oprim aici.”, declară DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu

Ceremonia de învestire în funcţie a primarului a fost marcată, totodată, și de şedinţa de constituire a Consiliului Local.

Continue Reading

Administratie/politica

Florin Chelaru, învestit în funcție

Published

on

Florin Chelaru a fost învestit în funcția de primar al orașului Năvodari. Este cel de-al doilea mandat consecutiv obținut de edilul localității de la malul mării. Cu prilejul ceremoniei oficiale, a fost învestit și Consiliul Local Năvodari.

După ce a câștigat un nou mandat în urma alegerilor locale din 27 septembrie, Florin Chelaru a fost reînvestit în funcția de primar al orașului Năvodari.

Edilul le-a mulțumit tuturor locuitorilor orașului Năvodari, care i-au acordat votul de încredere și îi asigură pe aceștia că investițiile și proiectele vor continua în următorii patru ani.

“Gândesc un proiect de dezvoltare și mai ambițios. Este adevărat, greutățile sunt mari, dar mă bazez pe înțelepciunea locuitorilor orașului nostru, cei care v-au trimis în consiliul local tocmai pentru a încerca ca împreună să rezolvăm și să dezvoltăm acest oraș.”, declară FLORIN CHELARU, primarul orașului Năvodari   

De asemenea, în cadrul ceremoniei oficiale, a fost învestit și Consiliul Local Năvodari.

Continue Reading

Actualitate

Începe furnizarea căldurii în municipiul Mangalia

Published

on

Sâmbătă, 31 octombrie, va începe furnizarea agentului termic în sistemul centralizat de termoficare din municipiul Mangalia. Potrivit reprezentanților societății de distribuţie, în ultimele două săptămâni au fost efectuate probele la rece în toate blocurile racordate la reţea și s-a intervenit cu lucrări de reparaţii, atât în centrale, cât și în subsolurile blocurilor, acolo unde a fost necesar.

Decizia de a începe furnizarea agentului termic a fost luată ca urmare a solicitărilor din partea beneficiarilor, dar și pentru că prognoza meteorologică indică o scădere a temperaturilor exterioare, în special pe timpul nopții.

Primăria subvenționează, de la bugetul local, ca în fiecare sezon rece, aproximativ jumătate din costul unei gigacalorii. Astfel, prețul plătit de cetățeni va fi de 238,57 lei/gigacalorie, cel de producție fiind de 500,03 lei/gigacalorie.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta