Connect with us

Cultura/Educatie

Iată ce spectacole rulează la Teatrul pentru copii Căluțul de Mare

Published

on

Iată care este PROGRAMUL TEATRULUI „CĂLUŢUL DE MARE” ÎN PERIOADA 19.06 – 25.06.2023

MIERCURI, 21.06.2023, ORA 18.30

„DE VINĂ E MEYERHOLD?” – spectacol cu studenți, pentru etapa de vârstă 16+, realizat în parteneriat cu Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din CȚA, în cadrul programului „PRIMUL PAS CĂTRE PROFESIONISM” – accesul gratuit în limita locurilor disponibile

Regia artistică: Aurel PALADE

In distribuție: Laura Purcea, Narcisa Hanganu, Monica Chiru/ Raluca Cheleșu

Vă așteptăm la un spectacol despre riscul și consecințele alegerilor pe care le facem în viață. Spectacol este realizat într-un laborator de creație, Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” oferind spațiul pentru a experimenta acest fel de spectacol, ce poate fi privit și ca o radiografiefoarte clară a acestei societăți.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile!

 

DUMINICĂ, 25.06.2023, ORA 10.30

MOTANUL ÎNCĂLȚAT,  după Charles Perrault                                              

Scenariul, regia artistică și animația: Cristian Pepino

Scenografia: Cristina Pepino

Muzica: Dan Bălan

Coregrafia: Maria Aprozianu

Consultant pentru mânuirea păpușilor: Aneta Forna Christu

Vârsta: 6 – 12 ani

In distribuție: Daniel Minciună, Tiberiu Roșu, Clara Ghiuvelechian, Claudia Brădescu, Ion Ciolan, Andrei Stroescu

Actualitate

Universitatea Ovidius din Constanța va implementa un proiect european pentru atestarea abilităților non-tehnice dobândite de beneficiarii burselor Erasmus Plus

Published

on

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), în calitate de partener, a obținut finanțare pentru un nou proiect european, cu titlul „Erasmus Mobility as Micro-credential” (ERASMUSNESS), în valoare de 400.000 de euro, finanțat prin Programul european Erasmus Plus, Acțiunea-Cheie 2: Parteneriate de cooperare în domeniile educației, formării și tineretului, prezentate de ONG-urile europene.

Scopul proiectului ERASMUSNESS este acela de a identifica, evalua și recunoaște competențele non-tehnice (soft skills) pe care studenții și personalul instituțiilor de învățământ superior le dezvoltă în timpul mobilităților Erasmus Plus.

Ne dorim o validare mai cuprinzătoare și relevantă a experienței Erasmus Plus, care să sprijine atât dezvoltarea personală a participanților, cât și inserția lor profesională. Vom încerca să creăm un cadru integrat printr-un sistem de recunoaștere cu insigne digitale, oferind o modalitate standardizată de a certifica și valorifica aceste competențe pentru toate instituțiile de învățământ superior implicate în schimburile de mobilități internaționale. Insignele digitale și micro-certificatele vor oferi un mijloc concret și verificabil prin care studenții și personalul pot demonstra abilitățile dobândite în cadrul burselor Erasmus Plus”, a menționat ec. dr. Răzvan-Ionuț Drugă, managerul de proiect din partea UOC.

Proiectul Erasmus Mobility as Micro-credential (ERASMUSNESS) va fi implementat pe o durată de 26 luni, fiind realizat în cadrul unui consorțiu format din șase organizații, al cărui lider este garagErasmus Foundation (Italia). Ceilalți parteneri instituționali sunt: Universitatea Ovidius din Constanța (România), Czech Technical University (Republica Cehă), National Polytechnic Institute of Toulouse (Franța), University of Siena (Italia), Dokimazo (Italia).

Continue Reading

Actualitate

UOC a prelungit calendarul concursului de admitere, sesiunea septembrie 2024

Published

on

Pentru sesiunea de admitere din septembrie 2024, a fost prelungit calendarul pentru cele 3 programe de studii de licență organizate în sistem dual, la Universitatea Ovidius Constanța.

Calendarul complet poate fi accesat la următorul link: https://admitere.univ-ovidius.ro/…/Prelungire_CALENDAR…

În acest sens, cei interesați se pot înscrie online, pe platforma de admitere, până pe data de 19 septembrie, ora 12:00, accesând următorul link: https://admitereonline.univ-ovidius.ro/…/nscriere…

Cele trei programe de studii organizate în sistem universitar dual sunt:

• Fizică tehnologică – organizat în cadrul Facultății de Științe Aplicate și Inginerie;

• Inginerie mecanică – organizat în cadrul Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă;

• Agricultură – organizat în cadrul Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole.

Mai multe informații despre programele de studii în sistem universitar dual se pot obține accesând următorul link: https://admitere.univ-ovidius.ro/licenta-dual/

Continue Reading

Actualitate

Iubitori de jazz, faleza Cazinoului din Constanța vă așteaptă!

Published

on

Într-o seară magică la malul mării, sunetele suave ale jazz-ului se vor împleti cu șoaptele valurilor, creând o atmosferă de neuitat. Sub cerul înstelat, acordurile de jazz aduc o notă de eleganță și rafinament serii, invitându-te să te pierzi în ritmurile lor, după cum promit Comunitatea Elenă Elpis Constanța și Comunitatea Armenilor Constanța organizatori ai evenimentului „Seara de jazz”.

Lumina lunii se reflectă pe valurile mării, în timp ce muzicienii de jazz își etalează talentul, transformând seara într-o adevărată sărbătoare a simțurilor. O seară de jazz la malul mării este o experiență senzorială completă, unde muzica, briza mării și compania plăcută se îmbină perfect pentru a crea amintiri de neuitat, potrivit organizatorilor.

Așadar, constănțenii sunt așteptați duminică, 15 septembrie, pe faleza Cazinoului din Constanța, începând cu ora 18:30!

Continue Reading

Actualitate

Ultima noapte în Piața Ovidiu! Povestea MINAC continuă!

Published

on

Ziua de 14 septembrie 2024 va fi una specială pentru Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța (MINAC) și pentru toți constănțenii și iubitorii de istorie. După 47 de ani, pe 16 septembrie (luni), expoziția permanentă a celui mai cunoscut muzeu dobrogean se va închide, întrucât edificiul ce găzduiește MINAC, monument istoric, va intra într-un amplu proces de restaurare.

Povestea însă va continua … pentru o perioadă, într-o nouă clădire, cu o expoziție permanentă care va grupa cele mai frumoase piese din patrimoniul de peste 400 000 de piese al MINAC, iar apoi din nou în sediul emblematic din Piața Ovidiu…

Până atunci, sunteți așteptați pentru o ultimă noapte în piața Ovidiu și cu siguranță aceasta va fi una de neuitat!

Sâmbătă, 14 septembrie, în intervalul orar 12:00 – 23:00 copiii, dar și părinții, își vor putea lua la revedere de la MINAC, instituție care îi va aștepta să participe la o serie de activități:

  • ateliere de desen și de modelaj în lut, în cadrul cărora cei mici vor putea reproduce cele mai frumoase piese din colecția muzeului (orele 12 – 17).
  • prezentări istorice și proiecții video nonconformiste, reunite sub titlul Istoria spusă altfel (orele 17-22).
  • tururi ghidate gratuite în expoziția de bază a muzeului, acolo unde cercetași voluntari și specialiști reputați ai MINAC le vor spune vizitatorilor povestea celor mai frumoase artefacte și a modului în care acestea au fost descoperite.
  • o tombolă la care participanții vor avea șansa de a câștiga bijuterii cu simboluri și figuri misterioase, de importanță istorică.
  • momente de reconstituire istorică, în cadrul cărora dacii și romanii (voluntari costumați) îi vor ajuta pe vizitatori să facă un spectaculos și bimilenar salt înapoi în timp.
  • numeroase alte surprize.

Duminică, 15 septembrie, muzeul mai poate fi vizitat, pentru ultima oară, însă după programul normal 10:00 – 17:00.

În ambele zile de week-end accesul în muzeu va fi gratuit.

„Dacă vreți să fiți parte în scrierea unei pagini din istoria MINAC, dacă iubiți istoria, dacă ați trecut vreodată pragul MINAC, dacă v-ați oprit, preț de câteva secunde, pentru a admira clădirea monumentală, dacă vreți să mai vedeți o dată piesele excepționale din tezaur, dacă doriți un selfie cu Șarpele Glykon (piesă unică în lume), cu Fortuna cu Pontos, cu zeița Nemesis, cu Gânditorul și perechea sa, cu „mormântul prințesei” sau cu alte artefacte de valoare inestimabilă… atunci, destinația dumneavoastră, de neratat în weekendul 14 – 15 septembrie, trebuie să fie MINAC!”, este invitația lansată de Răzvan Victor Pantelimon, director MINAC.

Parteneri MINAC în aceste zile sunt: Asociația pentru Patrimoniu Pontos, Asociația Culturală Poveștile Mării Negre, Cercetașii României Ovidius și bleuMarin Constanța, Corul Seminarului Teologic “Sfântul Cuvios Dionosie” Constanța, Asociația Historia Renascita, media locală și națională.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222